Inga fler uppdateringar fran Thai.

Hejsan alla glada!
Jag ar jatteledsen for dalig uppdatering av bloggen pa jag vet inte hur manga dagar men internet har nere pa hotellet funkar valdigt daligt. Man kan inte lagga ut bilder, det tar en kvart bokstavligen talat och det ar ganska svart att fa det att publiceras efterat, det ar jattejobbigt. Sa jag far hoppas att detta publiceras. Jag kan tyvarr inte uppdatera med bilder eftersom det tar sadan lang tid, internet har ar jattedyrt, 80 kr timman och det tar alldeles for lang tid med bilder sa det blir alldeles for mycket pengar som gar till spillo. Sa bilderna kommer hemma sedan, jag har sa mycket att beratta och visa. Men vi tar det hemma, nar internet funkar! Jag ar jatteledsen, verkligen, men jag ka forsoka uppdatera nagon mer gang om det gar! Internet har varit nere nagra dagar, dar av dalig uppdatering ocksa! Jaja. Vi har det i alla fall jattebra. Hoppas ni ocksa har det dar hemma!
Kram

God Jul fran Thailand

God Jul pa er alla tomtenissar!
Haft en bra jul an sa lange? Vi har haft en super bra juldag. Vi har varit och solat vid poolen hela formiddagen och atit lunch, cheeseburgare! Gott, men valdigt othailanskt! Haha!
Efter lunchen tog jag och mamma en taxi till en stor marknad i BanJang och handlade en massa, bla julklappar till alla dar hemma!
Nar vi skulle ta en taxi tillbaka till hotellet efter allt shoppande fick vi ta en "Pick-up" dar vi satt pa flaket, utan tak eller balten. Laskigt! Vi satt bara pa en bank och akte nastan en mil, det marks att det ar helt andra lagar med olika granser for vad som ar tillatet och inte. Men det var kul, det flaktade en massa! Vet ni vad? Mopeder ar ett av de vanligaste transportmedlen har i Thailand. Man aker flera pa en moped, en hel barnfamilj till och med. Jag bara vantar pa att en olycka ska intraffa, det ser farligt hemskt ut nar man star bredvid och tittar pa! Jag sag en man idag pa en moppe men gissa vad han hade pa huvudet? En kastrull. Han hade en kastrull pa huvudet, precis som om den skulle hjalpa om han krockar, snacka om knepigt tankande!
Nu ska vi fobereda oss infor julfesten som ar ikvall. All personal har fixat och donat med en stor scen och en massa bord med stolar runt om dar i ska sitta ikvall. Det blir middag ute idag med en massa upptradanden pa scenen. Gud ad kul det ska bli. Jag langtar! Bilder fran kvallen kommer i morgon men nu kommer bilder fran idag och nagra fran igar! Skot om er allesammans och ha en riktigt god jul!


Igar: Jag och mamma pa restaurangen

Igar: Min goda hamburgare

Igar: Vi sag en rislampa slappas upp i himlen, den kostar 50 svenska kronor
 ch de pengarna gar till tsunamioffren

Igar: Jag och mamma vid stranden

Igar: Min goda "Pina Nana Split"

Gardagens outfit

Idag: Jag i havet

Idag: Jag och mamma pa lunchen

Idag: God JUl Nellan. HAr kommer en bild pa presenter som vi kopt till dig
i julklapp!

KRam

I Thailand, dag 2

Hej hopp gullungar!
Hur har ni det? Vi har det bara bra. Vi svettas och solar for det mesta men mest i skuggan, det ar nastan olidligt att vara i solen mitt pa dagen, man steks!
Det blir ett kort inlagg idag utan bilder tyvarr. Min internet tid har pa hotellet gar ut vilken sek som helst, far kopa nytt i morgon. Jag tankte bara saga att vi lever och har det bra med sol och bad samt massage. Vi har varit pa massage idag, igen. Denna gangen "Thaimassage", lite mer tryckning och massering av musklerna istallet for knadning som det ar for det mesta.
Nu ska jag och mamma ga till reasturangen och ata middag.
Skot om er sa hors vi i morgon, med bilder och langre inlagg!
Skot om er! Puss pa dig Nellan, vi saknar dig har borta i varmen. Hoppas du har det bra hemma, det at ju snart jul!

Update dag 1, Thailand

Hejsan hejsan!
Hur har ni det i kalla Svarige? Har ar det bara bra, 30 graders varme, sol, turkost hav, god mat och massage. Jag och mamma kom precis fran en massagestund pa stranden. Det ar sa himla billigt har, 100 svenska kronor for 1 timmas helokropps massage! Fantastiskt skont!
Resan hit pa det sista planet fran Singapore till Phuket gick utmarkt. Inga konstigheter eller nagot, det var skont.
Taxiresan fran Phukets flygplats till hotelet har i Khao Lack var laskig. Forarna sitter pa hoger sida, det ar vanstertrafik har i Thailand, varje gang det korde forbi en bil skrek jag till, jag trodde vi skulle krocka. Som tur var gjorde vi inte det! Haha!

Idag har vi mest legat vid poolen och slappat samt badat. Jag alskar att vara har. Jag blir lycklig nar jag kommer hit till all varme, solen, den goda maten, badandet och bara fa slappa. Gud vad jag alskar det! Om ni far chansen att komma hit nagon gang sa tveka aldrig, Thailand ar den mest fina platsen jag varit pa i hela mitt liv, det ar underbart har nere!
Nar vi skulle ata lunch idag vid solstolarna kom en vildhund upp till oss fran stranden. Den var ganska pafrestande, den ville ha var mat, den krop upp pa solstolarna dar vi satt och var uppe i ansiktet. Ackligt! Vi fick kalla pa en kypare som fick komma och skramma ivag hunden, vi klarade inte det med bada handerna fulla av mat och dryck. Han fick ivag den genom att saga nagot konstigt ord, "Bajso"! Haha, gud vad jag skrattade at det. Det var verkligen sa kul att se denna kypare springa runt poolomradet, efter hunden med klappande hander och skrikande bajso. Det var dagens hojdpunkt!

Ikvall blir det mest slapp i sangen med chips och cola samt "BBC" chanel. Vi ska sjalvklart ata middag, men det blir antagligen pa hotellet, vi ar for trotta for att springa runt och leta matstalle!
Vi sov 15 timmar i natt, vi var sa trotta efter allt resande och flangande.
Har ar klockan 18.25 just nu, 6 timmar fore er! Bara sa ni vet! Hehe.
Vi aker hem den 5 jan och ar hemma i Sverige den 6 jan!


Trotta jag utanfor flygplatsen i Phuket

Jag i det ljumna havet utanfor hotellet.

Jag igen...

Jag pa massagestallet pa stranden. Gud vad skont det var!

Jag i min bikini vid poolen och ABBAs musik i snackorna.

Solar pa poolens kant med havsvagorna i bakgrunden! Mysigt!

Mamma och jag njuter i skuggan, lite trotta pa att sola, det ar over 30 grader
har. Puuh!

Singapore

Snurr, snurr och annu mer snurr. Jag blir helt trott i skallen! Jag har inte sovit pa over ett dygn, jag har suttit pa ett flygplan i 12 timmar och ska ta det sista planet nu till Phuket. Vet ni vad som hander da? Jo, nar alla har gatt pa planet och det ska lyfta, da ska alla utrymma planet for att det har blivit nagot fel. Folk ska byta gate, bagaget ska lastas ut fran planet och in i det nya och alla ar jatte trotta. Varfor hander detta?

Som ni forstar ar jag valdigt trott.
Pa tal om flygningar. Nar vi skulle lyfta fran Kastrup pa det 12 timmar flygplanet far plotsligt en kvinna som satt bakom mig och mamma med sin man och son panik. Hon skriker att hon maste av planet. Hennes man forsoker dampa henne och lugna henne men hon var helt hysterisk. Det slutade med att den familjen fick ga av och deras bagege plockas ut. Snacka om misslyckad semester, en sekunden ar man pa planet pa vag till ett varmt stalle for att fira jul och nyar och bara slappa och sa andra sekunden har man helt plotsligt gatt av planet och star med sitt bagage och ser pa nar planet man skulle vara med pa lyfter. Inte kul! Men vad gor man nar man grips av panik och flyradsla? Da ar det inte kul att sitta pa ett plan i 12 timmar.

Nu ska jag ga och sova en stund pa golvet innan jag svimamr av trotthet. Jag vet inte om jag orkar skriva nar jag kommer fram, det beror pa om vi har internet pa hotelet eller om ett intrenetcafe finns brediv sa att det inte blir sa jobbigt att ta sig dit. For da far vi ta det i morgon nar jag vilat ut efter denna snurriga flygdag!
Jag kan i alla fall meddela att har i singapore, en och en halv timmes flygresa fran Phuket ar det 28.5 grader och molnigt. Men jag antar att det ar battre an i Sverige! Am I right?

På Kopenhamns flygplats, Kastrup

God morgon era somntutor! Har ni vaknat? Sjalv har jag varit uppe sedan 03.15 och fixat och donat samt kommit en bit på vagen, jag ar på Kopenhamns flygplats, Kastrup. Vi landade for ca en timma sedan och nu har vi mest gått runt och tittat vart vi ska checka in till Singapore airelines. Gate 29C! Haha!

Vi sitter just nu på ett mysit café har på Kastrup. Ja har precis fått i mig en grillad ciabatta med tomat och mozarella. Gud vad gott. Till det dricker jag ett glas varm choklad med piske flæde, vispad gradde! Danska ar roligt tycker jag, de vranger verklien på alla ord och de pratar med en dialekt av svenska som later som om de hade grot i halsen.

Jaja, flygningen hit gick bra. Det tog bara en halv timma från start till landning. Jag trodde att det skulle ta en timma från Gotebor till Kastrup. Men jag hade fel!
Om två timmar går planet har ifrån till Singapore och det flygningen kommer att ta 11.45 timmar. Gud, jag kommer do!
Darefter ar det bara att vanta i två timmar och flyga vidare till Phukett dar vi kommer att vara i 14 dygn. Skont!

Nu går snart tiden ut på min internet tid. Jag lovar att blogga nar jag kommit fram och så ska jag beratta mer om resan.
ha en bra lordag allesammans!
Många kramar till alla er dar hemma i Sverie, speciellt Nellan, Pontus, Pappa, Pippi och Morfar!

På väg

God morgon, eller ja, god natt kan den som lägger sig sent säga. I alla fall så har mamma precis väckt mig. Klockan är 03.32 och jag halsover i sängen med laptoppen i knät. Gud vad nervös jag är, inför flygningen men även inför resan, vad kommer att hända? Hur kommer det att gå till? Ja ni vet sådant man brukar oroa sig för. Men det ska nog gå bra! '

Detta får det bli sista inlägget från Sverige. Jag ska försöka blogga på någon flygplats om det finns mycket tid över men i nu läget känns det som att jag inte har tid att tänka på det. Jag blir mest nevös!
Om vi inte hörs på någon flygplats så bloggar jag från det soliga och varma Thailand som jag snart kommer att få njuta av, om några timmar!

Kram

Jullov

Yes, nu är det äntligen jullov, som jag längtat!
Kom precis hem från ett stadsbesök med morfar på Heden, vi hämtade ut middag på resaturangen Sofina, gick till apoteket och handlade fotkräm till morfar samt tandkräm till honom. Där efter handlade vi hallon och vispgrädde på Konsum aveny som jag snart ska gå och smaska i mig!
Avslutningen idag gick jättebra, tomtedansen lika så! Gud vad kul det var, jag skrattade mest men några dabssteg blev det allt ändå.

Nu ska jag gå och börja med packningen inför resan i morgon, eller ja i natt om man säger så. Vi ska åka hemifrån redan klockan 4 i natt, jobbigt!
Igår fick vi reda på att planets tider från Kastrup till Landvetter på hemresan har ändrat avgångstid. Resebyrån lovade att sända nya biljetter så att de skulle komma fram idag med posten. Gissa om dom gjorde det? Nej, det gjorde dom inte utan nu står vi utan biljetter men som tur är har vi elektroniska flygbiljetter så vi är inbokade på planet utan bevis. Haha! Kände på mig att något skulle hända, som tur är är det på hemresan och inte ditresan. Men jag tror att passen kommer att räcka som bevis!?
Ska försöka att göra ett inlägg redan innan vi åker, men får se om jag hinner. Funderar på att dygna, sitta uppe hela natten, kanske blogga lite och försöka skriva av mig nervositeten inför flygresan, jag har lite problem med nerverna när vi kommer till den biten av resan, flygningen. Jag är ganska flygrädd om man säger så, fast jag kan ändå hålla mig rätt lugn under själva turen, det är bara lite små jobbigt innan start!

Tycker ni om att flyga?

Juste, i natt eller i alla fall i morgon börjar "resebloggen". Jag kommer att skriva dagligen på bloggen om vad som händer under de 17 dygn jag är bortrest samt lägga in bilder. Hoppas verkligen att nl följer med!


Här är jag utanför huset på altanen, hade tyvärr ingen bild från själva
tomtedansen men så här såg jag i alla fall ut!

P.s.
Glöm inte att bli medlem på Gratisskraplotter.se där du har chansen att bli rik genom att samla poäng och få hem trisslotter. Tryck på länken och sedan på "Blir medlem!", fyll sedan i de olika spalterna och vips så har du fått 5 poäng i välkomspoäng, därefter är det bara att samla ihop. Lycka till!

Ändrade planer

Dagen blev inte som tänkt men ändå en minnes värd och rolig dag på stan med Elin. Jag slutade skolan vid 14.30, åkte med mamma in till stan för att uträtta några ärenden inför resan som redan är om två dagar, på lördag och vi fikade även. Därefter ringde Elin och frågade om jag hade lust i att skita i träningen på sportlife och i stället komma till hennes pappas skoaffär i gamlestan och sedan ta spårvagnen in till Bergarkungen och se på Twilight. Det gjorde vi också. Gud vad mysigt vi hade det! Och det här med Twilight är ju bara så sjukt, jag har sett filmen fem gånger på bio och varje gång är den minst lika bra om inte ännu bättre. Ni tycker säkert att det är helt sinnessjukt att man kan gå och se på en film fem gånger under bara någon månad som den funnits på bio men det är inte jag som är sjuk utan filmen. Filmen är så sjukt bra att man inte vet vad man ska säga, den fångar alla! När man går ut från biosalongen är det ända snacket man hör långa väga är om Edward och hans fina personlighet, han är helt fantastisk. Jag undrar verkligen om det finns några killar som honom, så fina och trogna på något sätt, Helt fantastiskt är det änd ordet jag kan komma på!

I morgon blir det inget inlägg innan jullovets början, efter den lilla "cermonin" i gympasalen i form av tomtedans och därefter lite snack i klassrummet med betygutdelning m.m! På tal om tomtedansen så är jag väldigt nervös inför i morgon. Jag kan alla danser och dess ordning men jag är alltid så nervös för mig själv och andra, hur det ska se ut, om alla kommer ihåg stegen, följderna av de olika dansen, vilken som kommer sedan etc! Det är alltid lika nevöst innan, men jag vet att alla vi som är med kommer greja detta gymt bra, perfekt med andra ord! Hehe!
Nu ska jag gå och fira lite julafton med pappa och bror min innan det bär av till Thailand!
Haft en bra dag?

Torsdag

God morgon sunshines!
Är lite stressad för tillfället, bussen går om 20 min och jag har knappt tagit på mig kläderna. Haha, det som är så roligt med oss bloggare/bloggerskor är att när vi försover oss eller kommer för sent på något annat sett hoppar inte vi upp ur sängen, tar en ostmacka i handen och cyklar iväg till skolan och hoppas på att bli så lite sen som möjligt utan vi sätter först på datorn och skriver ett inlägg om att vi är sena och jätte stressade innan vi börjar göra i ordning oss. Det är lite kul faktiskt!
Jaja,  nu ska jag i alla fall äta frukost.
Slänger in en dagens outfit först!


Bli rik

http://www.gratisskraplotter.se/banners/170x100.gif

Jag blev tipsad av Junitjej att bli medlem på denna gratissida där man har chansen att samla ihop poäng och vinna en massa pengar! Låter inte det helt galet bra? Jo, då kan du bli medlem om du vill. Klicka här för att komma till sajten där just du har chansen att bli rik!

Sportlife

I morgon efter skolan bär det av till stan med Elin, vi ska gå och "test-träna" på Sportlife och se vad vi tycker om det. Om vi gillar det komma vi att börja träna där. Helst hade jag viljat gå på S.a.t.s men problemet är att jag är för ung, det är 16:års gräns där. Tråkigt, jag hade verkligen sett fram emot ett år på S.a.t.s men det får duga bra med Sportlife tills vidare. Kul ska det i alla fall bli, att få gå och träna med sin allra bästa kompis och bara strosa runt i stan efteråt med en skön känsla i kroppen av att man gjort något bra och hälsosamt mot sin kropp. Det har jag längtat efter länge! Det ska bli grymt Gött som vi säger här nere i Göteborgs trakten. Hehe!

Hur som haver ska jag iväg på en liten kvällspromenad med pappa runt vår lilla ort nu. Inte dirket spännande för den delen heller men det duger gott och väl för mig, när det ska bli lite mer hålla i gång ute på kvällarna inne i stan är det faktiskt inte så jobbigt at ta sig dit, 20 min på en direkt buss. Bra va? Och något som är ännu bättre är att de håller på att bygga ut 45:an och flyttar järnvägen så den blir större och då kommer ett pendeltåg att gå förbi vår dörr, eller ja, några meter bort naturligt vis. Vi bor inte på en järnvägsstation men nästan! Och det kommer att ta 7 min in till Göteborg. Det kallar jag centralt men ändå inte.

Ha en trevlig kväll gott folk! Vi hörs i morgon, dock inte på morgonen eftersom jag börjar tidigt, eller ja det beror på om jag hittar väckarklockan och kan ta mig upp ur sängen i någorlunda god tid innan skolastars så kanske jag hinner med ett litet inlägg! Vi får se.
*God natt*

Onsdag

Hej hopp era godingar!
Snart är det jullov, om rättare sagt 2 skoldagar! Gud vad skönt det ska bli! Tycker inte ni det?

Skolan idag var rätt okej, vi fick veta en del betyg som vi kommer få och det känns skönt att få veta de innan man får dom på pappret i kuvertet vad man har fått och varför man fått det.
För övrigt var det en väldigt jobbig morgon, jag försov mig! Jag sa till pappa att han skulle väcka mig halv sju eftersom jag hade tappat bort min väckarklocka ( men det är en annan historia ) men så glömde han av det och väckte mig sju i stället! Gud vad stressad jag blev. Jag skulle både äta frukost och hem till mamma innnan skolan började klockan 8. Det luktade verkligen panik i huset. Jaja, det gick i alla fall bra till slut, jag kom i tid men fråga mig inte hur för det har jag själv ingen aning om! Haha!
Nu ska jag ned och handla på mat till middagen, mamma och Nellans pappa Roger har gjort ordning någon konstig gryta med massa grönsaker och annat i, inte riktigt min favorit om man säger så, så jag ska ned till Konsum och handla någon "ätbart" till middag. Det får inte vara vad som helst för tillfället heller, jag och pappa har "Detox-vecka" vilket innebär arr alla mål man äter om dagen så ska huvudingridienserna vara frukt och grönsaker, man ska "rena kroppen" från kemikalier och annat. Riktigt jobbigt eftersom jag älskar skräpmat och julmust är som en drog till mig, jobbigt att vara utan med andra ord!

Jaja, slut på tjötandet!
Ha en finfin kväll!
Kram

Läsarfråga

Hej jossan!
Förr i tiden var det väldigt många som var emot det här med homosexualitet och bisexualitet, lika så finns det fortfarande många som tycker att det är fel att ha den sexuella läggningen? Varför tror du att man har något emot homo-och bisexualitet? Vad får detta för konsekvenser för samhället? Vad anser du själv om det?
Jag själv har absolut inga som helst problem med detta, jag förstår personligen inte varför folk har något emot de? Förstår du?


Jossan svarar: Varför jag tror att folk har någonting emot de olika sexuella läggningarna är för att de är rädda. De är rädda för folk som är annorlunda och vågar stå för det genom att gå ut öppet med att man inte är hetro som många anser är normalt. Konsekvenserna är många. Förr i tiden fick man inte gifta sig om man homosexuell, man hade inte heller samma värde eller samma förutsättningar när det gällde jobb och liknande. Mycket av det här sitter kvar än idag, tyvärr. Jag förstår inte heller varför folk ska hålla på att döma ut människor i samhället för att de inte har samma hudfärg eller samma sexuella läggning. För mig är detta en självklarighet, att alla får plats i samhället vare sig hudfärg, religon eller sexualitet men för många människor kan det nog vara svart att acceptera att de är som de är och att de inte går att ändra på! Sådana människor kallar jag trångsinta. Det är precis vad de är. De vågar inte gå vidare från förr då det härjade en massa konstiga påståenden om folk som absolut inte var sanna. Man måste släppa in alla vare sig de som en själv eller inte! Alla är lika värda på jorden, det finns inget som säger att någon annan är mer värd en någon annan! Alla har samma värde vare sig vart någonstans man bor på jorden, vilka religon man har, traditioner likaså och sist men inte minst sexuella läggningen.

har du en fråga som du vill få svar på? [email protected]

Tisdag

Gud vad trött jag är. Gick och la mig vid 11-halv tolv tiden igår kväll hemma hos pappa, vi satt och tittade på Forrest Gump. Den är verkligen super bra. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som är så himla bra med den utan den är bra i hela helheten liksom, den fångar alla som tittar på den på ett väldigt speciellt sätt, jag tror inte det är någon som har sett den och gått oberörd när filmen slutat. Den är fantastisk!
Min favoritscen i film är när han är liten, när han sitter i trädet med Jenny och de ser på stjärnorna, hon lär honom att läsa och de bara sitter och pratar! Det är så vackert inspelat, den känslan de förmedlar är svår att motstå. Vad jag försöker säga så är det min älsklingsfilm!

Idag blir det att stanna kvar i skolan till klockan fyra i stället för att gå hem halv tre. Vill ni veta varför? Jo, jag har ju kvar mitt matteprov som jag inte gjorde under förra veckan eftersom jag var sjuk så jag får stanna kvar i skolan till klockan tre och sitta i samma sal och göra provet som dom som ska omprov i något eller som är i samma situation som mig, att de har halkat efter med något prov under denna terminen. Då har de chansen att göra detta under tisdagar klockan 15.00! Det tycker jag är bra, att man har dessa omprovs-tider för elever som faktiskt har halkat efter etc.
För mig spelar det inte så stor roll att jag får stanna kvar en och en halv timma till eftersom det är det sista jag gör nu innan jullovet, det sista provet jag gör innan det bär iväg till Thailand för 17 dagars semester.

Förlåt att det blir så mycket snack om julresan men detta betyder verkligen så himla mycket för mig, att få åka ut i världen och träffa människor som lever i ett helt annat samhälle, en annan kultur med olika traditioner. Jag tycker det är bra att få ser hur människor har det och hur de lever i andra länder än Sverige. Synd bara att alla inte kan ha det lika bra som oss i Sverige, de borde i alla fall ha mat för dagen. Det är en självklarhet för oss, att det finns mat i kylen, vatten i kranen och el i lamporna så vi kan få ljus. Men alla har tyvärr inte denna standarden i världen, en del har inte ens mat och vatten för dagen och det är sjukt.
Alltså om Gud vad god varför finns det då så mycket orättvisor i världen och alla snefördelningar av tillgångar till livsviktiga näringsämnen?
Det är ett mysterium!


En gammal bild från i höstas

Läsarfråga

God kväll jossan! Min fråga lyder:
Vart tycker du gränsen går mellan god självbild och narcissism ligger?

Jossan svarar: Detta är en ganska svår fråga och jag undrar om det finns något direkt svar till det. Jag tror faktiskt inte det utan det är nog olika från person till person var men drar gränsen.
En bra självbild måsta alla ha tycker jag! Man måste våga tro på sig och stötta sig själv för att våga göra saker och ting utan att man ska behöva bli allt för nervös och slarvig för att man är rädd att något ska bli fel eller att  tex de som ska lyssna inte gillar det och kommenterar negativt. Man måste våga tro på sig själv och våga stå upp för den man är och vad man har att komma med. Alla kommer inte med samma saker och det betyder inte att man har med sig fel saker utan man har det man tycker själv är bra och passar en själv.
Det här med narcissism är svårt, jag visste själv knappt vad det betydde så jag var tvungen att slå upp det för att få lite mer information och en liten inblick i vad det egentligen betyder och var det kommer ifrån. Rent ordagrant är Narcissism en term som kommer från den grekiske guden Narkissos som bleb förälskad i sin egen spegelbild. Narcissism betyder självkärlek!
En narcisstisk person vill alltid vara i centrum och ser sig själv oftast som en unik person. Den bryr sig inte om andra folks känslor och den har ett behov av att väcka beundran och vill gärna imponera på andra.

Som slutsats kan jag inte rent ordagrant sätta en gräns mellan dessa två ord och beteenden men det som jag tycker är viktigast är att man är en snäll och glad person. En person som kan hjälpa till när det behövs och man måste kunna sätta andra personer i sin omgivning i första hand någon gång och själv backa tillbaka ett steg! Detta mår man bra utav. Man måste inte alltid glänsa först och starkast, man måste låta andra kliva fram och låta de skina ibland. Gär man det så är man är bra människa. Då spelar inte dessa två ord så mycket. Om alla personer var så skulle världen inte se ut som den gör idag, folk skulle må bättre både fysiskt, psykiskt och socialt. Det är det vi måsta jobba med i samhället! Att alla ska må bra, man ska backa tillbaka ibland och låta andra ta för sig lite mer, de som är lite svagare och osäkrare än vad just ni andra är. Tänk på det!

Har du en läsarfråga? [email protected]

Läckage i skolan

Idag har det knappt varit någon skola! Vi kom till skolan som vanligt vid nio-tiden och satte oss (jag och mina klasskompisar) i vårt klassrum och väntade på våra klassföreståndare! När de kom in i klassrummet berättade de att det hade varit ett stort läckage i hela Bohus och byggarna som skulle fixa detta hade varit tvungna att stänga av allt vatten. Utan vatten kan man inte gå på toa, fixa i ordning maten eller ha idrott så alla elever fick gå hem efter en kvart, då vi hade lyssnat på information av våra Kf om dagen och morgon dagen! 
Så idag har jag och mamma gjort en massa ärenden till olika butiker runt om i Göteborg för att hitta både bikinis till mamma och en massa andra små väskor m.m inför resan! Gud vad kul vi har haft, har skrattat nästan hela tiden när vi varit borta! Helt sjukt hur kul man kan ha med sin mamma, ens bästa, bästa, bästa bästis! Min mamma är verkligen min bästa kompis! Med henne kan jag prata med om allt, vi kan göra olika saker utan att det känns konstigt eller annorlunda. Det glädjer mer starkt. Jag har även bra kontakt med resten av min familj så som pappa, morfar, mormor och farmor. Det känns riktigt skönt att veta att de alltid är där för mig och stöttar och hjälper mig med olika saker som är jobbiga eller svåra här i livet. 

Ikväll blir det att sitta uppe med pappa och räkna matte. Jag har nämligen prov i det i morgon eftersom jag var sjuk i onsdags och torsdags då de andra i min klass gjorde det. Så det känns lite jobbigt att ha det kvar men annars är det en pluggfri vecka nu innan jullovet! Det känns också otroligt skönt. 
Juste, det är bara fem dygn kvar nu innan det bär iväg till Thailand. Jag tror inte ni ens anar hur mycket jag längtar iväg bort från detta kalla, gråa och slaskiga Sverigeväder till de varma, soliga och sköna vädret i Thailand! Det går inte att beskriva med ord hur mycket jag älskar att komma iväg, bort från allt det vardagliga till det nya och främmande sakerna runt om i världen som finns att erbjuda! Det kallar jag lyx!

Nu ska jag gå och hjälpa Nellan med hennes blogg, hon ska lägga in nya bilder från i helgen, lilla julafton etc! 
Har ni andra haft en bra start på veckan innan jullovet då? Det är bara fyra dagar kvar i skolan/ på jobbet nu. Håll ut!

Måndag

Nu var det dags för sista veckan innan jullovet! Är det någon som längtar? Haha, jag är en utav dom i alla fall.
Idag tog jag och mamma vårt drick-vaccin mot kolera, två dagar för sent dessutom! Icke bra.

Denna vecka är ganska lugn förutom att jag ska försöka få gjort mitt matte-prov som jag missa förra veckan eftersom jag låg i sängen med en kraftig förkylning! Tråkigt värre.
Igår när jag, mamma, Nella, mormor och Pontus var i stan fick jag köpt en rosa, fin och mysig mjukis-dräkt från
Odd Molly.
Här ska ni få se hur den ser ut!





Mjukisdress: Odd Molly

Vinnaren är dragen!

Har valt ut vem som ska vinna min allra första tävling!
Det var fyra tävlande och jag valde den som hade den bästa motiveringen.
Det blev Junitjejen!
Grattis till dig! Här kommer din rimning:

"Att vinna presentkort på Twilfit skulle vara schysst.
Då kan jag köpa något snyggt som håller uppe min byst. "

Junitjejen kommer bli kontaktad på sin mail senare under kvällen.

Grattis grattis!

Sista chansen

Idag, de senaste timmarna som är kvar innan klockan tickar iväg till 20.00 så har ni chansen att delta i utlottningen av de två värdecheckarna från Twilfit som jag har en liten tävling på! Så nu är det sista chansen för er att vara med och delta i denna utlottning. Än så länge är det endast fyra personer som har anmält sig och är med och tävlar vilket betyder att det är fortfarande stor chans att vinna, möjligheten nu är 25% per person!
Hoppas att så många som möjligt deltar i tävlingen! Det skulle vara så roligt om några fler anmälde sig, det är nämligen min första tävling som jag anordnar här på bloggen därför hade det varit roligt att få lite fler tävlande! Men det är självklart upp till er om ni vill delta! Det ända jag säger är att det är fortfarande en ganska stor chans att vinna!
Hoppas att ni deltar!
Lycka till!

För att komma till inlägget med informationen om tävlingen och hur man ska göra för att delta tryck här!

Söndag

God morgon!
kvällen igår blev lyckad! Alla var jätte glada och mådde bra. Morfars framträdande blev succe, precis som alltid! Han vet verkligen hur man ska charma en publik, han är proffs enligt mig!
Det var både mat, sång, klapputdelning och ett överraskningstal. Kan det bli en mycket bättre fest? Tror knappast det! Det här med jul är verkligen den bästa högtiden på året enligt mig, det är så mysigt att träffa alla, när alla är samlade på samma ställe och man kan prata och skratta. Det är jul!
Ja, det finns inte så mycket mer att säga än att kvällen blev mer än lyckad och alla var nöjda och positiva! Här kommer lite bilder som får tala för kvällen!















På bilden med Nellan med roserna så ser man rosengläfsan, rosenfinken som morfar alltid pratar om i sina uppträdanden!
Igår fick jag bla pengar, smycken godis och biljetten till Thailand av mormor som hon har gett mig i julklapp!
TAck alla, jag ör jätte glad över mina julklappar och uppskattar var enda en!

Läsarfråga

Helloj josefin! Min fråga till dig är: Vad anser du om droger och dess följder? Vilka tror du hamnar i detta "helvete" rent ut sagt och vad får dom att fortsätta samt vad tycker du att samhället borde göra för att minska drogmissbruket mellan framförallt ungdomar?

Jossan svarar: När du säger drogor antar jag att du menar knark etc! Personligen tycker jag att det är det värsta som finns, att knarka! Enligt vissa är droger bra för att man blir "sig själv", gladare, man slipper undan verkligenheten och man mår bättre! Dessa påsåenden är till vissa sanna men också falska!
När man har klarat av någonting bra belönar din kropp dig med med ett sk. belöningsämne som får dig att må bra! Om vi skulle få dessa belöningsämnerna hela tiden skulle vi aldrig orka kämpa för någonting. Det som är farligt med drogor är att de ger precis, nästan exakt samma belöningsämnen till oss utan att vi ansträngt oss. Till skillnad från kroppens egna belöningsämnen skadar de oss, på både kropp och själ! I knarket finns beroendeframkallande ämnen som gör att vi vill ha mer och mer och större mängder för att känna samma känsla ju längre tid man håller på med det! Man får även abstinensebesvär när drogen gått ur kroppen, med det menas att man kan få allt från huvudvärk till kramper i kroppen för att kroppen har ett "ha-begär" av drogen. När man sedan har fått i sig drogen igen känner man sig lugn och harmonisk! Jag tycker det är hemskt att folk vill tjäna pengar på detta, att förstöra så många människors liv för pengar! Det är sjukt!
De som jag tror hamnar i dessa situationer kan variera. Jag tror att det är personer som har stora problem, både hemma och utanför. Man vill fly från verkligeheten, komma till en annan värld där det är bättre! Men även andra svaga personer som inte våga stå för vad de tycker och gärna går som svansar efter andra, "större" viljor! Detta kan utnytjas på många negativa sätt! Tyvärr!
Att de fortsätter beror både på att knarket är beroendeframkallande och även, i vissa fall i grupptryck! Man vågar inte säga i från, man vill vara en i gänget etc!
Vad samhället borde göra i dessa fall är att rycka in, ringa till föräldrar men även att kanske satsa lite mer på roliga fritidsaktiviteter för ungdomar på helger och kvällar t.ex: Fritidsgårdar, caféer m.m! Mötesplatser helt enkelt där man kan sätta sig ner med kompisar och umgås! Det tror jag kan minska missbrukssiffrorna bland ungdomar i samhället!

Just denna fråga kom ganska lämpligt i tidpunkt! Jag, min klass har precis haft en stor genomgång samt ett prov på detta med kanrk och andra droger i Biologin. Och jag måste säga att det är ett väldigt intressant ämne, det berör mycket inom kroppen etc! Själv tycker jag det är kul att få läsa om detta, det är otroligt intressant och det är bra att ha en inblick i hur det faktiskt ligger till med allt från början till slut!

VIll du få svar på en fråga som du sitter på? Maila: [email protected]

Lucia + "lilljulafton"

God morgon mmina änglar!
Sovit gott?
Idag är det lucia och för min del "lilljulafton" med familjen! Jag är lite nervös faktiskt, jag har ingen aning om vad jag kommer få i julklapp men jag hoppas på något av det som jag skrev i önskelistan några inlägg ned!
Dagen kommer mest att bestå av städning etc eftersom de första gästerna kommer redan vid 15-tiden måste allt vara klart då, städning, dukning, matlagning etc! Stressigt!
Men det kommer bli grymt roligt och trevligt! Lovar att ta många kort som jag kan lägga ut och visa er!
Nu ropar mamma på mig om att det är frukost! Mums, jag är jätte hungrig!
Förrästen! Nellan, min lillasyster har skaffat en blogg! Kika in vettja:  Nellans blogg!

Igår vann ju Kevin i Idol! Stort grattis till honom. Jag undrar hur långt den människan kan gå med sin otroliga röst och sin grymma scenkontroll! Han äger!
Det som är det absolut finaste med honom är att han flyttade hit, till Sverigr för exakt ett år sedan för sin flickväns skull! Är inte det helt otroligt? Jag visste inte att det fanns sådana söta och rara killar i världen, men han är ett exempel! Så gulligt! Dessutom är jag väldigt farsinerad över hur bra svenska han pratar för att bara ha varit här i ett år! Och hans stora resa genoom denna tävlingen har gett honom mycket övning, både på sången, scenspråket och svenskan! Han är en värdig vinnare! Han är en riktig kämpe som står med både fötterna på jorden!

Ni glömmer väl inte att det är sista dagen idag som ni har chansen att vara med i tävlingen, utlottningen?  Jag kommer dra en vinnare kl 20.00 i morgon och vinnaren kommer att kontaktas via mail! För att få mer information om utlottningen klicka här!
Puss och kram! Vi hörs lite senare!

Vad tycker ni?

Jag fick precis en fråga från en läsare som skrev:
Fina bilder! du skriver otroligt bra!
Tänkte höra med dig om en sak! Jag gick in på Blondinbellas blogg nu och såg att hon har "Läsarfrågor" som hon besvarar. Det hade varit kul om du hade gjort lite sådana inlägg! Det uppskattas. Jag tror att det är mång av dina läsare som missar frågestunderna eftersom de bara håller på några timmar, därför är det bättre med det här! Det är vad jag tror!
Du kan väl tänka på saken?
Kram

Vad tycker ni andra om den idén? Skulle det vara något som skulle passa in i denna bloggen? Självklart ställer jag upp på det här, men då måste jag få lite respons med frågor, så att jag kan ta upp en fråga i veckan och besvara den! Självklart spelar det ingen roll vad det är för fråga, eller jo! Kanske inte för intima etc! Det skulle jag ändå aldrig svara på!Men om ni tycker det är en bra idé så tycker jag att vi kör på den!
Sitter ni på någon fråga, det måste inte handla om mig utan det kan vara vad som helst t.ex: olika former av problem som man har och behöver t.ex: rådgivning eller bara någon att bolla saken med så är detta då ett ypperligt tillfälle!

Ni kan maila frågorna till mig på: [email protected]

Fredag

Gud vilken dag! Jag är helt uppe i varv. 
Vi har haft lussefirande hela dagen med vårt lussetåg från skolan, i både sevice-huset, på Eka och i vår gympasal för skolan! Det har verkligen varit så kul! 
Jag och Natalie sjung två solo/uppträdnde och det gick jättebra! Jag är verkligen förvånad över hur bra det egentligen gick, jag hade räknat med bara 1/3 av hur det gick. Är super nöjd med hela tåget idag, alla skötte sig otroligt bra! Synd bara att det var första och sista gången man är med i luciatåget med dessa människor! men det har varit en grymt bra dag, ett bra lusståg och en fantastisk upplevelse! 
Här kommer lite bilder från våra "lucia-shower";







Glöm inte att du fortfarande kan vara med och delta i utlottningen av de två presentkorten från "Twilfit"! För att komma till inlägget tryck här!

Tävling

Nu är det dags att dra igång en tävling! Nu kommer jag att lotta ut två presentkorts-checkar från "Twilfit", båda på 100 kr st!

För att vara med och tävla skall du göra följande:
-
Skriv om tävlingen i ett inlägg på din blogg och länka
-
Skriv sedan en kommentar i detta inlägg om varför just du ska vinna dessa värdecheckar + länken till inlägget du skrivit om tävlingen samt din mailadress (OBS att du skriver din mailadress i själva kommentaren och inte i e-postrutan ovanför!)

Jag drar vinnaren på söndag kväll kl 20.00! Vinnar kontaktas via mailen!
 
Bästa motivering vinner!

Vinnaren är utvald, det blev junitjejen för roligast rim!



Torsdag

Det blir till att vara hemma idag med! Vilket jag inte hade tänkt, men men. Vad ska man göra när man fortfarande är så förkyld att ögonen och näsan rinner och allt känns bara kasst? Jo, man får vara hemma helt enkelt! Jag ska nog överleva! Vaknade precis av att mamma fixar och donar i köket, hon bakar "Hjördislimpa", en limpa som hon fått recept på av min farmors väninna i Sundsvall, på Åstön! Limpan är grymt god. Vi ska ha den på lördag, då vi har "lilla julafton" med vår lilla familj!
Idag blir det inte så mycket att göra förutom att hjälpa mamma med brödbakningen, vila och kanske börja städa lite grann innan julfesten på lördag, det kan ju knappast se ut som ett bombnedslag när släkten kommer, det blir pinsamt!

Jag måste bli hyfsat frisk tills i morgon, då har vi Lucia i skolan! Vi kommer att gå fyra lussetåg runt om i Bohus. Först klockan 8.20 i gympasalen, därefter i servicehuset för de äldre som bor där, sedan är det två lussetåg på Eka, ett för de som jobbar där nu och ett lite senare för de som jobbade där för några år sedan men gått i pension nu! Det kommer bli grymt kul, eller jag det kommer bli kul om man är hyfsat kry! Så jag hoppas verkligen på en stor förbättring av förkylningen över natten! Jag vill verkligen vara med på Luciatågen i morgon! Det hade gått en massa tid till spillo om jag är sjuk i morgon, med alla träningar etc! Vi har jobbat sjukt mycket med alla sånger m.m, det hade inte varit roligt om man missade det!
Nu ska jag se på film ett tag, har inte listat ut vilken det blir än men huvudsaken är att jag får någonting att göra så att tiden går lite fortare fram nu!
Hur mår ni mina fina läsare?

Här kommer lite bilder som jag glömt visa från morfars överraskningsparty i oktober när han fyllde 70år!










                                                 



Dagens i-landsproblem!

Jag har verkligen ett problem! Det är snart nyår och jag vet inte vad jag ska ha för klänning! Jag har kikar runt lite på olika hemsidor och de har fantastiskt snygga och bra klänningar att erbjuda, men jag måste säga att Stylebystars har de mest snygga och prisvärda klänningar! Jag gillar de skarpt. Här kommer lite bilder på en del av klänningarna som jag gillar:


Dessa två outfits kommer från Stylebystars

Och dessa två underbara klänningar är från Asos

Sovmorgon i morgon!

I morgon blir det sovmorgon för min del! Hela jag har råkat på en förkylning, en kraftig en! Jag hatar det, jag hatar att bara vara hemma och glo på ingenting medans mina kompisar är i skolan och umgås! Jag vill inte sitta hemma och stirra in i en vägg! Usch vad jag hatar det!
Nu har jag råkat ut för nackspärr också! Vart är min förkylning på väg egentligen? Jag orkar inte vara sjuk nu så här innan jul, innan resan, innan betygen sätts, innan skolavslutningen och innan lucia som bara är om några dagar, på fredag med skolan! Nej vad livet är orättvist ibland! Som ni förstår kommer jag att vara hemma från skolan i morgon, det värsta är att vi har matteprov i morgon, B-delen, den svåra! Jag vet inte hur jag ska göra med den, får antagligen göra den på en No-lektion denna vecka eftersom att vi har samma lärare i matte och no och denna vecka är den sista vecka att försöka göra någonting för att höja betygen! Självklart ska jag gå och bli sjuk och missar därför en massa! Vad ska jag göra? Jag vill gå till skolan i morgon men får inte för mamma och dessutom är det kanske inte så snällt om man smittar ner alla vänner så att de får detta helvetet rent ut sagt! Mina ögon rinner, huvudet dunkar, jag har fått nackspärr och näsan rinner! Allt på samma gång, detta kommer att ta kål på mig! Blä för förkylning och allt annat som gör att hälsan svajar!
Det blir tidig läggning ikväll, jag ska bli frisk tills i morgon, i alla fall tills på torsdag! Det måste jag!
Vi hörs i morgon mina underbara och fina solstrålar till läsare! Ni är fantastiska!
Kram

Julresan

God morgon mina sunshines!
För några dagar sedan fick jag en kommentar från en anonym person som frågade under den senaste frågestunden om inte jag kunde berätta lite grann om julresan som går till Thailand! Så jag tänkte göra det!

Vi åker den 20:e december, om exakt 11 dagar! Vi kommer att göra tre byten av flygplan innan vi kommer fram till Phuket, där vi ska vara! Det första planet flyger från Landvetter till Kastrup (Köpenhamns flygplats), därefter byter vi plan från Kastrup till Singapore (11 timmar och 45 minuter kommer den flygningen att ta) och därefter är det sista planet från Singapore till Phuket! Efter återstår en timmas bilresa i en taxibil till Khao Lack ( Det var där tsunamin tog de flesta dödsoffer, 26/12-04).
Vi kommer att vara i Khao Lack i 14 dygn! Vi kommer såklart göra lite utflykter medans vi är där! Vi kommer att ha en heldag i djungeln, djungelsafari med elefanter som transportmedel genom djungeln. Där kommer vi att bada i en liten "sjö" med vattenfall etc! Det kommer bli en fantastisk dag! Vi kommer även att åka "High Speed Boat" som det kallas! Man hör nästan på namnet vad det är men jag kan dra det kort också! Vi kommer att åka motorbåt som kör väldigt snabbt över till olika öar där vi kommer att snorkla, äta, bada, sola, ja allt som faller en i behag! Även den dagen ser jag fram emot! Det här med snorklingen sker i ett naturreservat som heter Similian Islands och består av 9 st öar i Andamanska havet! Det kommer bli grymt fräckt att få se alla dessa fiskar och koraller i olika fäeger som ligger och lyser nedan för havsytan!
Vi kommer inte att göra så många utflykter mer utan resten av tiden som återstår kommer att gå åt till shopping, bokläsning, badning m.m! Det kommer bli ett grymt jullov! Jag längtar så mycket att jag nästan inte vet var jag ska ta vägen! Jag vill bara börja packa och kasta mig ut i bilen för att komma iväg så fort som möjligt! Jaja, slut på dagdrömandet!

Vinn en digitalkamera


Just nu är jag med och tävlar om denna snygga kamera! Vill du också vara med? Gå in på Therezes blogg!

Måndag

Gud vad trött jag är! Hela dagen har gått åt till skola och skolarbeten! Jag måste verkligen ha en paus, jag längtar verkligen till jullovet. Det känns som att det är en hel evighet dit, men det är faktiskt bara några dagar kvar! Det ska bli skönt att få koppla av några dagar i 40 graders värme, bad i tukosa, ljumna och mysiga sjöar/hav med vattenfall! Jag längtar så mycket att jag nästan dör! Vad ska ni hitta på i jul?

Gick i skolan till klockan 16.20 idag, för långt om du frågar mig! Jag förstår inte varför man ska ha så långa raster mitt på dagen när man i stället kan ha korta raster och få gå hem tidigare! Låter inte det så himla mycket bättre? Det tycker jag!
Vi hade matteprov idag, känns faktiskt riktigt gött nu så här efter åt! Kan dessvärre meddela att hela provet inte är gjort än. Idag gjorde vi provdelen A och på onsdag ska vi göra B-delen, den svåra! Usch! Jag tycker inte om matte, det är inte det att jag har svårt för mig att räkna jag tycker bara att det är tråkiga lektioner, vi göra knappt något annat än att räkna i matteboken sedan så tycker jag att det är ganska ointressant! Jag vet inte varför jag tycker det. det känns bara onödigt på något sätt! Antar att det är skollusten som har minskat en aning nu så här inför jullov!

Jaja, slut på klagan! Nu ska jag ned till konsum och handla mat inför middagen, laga middag, städa mitt rum (som ser ut som ett bombnedslag bokstavligt talat! Det ser hemskt ut! Sedan ska jag sätta i gång med pluggandet inför den andra delen av matten som jag nämde några rader upp! Wish med good luck, det kan ja behöva en sådan här regnig, målnig och allmänt tråkig måndag i Göteborg!
Har ni haft en bra start på veckan mina fina läsare?
*pusspuss*

Hemma hos kusinerna

Hejhopp mina solstrålar!
Sitter tillsammans med Louise här och kikar på gamla bilder på oss som dom har på deras dator! Gud vad vi skrattar när vi ser dom, det var för se så där 3-4 år sedan med allt från sommar till jul! Tänkte bjuda på lite *pinsamma* bilder!






Söndag

God morgon!
Idag är det dags för stadsbesök med Elin! Gud vad kul det ska bli, har inte träffat henne på jätte länge! Första ska vi gå i stan några timmar och äta lunch och därefter blir det bio-time, gissa vilken? Jo, Twilight, igen! Kan verkligen inte sluta tänka på den, den spelas upp i mitt huvud varje dag! Jag älskar den! Efter stan ska jag iväg till mina kusiner och fira min yngsta kusin, Andrea som fyller 6 år! Grattis till henne! Därefter ska jag sitta uppe halva natten och plugga matte, vi har matteprov i morgon som jag inte ens har börjat plugga på! Känner mig lite stressad för tillfället, ´fast det brukar jag vara så det spelar ingen roll!

Jaja, måste springa ned till bussen när som helst, ska bara lägga upp min söndags-stadsbesöks outfit!









♥ Klänning: Bling Bling ( inköpt i fredags )
♥Strumpbyxor: Gina tricot

Önskelistan 2008

Jag har ju glömt att berätta vad jag önskar mig i julklapp! Det blir tyvärr ingen lång lista eftersom jag är ganska nöjd med allt jag har, men en kortis blir det alltid!
Så här lyder den:

♥ Årskort på SATS- två pass i veckan, Body pump och ett Core pass
♥ Photoshop- så jag kan fixa med mina bilder, göra roliga redingeringar etc
♥ Härliga böcker inför Thailandsresan över jul- för att fördriva tiden på dagarna, på kvällarna blir det röj!
♥ Presentkort på Åhlens- Deras kläder får mig att smälta
♥ Pengar

Nu är det bara att vänta och se vad tomten kommer med, man vet aldrig! Våran tomte kommer redan den 13:e dec! Mormor ska ha julfest för familjen hemma oss med lite julmat och klapputdelning eftersom vi inte är hemma över jul! Hoppas att morfar förbereder något roligt, ett tal eller framförande av något slag! Det är det bästa på hela tillställningen, hans show!

Tänkte visa er lite bilder från förra julen, då vi också var bortresta, i Venezuela! Här kommer bilder från när jag simmade med delfiner i Venezuela!








Den killen på bilden bredvid mig är delfinskötare, och var därför tvungen
att vara med när man "träffade" delfinen!


Nu ska jag till Pappa och käka! Ha en riktigt bra lördag allesammans!
Kram

lördag

Hej bloggen!
Förlåt för väldigt sen uppdatering idag! Jag vaknade hos Natalie vid halv nio tiden av att pappa smsade att han och Pontus skulle iväg på POntus match och frågade om jag skulle med! Fick göra mig i ordning snabbt som attan för att hinna. Vi såg på Pontus match, dom vann! Grattis till dom!
sedan åkte vi till Frölunda torg för att hämta min jacka som var inne i gothia arenan, där festen var igår! Hämtade även Natalies där!
Sedan åkte vi hem till farmor och grttade henne, hon fyller 78 år idag så grattis till henne också! Efter besöket hos farmor åkte vi till videomix och hyrde lite filmer och köpte en massa godis inför filmkvällen! Gott!
Ikväll blir det fläskfilé, klyftpotatis och gräddsås eller beaneisås! Gott!

Nu ska jag ringa Hans och tacka för den fina presenten jag fick av honom för att han blev orolig över vad som hände igår kväll! Tack Hans för den fina skålen och godispåsarna, precis vad som behövs efter en sådan här jobbig start på helgen!
Puss puss

Kaos

Discot ikväll blev katastrof! Efter se så där en och en halv timmas köande för att få komma in på gothia arenan där discot höllls så dansade vi ca en timma! Jag och Natalie gick och satte oss på var sin stol på läktarna när vi ser att hela salen utrymms! Alla springer mot nödutgångarna och ingången, alla är panikslagna! Jag och Natalie fattade inte vad som hände utan satt kvar. När plötsligt folk kommer fram till oss och skriker att det brinner och att någon har kastat in tårgas fick vi panik. Vi sprang mot utgångerndär folk stod och trängdes, för varje andetag vi tog desto svårare blev det att andas och det verkligen brändes i halsen när man andades. När vi till sist kom ut såg vi alla undomar som var i chock, de klagade på irriterande ögon och luftvägar! Det fanns flera barndbilar på plats, även ett tio tal ambulanser och poliser! Natalies kusin Jennifer svimmade och även en massa andra ungdomar lika så! Folk hängde över staketen för att öppna upp luftvägarna. Det var katastrof!

Nu äntligen sitter vi hemma hos Natalie och ska dricka en kopp te innan vi lägger oss!! För att sammanfatta denna kväll med ett fåtal ord kommer det att lyda så här: Aldrig mer!


Förfesten hos Natalie

Är lite stressade för tillfället! Vi ska åka vilken sekund som helst men först tänkte jag bjuda på lite bilder från förfetsen hos Natalie!



     

Nordic

Hejsan hoppsan mina solstrålar!
Gud, jag är lite nervös inför Nirdic ikväll! Jag har ingen aning om vad som kommer hända, det enda jag vet är att det är en stor fest i frölunda! Spännande!
Idag har jag och mammat shoppat inne i stan! Mysigt! Jag fick köpt en hel del faktiskt. En tunika som kommer användas ikväll, ett par skor inför kvällen och även ett par strumpbyxor som också kommer åka på nu! Fick även köpt en fin rutig liten klänning från Bling som jag kan ha i Thailand!

Det här med vaccinationen slapp vi, som tur var! Jag hatar att ta spruta. De sprutorna vi tog förra och förr-förra året ger ett skydd i tjugo år framöver! Vi fick endast en drickmedicin mot kolera som vi ska ta en vecka innan vi åker!


Nu måste jag iväg till Natalie, vi ska fixa i ordning oss tillsammans, förfesta lite! Haha!
Här kommer bilder på kvällens outfit! Förhoppningsvis, om vi hinne kommer det lite bilder på mig och Natalie innan kvällen är över! *Pusspuss*








fredagens stass











Jeans: Crocker
Tunika: Gina tricot
Halsduk: Paris

Fredag

God morgon bloggen! 

Idag är det fredag, gud vad skönt! Det är rätt mycket som händer idag om man säger så! Först är det skola till två, direkt efter skolan ska jag och mamma iväg och vaccinera oss inför resan!. Och ikväll vid nio tiden ska jag och Natalie till Frölunda, det är ett disco som heter Nordic som vi ska på! Ska jag vara ärlig så vet jag inte exakt vad det är för något men kul verkar det vara i alla fall! 

Idag i skolan har vi svenska prov. Vi ska ha prov i litteratur, det betyder att vi fått tre häften men forntiden, antiken, medeltiden och realismen. I dessa häften står vad som hände under dessa epoker samt vilka författare som skrev de mest kända verkar från just den tiden av historien! Intressant!

Jaja, nu ska jag ned och äta frukost och plugga lite! Mer uppdatering senare idag!
*Pusspuss*

P.s Tack för alla roliga frågor ni ställde! Det var jätte roligt att svara på dom, kul att ni är intresserade! d.s

Svar på frågor

Vad vill du bli för slags läkare? Läste i andra frågor&svar att du sa att du ville bli läkare och då är min fråga: Vad för slags läkare vill du bli? 
Kram
Svar: Jag har inte riktigt kommit så långt i mina framtidsplaner men jag tycker att kirurg skulle kunna vara något för mig eller kanske forskare som ska försöka forska fram nya läkemedel fascinerar mig också!

Skulle du kunna gifta dig i denna åldern?
Svar: Nej, det skulle jag inte! Jag tycker inte personligen att man ska hålla på med sådant när man är 15 år, som jag är! Det finns mycket annat man ska göra i livet, vid denna ålder enligt mig!

Hur står garderob haar du egentligen? Hur mycket handlar du kläder för i månaden? Är du bortskämd, med tanke på alla resor och allt shoppande du gör! Hehe! AVIS
svar: Tycker du jag har stor garderob? Då har vi olika uppfattningar som vad stor garderob är. Det som hänger där är alla mina toppar, såsom linnen, t-shirtar samt koftor och tjocktröjor. Byxor etc ligger på andra ställen och underkläderna ligger i lådor. Jag handlar kläder för ca: 1000 spänn i månaden, ganska normalt enligt mig! Jag skulle inte säga att jag är bortskämd men jag har det ganska gott ställt, men det är för att mina föräldrar har utbildat sig mycket under en lång tid och har därför bra jobb med bra betalt! Det här med resor som vi gör ganska ofta i min familj har med utveckling att göra. I min familj tycker man att det är viktigt att se hur människor i andra länder i världen har det, det är en stor lära! Man får både personlig och språklig utvekling när man reser! det kan jag verkligen rekomendera! Jag är jätte glad över att jag får åka på så många resor som vi gör, jag är lyckligt lottad! 

1. Om du hade Mvg i alla ämnen, skulle du kunna byta bort dom betygen mot Edward? 
Och jag frågar inte " mot en pojkvän" för det finns ingen annan kille som är värd någonting.. 
Så skulle du ta kärleken före? :P 
2. Pizza eller donken 
3. Har du någon gång varit kär på riktigt? 
4. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? 
5. Mest pinsamma du någonsin har gjort? 
6. Hur länge kommer vi vara bästa kompisar? :) 
Nu fick du lite att bita i :D 

Svar: 1. Ja, jag skulle byta ut alla mina utbildningar för honom. Varför jobba med sina betyg och hålla dom uppe för att kunna få ett bra jobb med bra betalt som man trivs med när man kan få en pojkvän som är mångmiljoner och väldigt generös? Onödigt kallar jag det. Haha!
2. Donken
3. Jag vet inte, det känns så när jag är det men när känslorna svalnar känns det inte inte riktigt så längre! Hehe!
4. Oja!
5. det mest pinsamaste? Det var när jag sov hos Natalie en dag, (jag sover alltid i bara trosor när jag är där) så skulle jag gå upp på toa, hennes pappa jobbar sen kväll och kommer därför hem vid 12-tiden och är hemma och tittar på tv en stund efter det. Då ska jag naturligtvis gå på toa i bar överkropp, men jag går inte till toan utan till soffan där hennes pappa ligger och sitter där och pratar med honom. Gud vad pinsamt! Jag verkigen skäms varje gång någon tar upp det! Haha!
6. Hela livet, och om det finns ett liv efter döden så är det där med! För all evighet gumman!

Vilket är ditt favvomärke på kläder, skor, väskor och smink?
Svar: På kläder har jag många olika bla replay som är ett märke som ligger nära hjärtat. Haha. På skor är det nog inga speciella, vanliga vita tygskor är alltid snyggt! När det gäller väskor har jag mitt absoluta favvomärke, Mulberry! Deras väskor asså! De får mig att smälta varje gång jag går in i de affärerna! Me gusta mucho! På sminkfronten är det helt klart i.d mink som gäller!

trivs du med dina vänner eller vill du ha fler/färre? har du bra relationer med dem? har du/ har haft någon pojkvän? Eller gillar du någon? 
oj det blev fyra frågor visst! :D

Svar: Japp, jag trivs med mina vänner! Det ska blir roligt när jag börjar gymnasiet och träffar nya vänner, men mina gamla vänner både räcker och blir över De är mitt allt! Jag har haft många pojkvänner i mina dar! För tillfället gillar jag ingen, lite tråkigt men men!

Hur fixar du dig på morgonen? Med håt,kläder och smink m.m
Svar: På morgonen byter jag alltid kläder ca fem gånger för att få på mig det som känns skönt och som passar mitt humör för dagen! Håret brukar jag bara borsta igenom på morgonen, sover alltid med knopp på huvudet för att få det lite lockigt på dagarna så det gör jag inte så mycket med, sminket åker inte alls på speciellt ofta. Jag hinner verkligen inte det när det är vanliga vardagar undantagen är då vi har sovmorgon!

hur många syskon har du?
Svar: två! En tvillingbror och en halv-lillasyster! 

Vad är det värsta du vet?
Allmäna toaletter som inte har någon krok att hänga väskan på! Det är verkligen något jag stör mig på! Lite ytligt kanske men det är faktiskt störande!

Vad använder du för dator när du tex bloggar?
Svar: Min mac dator som jag fick för snart två år sedan av min underbara, snälla och bästa mormor!

Vill du starta ett företag, så som blondinbella har gjort med sin blogg?
Svar: Det skulle jag inte tacka nej till! Men för tillfället ar jag inte tid eller ork att hålla på med det! Skulle hellre vilja göra det lite längre fram i tiden, om kanske ett år eller så när jag känner mig lite mer ostressad med allt pluggande och fixande av massa andra små projekt!

Vad har du för framtisdutsikter?
Svar: Mina framtidsutsikter är att bli läkare som jag svarade några rader upp! Det är absolut mig högsta dröm! 

Hur ser en vardag ut för dig? från att du stiger upp till att du går och lägger dig
Svar: Jag går upp. Äter frukost. Fixar i ordning mig. Åker till skolan. Är i skolan. Kommer hem. Äter middag. Pluggar. Bloggar. Pluggar lite mer. Ser på tv. Går igenom pluggandet en gång till. Går och lägger mig.

Beskriv din hund, berätta om den! Den är så söt
Svar: Min hund är en aprikosfärgad pudel som är fyra år! Hon fyller år i oktober. Hon älskar att sova i sängar och går gärna inte ut om det spöregnar! Hon är en typisk pudel som tror att hon är lite finare och bättre än alla andra! Haha! Min gulliplutt!

Kan du berätta lite om din resa som du ska göra över jul och nyår med din mamma? den verkar så fantastisk. Önskar att jag också fick komma ut på sådana fina och dyra resor. Du är lyckligt lottad! 
Fin blogg har du med :) 
Kram

Svar: Det kommer ett inlägg inom kort där jag tänker berätta om resan,  hur den kommer att gå till, resemål, vad vi ska göra m.m! Håll utkik! 

Vad har du för betyg i skolan?
Svar: Denna terminens betyg vet jag inte än. Men jag hade 6 MVG och 11 VG förra terminen! 

Vad betyder den underrubriken du har; Låt det alltid finnas en grön gren i era hjärtan..
Svar: Denna mening brukar min morfar alltid säga när han håller tal på olika tillställningar etc. Det är han som kommit på det!  Det finns även en fortsättning som lyder: Låt det alltid finnas en grön gren i era hjärtan för då kommer rosenfinkarna! Med detta menas att man kan hålla kärleken vid liv om hjärtat lever, därav den gröna grenen! Rosenfinken är kärleksfågeln som har olika läten beroende på vem han håller tal för! Te.x: Om man heter Josefin så sjunger fågeln: Josjosjosjosjos och en annan rosenfink svarar: Finfinfinfinfin!
Visst är det vackert?

Vad är det som står lutat mot elementet vid fönstret i ditt rum? Någon hemlig talang?
Svar: Det är mina biljardköer som jag vunnit i olika tävlingar, bla Sm och NM! På vår skola har vi uttagningar inför svenska mästerskapen som går för ungdomar i Stockholm i biljard, vinner man där går man vidare till Nordiska mästerskapen som hålls lite varstans i Norden, beroende på vem som vinner! Jag har varit med tre gånger, vunnit Sm två och Nm tre! Ja, man kanske kan säga att det är en liten dold talang! Det får man betämma själv! Kul att du la märke till dom!

Mitt rum

Hejsan allihopa!
Hur är det? Här är det bara bra, lite trött men annars frisk och kry! det är jätte många i klassen som är sjuka för tillfället, känner mig lite ängslig över det, vill inte bli sjuk nu när Thailandsresan börjar närma sig med stora steg! Det är faktiskt bara 16 dagar kvar! Gud vad jag längtar!

Jaja, dagen har varit som vanligt, rolig och flummig!
Idag under sv-lektionen fick jag gå tidigare, vi i elevrådet på skolan skulle komma upp till bamba, matsalen och dela ut julmust till de yngre som skulle äta! Men vet ni vad? Det var bara jag som kom till matsalen och delade ut julmust, ingen annan kom så jag fick stå där själv med bambatanterna och dela ut julmust och stå och lyssna på deras knepiga skämt, bambatants-skämt! Haha!

Nu är jag i alla fall hemma och har precis ätit tacos! Ska snart sätta i gång med pluggandet inför sv-provet som vi ska ha i morgon bitti! *Nervös*. Hehe! Men det kommer nog gå bra, hoppas jag :D
Tänkte visa er lite bilder på mitt nya rum som jag skulle gjort för längesedan fast det inte har blivit någon tid över åt det! Här kommer de;


Min "garderob" + skrivbord

fortsttningen av garderoben..

Min säng + dörren in till en flickas bästa rum i huset...


...Badrummet! Här är mitt fantastiskt fina badrum som jag fått på "köpet"
 av att byta rum med min bror! Haha!


Här väntar många härliga bubbelbad med mycket skum!

Fråga på!

God morgon!

Har tyvärr ingen insperation idag så jag tänkte ta en liten frågestund tills ikväll, svaren kommer i kväll eller i morgon!!
Eftersom jag redan fått en massa frågor redan, i andra inlägg tänker jag ta med dom också! Men nu har ni fram till lördag förmiddag, 12.00! Så, vad vill ni veta om mig som ni inte redan vet? Jag svarar på allt!






Chinos; Gina tricot
♥Kofta; Replay
♥T-shirt; Cubus
♥Overknee; Gina tricot
♥Väska/bag; Gucci-inspererad
♥Skor: Scorett

Onsdag

God morgon allesammans! 
Vaknade nyss i mitt nya rum som jag gjort ordning under helgen och igår. Jag är faktiskt riktigt nöjd. Nog för att det är litet men ändå mysigt och gulligt. Jag ska visa er bilder lite senare idag, i eftermiddag någon gång!

Igår kväll satt jag och bläddrade i en tidning och fastnade på uppslaget om sklnhetsoperationer. Jag har lite svårt med det där, jag vet inte riktigt var jag står där men på många sätt är det fel!
Det här med att spruta in botox och silikon i tex: läpparna, brösten eller som vissa killar håller på med, i armarna för att det ska se ut som att de har mer muskler än vad de egentligen har. Det är helt sjukt hur man ens kan komma på tanken att vilja spruta in sådana saker i kroppen om det absolut inte behövs. Det blir bara fulare och fulare ju äldre man blir, och det sliter mycket på kroppen! 
Att spruta in sådant i kroppen som den inte behöver ska man inte göra! Man måste våga vara den man är och stå för hur man ser ut! Det är absolut snyggast att bara vara sig själv, att skita i vad andra säger som bara vill trycka ned folk för att själva komma högre upp! Det är så fegt!

Men när det gäller "lagningar" av tex missbildningar vid födseln eller om det har hänt en olycka är det helt annorlunda. Då används det för att det ska se bättre ut så att de människor som råkat ut för det inte ska behöva gå och se ut som.. ja hur dom nu såg ut efter olyckan eller missbildningen. Experter, som jobbar med det här är riktigt proffsiga på det dom gör! de kan få de som har råkat ut för saker och ting att nästan se helt "normala" ut igen, som de gjorde innan. då är jag för det! det är klart.

Nu måste jag springa ned och försöka få i mig något. Idag ska vi gå i skolan till halv fem, snacka om jobbigt! Vi har även so prov idag som jag hoppas kommer gå bra, är lite nervös för det! 
Vi hörs!
*Pusspuss*

Tisdag

Hejhej bloggen!

Gud vad stressad jag blev i morse när jag inte kunde logga in på bloggen! Läste inte bredvid inloggningsuppgifterna, i det inlägget att de höll på med något! Jag trodde att det var någon som hade hackat sig in på bloggen genom att byta lösenord, jag blir lite så där halv hysterisk när saker och ting inte fungerar! Haha!

Jaja, dagen för övrigt har varit rätt hyfsad! Vi hade idrott första lektionen, med vikarie! Tyckte verkligen synd om honom, hela klassen flamsade runt medans vi spelade vollyboll, fast så illa som det låter är det faktiskt inte, han var med och flamsade och då är det OK! Haha!
Därefter var det spanska lektion med vår klassföreståndare Wivan! Hon är så himla grym! Hon vet verkligen hur man ska handskas med en klass etc! Är glad över att ha henne som mentor!
Sista lektionen var matte, också med vikarie! Vi håller på med ytor och volymer, hur man räknar ut det m.m! Rätt roligt, men det roligaste i matten, tycker jag är procent, det är så himla lätt!

Nu är det dags att ta tag i pluggandet på allvar, i morgon har vi prov på första världskriget! Fast jag tror det kommer gå bra, både jag och Natalie satt i ett grupprum och pluggade so under matten, det gäller att passa på när man har vikarie! Hehe!

Haft en bra tisdag allesammans?
Puss



Angående politik

I går kväll fick jag en kommentar från en anonym person som undrade lite grann om hur jag tycker och tänker kring politik, vilket parti i riksdagen jag stödjer m.m och samt varför!
Jag tänkte snabbt dra lite kort om varför jag stödjer de borgeliga partierna, bla Moderaterna!

Som jag i ett lite äldre inlägg under "Frågor och svar" har jag svarat kort att jag står för individens egna frihet och dess egna ansvar! För att utveckla det lite mer så tycker jag det är fel att ha ett samhälle där folk tjänar på att ta bidrag i stället för att jobba! Det här med bidrag ska inte vara en långsiktig lösning, endast ett litet stöd när det är som värst, som det är nu för tillfället! Hela världen ligger i krissituation, folk varslars hej vilt varje dag! Det är då bidragen ska komma in, när det är krissituation!
Jag tycker också att det är viktigt att folk ska få en bra utbildning för att senare i livet kunna få ett bra jobb som man är nöjd med och känner att man vill/kan prestera bra. För att få det krävs en bra utbildning, det är också vad moderaterna vill, att alla ska få en bra grundskolautbildning och sedan få upp ögonen för högskolautbildning etc!
Allt detta för att man ska kunna klara sig själv i livet, skaffa ett jobb med bra lön för att kunna försörja sig/ sin familj! Det är viktigt för individen att känna att den klarar av att arbeta, att tjäna ihop egna pengar som man kan göra något kul för än att i stället leva på bidrag som man får från staten, skattepengarna som någon annan har fått skatta från sin lön!

Det är också viktigt att stat, landsting och kommuner ägnar sig det som är viktigt! Att sjukvård, skola och omsorg är i toppklass och även att man kan skyddas mot våld och annan brottslighet!

Det här med arbetslösheten är en stor fråga inom politiken! För att minska arbetslösheten finns det bara ett sätt, att öka antalet jobb! Att göra det lättare för stora- och små företag är att sänka skatten för dom! det kommer i längden att ge utdelning av jobb.

Jag måste bara säga att jag tycker det är viktigt att man engagerar i saker, bla politk!
Så länge man alltid kan stå för det man tycker, och göra något viktigt i det så är det bra!
Man får aldrig sitta och klaga på något om man inte försöker göra något åt det själv!.
Jag är själv med i ungdomsfullmäktige här i kommunen samt i elevrådet och i styrelsen på skolan! Själv tycker jag att det är kul med frågor som faktiskt berör oss ungdomar så att vi får det bra, att vi hörs och syns i samhället så att vi kan få våra åsikter hörda! Det är även kul att se hur saker och ting förändras pga en åsikt som kommit igenom, även om det kan ta många år!

<font color="guld"><size="6">Hur tänker ni kring dessa frågor? Vart står ni samt varför?</font> 

Nu måste jag fortsätta med mina läxor och pluggandet inför prov! Jag ska ha prov i so, samhällskunskap, om första världskriget!
Hoppas att ni fått en liten inblick i hur jag tänker kring ämnet politik!

Pippi antar utmaningen

Hejsan alla goa och glada!



Läste precis ett inlägg på Karins blogg att hennes hund Yambo har utmanat alla hundägare! Därför tänkte jag anta den utmaningen och berätta fem saker som kännetecknar Pippi!

Fem saker om Pippi
1. När Pippi gosar tar hon alltid in ett finger i munnen och gör "darrtunga". Med det menas att hennes tunga darrar mot fingret, så gosigt!
2. När hon ska sova ligger hon på rygg i sängen och naffsar i öronsibben
3. Hon kissar och bajsar på samma gång, i samma ställning!
4. Hon kan stå på händer och göra "Give me five" med tassarna
5. Innerst inne tror jag att hon är en känguru, hon kan hoppa en meter upp på stället utan att ta annsats!

Så! Nu vill jag att ni som har hund antar samma utmaning på er blogg.
Nämn fem saker som kännetecknar er hund! Skriv gärna en kommentar hit när ni gjort det så jag kan se :D
Kram

1 december

God morgon tomtenissar!
Idag är det första december, vilket betyder att det bara är några dagar kvar till allt som händer nu i december! Hela min allmenacka är fyld av roliga och mysiga saker, med lusse-firande, mysiga julfikor med nära och kära och en massa annat skoj!
Den här månaden är den mysigaste månaden på året engligt mig! Man dricker mycket te, bakar pepparkakor och lussebullar, firar jul men denna julen ska jag och mamma i väg till Thailand och fira jul och nyår! Det kommer blir grymt, jag verkligen längtar!

Idag är första avsnittet av julkalendern som kommer visas nu fram till julafton! Är det någon som ska se den? Själv funderar jag på att kika på avsnitten, Nellan ska ändå se den så varför inte passa på när tv:n är på att kolla vad det är för något?

Hoppas ni får en bra dag allesammans, sköt om er!
Kram

RSS 2.0