Nu kickar jag!

Efter skolan har vi vår första basketmatch! Önska oss lycka till, dock ska vi inte spela, men det kan vara kul att kolla!
Vi hörs ikväll!
PUSS

Snöbrudarna!

God morgon!
Fick ett meddelande tidigt i morse om att snön har gjort att alla skolor i Minnesota är stängda, men självklart är Swanville (min skola) och en annan skola som heter Upsala öppna. Är det inte typiskt? Dock fick vi sovmorgon till 10:15 så nu har jag och Lana varit ute och tagit lite snöbilder =) Kallt som satan är det också...
Så här såg det ut när jag tittade ut genom fönstret i morse...
Självklart var vi tvungna att gå ut och ta en bild!

2010-11-28

G'o kväll gott folk!
Dagen har spenderats i lathetens tecken. Har inte gjort ett piss... tittat på tv, ätit glass, sovit, skrattat, hjälpt Lana med fysikexperiment, spelat basket, ätit, tittat lite mer på tv. Ja, ganska tråkig, men skön!
Lana lurade ut mig i snön tidigt på morgonen för att hjälpa henne med fysikexperiment. Fick inte tid att byta om... Kallt som sjutton var det!
Lexi lika så
Sedan skulle vi hoppa och ta tid.
Har lärt mig att dribbla mellan benen ;)
Och här är lite basket.

Happy 1st Advent

God morgon på er!
Vaknade till en morgonpigg Carter som står och dansar i bar överkropp till julsånger medan han gör frukost till Lexi och mig (Lana sover fortfarande) Så söt! Vi fick pannkakor med smör och sirap, stekt ägg med bacon och ett stort glas färskpressad apelsinjuice. En sjudundrande frukost. Han är ju underbar =)
I eftermiddag, efter The Vikings har spelat sin match och Jay har piggnat till så ska vi åka och köpa julgran och börja julpynta huset. Gud så mysigt!
Lexi var glad
God frukost
kocken!
Ser ni mitt fantastiska hår? Får alltid så fina komplimanger av Jay vid frukostarna..... Lägger ju ner gör mycket tid på håret, faktiskt hela natten tar det att fixa det! Vad tycker ni om min morgon friss?

Thanksgiving #2

Kom precis hem efter en amazing thanksgiving med den andra halvan av familjen, Jays familj. Det var så kul. Massa mat, massa människor, alla lika underbara och härliga. Jag vet inte hur jag ska beskriva det, men de har en sådan humor som gör att min efterblivna humor passar perfekt bland dom. Det är sjukt, har inte känns så innan, alls, i Sverige, någonstans. Det är ballt! Jag älskar den här familjen, av hela mitt hjärta. Jag känner mig som hemma, som om det är min "riktiga" familj. Det är fantastiskt!
Jay and Lana vid middagen
Derin och Carter
Min kusin =)
Vet ni? Jays bror är en FBI agent, en riktig, med solbrillor, pistol, high tech, svart sportbil. AS BALLT!
Lana försökte lära farfar peacetecknet... didn't work out very well....
My hostparents
Brorshorna Jay och Kyle Loven
De tre generationerna. Jays farfar lever, och var där, hann dock inte få upp kameran innan han gick för kvällen. Men hans mamma var från Sverige och han kan prata svenska, dock väldigt dåligt, men kan. Har även en svensk bibel som han läser varje kväll. Coolingen i familjen, utan tvekan!
Jag och "Pappi" som vi kallar honom
Hittade en sådan där hår grej, dock var inte Jay lika exalterad över det som jag var. Can you tell?
Men min farmor var lika glad som jag. Haha!

Thanksgiving

Igår var det Thanksgiving! Gud, det var mysigt. Har aldrig sett så mycket mat innan, och så god maten var! Släkten här borta är helt fantastisk och det är så kul att umgås med dom.
Vi åkte över till min mormor här borta vid två-tiden. Där väntade "äpple cider", liknande varm äpplejuice med en kanelstång i. Smarrigt! Sedan var det kycklingklubbor med Ranch och en massa gott snax till sällskapsspelen vi spelade. Vid fem åt vi en otrolig middag med kalkon och all vad det innebär, superduper!
Efter middagen var det samling framför jätte tv:n - dags för fotbollsmatch!
Somnade i soffan av all mat och vid nio var vi hemma igen.
I morgon är det dags igen, firar Thanksgiving igen med den andra delen av släkten då =)
En helg jag sent kommer glömma kan man minst sagt säga. Åh, den här traditionen ska jag ta med över till Sverige, lustigt att inte vi har tagit efter den redan. Jaja, god natt <3
Marly, jag och Maily
Maily
Min värdmamma Heidi och värdsis Lexi
Jag, Lana, Nickie (min kusse här borta) och Lexi
Lana och den gulliga valpen Maily!

Mer Canada Goose till folket

Klickade precis hem en fin vinterjacka, en Canada Goose Ladies Montebello Parka, grå! Den är jättefin och jag tror den blir perfekt här borta, med tanke på att det var -22 här om dagen. Sjukligt kallt att springa runt med min korta Goose jacka, behövde en längre. Så det här bli perfekt!
Nu ska jag titta på "16 and pregnant"!
PUSS
UPDATE:
Fick ett mail om att det inte funkade (?) fråga inte mig varför, men jag avbröt beställningen och la en ny beställning, på en Canada Goose Woman Parka Expedition Black, En Canada Goose Hat Red och ett par Canada Goose Gloves Black. Ser fram emot min beställning som ska kolla i slutet av veckan eller i början av nästa!

My school photo, 2010


BB-practice!

Nu kilar jag iväg på basketträning!
Puss
Så ser jag ut när jag tränar!

Internet <3

Åh, under helgen när interner låg nere så kändes det som att jorden hade gått under. Jag är helt klart beroende av internet. Jag lever genom internet, min skola här borta är uppbyggd på internet (om det läggs ner så stängs skolan), jag har koll på allt som händer i Sverige, vad mina vänner gör, min familj, jag kan prata gratis med människor som är i Sverige genom Skype, Facebook, bloggen! Och såklart, svenska Hollywood fruar på tv3play.se!

11/23-2010

Måndag idag. Älskar den här veckan, en tre dagars vecka med Thanks giving på torsdag och en "klämdag" på fredag. Så en riktig långhelg med en awesome vecka innan. Alla lärare är fullt upptagna med massa annat, så det enda vi gör den här veckan på alla lektionerna är att titta på film, flumma runt, göra läxor (trots att vi inte har några) målar lite, ja, man gör lite vad man vill. Så den här veckan är skön!

Lets bake - yeah, but do it the American way...

... use a box! Put two eggs, 1/2 cup oil, 2 tablespoons water and put it in the owen för twenty minutes. Tada, brownies!!
Me and my hostmum Heidi!

Hejhopp!

God morgon!
Internet funkar as kasst just nu, sa jag kan inte anvanda min laptop... inte heller ladda upp nagra bilder. Men annu en gang ville jag bara uppdatera om att jag mar prima, trivs kanon!
Har varit barnvakt at tva jatte sota killar, tre och fyra ar gamla, min basketcoach's soner. Vi har bakat, atit pannkakor, lekt, tittat pa film, last bocker, spelat spel, atit  middag, tagit en promenad med hundarna och de sov over. Nu har vi precis atit farska, varma goda pannkakor med smor och sirap. MUMMA! Alldeles starx ska vi aka ivag till kyrkan (forsta gangen for mig i kyrkan har borta) sa jag ser fram emot det!
Ikvall ska Lana och jag aka skridkor med Chris pa en av sjoarna. Haha, far se hur det gar.
Nu masta jag kila, killarna vill spela hockey!
Bilder kommer nar internet fungerar pa min laptop ")
PUSS

Jossan, the basketball player ;)

OMG! I'm so sore! Har träningsvärk i hela kroppen och skavsår på fötterna. Men vad gör man inte för att hålla kroppen i trim när är borta i fettets land? Jo, man spelar basket två och en halv timma varje dag efter skolan med världens hårdaste coach. Jag trodde helt seriöst att min dag var kommen när jag typ bröt mitt vänstra långfinger så det är tejpat nu och minst en vecka framöver, fick en boll rakt i nyllet av en liten tjej som kastade stenhårt, nya skor som skavde för att de var så hårda i början, fick min högra tumme vrickad av en annan boll och min axel ur led. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Coachen är stenhård, vi springer upp och ner för planen 25 gånger som uppvärmning och som avslutning. JAG DÖR! Men jag har så kul. Vi är tre utbytesstudenter "de dåliga" som har en egen grupp, en särgrupp, men egen coach och allt. Ha ha! Kan nästan kissa på mig när jag tänker på det. Vi suger riktigt hårt, men vi ska tydligen vara med i laget och spela... får väl se hur det går på första matchen om någon vecka. Ha!
Det var allt jag hade att säga nu. Visar upp bilder på mina nya skor som kom igår någon annan gång. Är för trött för att hålla kroppen uppe, måste sova, i morgon är det samma veva igen. Och i övermorgon också. Snälla, kan det inte bli helg snart!?
God natt!

Jag säger ingenting,

så har jag ingenting sagt! Låter bilderna tala för sig själva. Det enda jag kan säga är: Söndagsmys till MAX!

Min önskelista

Om det är något jag ska införskaffa efter att jag har köpt en Canada goose jacka här borta så är det definitivt ett par Dr. Martens dojjor, tio håls. Är det inte bedårande? Så otroligt snygga =) Här betalar man 130 bucks, vilket är ungefär 800 spänn. Ganska tror skillnad mot 1500 kr som man får betala i Sverige!
På min önskelista står just nu:
* En brun eller svart Canada goose Jacka, modell Parka
* Dr Martens, svarta, tio håls
* iPhone 4
* Ett stort paket med massor av svensk choklad och lösgodis

*Riktigt stolt värdsyster*

Titta vad Carter precis kom hem med. Han och Jay var ute och jagade i morse och kom hem med detta! Carters första, han är super stolt och jätte glad, såklart! Fick springa ut i mina sovshorts från VS, med en handuk lindad runt mitt hår och UGGs, ut till den blodiga bocken och den glada pojken... stod i duschen när de kom ;)
Grattis Carter till din fina bock!

Bästa helgen på länge!

Har varit för lat för att ta med mig kameran de senaste veckorna. Men jag tänkte i alla fall berätta med ord hur fin helg jag har haft.
I fredags var vi lediga från skolan, så jag ringde Stephanie och frågade om hon kunde komma och hämta mig. Lana skulle hem till en annan tysk utbytesstudent från vår skola som heter Jana, och varje gång jag är med dom så pratar dom tyska med varandra, trots att vi är tre stycken var av en inte förstår. Vilket jag tycker är ganska elakt och vill därför inte hänga med dom när det bara är vi tre som ska vara. Känner mig som tredje hjulet då. Inte kul!
Så jag ringde Stephanie och hon var jätte glad. Hon kom och hämtade mig med ett leende på läpparna, och det var så kul att se henne igen. Har inte sett henne sedan jag flyttade från min första värdfamilj, vilket var mer än en månad sedan. Vi hade så mycket att prata om. Hon gjorde hemmagjord pizza till mig och sedan åkte vi och tittade på hennes yngsta dotter Laurens gymnastikuppvisning. Hon var så duktig. Hon gjorde både konster på barr, bom och matta. Hon hade till och med ett eget nummer, där bara hon gjorde volter och liknande och alla strålkastare var på henne. Mäktigt!
Fredagskvällen spenderades i jacuzzin utomhus med alla hennes döttrar och massa skratt och jag sov över där.
Idag har jag varit med hennes andra två döttrar, de två äldsta, Morgan och Drew när de hade simhoppsuppvisning. De är riktigt duktiga och Morgan kom på andra plats av tjugofem dykare. Riktigt duktig! Även denna kväll slutade i jacuzzin med en enormt snöfall ovanför oss. Det är så mäktigt att sitta i en varm bubbelpool och känna snöflingorna mot kinden. Ballt!
Nu ska jag titta på en skräckfilm med Lana och sedan sova. I morgon vet jag inte var som händer, men något blir det alltid!
Puss och god natt <3

inför nästa höst!


2010-11-12

Bloggen suger just nu. Orkar dock inte göra något åt det just nu...
Är ledig från skolan idag, så jag ska passa på att städa lite och sedan ska jag hem till Stephanie vid tre!
Puss

En liten kvällsuppdatering

Jag har något att berätta för er. Jag ska på en dejt på lördag! Ha ha.
Har sms:at fram och tillbaka med honom hela dagarna i en vecka och han var här i lördags. Hans namn är Michael och går i min skola, är senior och jätte söt. Tror det kan bli kul.
Nu ska jag återgå till filmen som Lana och jag ser på, Marly and me! Den är fin =)
God natt <3

Videoblogg ;)


Är man lat eller är man lat?



Människor som betyder

Sedan jag lämnade Sverige den 13:e september har jag först nu insett vilka det är som betyder i mitt liv. Jag tog lite allt för givet förut, mina vänner, min familj, mig själv. Jag förstod inte vilka det var jag hade vid sidan av mig som äkta vänner och som var falska. De senaste månaderna i Sverige var ganska kaotiska, det var mycket som hände i mitt liv med vänner och familj som jag inte delade med mig av i bloggen, och som antagligen kommer fortsätta hållas utanför. I vilket fall som helst så har jag lärt mig vilka typer av människor jag kan lita på och ha kul med, på riktigt. Jag vet vilka som står upp för mig sedan jag åkte och vilka som inte gjorde, vilka som utnyttjade mig på något sätt för... jag vet inte vad.
Skriver det här med tårar i ögonen för att jag vet vilka fantastiska människor jag har i mitt liv där hemma och som jag skulle kunna ge vad som helst för att få träffa och krama om dom just nu. Det är inte det att jag har hemlängtan på det sätter som jag skulle beskriva hemlängtan. Jag trivs ap bra här borta och vill verkligen inte åka hem av den anledningen. Men just nu, i denna minut, så saknar jag min mamma och pappa så otroligt mycket. De är det bästa jag har, har haft och kommer att ha, någonsin. De är mina fantastiska föräldrar, mina bästa vänner, mina hatobjekt i vissa fall och mina absolut finaste personer i mitt liv. Utan dom är jag ingenting, ingenting! Det är som jag saknar. Men det är också dom så fick mig att åka på den här resan, som fick mig att inse vilken resa det egentligen är och som gjorde den möjlig. Jag vet inte hur jag någonsin ska kunna tacka dom för detta... och för allt annat de gjort i mitt liv. Men jag skriver det här inlägget till er, mamma och pappa, där jag bara egentligen ville säga att jag saknar er och älskar er båda av hela mitt hjärta!
I love u <3

Just nu:

Lana och jag baxade ut rullbandet vi hittade i en vrå här nere. As ballt. Nu kan vi inte längre skylla på att det är för kallt för att gå och springa. Ha ha. Osis!
Antar att det väntar många svettiga mornar på denna...
Kan nog tyvärr inte vara med och spela basket trots allt. Jag har en tendens att kunna dra båda mina axlar ur led, och igår under träningen när vi skulle öva passningar och skott så gjorde det riktigt ont i min högra axel. Så jag ska prata med min coach snarast och se vad som händer....
Bye!

slappdag!

Förlåt för den låga uppdateringen det senaste. Har inte gjort så mycket, så det har inte funnits så mycket att skriva om. Tänkte bara säga att jag lever, mycket väl dessutom. Har haft en riktig slappdag med storhandling, plugg och lite egengjort spa med ansiktsmask, massage och god mat!
Nu ska jag återgå till plugget. Vi har fått en läxa i US History där vi ska skiva en detaljerad, välskriven uppsats om hela Amerikas historia från 1945 fram till idag. Om alla krig och allt. Fick den i går, ska vara inne måndag morgon. Puh! Men det är bara att göra det ;) Google är just nu min bästa vän! Haha
Jag och Lana alldeles nyss. Ser ni en liten skymt av min blus? Köpte den på en liten, söt second hand butik förra helgen. Den är fantastiskt fin och jag älskar den. Haha! Första men absolut inte sista gången jag handlar second hand ;)
Puss

Mina betyg, so far!

Tjabba tjena!
Onsdag idag, skönt att det snart är helg! Tror dock inte att det händer speciellt mycket under helgen, men det är ändå skönt att vara ledig och hinna andas mellan alla läxor.
Lana är fortfarande i skolan, hon har körkorts lektion fram till klockan halv sju ikväll. Så jag passar på att göra alla läxor medan jag kan och hinner, för när hon kommer hem igen så ska vi käka och titta på film. Haha!
Fick några frågor om hur mina betyg är här borta. Skolåret är indelat i fyra kvartar och här kan ni få se hur första kvarten ser ut (den avslutas på fredag) så allt är inte riktigt rätt.
English - A
WGH - B+
Art - A-
Math - C
US History - B+
Spanish - A
Anledningen till att jag har C (G är den svenska översättningen) i matte är för att jag har collage nivå (universitets nivå) och den är riktigt svår. Så jag anstränger mig riktigt mycket, men det är svårt att förstå uppgifterna på engelska och hänga med när det är saker vi inte har gått igenom i Sverige.
Det var allt för ikväll. Nu ska jag äta en yoghurt och plugga lite mer ;)
Puss

Basket!

I'm in a hurry!
Ska iväg på basketträning nu med Lex! Som jag sa tidigare så ska jag gå med i basketlaget, och jag som aldrig har spelat basket i hela mitt liv... hur ska det här gå? Det enda jag vet är att man får poäng när man sätter bollen. Det är väl en bra början?
jaja, slut på tjötandet och börja träna.
Vi hörs ikv =)

Happy Halloween and Good night

Gó kväll sömntutor. Antar att ni ligger och sussar allesammans, hemma i Sverige! Det gör jag också alldeles strax. Sedan vi hördes senast har eftermiddagen/kvällen varit fantastisk. Började med att se en film med Lana, tog en dusch, bytte om till klänning, åkte över till Grandma Sandee's hus och delade ut massa godis till alla små barn som kom utklädda och gick "Trick or Treat"! Gud vad söta dom var...
Vi hade även middag där med en otroligt god gryta med köttfärs och bönor. Till det var det nybakat bröd med ost! Mumma!
Några bilder från kvällen:

RSS 2.0