Varning: Låångt inlägg!

Hej bloggen!
Ni vet att jag har skrivit i de senaste inläggen att jag är super duper nöjd med alla här borta. Det är bullshit. Den här bloggen har jag av en enda anledning, för att få skiva ner mina tankar om mitt liv, om vad som händer i mitt liv som jag sedan kan gå tillbaka till och läsa om. Jag är trött på att hitta på hur mitt liv är här borta. Eller jag har inte hittat på, allt jag har skrivit är sant, men det finns en baksida på allt som jag valt att undanhålla av olika anledningar. Kanske att jag har kommit till en punkt där jag känner att det här vackra, roliga, härliga och allt inom de kategorierna börjar flöda lite för mycket. Mitt liv är så mycket mer än det som jag skriver i bloggen. Jag delar kanske med mig av 2% av mitt liv till er som väljer att följa bloggen.
De 98% som återstår är de som jag av olika anledningar väljer att inte dela med mig av. Det blir det ändring på nu.
Tänkte börja redan i detta inlägget och berätta baksidan på livet här borta i USA, Minnesota, Grey Eagle!
Jag bor i en jätte liten stad som heter Grey Eagle, två timmar från Minneapolis. Jag bor här med min värdpappa David (64 år), hans dotter Jade (7 år) och Lana, en annan utbytesstudent från Tyskland.
Vi bor i ett litet, fult, orenoverat hus. Det finns två djur, en katt och en hund. Dom bor ute för dom är så smutsiga!
Anledningen till att jag skriver det här är för att ni ska få en bild av hur det ser ut där jag bor. Baksidan på det här med att det inte finns en enda regel i hela huset och för någon person i familjen är att det är jag och Lana som sköter hemmet. VI städar, handlar, lagar mat, diskar, tar hand om Jade, leker med djuren. Det är VI som ser till att det som ska funka som en vanlig familj funkar.
Och helt ärligt, jag betalade inte över 70000 kr för att bli en mamma, fru, städerska, lekkamrat till Jade. Jag kom hit för att uppleva ett år på High School och den amerikanska sidan av världen. När det går så långt att den här "I don´t care"-attityden går ut över mina studier för att Jade måste ha någon att leka med, så blir jag arg. Jag orkar faktiskt inte hålla uppe den här checka, trevliga, glada fasaden när allt är åt helvete just nu. Självklart finns det gott om goda stunder här borta, och det är dom jag lever för just nu, men när de här dåliga stunderna tar över blir det ett helvete för mig. Jag är flera, flera tusen mil från min kära mamma och pappa hemma i Sverige som gör mitt liv lätt att leva. Jag har aldrig behövs tänka på det här med att sköta ett helt hushåll och dessutom ta hand om andra. Jag är inte van vid den delen av livet än, och jag vill inte vara det heller. Jag har gott nog att ta hand om mig själv och skolan.
Jag orkar inte undra "Var ska Dave nu?" när han bara sticker nio på kvällen och kommer hem efter tolv utan att säga var han ska. Han lämnar helt och håller ansvaret om Jade till oss utan att vi ber om det. Jag fattar inte. Jag ger det här två veckor till. Jag ska prata med honom, förklara för honom att livet, hemmet, relationer, hushåller fungerar inte utan regler. ALLA måste ha regler att följa som gör vardagsrutinerna enkla och sköna i vardagen. Måste jag vara den som ska säga till en vuxen som har fem barn att man måste ha regler, att han ska handla maten, att han ska ta hand om Jade, Lana och mig. INTE tvärt om.
Åhh!
Det här var en liten del av det jag sa att jag skulle berätta om. Det här är baksidan av det jag hela tiden har skrivit så gott om, reglerfritt hem. Men när det har gått två veckor och ingen har gjort ett skit i ett hus, bara smutsat ner och gjort vad dom vill ser det ut om ett helvete. Det är den som står ut med det här längst som vinner, som slipper städa upp efter alla. Och det är inte Lana och jag som är sist kan jag meddela.
Två veckor till, blir det inte en enda skillnad på den här I don´t care-attityden flyttar jag! Jag flyttar!
Vi hörs i morgon, men roligare inlägg och lite fler bilder!
Nu ska jag och Lana ut och springa en mil för att rensa tankarna lite!
God natt!

2010-09-29

förlåt för dålig uppdatering på senaste. Ska till skolan nu, men jag lovar en uppdatering ikväll!
Ha en bra onsdag allesammans =)
Puss

2010-09-23

Hej bloggen!
vet ni? Igår sprang jag och Lana en hel mil. Och nej, inte en mile (1.6 km) utan en riktig, svensk, mil! Ballt! Det var riktigt jobbigt, men lärt värt efteråt. Vi ska göra det i gång i veckan.
Annas då? Jo, vi har startat en hälsomånad, som kanske ska hålla på året ut, där vi bara äter nyttigt och motionerar varje dag. Har gått ner några kilo, ballt!
Lana och "Ken" i skolan, vid lunchen...
Ja, det är vad vi får för mat! USCH!
Så vi gjorde (som vanligt efter skolan) en god sallad med vitlöksbröd med mozzarella på! Mumma!

Nöjd

Har ni någon gång känt att ert liv just nu ligger på en nivå där allt är perfekt? Så känns det just nu. Jag menar, jag är i USA, bor i en värdfamilj där jag får göra exakt vad jag vill och hur jag vill tillsammans med en fantastiskt härlig tjej från Tyskland, Svetlana, som jag kommer ha som vän livet ut. Jag går i en väldigt liten skola, med få klasser att välja mellan med konstiga klasskompisar som inte alls är som mig... lång ifrån mig. Men jag är så glad ändå. Jag har fler bra klasser än dåliga, de dåliga kan jag byta bort mot bättre och mina klasskompisar är ändå lite roliga och snälla.
I morgon börjar jag i volleyboll-teamet ihop med Svetlana, vi ska rocka fett och jag ska använda mina nya träningskläder. Allt känns bara så himla bra!
Läxorna är många, jobbiga och absolut helt ogörbara i vissa fall. Men det gör inget, jag kämpar, jag slår upp alla ord jag inte förstår och försöker lära mig de jag inte kan. Jag är inte här för att visa vad jag kan, jag är här för att lära mig det jag inte kan. Jag kan för första gången släppa på alla hämningar när det gäller engelska språket och bara låta det flyta på, i min takt, på mitt sätt, med mina ord. Det har faktiskt gjort att jag pratar ännu bättre än innan och vågar gå in i en diskussion, vågar räcka upp handen i klassrummet och vågar be om hjälp. För mig är det vad detta handlar om, att bryta mönster och våga vara dig själv på din egen nivå. Och det kan jag för första gången säga att jag är.
Något som känns ännu bättre är att i natt drömde jag för första gången på engelska. Vet ni vad det betyder? Att jag faktiskt har kommit så långt att jag tänker på engelska. Rätt cool känsla faktiskt!
Nu ska jag gå och lägga mig i sängen och titta på GossipGirl med Svetlana. Mysigt!
I morgon: Byta de dåliga klasserna mot nya, bättre, och göra klart alla mina läxor!
God natt!
Jag, i min favvo stad NYC!

Om hur det är här i Minnesota

Är jätte trött när jag gör den. Men här har ni i alla fall en liten uppdatering om vad som händer.
Ska försöka göra en videouppdatering en gång i veckan åt er så ni är uppdaterade =)
PUSS

Random bilder från USA

Hejsan bloggen!
Dagarna rullar på, kommer upp en video i kväll om hur allt är =)
Take care
Söta Svetlana =)
Beställde pizza! Welcome to America, big pices
Mamma, jag vill ha!
Jag, Dave, Lana
Josefin, Jade, Lana

Första dagen i Minnesota

Hejsan bloggen!
Första natten hos min värdfamilj är avklarad. Det har gått bra!
De är fantastiskt snälla allihop och allt känns bra. Hade lite hemlängtan förut, men den har gått över nu.
Har varit och hälsat på i skolan idag, Swanville, tillsammans med Svetlana (den andra utbytesstudenten från Tyskland) och hälsade på lärarna, valde kurser och fick en rundvisning.
Kommer ha ett skåp med en tio siffers lång locker combination, jätte jobbigt!
Skolan börjar 8:15 varje dag, med frukost serverad en kvart innan. Lektionerna är exakt 51 minuter långa och rasterna mellan lektionerna är... håll i er... tre minuter långa. Så det blir att springa mellan varje lektion.
Mina ämnen som jag har varje idag:
period 1, 8:15 - 9:06  -  English
period 2, 9:09 - 10:00  - World geografi history
10:03 - 10:16  - Homeroom (snacks och cola i klassrummet)
period 4, 10:19 - 11:10  - Algebra
LUNCH (pizza)
period 5, 12:33 - 1:22  - US History
period 6, 1:25 - 2:16  - Study Hall (läxläsning med en lärare)
period 7, 2:19 - 3:10  - Human anatomy (biologi)
Right now!

Gó kväll från NYC

Hallå alla där hemma i Sverige!
Ska alldeles strax kila ner till lobbyn och ha ett möte med alla utbytesstudenter och ledare inför avresan i morgon. Det är då det gäller, det är då jag för första gången träffar min värdfamilj som jag ska bo hos i tio månader. Det är då jag äntligen får prata face to face med de jag mailat fram och tillbaka med i veckor.
Behöver jag ens nämna att jag är nervös?
Sedan blir det middag med tjejerna på hotellets restaurang.
Vi hörs i morgon, när jag har kommit fram till Grey Eagle, Minnesota!
Puss
Min värfamilj, Pappa David och dottern Jade!
Stephanie, Simon och jag idag när vi åt lunch och bloggade =)

NY dag 2

Hej bloggen!
Sitter på ett café här i SoHo i NY och äter en ceasarsallad med Stephanie och Simon! NU ska vi gå och shoppa!
See ya :D
Ground zero
Jag och Ylva vid Ground Zero
trött?
Stephanie och Simon i väntan på bussen...
Jag och Stephanie på färjan till Staten Island
Frihetsgudinnan
Manhattan, min favoritplats på jorden!
Vår duktiga guide, Mike
Broklyn bridge
Tjejgänget, Jag, Stephanie, Julia, Ylva och Kristina
Hela gruppen!
Me =)

Första dagen i NY

Hej alla där hemma!
Sitter just nu på hotellrummet här i "The City" och hänger med mina roomies, Stephanie och Kristina. Vi har precis fått besök av Simon som ska hänga här i kväll. Vi ska beställa upp lite roomservice och så där. Två andra tjejer kommer hit också lite senare. Ylva och Julia!
Har varit i NY hela dagen, shoppat, sightseeing, fikat, ätit, tagit kort och ja, hängt! God, I love this city, it´s totally amazing!
Bilder från dagen:
Stephanie, Ylva, Kristina, Julia
Central Park
The Gang
Tjejerna
Central Park
fifth avenue
Rockefeller plaza
Rockefeller plaza
Pizza time
Den här gatan passar mig bra...
Chrysler building
Starbucks reklam
Shoppade jeans från Levi´s
Underkläder från Victoria Secret
T-shirt från Forever 21
Blus från Forever 21
En I love NY tröja =)

<3

I 25 grader, solsken och bara ben går jag upp för fifth avenue med en Starbucks i handen och ska shoppa! Jag gillar´t som fan!


Lägger in bilder ikväll efter shoppingen i NEW YORK!!
PUSS

Framme i USA!

Hejsan!
Har kommit från i New York nu, sitter på hotellet och skype:ar!
Delar rum med två super trevligt tjejer som också ska vidare som utbytesstudenter runt om i USA!
Ska strax göra oss i ordning, middag i Lobbyn om en och en halv timma. Måste hinna duscha och så innan också.!
Ville bara säga att jag lever, och jag har sjukt mycket att berätta. Men jag får ta och göra det på torsdag i en videoblogg när jag kommit fram till min värdfamilj!
Bloggar mer i morgon!
Puss

Sista inlägget i Sverige

Sista natten i Sverige, i min hus, med min familj, i min säng, med min älskade hund Pippi! Nu är det dags! Ska upp 04:30 och åka till Landvetter. Tar sedan flyget till Arlanda där jag möter upp de andra. Vidare till staterna och NY! Hur häftigt?
Stanna där två dagar, sätta sig på flyget till Chicago (som är 4:e största flygplatsen i världen, skjut mig vad strassad jag kommer vara då) och byta plan mot Minneapolis, MN!
Vad gör vi? Nu kör vi!
Pricken över i:et, efter nattens hårda festande med Beijer, elva spyor! Först var det kräftskiva i en sjöbod(?), vidare till Stenungsbaden. Kvällen slutade i en taxi med tre goa gubbar, Micke, David och Josef. Dagens vigör: spytt elva gånger och huvudvärk.
Men vad sjutton, vem kan stoppa mig? Lite spya och dunk? Icke sa Nicke!
God natt, sköt om er, sov gott, hälsa Sverige från mig!
MOT STATERNA!

Dags för kräftskiva!

Sista partyt i Sverige!
Nu kör mamma mig strax till Centralstationen där jag tar bussen upp till Stenungsund! Där kommer Elenor och hämtar mig =)
Ha en fin lördagskväll allesammans!
Kvällens outfit! Sminket är ej klart, har bara lagt lite foundation. Lite mascara på det och jag är reda!
Puss

Sista helgen i Sverige

Gó kväll gott folk!
Nu har alla lämnat vår lägenhet och allt är tyst och tomt. Inga fler kusinansikten på tio månader. Känns piss kan jag här med meddela. Jag har nog världens bästa kusiner trots allt, de är helt enkelt bäst!
Ja, vad händer i helgen då? Min sista helg i Sverige innan det bär iväg till staterna.
I morgon är det tvättning som gäller. Pappa har bokar tid i tvättstugan flera timmar så vi ska hinna tvätta ALLA mina kläder, så jag kan packa ner rena och fina kläder i resväskan på söndag.
I morgon kväll ska jag till Stenungsund (?) på kräftskiva med Beijer. Undra hur det kommer gå? Kommer det spåra med alla härligt människor på ett och samma ställe? Hmm... JA, det kommer det!
Söndag kommer bestå av att packa, kontroller packningen, packa lite till, komplettera packningen, leta efter något som glömts packas i, samla ihop allt som ska visas upp i tullar, alla papper, mitt pass och växla pengar. Självklart säga hej då till alla!
Och på måndag åker jag. DÅ FUCKING ÅKER JAG IVÄG! SJUKLIGT SJUKT!

Presenter till värdfamiljen

Det här med presenter till värdfamiljen tycker jag var en riktigt svår sak. Jag har svårt för att veta vad andra människor tycker om och vill ha. Kan ju inte direkt fråga dom?
Men med lite rådgivning med mamma kom vi fram till detta!
Till Jade, 7:åringen som är min värdsyster blev det ett jätte fint, gulligt armband med rosa stenar på från SNÖ Of Sweden. Det blev också boken "The wonderful adventures of Nils Holgersson" på engelska, såklart, så hon förstår vad den handlar om. Hon kommer också att få svenskt godis och en tjugokronors sedel med Selma Lagerlöv på.
Till David, min värdpappa blev det två Snowbolls från Kosta Boda!

Packninglistan är lååång...

En liten del av min packningslista!

Storshoppat

Fredag idag!!!
HAr spenderat min fredag i stan. Har varit och shoppat kläder inför i morgon (kräftskiva med Beijer) och presenter till min värdfamilj i USA!. Gah, en helg kvar och på måndag åker jag. Är taggad till tusen just nu. Vill inget annat än att sätta mig på planet och veta att jag är på väg.
Ikväll kommer släkten hit, vi ska ha avskedsmiddag (gud vad seriöst det där lät, som om jag aldrig kommer tillbaka!?) både farmor, två av mina tre fastrar och hälften av mina kusiner kommer. Det ser vi fram emot!
Vi ska äta tacos, min favvorätt, efter fläskfilé då...
Puss
Berättar senare vad det är i...
Ny klänning från NK
Det blir flat shoes för mig i helgen. Pallar inte med skyhöga klackar!
Ballerinas från Vaga Bond!

Politik är mitt liv

Vad mycket valsnack det är runt om i min omgivning just nu. Det enda jag ser på tv nu för tiden är nyheter, partiledardebatter, utfrågningar, elfte timmen, programmet Debatt och kvällsöppet!
Inte nog med det är det en enastående valrörelse med MUF som står på schemat, från tidiga mornar till sena kvällar. Hemma hos pappa är det politik som toppar samtalsämnena kring matbordet och i tvsoffan.
Hemma hos mamma är det morfar och jag som talar mycket om det här med att rösta på ena blocket i kommunen och andra blocket i riksdagen.
Det är till och med så att mina drömmar går i politiska spår.
Helt enkelt: Politik är mitt liv för tillfället. Det märks att det är valår och att det är drygt en vecka kvar tills valdagen. Jag gillar´t!
Uppe tidigt, i ett soligt Göteborg, och delar ut Moderat-flyers till morgonpigga Göteborgare!
Några månader sedan....

Inte illa pinkat!


VAL 2010

Som ni säkert inte har missat är jag medlem i moderata ungdomsförbundet. Här är anledningen till detta.
Den 19:e september är det val här i Sverige, då Sveriges invånare står inför ett vägval. Ett vägval mellan arbetslinje och bidragslinje. Ett vägval mellan en stark, enad allians mot ett oansvarigt, splittrat Rödgrönt experiment.
Tar man sig en närmare titt på de två olika alternativen ser man på vilka olikartade grunder de vilar på. Alliansen präglas av en stark sammanhållning där de fyra olika partierna kompletterar varandra. Enkelt skrivet: Moderaterna är oslagbara på jobb- och skattefrågan. Folkpartiet på skolfrågor. Centern på miljöfrågor. Kristdemokraterna på äldreomsorgen.
De Rödgröna känns bara som en ohelig, osammanhängande allians där de tvingats in i samarbete, där olikheterna är större än likheterna, vilket praktiskt innebär att deras gemensamma politik präglas av minsta-gemensamma-nämnare, är sönderkompromissad och vag.
En sak värd att nämna är att vilket block du än väljer att rösta på, så ska du veta att båda vill Sverige gott. Båda vill att Sverige att bli ett bättre land med världens bästa skola, jobb och välfärd. Det du röstar om är vägen dit!
Det viktigaste av allt är att komma ihåg att Alliansen står upp för individen och sätter friheten i första rummet. De tror på att med hjälp av politiska medel och verktyg ge människor frihet under eget ansvar. De tror på att människor är kloka nog att göra egna aktiva val över sin egen vardag och sina egna liv.
Däremot vill De Rödgröna slussa in människor i system där politiker styr och reglerar våra liv. De tror inte på människors kapacitet att se till sitt eget bästa och genom sitt perspektiv fatta rätt beslut för de själva. De vill få in människor i olika fack med förbud och utanförskap.
Något ni ska komma ihåg när ni går till vallokalen och röstar är att en röst på Socialdemokraterna är också en röst på trädkramarna (MP) och på kommunisterna (V).
För att göra valet ännu enklare tänker jag ta upp en viktig punkt som vi har åstadkommit för att minska arbetslösheten som är en viktig fråga i valet. Vi har sänkt arbetsgivaravgiften för alla ungdomar under 26 år. Vilket gör att arbetsgivare aktivt väljer att anställa ungdomar. Detta vill oppositionen helt slopa och istället höja skatterna för oss unga som sätts ännu längre ner på samhällstrappan än vi redan är. Det är vi som överrepresenteras i otrygga timvikariat istället för fasta, välbetalda arbeten. Det är ingen nyhet.
Vi höjde alkoholskatten för att vi vill att folk ska supa mindre, vi höjde tobaksskatten för att vi vill att folk ska röka mindre, vi höjde bensinskatten för att vi vill att folk ska köra mindre bensindrivna fordon. Vad tror ni händer när Oppositionen höjer arbetsgivaravgiften? Blir det då dubbelt så många anställda ungdomar i arbetsmarknaden? Nej, precis!
En enkel ekvation där det som står på ena sidan likhetstecknet inte är lika med det som står på andra sidan likhetstecknet. x måste vara lika med x. Inte helt förvånande med tanke på att matte och enkla ekvationer inte är överrepresenterat i De rödgrönas budgetförslag.
Ta förnuftet till fånga och rösta på det som för Sverige framåt, som för Sverige in i en ny fyraårsperiod med utbildning och jobb i täten. Rösta för jobben, rösta på Moderaterna och Alliansen!





En intervju med mig

Hejsan!
Har varit på en debatt nu på morgonen mellan alla riksdagspartiers ungdomsförbund. Riktigt roligt!
Tänkte sätta mig i kväll och göra ett videoinlägg eller ett skriftligt där jag berättar lite om MUF och Moderaterna. Kul?
Harn i haft en bra dag annars?
EN intervjun jag gjorde i söndags kom med i tidningen =)
Det som är överstruket är var jag bor och journalistens namn.
Puss

God morgon!

Hejsan!
Ligger i soffan, insvept i min rosa fleece-morgonrock och dricker te. Har ätit upp det sista av Marabou Schweizernöt som blev kvar sedan igår kväll. Godis är som bäst på morgonen tycker jag.
Fick för mig att titta på en film nu på morgonen, så det blev filmen som handlar om hunden Hachiko. En fantastisk film som absolut är ett måste att se. Jag såg den på http://headweb.com
Nu ska jag gå ner till SubWay och köpa lite lunch. Blev väldigt sugen på det när jag såg att de gjorde reklam på tv:n igår kväll. Lättpåverkad som jag är, bär det nu av ner till Linnégatan.
Farligt att bo så nära allt, riktigt farligt! Plånboken tar störst skada, sedan kroppen. Jaja, en vecka kvar i Sverige och sedan bär det av till landet i Minnesota, långt från storstaden. Då blir det antagligen mindre sådant här inpuls mathandlande då.... Hoppas jag!
Puss

Söndag, 2010-09-05

Hejsan bloggen!
Söndag idag, exakt åtta dagar kvar tills planet från Landvetter lyfter med destination New York. Kommer spendera tre dagar där med ett gäng härliga utbytesstudenter.
Därefter sätter sig alla på var sitt flyg från New York mot sin delstat, sitt nya hem, sina nya familjemedlemmar! I mitt fall, till Minnesota, till byn Grey Eagle, min värdpappa Dave och hans lilla dotter Jade! Det kommer bli fantastiskt att äntligen få träffa dom, prata med dom in real life. Jag längtar!!
Sitter ute i solen med min hund Pippi i knät, passar på att njuta av de få, varma, soltimmarna som är kvar. Det är inte långt kvar tills Sverige täcks av det gråa, dystra, höstvädret som lägger sig om en sköld över landet i alldeles för många veckor.
Så passa på att njut av det vackra, än så länge något värmande solstrålarna, innan mörkret kommer!
Ha det så bra så länge så hörs vi ikväll!
Kram
Right now!

Mysig kväll med familjen

Go kväll!
Kom precis instapplandes innanför dörren med pappa och Pontus i släptåg. Vi har varit och ätit middag på Hotel Avalon och gick sedan på biobesök, vi såg Knight And Day med Cameron Diaz och Tom Cruise! Fantastiskt bra och rolig film. Sevärd!
Annars då? Mail fram och tillbaka med min värdfamilj och den andra utbytesstudenten, Svetlana! Vi två kommer få riktigt kul ihop i USA, det känner jag på mig.
Nu: Sängen!
God natt
Pappa och jag på Avalon! För min del blev det fyra-rätters! Gotti!
Min appetizer
Förrätten, franska musslor
Varmrätten: Hälleflundra, kokt sparris, smält smör med hassellnötter och färskpotatis!
Crème brûlé, med färska bär och parfait.

En överblick på mitt schema de närmsta dagarna

Lördag, 4:e september:
Jobb, 10-14
middag med pappa och Pontus
Bio - Knight and day
Söndag, 5:e september:
Lunch med pappa på Långedrags värdshus
Fika med Lisa
Måndag, 6:e september:
Heldag med min fina Linn!
Tisdag, 7:e september:
Klipp-time. Dags att gå till frisören och klippa topparna
Onsdag, 8:e september:
En mormor-&barnbarnsdag! Lunch på Sjömagasinet och shopping i stan
Torsdag, 9:e september:
INGA PLANER! *Skönt*
Fredag, 10:e september:
Shopping inför kräftskivan på lördag och USA-resan
Lördag, 11:e september:
Fixa brynen
Firmafest/kräftskiva med jobbet
Söndag, 12:e september:
Shoppa det sista, packa, lägga mig tidigt...
Måndag, 13:e september:
...USA!!!

Solig fredag på bästkusten

Ska alldeles strax träffa Natalie för en sushi i stan.
Spenderade en timma hos mormor idag också, får passa på att träffa henne innan jag åker iväg. Vi bestämde oss för en lunch på onsdag, Sjömagasinet! That´s great, min stil =)
Ska försöka få en tid hos frisören innan jag åker också... mitt hår börjar bli lite väl slitet:
Två pic´s från idag!

Senaste dygnet från min iPhone

Den Amerikanska Ambassaden
Lina när vi fikade
Pappa på väg hem från Stockholm

Ett steg fram, två steg bak

Äntligen hemma i älskade Göteborg!
Åh, så typsikt. Precis när vi lämnade Stockholm vid två-tiden får vi ett samtal från Explorius, jag hinner inte få mitt visum innan avresedatumet den 7:e september. Det blir alltså uppskjutet till den 13:e september istället. Så typiskt!
Känns som att varje gång man gör något som ska ta en ett steg fram så får man besked om att det blir fördröjningar och liknande hela tiden. Det är segt. Vill egentligen bara packa ihop min väska och åka i morgon. Så mycket längtar jag.
Jaja, en vecka till i Sverige har väl ingen dött av, då ska väl jag klara det också?
Vad händer i veckan då, jag vet inte riktigt. Får se vad som händer...
Bilder kommer i morgon =)

Videobloggen!

Gjordes vid halv elva-tiden på Espresso House!
*Tips* Höj volymen om ni vill höra av jag säger, det var så mycket folk som arbetade där så jag pratade lite lågmält... hoppas ni hör =)

Taco Bar!

img_1291 (MMS)

Blev lite sugen på Taco Bar ändå...  Fjärde gången jag äter sedan halv sju i morse... Inte bra!  Jaja, gott ska det bli i alla fall :) Puss


Firar ambassad-besöket med fika

img_1289 (MMS)

Hallå!  Visumansökan gick bra! Är klar nu, sitter på Espresso House på Vasagatan här i Stockholm och äter.  Har gjort en video blogg till er, som dock kommer upp ikväll om jag inte får tag på något internet innan jag kommer hem!  Hemresa vid 14-tiden!  Puss


Hej bloggen! Gissa var jag är? Har precis...

img_8312 (MMS)

Hej bloggen! Gissa var jag är? Har precis kommit upp på hotellrummet efter en drink i baren med pappa uppe i Stockholm. Fick beskedet om Ambassad-tiden klockan 08:00 i morgon bitti vid lunch idag. Så det vara bara att packa ihop allt pickpack och sätta sig i bilen.  I morgon är det intervju som gäller och kanske en lunch med min kusin Lina innan vi åker tillbaka till Bästkusten!  Berättar om allt i morgon kväll, ska försöka bloggar under tiden i morgon (har ju faktiskt både min MacBook och iPhone med mig...) God natt alla söta läsare där ute. Wish me good luck tomorrow :)


RSS 2.0