Bilder från skidåkningen igår

Tänkte slänga in lite bilder från skidåkningen igår, tillsammans med Johanna och pappa. Vi hade en grymt rolig dag, som kommer finns i mitt hjärta en väldigt, väldigt lång tid. En oförglömlig dag helt enkelt!!
Inte världens bästa väder, men det var uppehåll och med ett grymt sällskap kan det inte bli en dålig dag!

Ego pics

Hejsvejs!
Försökte uppdatera i morse, men det gick inte så bra!?
Jag har i alla fall spenderat de senaste timmarna med mamma och morfar i stan, på en shoppingur. Hittade två söta små saker från Odd Molly. En tunika och en klänning som blir perfekta till våren! Hittade även en söt kappa från tidigt 70-tal! Coolt.


Kappan och väskan från Second hand. Väskan är min lillasysters!


Nya tunikan från Odd Molly

Klänningen från Odd Molly, stövlarna från Replay



Nytt i garderoben

Åh, i fredags var jag inne på Åhlens och frossade i alla härliga vårkläder som har kommit. Var tvungen att köpa ett snyggt linne från Acne. 
Idag blir det mer shopping med mamma! 

Jag kommer bära det med ett par snygga shorts och en kavaj!! Saknar sommaren...


Sådant som gör min vardag till den bästa;


Två av mina väldigt nära kompisar, Tuva och Mona!

Min bästis Linda <3

Söta Hanne

Sushi-dagar med Martin

Fikor

Talarkvällar med MUF

Kansliet och alla härliga människor jag har lärt känna där. Vänner för livet!

Dödshjälp, för eller emot?

Ja, den frågan är ganska svår, och jag tror att man får känns efter själv och utifrån det ta ställning till vad man tycker är relevant. Innan den här debatten, som jag var på idag, hade jag inte riktig koll på var jag stod i den frågan. Men allt eftersom den fortsatte och alla argument kom fram blev jag mer och mer säker på att jag är för dödshjälp. Nu måste man komma ihåg att det finns tre olika sorters dödshjälp: Aktiv dödshjälp, passiv dödshjälp och läkarassisterat självmord. Det är många som inte vet vad dessa olika sorters dödshjälp innebär, vilket gör att det är svårt att ta ställning. Jag tänkte berätta för er vad skillnaden mellan de olika är.
 
Aktiv dödshjälp: När en läkare eller släkting bestämmer att tex respiratorn ska stängas av och att människan i fråga därmed dör.
Passiv dödshjälp: När patienten i fråga avstår från tex behandlingar/medicin för att därmed låta sjukdomen, eller vad patienten nu lider av, ta över och därmed dör.
Läkarassisterad dödshjälp: När läkaren hjälper till, genom att tex skriva ut olika mediciner eller liknande som patienten tar själv och därmed dör.

Så som jag ser det är det upp till var och en att bestämma om de vill leva eller inte. Jag förstår inte de som säger att de är strängt förbjudet att ta livet från en annan människa som vill dö. Varför ska någon annan bestämma över om jag vill leva eller dö? Jag anser att läkare finns för att hjälpa. De finns för att hjälp i lyckliga stunder, men då ska de också vara där i olyckliga stunder som i detta fall, när någon vill ha dödshjälp.

100225

Hejsan!
Åh, snart är det helg, en dag kvar bara!

Har spenderat hela eftermiddagen på Världskulturmesséet, på en debatt som EUP anordnat. Det var både moderatorer och politiker inbjudna till debatten som Göteborgs gymnasieelever var med på.
Det var en hetsig debatt kring Om vi ska utveckla kärnkraftverken häri Sverige, om vi ska rösta ja till EMU (Euro) och Om vi ska legalisera dödshjälp. Jag tänkte skriva ett litet inlägg kring vad jag tycker om det här dödshjälp, för det är för mig en väldigt intressant fråga som jag tycker man ska våga debattera om lite mer.

Återkommer lite senare!
Puss


100224

God morgon!
Öppnade nyss ett mail från Explorius att mina ansökningshandlingar nu är framme i USA! Åh, blir nästan lite nervös nu. Nu är på gång! Mammas spontana reaktion på det påståendet var: Oj, då ska snart pengarna fram. Haha!!

Nu:Skola!


Jag igår i den vackra vinterlandet!

Lediga dagar från skolan spenderas med plugg

Guapas!
Idag är den resursdag på skolan, en lärare har dött så alla lärare på skolan ska på begravning idag. Har spenderat den senaste timman med ett grupparbete i svenskan som ska vara klart och redovisas i morgon. I min grupp har jag fått äran att skriva om retoriken under antiken. Jag tycker det är väldigt intressant och kul att hålla på med retorik och konsten att tala inför människor. Jag har alltid varit imponerad av duktiga retoriker och människor i övrigt som är grymma på att tala på speciella sätt som övertygar. Det är coolt!
Idag händer det inte så mycket mer än att äta lunch med morfar och att plugga mer. Vi hörs senare!
Adios
En bild som mamma tog på alla istappar som hänger längs hustaket! Nice!

Clinique <3


Jag köpte ansiktsvatten och ansiktskräm från Clinique!
En Body Butter från The Body Shop!

100218

Helluu alla söta bloggläsare!
Idag har det varit en ganska lugn dag. Vaknade utvilad, efter tio timmars sömn i natt och gick upp. Tog en kopp te och satte mig i sängen och läste 50 sidor i "Dreams from my father" - Barack Obama. Därefter ringde pappa och föreslog biobesök i kväll, så då var det till att sätta på datorn, läsa bloggar och boka biljetter till Luftslottet som sprängdes, den tredje och sista filmen i serien som är skriven av Stieg Larsson. Jag har redan sett den (såg den på premiären tillsammans med Hans) men det var ett tag sedan och den är så bra att den är värd att se igen.
Sedan var det dags att åka iväg och äta lunch med morfar. Vi tog varsin gourmé-fisksoppa som riktigt, riktigt god.
Därefter körde mamma mig till vårdcentralen där jag tog min andra (av tre) spruta mot Hepatit B som man måste vara vaccinerad mot innan man åker till USA.
Innan bion vid 21-tiden i kväll ska jag försöka hinna med en sväng till gymmet, det var ett tag sedan jag var där! Ska bli skönt att sätta igång igen, har varit lite ur fas de senaste veckorna med både plugg och träning. Men det ska det bli ändring på.
Visar alldeles strax produkterna jag köpte igår från Clinique.
Puss

Design stockholm House

Hejsan! Idag, efter simningen med Margareta, gick vi och fikade på NK. Väl där inne hittade jag två läckerbitar inne på Design House som jag föll för. En byxdress och en fleeze-tröja som stor krage. riktigt häftiga var dom. Det blir till att shoppa lite grann på fredag (när jag ska på shoppingtur med mormor) och den 25:e när lönen kommer!! herre gud, man kan nästan tro att det är julafton den här månaden. Jag och mamma åkte iväg i morse (vi hoppade över IKEA-åkturen) till Kicks och shoppade loss en del skönhetsartiklar från Clinique och Dior! Visar er lite senare, ska bara ta kort på det!
Här är byxdressen. Ur läcker!

100217

Godmorgon!
Ska alldeles strax slänga mig in i bilen med mamma till IKEA. Vi ska se på lite garderober till mig (Ja, min walk-in-closet är full och alla andra garderober är också fulla) och handla en wokpanna. Därefter blir det lunch med morfar, som sedan kör in mig till stan där jag ska träffa hans fru, Margareta och åka och simma med henne på Vallhallabadet.
Vi hörs efter det!
Puss

Dagens shopping

Jag tänkte visa er snabbt innan jag går ner till mormor vad jag köpte i stan tidigare idag;


En handkräm från The Body Shop, 130:-
Ett deo-stick från Clinique, 160:-

Nu är ansökningarna klara att skickas in

Puh, nu har jag suttit hela förmiddagen tillsammans med mamma och gått igenom det sista inför ansökningarna till USA. Så nu är allt färdigt och klart att skicka in till Explorius och vänta, med spänning, på svar!

Ska ta och ringa pappa sedan och förbereda inför skidåkningaen om några dagar. Längtar till att stå högst uppe i backen och sedan swisha ner. Det är så kul :D

Hela ansökningspaketet med personligt brev, bilder, läkarundersökningar, vaccinationspapper etc! Det tog två månader att få ihop allt.. haha! Det är en hel del att göra.

Jag och mina ansökningspapper =)

Alla hjärtans dag

Hej hopp!
idag har morfar vågat pallra sig hem till oss för en mysig söndagslunch. Jag och mamma brukar se på "Halv åtta hos mig", ett matlagningsprogram på fyran där alla recept kommer in på recept.nu!
I morse gick vi igenom några recept som vi tyckte såg goda ut och valde ut en god laxhuvudrätt med inslag av sommarsmaker. Det blev ytterst gott.
Här är länken till receptet!

Vår fin fina lunch. Rekommenderar starkt!


Efter lunchen skulle morfar på något sätt ta sig ner för isbacken, det gjorde han med hjälp av en pulka!! En riktigt kreativ 71:åring må jag säga!

Resumé av helgen

Så, nu har jag duschat och känner mig riktigt fräsch efter helgens trevligheter.
I fredags var jag med Johanna på en hemmafest som var ganska tråkig. Vi drog därifrån efter en timma och åkte hem och tittade på film och drack cider.
Igår på förmiddagen var jag och pappa på båtmässan i Göteborg (vi ska köpa en motorbåt till vårt landställe på Kållandsö inför somrarna så vi kan fiska och bada lite bättre) vilket också var kul. Vi hittade ett par fina båtar som vi ska titta lite närmre på när sommaren börjar slå ut. Därefter tog jag en fika tillsammans med Linda och Niklas, en kille som satt i samma styrelse i LUF då vi var med där men som gick ur samtidigt som jag och Linda i början av juni förra året. Det var riktigt mysigt att träffa honom eftersom vi inte har setts sedan då.

Idag händer inte så mycket. Ska se på Pontus innebandy match i Landvetter och i kväll blir det bio, Avatar, tillsammans med en kille i min klass som heter Martin =)
En trevlig avslutning på en härlig helg =)

strax ny mobil!

Nu har jag beställt en ny mobil. En Sony Ericsson Anio, en vit touch-mobil som man även kan skriva med vanliga knappar på vilket jag saknar hos iPhone.
Jag har tröttnat på det här med touch en aning, men vill ändå inte ha en utan (ja,jag vet jag är lite flummig) därför passar Anio:n jätte bra!! Den kommer nog nästa vecka eller veckan därpå =)

Ledsen att jag inte har bloggat...

... men det har varit fel på internet här hemma så jag har inte haft tillgång till det på nästan en vecka. Men nu är det tillbaka och jag ska bara duscha så hörs vi snart igen med massa roliga inlägg :D
Hörs strax!

RSS 2.0