Julpynt för hela slanten

Gud jag är nästan svett! Jag och mamma har satt upp gardiner, utan gardinstång! Gissa hur det gick till?
Jo mamma tycker inte att gardinstänger är speciellt snyggt utan det ska vara stilrent utan en massa krimskrams etc. Vi satte upp julgardinerna med häftpistol!
Vill ni se reusltatet?
Haha!


Vardagsrummet innan


Mamma fixar och donar


Nu posar hon


Färdigt! Visst blev det fint?


Första advent

God morgon alla fina läsare!
Idag är det första advent! Har ni satt upp allt julpynt etc? Här hemma har vi knappt börjat, vi ligger lite efter på den fronten! Hehe.
Har ni sovit gott? Själv har jag sovit som en stock hela natten hemma hos Natalie! Vi gick och la oss dirket efter att jag hade skrivit inlägget igår kväll och somnade ganska snart efter det.
Har precis kommit hem, till mig! Haha! Ska sätta igång med både läxorna och städningen! Mitt rum ser ut som ett bombnedslag och läxhögen bara växer, det är dags att göra någonting åt det!

Tänkte bara bjuda på bilderna jag tog igår från bla Liseberg och Heaven 23! Har tyvärr inga bilder från biokvällen, men jag hoppas ni överlever! Bilderna har inte jättebra kvalitet, tog dom med min mobil men det ska nog gå att se vad det föreställer!
Puss


Jag på heaven 23 med Liseberg i bakgrunden!


Det stora-, vackra- och ljusklädda Lisebergstornet!


Söta Cecilia


En skymt av Balder, den stora-, läskiga bergodalbanan som är byggd av trä


Jag under paraplyet vid Colorado!

En fantastisk kväll

Hello sunshines!
Min kväll har varit helt fantastisk, den bästa lördagskvällen på länge!

Jag mötte upp Cecilia på drottningtorget vid 15-tiden. Vi tog vagnen till Liseberg och gick runt där några timmar, köpte brända mandlar, skjöt luftgevär och spelade en massa på alla chokladhjul som fanns! En väldigt mysig och rolig kväll, förutom vädret, det ösregnade och blåste, men det är typiskt göteborgväder om man säger så, jag är van! Haha!
Efter några timmars omkring strosande på Liseberg gick vi till Gothia hotelet bredvid och käkade en stor räkmacka på "Heaven23" på 23:e våningen, det var läskigt! Jag har verkligen problem med höjdskräck och det här kan man säga tog rekordet! Det var så läskigt men ändå så otroligt coolt och vackert att se hela Göteborg från ovansidan, alla fina träd som är inklädda i lampor, alla ljus i övrigt och de fina arkitechturbygnaderna! Så fantastiskt!
Senare gick vi hem till cecilia och myste framför tv:n med godis, lussebullar och en kanna te! Jag kan inte beskriva med ord hur mysigt det var att bara sitta där i soffan och bara prata, fnissa och tramsa! Så underbart!
Cecilia följde mig till Bergarkungen där jag mötte upp Natalie, Paria och Mirella! Vi såg Twilight, igen! Haha! Men den är verkligen så sevärd att man kan gå hur många gånger som helst utan att tröttna, man kunde "slappna av" mer denna gången än förra! Man kunde fokusera lite mer på detaljerna och omgivningen! Den är grymt bra, den bästa filmen jag någonsin sett!

Nu sitter jag hemma hos Natalie, igen! Haha! Ska sova över här, ovanligt! Haha!
Nej, nu är jag så trött så att ögonlocken nästan faller ned, jag ska nog gå och lägga mig nu!
Har ni haft en bra lördag allesammans?
*Pusspuss*

P.s Bilder från kvällen kommer i morgon!

Lördag

God morgon mina solstrålar!
Idag är det ett ganska fullspäckat schema om man säger så! Jag, Nellan och Pontus ska byta rum nu på förmiddagen, vid tre-tiden ska jag träffa Cecilia vid stationen och ta en fika på Liseberg och vid nio-tiden i kväll ska jag, Natalie, Paria och Mirella i väg till Bergarkungen och se på Twilight en gång till!

Den är så otroligt bra. Jag drömmer om den varje natt, jag somnar med den i huvudet och vaknar upp med den i huvudet, jag kan helt seriöst inte få ur den ur huvudet! Den tog mig direkt. Jag har aldrig förstått hur folk kan vara ett så stort fan till något, men nu kan jag det! Nu förstår jag varför folk kan betala flera tusen kronor för att få se en speciell sak, en speciell artist etc. Det är fantastiskt att man kan tycka om något sådant så mycket att man nästan gör vad som helst. Det är coolt!

Jaja, nu ska jag och mamma iväg till kungälv och handla fisk som vi ska ha till middag i kväll! Måste komma ihåg att ringa Natalie vid fem-tiden också och bestämma hur vi ska göra med all transport etc till bion ikväll! Fick nyss reda på att vi ska se på filmen i en speciell sal! Stora berda fåtöljer, mycket benutrymme m.m! Det kommer bli en grym kväll!
Puss

Tjejkväll

Nu är det dags för en tjejkväll med Natalie igen känner jag! Hon ringde precis och frågade om jag skulle komma upp på en tjejkväll  med henne med lite myspys, antagligen nanar jag över där! Gud vad mysigt det ska bli!
Ska snart göra mig i ordning, sitter invirad i mammas täcke här vid datorn och läser bloggar, jag fryser så oerhört mycket, det har jag gjort var enda dag denna vecka. Jag är nog lite småsjuk tyvärr! Men jag måste krya på mig nu under natten, i morgon ska jag träffa Cc, Cecilia vid tre tiden, vi ska ta en sväng om till Liseberg och titta på alla fina ljus och ta en fika! Det var verkligen längesedan jag träffade henne nu! Det ska bli kul att få träffa henne och få höra lite om vad hon håller på med om dagarna etc!

Nej, nu är det dags att sätta lite fart, inte sitta här och hänga som jag gjort nu i några timmar känns det som! Nu, idag är det fredag, då ska man umgås bäst man kan för om två dagar blir det skolan igen!
Ska försöka blogga igen lite senare!
Puss och kram

Fredag

Yeeaah! Now is it friday! Gud vad skönt med fredag!
Idag har vi prov i biologi, vilket jag tror kommer gå bra! Jag har suttit en bra stund nu på morgonen och även igår kväll, så jag tror nog jag har kläm på det! Det som gäller för mig nu när jag ska skriva provet är att jag tar det lugnt, går igenom, fyller på efter hand!
Nu ska jag göra mig i ordning och springa ned till bussen!
Hoppas ni får en bra fredag allesammans!











Kofta: Bling bling
Linne: Bikbok
Tights: Gina tricot
Skor: Din sko

Päls

Tänkte skriva lite grann vad jag tycker och tänker kring päls m.m!

Vissa säger att folk som bär pälsar är dumma, fåniga och borde tänka om! Men jag anser inte så! Päls är värmt, dom går aldrig sönder eller blir fula! Då kan många komma med att "Veta du inte hur pälsar framställs? de flås levande m.m" Självklart vet jag hur päls framställs, de där filmerna på youtube etc som visar sönderskurna vargar och allt vad det är, de speglar knappast sättet på hur majoriteten av pälsarna framställs. Men jag skulle bara kunna köpa en päls begagnad eller likande, t.ex ärva mormors gamla pälsar och sy upp dom! Jag tycker inte att folk ska gå runt och äcklas av folk som bär pälsar, det är ungefär samma sak att äta kött från djur! Kött äter man för att bli mätt och pälsar bär man för att hålla sig varm! En del människor kan komma med argumt så som "Det finns faktiskt andra jackor man kan använda, du behöver inte använda päls för att hålla dig varm m.m" Men hallå? Det är precis samma sak med kött, det finns annat du kan äta tex ärtor, linsor etc, sådant från växtriket! 

Vad tycker ni om päls? Ska man använda det eller inte i så fall varför/varför inte? Kommentera gärna era åsikter och tankar, det är kul att höra vad folk egentligen tycker och tänker kring päls m.m! Sedan är det viktigt att stå för sina argument även fast det blir en stor motgång!

Torsdag

Hejsan mina fina änglar!
Idag har det varit näst inpå en perfekt dag! Jag och Natalie stod i café idag och sålde lite smått och gott bla chokladmuffins, kokosbollar, daimkakor etc!
Vi fick ihop en massa pengar som gå till klassens avslutningesfets! Gud vad jag längtar!
Efter att cafét hade stängt stack jag och Natalie till vår eng-lektion och höll vårat speech som också gick bra, väldigt bra! Jag är jätteglad över hur bra dagen har varit, hur mycket vi fått gjort på bara några timmar!

Nu ska jag sätta mig med biologin och plugga till provet som är i morgon! Wish me good luck!
Puss*


Byte av header

Nu har jag bytt header! Är den inte fantastisk? Jag älskar den!

Det är Milla som gjort den! Kika gärna in! Hon är helt fantastiskt grym.

Nu ska jag åter gå till pluggandet av speechet och biologin!

God natt

Onsdag

Min onsdag har varit stressig, precis som alla andra dagar!

Dagen började med att min väckarklocka ringde i precis helt fel läge, hade en jättefin dröm som jag absolut inte ville avsluta för en väckarklockas skull! Men men, jag gick i alla fall upp, kanske som en zombie men ändå! Frukosten bestod av en fruktsallad, mycket god dessutom!

Klockan åtta var jag på plats efter ett litet finslip hemma på idrottsarbetet som jag satt uppe halva natten med och lämnade in, äntligen! Känner mig lite lugnare nu, men bara lite!
Tomtedansen var som precis alla andra gånger, grymt rolig och flamsig om man säger så! Jag dansade halva tiden med min bror Pontus och andra halvan med min klasskompis Sandra! Skoj! Haha!

Har precis ätit mig mätt på indisk kycklinggryta med ris och mandarinklyftor till, helt sjukt gott! Ett recept från hkk:n faktiskt!

Just nu håller jag på att baka, både muffins och kokosbollar! Jag och Natalie ska nämligen stå i cafét i morgon i fritidsgården och sälja bakverk för att få in pengar till klasskassan som vi sedan kan utnyttja då vi slutar 9:an, den festen måste vara stor, man får ju knappast glömma nians avslutnings fest! Eller?

Jaja, nu ringde äggklockan att muffinsarna är klara! Ska nog skynda mig ned så att jag inte bränner dom! Haha!
Haft en bra onsdag allesammans?
Pusselipuss

Det är inte sant

Det är inte sant vad mycket det är nu för tillfället! Jag börjar snart undra vad lärana tänker med, om dom ens tänker! Vi har så många prov och läxförhör kvar på terminen så att det skulle ta mig ett år att plugga till dom om jag satt uppe dygnet runt, kanske inte riktigt så illa men nästan! Det är helt sannslöst!
Har precis tagit en paus från pluggandet, skrivningen av mitt idrottsarbete som jag ska försöka få klart tills i morgon, det ser redan ganska mörkt ut på den fronten! Det blir till att få sitta uppe hela natten och bara skriva och skriva, tänka och tänka samt fundra och analysera! Det är vad min natt kommer att bestå av om jag inte sätter fart! Men tänk alla andra grejer jag ska få klart tills den 19:e december. Vill ju knappast sitta kvar i skolan på jullovet när mamma är i Thailand för att jag råkade faila ett prov, knappast! Det kommer inte på frågan! Om jag ska fortsätta så som jag gör nu kommer jag att gå in i väggen inom kort, jag orkar inte! När ska det ta slut? Det känns som att jag kommer få ägna hela jullovet till plugg inför kommande termin så att man kan behålla sin fritid eller bara behålla betygen uppe någorlunda nästa termin! Gud vad trött jag blir av att bara tänka på det!
Oj, nu är det dags att sluta klaga och rycka upp sig! Nya tag är vad som gäller resten av terminen, inget tjat och gnäll utan bara jobba på och satsa! Mitt moto: "Gå ut max och sedan bara öka!" Haha! Kanske lite väl stressigt och långsökt om man säger så, men det funkar ändå hyfsat bra!

Nu kom Nellan hem från scouterna, har lovat att hjälpa mamma att se till att hon får i sig något, mat alltså! Haha!
Hoppas att ni haft en bra tisdag allesammans!
*pusspuss*

Tisdag

Åhh, vad trött jag blir! Försov mig idag, inte bara lite grann utan mycket. Skolan börjar redan om 35 min och jag har inte ens tagit på mig kläderna, ätit frukost eller något sådant och bussen går om en kvart! Lite stressigt för tillfället om man säger så! Jaja, idag är det tisdag! Hade tänkt mig att jag skulle gjort lite idrott nu på morgonen men det hinner jag knappast utan får jobba med det efter skolan idag! Idag har vi kort skoldag som tur är, känner mig fortfarande lite hängig och trött men ska ändå försöka gå till skolan, skippar idrotten som vi har nu som första lektion!

Efter skolan är det plugg som gäller, ska både skriva klart idrotten och renskriva den, öva på speechet som jag ska redovisa på torsdag samt öva inför både svenska- och so provet som vi ska ha nästa vecka! Wish me good luck! Haha! Det kan verkligen behöas en sådan här dag/vecka som denna!

Nu måste jag rusa! Ha en bra tisdag allesammans!
Puss och kram

Recention på Twilight

I engelskan ska vi hålla ett "Speech" om någonting som vi gillar eller bara vill prata om! Eftersom jag är helt förälskad i Stephenie Meyers roman serie "Twilight" tänkte jag att jag ska prata om den!
Här kommer ett litet smakprov på vad jag ska säga!! Kom gärna med tankar och funderingar och reflektera över vad ni tycker är bra, dåligt samt vad ni tycker jag ska ändra och/eller lägga till!


" sabella swan flyttar i från soliga storstaden Phoenix, där hennes mamma bor till den regniga lilla sov-staden Forks. Hon ska bo hos sin pappa, Charlie ett tag, för att hennes mamma, Renée ska kunna resa med sin nya man. I skolan i Phoenix var hon för det mesta dels ensam men överraskas nu av att ha fått ett fler tal kompisar redan. En dag när hon sitter i kafeterian med sin kompis jessica ser hon den märkliga familjen som håller sig för sig själva på andra sidan rummet! Det är familjen cullens förklarar jessica som sitter bredvid. De håller sig för sig själva och undviker oss andra! De flyttade hit för några år sedan och är adoptivbarn! Deras styvpappa, Carlisle Cullen är en framgångsrik och duktig läkare som jobbar på sjukhuset här i staden. Edward, en av de adopterade barnen i Cullens familjen och Bella sitter bredvid varann på biologilektionerna och kommer varann allt närmare. Genom att ha fått Jacob Black, en familjebekant att berätta om stamlegenderna från området, drar Bella slutsatsen att Edward och hans familj är vampyrer. Edward berättar också för Bella anledningen till att han har hållit sig undan från henne, som han gjorde de första dagarna, var för att lukten av hennes blod var så begärlig. Bella blir allt mer förälskad i honom för varje dag som går, för varje gång hon tittar in i de gyllenbruna, nästan guld aktiga ögonen. 
Edward och hans andra syskon har olika talanger. Edwards talang är att han kan läsa allas tankar, utom Bellas! Det är det som gör hennes så speciell enligt Edward, att han inte kan läsa hennes tankar!
Edward och Bellas förhållande balanserar på knivseggen mellan begär och livsfara. "

Citat ur boken: "Tre saker var jag absolut övertygad om. Den första var att Edward var vampyr. Den andra var att det fanns en del av honom - och jag visste inte hur stark den delen kunde vara - som törstade efter mitt blod. Och den tredje var att jag var villkorslöst och ohjälpligt förälskad i honom."

Trött och hängig

Gud vad det är tråkigt och jobbigt att vara sjuk! Gick hem från skolan idag, mådde piss! Hela jag fryser och svettas om vart annat, huvudet dunkar, näsan rinner och halsen bräner. Nu känns det bättre men gud vad jobbigt det att vara förkyld!
Eftersom jag gick hem från skolan måste jag sitta med alla läxor m.m som vi har för att inte komma allt för mycket efter, det som känns skönt med att vara hemma är att det är lugn och ro, du kan koncentrera dig bättre och du kan ta små pauser efter behag! Det är skönt! Skulle dock önska att jag kunde vara kvar i skolan, vi har nämligen slöjd idag, inte för att jag är så bra på det men det är kul och jag håller på med ett vetrinskåp i träslöjden som måste bli klart innan terminen är över, vilket den är om redan fyra veckor! Gud vad tiden springer iväg! Jaja, åter till slöjden! Vetrinskåpet är en ganska stor uppgift som vi fått i uppgift att göra, och självklart har jag gjort det hela lite svårare genom att göra ett skåp i rombform! Det är jättekul att hålla på att mäta alla vinklar så att hyllplanen hamnar rätt och inte sitter och glappar. Jag ska även göra en dörr till skåpet med glas mellan ramen av trä vilket också är lite klurigt att få dit, det behövs mycket tänk och konsentration för att få det på plats! Jaja, synd att jag missar den lektionen!

Just nu håller jag på med uppgiften i idrott som vi ska lämna in denna vecka! Jobbigt med roligt! Älskar att jobba och studera kroppen samt förstå hur allt ligger till och hur det kommer sig att saker och ting fungerar som det gör! Jag är nog lite väl fixerad vid sånt, men vadå? Det är faktiskt roligt att kunna förstå och förklara hur människokroppen egentligen fungerar samt använda kunskapen i nya situationer som t.ex i denna uppgift! Vi ska skriva ett eget styrketräningspass med allt som ingår i den kategoring samt förstå hur träning påverkar hälsan! Här gäller det att kunna använda sina kunskaper och sätta ihop ett eget träningspass samt reflektera över varför man valt att göra på ett visst sätt osv! Älskar det!

Nu ska jag gå och gräva ned mig i alla läxor och allt pluggande en stund till innan det är dags för en ny paus, då jag ska ta ut hunden på en promenad samt ringa Natalie och kolla om de fick någon information i skolan som jag missade!
Hoppas ni mår allesammans i denna kalla och mörka tid på året!
Puss och kram

Måndag

God morgon!
Som vanligt hinner jag inte skriva något nu innan skolan utan lägger bara upp min outfit för idag!
Hoppas ni får en bra start på veckan!
Puss och kram









Jacka: Skinn
Halsduk: En butik i London
Väska: Mulberry
Tunika: Gina tricot
Overknee: Gina tricot
Stövlar: Hunter

Twilight

Kom precis hem från en mysig biokväll med pappa! Vi såg Twilight!
Jag är helt kär i filmen, i handlingen, i kärleken och självklart i de snygga, vita och kalla vampyrerna! Filmen är fantastisk! Skulle kunna se den hur många gånger som helst utan att tröttna! Funderar på att läsa alla böcker en gång till, nu när jag kan se alla karaktärerna i huvudet, hur dom ser ut, hur dom är och deras leende! Måste bara ha en filmkväll med Natalie någon helg och se den en gång till! Önskar att jag var i Bellas situation och att jag blev förälskad i Edward (vilket jag redan är, men ändå! Hehe).
Jag är helt såld på denna berättelse! Så fin kärlek det är mellan huvudkaraktäterna, finns det ens? Tror inte det!
Kan verkligen rekomendera denna film till er som inte sett den, böckerna är ännu bättre! Det lovar jag!

Nu måste jag sätta igång med idrottsarbetet som ska vara inlämnat senast nästa vecka!
Haft en bra söndag allesammans?
Puss


Söndag

God morgon bloggen!
Snart kommer farmor hit på lunch! Känner mig lite stressad. Innan hon kommer måste vi städa hela lägenheten och påbörja maten! Som tur är gör vi kycklingsallad, det går både fort och är gott!

Vid 14-tiden ska jag och pappa iväg till Bergarkungen och checka in "Twilight" filmen som hade premiär redan i fredags, är ett stort fan till alla böcker i den serien som skrivits av Stephenie Meyer! Är grymt laddad för filmen! Jag har både läst böckerna och lyssnat på dom på ljudband, det ska bli kul att se hur filmen är! Hoppas de tagit med de bästa scenerna!
Jag kunde inte gå på premiären i fredags, känns lite tråkigt att se den i "efterhand", det känns som att alla har sett den utom jag! Hehe! Men det ska snart bli ändring på den fronten! Haha!

Nej, nu måste jag göra mig i ordning! Farmor kommer redan vid 12.30-tiden och vi har knappt börjat! Vi måste åka till affären nu och handla ingredienser för lunchen!
Haft en bra helg allesammans?


En bild på mig, Petra och Demise från i vintras, i Venezuela på nyårsafton!


Svar på frågor, del 2

Vilket är ditt bästa sommarminne?
Sv: Mitt bästa sommarminne är från en sommar för tre eller fyra år sedan! Jag, min bror och min kusin Ylva åkte upp för första gången själva till Lidköping, Kållandsö för att vara tre dagar med farfar själva innan våra familjer kom upp! Vi åkte till en mataffär. Farfar ställde sig mitt i affären och sa: "Nu har ni tjugo min på er att plocka på er vad ni ska ha/behöver under dessa tre dygn, Jag håller koll på tiden". Vi skyndade oss till godisavdelningen, läskavdelningen och nutellaavdelningen och proppade våra famnar fulla av godsaker. Kanske inte den bästa kosten för hälsan men vadå? Det var ju sommar, vi skulle vara själva med farfar i tre dygn och inga regler fanns? Klart att man tog sådant! Haha, det är absolut mitt bästa sommarminne! <3

Vilket parti "stödjer" du i riksdagen? Och varför just det?
Sv: Jag kan bara säga att jag är på den högra sidan, de borgliga partien! Varför? Jo för att jag står för individens egna frihet och dess egna ansvar.

Gud vilken fin blogg du har, jag älskar den! Jag läser den varje dag! Du verkar ha ett sånt roligt och spännande liv! Kul att läsa om helt enkelt!
Kul med frågestund!
Min fråga är: Hur kommer det sig att du kan ha så många bollar i luften samtidigt? Hur klarar du av både plugget och fritiden? Du är en grymt bra förebild!

Sv: Gud vad kul att du gillar min blogg, verkligen! Jag vet inte exakt. Jag försöker att aldrig skjuta upp något arbete i skolan som ska göras! Det förlorar man bara på! Börja i god tid med dina uppgifter, lägg mycket tid på det och gör det bra! Känner du att du gjort något bra blir det enklare att njuta av ledigheten på fritiden! Gå gärna efter mina tips jag skrev några inlägg ned, det är dom jag försöker följa och jobba efter själv!
Tack så jättemycket, det värmer ska du veta!

Vilken/vilka är din/dina favvo affär/er och varför?
Hur har du råd att hela tiden shoppa kläder och sånt när du pluggar och varför har du en sådan fin stil?
Kram
Sv: MIna favvo-affärer är: Gina tricot, H&M, Jc (när det gäller jeans), Monsoon, Indiska, NK och Bikbok! Alla förutom NK har förhållandesvis billiga-, bra-, prisvärda- och snygga kläder helt enkelt! Me lajk!
Anledningen till att jag kan shoppa så mycket är: Jag sommarjobbade hela sommaren och tjänade in en massa pengar på det, jag får mitt barnbidrag att röra mig med, jag får pengar för betygen som jag jobbat och slitigt med och så har jag så himla snälla föräldrar samt mor- och farföräldrar som inte ligger på snålsidan!
Tack vad snäll du är!

Vad vill du bli när du blir stor?
Sv: Min dröm är att få jobba som läkare, både utomlands i några år och i Sverige!

Hur mycket handlar du kläder/smink för i månaden?
Sv: Vad kan det bli? 1000 kr i månaden kanske?

Vem är din bästa kompis? vad brukar ni göra när ni är med varann? Hur ser en perfekt lördag ut för dig?
P.s. Älskar din blogg!
Sv: Mina bästa kompisar är Natalie och Elin! Oftast när jag träffar Elin, vilket inte är jätteofta brukar vi ta en shoppingtur i stan, fika eller simma! Med Natalie gör jag lite mer tjejkvällar, pluggadagar och självklart fik och shopping med henne också! Men eftersom jag träffar henne varje dag, vi går i samma klass och är bästa vänner blir det lätt att man i stället för att ta en fika i stan sitter hemma och pluggar, ser på film och pratar!
En perfekt lördag: Vakna vid 9-10 tiden. Käka nybakade scones med smält smör och jordgubbsmarmelad. Åka in till stan och shoppa samt ta en fika med en kompis eller familjen och på kvällen vara med en kompis och ha myskväll i soffan med en bra film, mycket godis och en massa tjejsnack eller bara en tv/film-kväll med familjen är heller aldrig fel!

Om du bara fick välja ett plagg ur din garderob som du skulle ha på dig under resten av detta året, vilket skulle det bli och varför?
Sv: Ett plagg? Gud vad äckligt! Men om jag var tvungen att välja skulle jag ta en klänning av något slag. Som både täcker där uppe och där nere! Hehe!

Är du kär?
Sv: Nej, inte för tillfället! Det känns som att jag inte riktigt hinner med det nu för tiden! Tyvärr! =(

Hur ofta gör du hårinpackningar? Hur ser ditt liv ut om tio år och vad skrämmer dig mest?
Fin blogg :)

Sv: Ska jag vara ärlig? Jag gör nästan aldrig hårinpackningar! Hinner verkligen inte det!
Mitt liv om tio år? Jag är utbildad läkare, jobbar och bor i stockholm med min sambo och mitt barn, Saga! Jag tränar två gånger i veckan på Stas samt shoppar och fikar lite för mycket! Hehe!
Vad som skrämmer mig mest? Hmm.. det är nog spindlar! Usch! Jag hatar spindlar, tänk er själva en stor, svart, hårig spindel som springer runt på golvet hemma i lägenheten och smutsar ned? Nej tack!

Vad har du för betyg i skolan? Är dom bra?
Går i åttan nu och är jätte nervös inför mina! Har du något bra tips på att hålla nerverna i styr och något speciellt knep för att få bra betyg??
Hoppas du svarar!
Keep up the good work!

Sv: Än så länge vet jag inte! Men förra terminen hade jag 6 MVG och 10 VG! Jag har inget speciellt knep dirket men det enklaste du kan göra är att sköta påläsningarna till proven och läxförhören! Det lönar sig att börja i god tid med alla arbeten du ska göra! Sedan skadar det ju inte att vara lite glad och trevlig mot lärarna! Lite fjesk så där ;)
Lycka till och hoppas det går bra!

Beskriv din familj med tre ord...
Sv: Världens. Bästa. Familj.

Hur kommer det sig att du är på så himla bra humör och alltid är så himla glad och positiv? Eller ja, du verkar det i bloggen i alla fall!
Sv: Oj, svår fråga! Det vet jag inte! Men varför hålla på att vara sur och grinig hela tiden? Är det coolt? Knappast! Det är mycket roligare att umgås med folk som är glada och positiva än folk som är sura och arga hela tiden! Dessutom tjänar man inget på att gå runt och deppa. Givetvis får man vara på dåligt humör ibland, men det gäller att ta nya tag hela tiden och inte ge upp förrän man nått sitt mål! Det är då man mår bra, blir glad och positiv!

har du någon pojkvän?
vad heter bästa kompisen? :D
kramar.
Sv: Nej, jag har ingen pojkvän! Mina bästa kompisar heter Natalie och Elin!

Vilket är ditt bästa skönhetstips?
Love your blog!
Kram
Sv:
- Ha alltid fixade naglar. Gärna målade också! Det behöver inte vara proffsmanikyr, det räcker med bara lite lack och en jämn filning så gör det stor skillnad!
- Ha nopprade ögonbryn. Då menar inte jag dessa smala som finns, utan bara så att man ser att det är två och inte ett! Alltså noppra ögonbrynen när det behövs!
- Smörj alltid in läpparna innan du ska sova
- Försök att använda hårinpackning och ansiktsmask en gång i veckan! Då mår både din hud och ditt hår bra! (Det måste jag själv bli bättre på)

Drömresa?
Favvo blogg?
Sv: Min drömresa skulle nog gå till Australien! Att få göra denna 24 timmars resa är något jag drömt om länge! Att få snorkla i havet med stora barriärrevet under sig med både fiskar och koraller i alla regnbågens färger! Det hade varit en dröm!
Min favoritblogg är helt klart Blondinbellas! Hon är en smart och ambitiös tjej som står för sina tankar och åsikter! Det gillar jag!

min fråga är: Vilket är det första minnet du har i ditt liv?
Ha en trevlig helg!
Sv: Mitt första minne i livet? Hmm, ingen aning faktiskt! Kan tyvärr inte svara på det! Har många minnen från när jag var liten men inget speciellt första minne dirket! Sorry!

Faorit djur?
Sv: Husdjur: Hund, helt klart! Men när det gäller alla djur i världen är jag väldigt farsinerad över kängurun. Det är ett av de coolaste djuren i världen enligt mig!

Vilka bloggar läser du varje dag?
Sv: Blondinbellas, kenzas, Amanda bergs, Lisaplaces, Natalies, Anelas, Elins och Denises

Vad gör dig lycklig? :)
Sv: Mina vänner, min familj och er, bloggen!

* Beskriv din stil med tre ord!
hehe. ingen fråga, men ändå liksom (:
Sv: Svårt, På sommaren är den: Blommig, ljus och lätt
På hösten: Brun, stickad och oversize
På vintern: Varm, mysig och gosig
På våren: Ungefär likadan som sommarens!

Vilken är din favort tvserie? :)
Sv: Andra avenyn! Jag älskar den serien! Den tar verkligen upp alla problem en ungdom kan ha/hamna i och visar att inget är omöjligt! I love it! 

Gud vad kul med så många frågor! Blir verkligen super glad över alla dessa! Fortsätt gärna med frågor, jag ska försöka att ha en frågestund så ofta jag kan! Helst en gång i månaden! Om ni undrar över något någon gång håll utkik, jag lovar fler frågestunder!
Tack för mig ikväll! Nu ska jag lägga mig i soffan och se på film och äta godis! Vad ska ni göra? Har ni haft en bra lördag?
Puss, kram, god natt och sov så gott!

Hunter + i.d + gokart

Idag har det varit en intensiv dag om man säger så!
Gick till mamma redan klockan 8 i morse, duschade, bytte kläder och åkte iväg till stan! Jag fick ett par Hunter av mormor idag och några burkar foundation, rouge och en ögonskugga + borstar från i.d också! Tack så jättemycket!

Pappa ringde vid 13-tiden och frågade om jag skulle med och åka gokart. Det gjorde jag! Det var verkligen så kul. Måste erkänna att det var bland det roligaste jag någonsin gjort (även om jag kom sist och var allmänt dåligast). Hehe! Om man säger så här! Det roligaste, dyraste och effektivaste nöjet jag någonsin gjort. Man åker i 8 min och betalar 150 spänn och man skrattar hela tiden! Det är en bra beskrivningen på det nöjet! Haha!

Här kommer lite bilder på dagens- outfit & köp!




Jacka: Från affären "Skinn"
Halsduk: En affär i London
Tunika: Monsoon
Kofta ( under ): Fårr av mormor för länge sedan
Overknee: Indiska
Skor: Mina nya älsklingar, stövlarna Hunter


Mina nya svarta Hunter stövlar <3


Lite nytt i.d smink! Måste fylla på lagret lite nu, det höll på att ta slut! Men nu
är det påfyllt och klart! :D



Förlåt för de dåliga bilderna, har inte tid att koncentrera mig på korten för tillfället! Pappa kommer snart och hämtar mig. Vi ska åka och heja på Pontus när han spelar innebandymatch!

P.S Är verkligen glad för alla fina och roliga kommentarer jag fått! Eftersom det blev så många kommer jag att korta ned "slutdatumet" tills i kväll i stället! Hoppas det är okej! Är verkligen jätteglad över alla kommentarer, de både värmer och lyser upp min vardag!
Tack!!

Frågestund

Nu drar jag igång en frågestund. Ni har hela helgen på er att skriva en fråga, i vilket inlägg som helst så ska jag försöka göra så gott jag kan för att få med alla frågor under helgens slut inlägg. (Men jag tänker ändå länka till detta inlägget  under varje inlägg jag skriver fram tills söndag kl 18.00 då frågestunden avslutas)
Så, vad vill ni veta om mig? Jag svarar på nästan alla frågor, frågor som har något vett i sig helt enkelt! Passa på!

Sov så gott alla fina och underbara läsare!

Idol 2008

OMG! Detta året av Idol är bara så grymt! Dessa fem "artister", deltagare som är kvar är otroligt bra, hela bunten!

Den som utmärker sig mest ikväll, eller ja, nästan alla kvällar är Kevin, helt klart! Hans röst-, hans scenrörelser, hans smile, hans allt är bara så grymt bra. Han förtjänar en finalplats, helt klart!
Det som är det bästa med honom är hans mod. Han har bara varit här i dryga åtta månader och sjunger bla på svenska i en svensk tävling och gör det så bra. Han kan inte den bästa svenskan, man vad gör det? Det viktigaste är att man har kul, trivs med den uppmärksamheten man får och att man gillar att stå på scen. Det gör han! Han är helt klart en vinnare i mina ögon. Tänk er själv, han har precis kommit till ett nytt land och håller på att lära sig ett nytt, främande språk och lyckas så bra! Det är helt otroligt. Jag kan inte sätta ord på hur modigt det är! Han är en förebild, en bra förebild!
Jag tippar honom som Idol-vinnare under titeln vinnaren av Idol 2008 som kommer att äga rum snart! Jag tror stenhårt på honom.

You rock Kevin! Keep up the good work, you deserve it!

Fredag

Jippi, äntligen fredag!
Har inte denna vecka gått snabbt? Det känns som att man knappt hinner blinka mellan helg och helg helt enkelt. Men det är skönt att det går fort!

Idag har det varit en rätt flummig dag om man säger så. Vi började med svenska, där vi hade ett skriftligt läxförhör på medeltiden och resten av lektionen bestod av läsning. Vi har en bok som vi ska hinna läsa ut, skriva en recention om boken, skriva om författaren, redovisa både skriftligt och muntligt allt detta ska göras innan terminen är avklarad i svenska! En väldigt stor, jobbig och tidskrävande uppgift. Därför tänker jag underlätta lite för mig själv genom att leta efter fakta redan idag om författaren och skriva lite om honom så jag har det klart till nästa vecka.
Idag ska jag även hinna med att skriva några rader på mitt idrottsarbete som ska lämnas in någon gång under nästa vecka.
Jobbigt att behöva sitta under helgen, men men! Man kan inte alltid vara ledig alla dagar under helgen, har man saker man inte fått gjort eller vill göra är det bra att göra det direkt än att i stället skjuta upp det tills dagen innan. Det är i alla fall min strategi!
Jaja, åter till dagen! efter svenskan hade vi spanska där vi satt och gjorde ingenting kan man väl säga. Det ända vi gjorde var att en uppgift i övningsboken och sedan var det klart! Synd att lektionen går åt åt så mycket trams och flams. Vi hade hunnit göra mycket mer om alla bara kunde sitta stilla på sina platser, inte springa runt som apor på ett zoo och lyssna! Hur svårt kan det vara på en skala?
- Tydligen väldigt svårt!
Därefter var det lunch, "cowboysoppa" som den så fint heter! Det är soppa med makaroner och köttfärs i. Grymt god!
Sista lektionen var biologi, där vi också hade ett skriftligt läxförhör på bla hjärnan, ryggmärgen, nervceller, alkohol och drogor, hur kroppen/organen reagerar på dessa drogor osv. Kul och framför allt intressant!

Nu sitter jag här med lilla Pippi i knät. Hon är verkligen så himla go! Har precis ätit en yoghurt med tropisk smak och ett glas julmust slank ned också! Fy jossan, inte bra! Men gott var det i alla fall, det är ju huvudsaken! Haha!
Jaja, det var nog allt för tillfället!
Haft en bra fredag?
Puss och kram

Kobra

God morgon bloggen!
Hinner inte skriva så mycket nu innan skolan!
Men här kommer i alla fall min fredags stass!






Fick ett telefonsamtal från morfar, och vipps så stod mamma med kameran i högsta hugg och fotograferade outfiten! Haha! Så här är den!
Det kommer även bilder på "utomhus" stassen snart, med mina ytterkläder också!








Jacka: Canada goose
Kofta: Gina tricot
Tunika: Monsoon
Knästrumpor: Indiska
Skor: UGG:s
Väska: Mulberry

Me, Myself and I

Favoritcafé: Espresso house
Favorittidning: Skavllertidningen "NU" och hälsotidningen "Topphälsa"
Bästa saken som händer i sommar: Semester med familjen
Favoritplagg i garderoben just nu: Stickat och oversize.
Längd: 168 cm kort
Byter gärna garderob med: Någon som har en: Stor, färgglad, och speciell garderob med mycket utbud!
Vanligaste färgen på mina kläder: De klassiska färgerna: Svart, grå, vit och även små färgklickar lite här och var för att lysa upp, T.ex: Accesoarer
I sommar kommer jag att gå klädd i: Klänningar
Men absolut inte i: Långkjolar
Byxa eller kjol: Beror på väder och humör
Sminktips till allmänheten: sminka dig så att du ser osminkad ut.
Senast utlästa bok: Twilight, på engelska
Mitt rum kan beskrivas som: Rosa!
Mig själv med tre ord: Positiv, glad & omtänksam
Jag tränar: simning varje fredag (1000 m) samt promenader med hunden och ibland "Power-walks" men Natalie
Jag ville bli när jag var liten: delfinskötare
Höger- eller vänsterhänt: högerhänt
Humör just nu: Lycklig!
Är det nåt du absolut inte äter: korv i alla form
Kläder just nu: Mina gråa mjukisbyxor, ett vitt, långt linne och Pontus innebandyförenings/klubbs-tjocktröja
Vad sa du senast: God natt till mamma
Fisk eller badkruka: Badkruka!
Hur många kuddar sover du med: 2-3 st
Spelar du nåt instrument: Inte just nu, men har spelat både piano och trummor
Morgon- eller nattmänniska: Morgonmänniska, helt klart. Jag älskar morgonen!
Sparare eller slösare: Snarare slösare om jag måste välja.
Bästa film: Antagligen "Twilight", får se efter att jag sett den!
Har du några homosexuella vänner: Inte vad jag känner till
Tror du på mirakel: oja!
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Självklart
Hur många barn vill du ha när du blir stor: 1-2, saga och victor
Bio eller promenad: Både och
Är du kittlig: Haha, ja!
Snarkar du? Ibland, men pratar mest
Stjärntecken? Lejon
Rädd för insekter? Ja
Äckligaste insekten: Fästing
Största svaghet: Blir lätt stressad och ofokuserad
Det här är jag bra på: Övertyga och peppa folk!
Bästa bok? Twilight-serien
Vad vill du jobba som? Läkare eller arkitekt
Chips, morötter eller godis? Svårt att välja, beror på humör
Pizza eller hamburgare? Pizza
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Ville pierca mig i vaneln,men inte nu längre
Stökigt eller välstädat? (ditt rum) : Vill att det ska vara välstädat men det är oftast stökigt
Gungar du på stolen? Ja, ibland!
Vilken hand håller du gaffeln i ? Enligt bordsskick
Gillar du att sjunga? Ja!
Anser du att du är stark? Mentalt, men inte fyskiskt :P
Använder du knark? Nej, är inte det bland det dumaste man kan göra?
Kaffe, te eller inget? Te!
Har du en besatthet? Har alltid i åtanken att få ett bra liv. Vill göra något bra med mitt liv, man lever bara en gång så varför inte göra något bra utav det? Hjälpa andra människor osv! För mig är det viktigt att nå upp till mina önskemål och nå mina mål. Lägger ofta ribban lite högre än vad jag kan prestera för att få en utmaning hela tiden. Min högsta dröm här på jorden är att alla människor ska få det bra, alla ska ha ett jobb och mål att sträva efter. Det är min besatthet, att alla någon gång ska få det bra här i världen, inte behöva lida, kriga och oroa sig för mat m.m!



Stressigt

Känner att det är mycket i skolan för tillfället! Vi har två prov i veckan fram till jul plus en massa skriftliga läxförhör, muntliga redovisningar m.m
Jag vet faktiskt inte hur jag ska hinna med allt, både skolan och fritiden.
Jag tycker det är viktigt att ha en fritid, där man kan umgås med vänner, shoppa, fika, se på tv, blogga, ja allt som man vill göra men samtidigt går skolan först i alla lägen. Skolan är som min arbetsplats, den kan jag inte bara skita i hur som helst. Det är min plikt att gå i skolan. Nu när det är så himla mycket försöker jag att utnyttja alla dö-tider som finns, bla på bussen, rasterna m.m för att plugga/läsa på prov, läxförhör, muntliga redovisningar eller vad det nu är!

Därför tänkte jag nu ge lite tips på hur man kan hålla i gång fritiden och samtidigt fixa skolan på ett bra sätt:

* Köp en kalender där du kan skriva in allt som du kommer att ha de kommande veckorna. Se till att planera i tid vad det är du ska göra, vad som tar längst tid och i vilken ordning du ska ta dom i! Har du det nedskrivet i din kalender är det mycket enklare att plugga. Se till att veta mellan vilka tider på på dagen/kvällen som är dina "pluggtimmar" och ägna all tid och kraft åt dessa två-tre timmar. T.ex: Mellan 17-19, under de timmarna ska du få klart det som du planerat göra. På så sätt får du mer tid till annat och att njuta av din fritid
* Börja i god tid
* Passa på att njuta av din lediga tid under helger och liknande. Då blir det enklare att börja om på en ny vecka efter "uppehållet"
* Utnyttja dö-tider som t.ex: raster, buss- och tågresor m.m
* Se till att få gjort allt du ska göra innan du sätter i gång med pluggandet, checkat mailen, bloggat, tränat m.m då kan du ägna all din kraft åt pluggandet
* Har du ätit och druckit innan blir det enklare att koncentrera- och fokusera på de olika uppgifterna man ska göra.
* Se till att ha lite "gotti-gotti" till pluggandet, det är alltid enklare om du unnar dig något gott under tiden, då blir det genast lite roligare också.
* Pausa efter behag. Det är mycket enklare att plugga om du pausar då och då, inte allt för långa uppehåll utan bara några minuter för att vila huvudet, ta en nypa luft, dricka ett glas vatten och köra i gång igen! Då går det mycket enklare och snabbare att lära in.

Hoppas det löser sig i skolan och att fritiden inte kommer för mycket i kläm, som det tyvärr gör för mig ibland, tråkigt värre! Men det är sådana smällar man får ta ibland. Tyvärr!
Jaja, nu är jag klar med pluggandet för idag. Nu ska jag sätta mig ned och titta in veckans avsnitt av "Andra avenyn" som jag missade.
Sov så gott alla fina och underbara läsare!

Torsdag

Hejsan bloggen!

Skönt att vara hemma! Kom precis hem från en sväng om från McDonalds. Jag var så himla sugen på det idag, så mamma, jag och Nellan tog bilen till Nödinge och käkade. På vägen bort, vid centrum ungefär låg en gammal kvinna på marken med en stor blodfläck under. Hon hade ramlat på gatan utanför ett hus och kunde inte ta sig upp. Hon hade slått i näsan kraftigt, det nästan sprutade ut blod. Usch!
Åter till det här med McDonalds. Måste bara tala om att jag åt faktiskt en Ceasersallad med en ramlösa till, vilket jag kallar väldigt nyttigt. Hehe!
När jag hör ordet "Ceasar" kommer jag att tänka på en gång för några månader sedan när jag och mamma var på McDonalds och skulle äta sallad! Det var första gången mamma skulle äta det och betällde en "Ceasarsallad med tillbehör". På dressingen man får till salladen står det ett stort "C" på!

Mamma: Har jag betällt currysås?
Jag: Nej, en ceasarsallad med ceasarsås.
Mamma: Varför har jag fått currysås då?
Jag: Vadå currysås? Du har ju fått en ceasarsås.
Mamma: Men det står ju ett "C" på, C som är curry.
Jag: Men mamma, "C-et" står för Ceasarsås och inte Currysås!
Så klockren!

Hur som haver gick friluftsdagen idag jättebra! Jag och Natalie var ett team på badmintonen, inte bara ett team utan ett väldigt bra team dessutom! Vi klassade nästan alla. Haha! Kul var det i alla fall! Vi tesatde även på minigolf med några killar fast vi tröttnade ganska fort och spelade vidare på badmintonen.

Nu ska jag ned och sätta i gång med idrottsuppsatsen som vi ska lämna in nästa vecka, som jag inte ens har börjat på! Känner mig lite stressad för tillfället. Mamma och jag har varit nere på Konsum och handlat "Kom-i-form" tidningar för att jag ska få lite tips och inspiration!
Vi ska skriva ett styrketräningsprogram där man kan använda sig av redskap som finns i gympasalen.

Hoppas att ni haft en skön torsdag allesammans!

P.s. Måste bara skriva att det är exakt en månad kvar till det bär i väg till, värmen, de underbara människorna och de fantastiska landet Thailand! Gud vad jag längtar!


Onsdag

Hejsan bloggen!
Gud vad kul vi hade i skolan idag, på tomtedansen! Onsdagar har gått från sämsta, tråkigaste och dåligaste dagen på veckan till den bästa, roligaste och mysigaste! Det är verkligen sjukt kul att dansa, speciellt när man är i en ring och ser alla. Jag kan  inte beskriva med ord hur kul det är men hoppas ni förstår. Hehe!

Jag ska gå in på "Sats" webbsida och kika runt lite på olika träningsprogram. Är väldigt sugen på att börja träna där, olika pass! Jag funderar på "Body-pump" och "Stepp-up" men ska utforska de andra passen också!
Om jag bestämmer mig för detta, att börja träna ska jag önska mig ett årskort på "Sats" av både mamma och pappa i julklapp! Det låter väl som en jättebra idé?
Har ni tänkt någonting på vad ni ska önska er i julklapp? Julen börjar närma sig sakta men säkert. Haha!

I morgon har vi friluftsdag, tror jag det heter. I allafall ska jag och Natalie plus massa fler i väg till "Alelyckan" och träna badminton, tennis, minigolf, squash och lite annat skoj! Hoppas det blir en bra dag, men det tror jag nog.
Nu är det dags att äta middag och börja med läxorna!
Haft en bra onsdag allesammans?
Puss

Äntligen

Jag är eld och lågor för tillfället! Fick just ett telefonsamtal från "Raglady" i kompassen i Göteborg att min beställning, som jag gjorde förra veckan av "Hunterstövlar" har kommit in. Snart är dom mina, på lördag mer bestämt!
Nu kan det regna och snöa hur mycket som helst här i Göteborg (inte för att det inte gör det, men det är liksom lite roligare nu när man kan vara ute utan att bli blöt om fossingarna), jag har äntligen ett par rejäla, sköna, snygga och svarta stövlar! Ni kanske tycker att det är lite konstigt att bli så glad över att par stövlar men dessa är inte bara ett par vanliga, tråkiga och ja, helt vanliga gummistövlar utan dessa har jag gått och drömt om i många månader men aldrig fått tummen ur, men nu äntligen!

Dagen för övrigt har varit rolig. Började 09.40 med idrott, innebandy. Därefter var det spanska fram till lunch vid 12.10 och sista lektionen var "mar", matteresurs.
Vid 14-tiden ropade vår rektor ut i högtalaren att det var dags för elevrådet att träffas, vi har nämligen fått en ny rektor sedan bara några få dagar tillbaka som ville träffa oss, berätta om sig själv, se hur vi har det, höra våra tankar, vad vi tycker om skolan och hur vi arbetar inom elevrådet. Det var kul att träffa henne! Jag gillar henne skarpt, hennes idéer, framåtanda och allt sånt som en bra rektor har helt enkelt! Hon får helt klart godkännt! Jag var ju själv med och valde ut henne på "rektorsintervjuen" som vi hade förra terminen. Haha!
Nu sitter jag här med magen fylld av pannbiff, morfar kom nämligen på besök med tom mage! Fick springa ned snabbt till affären och göra middag!
Ska snart sätta igång med pluggandet inför hkk-provet i morgon, det kommer kännas skönt i morgon när provet är avslutat, detta provet är lite speciellt om man säger så!
Nu ska jag ut med hunden och sedan gräva ned mig i alla sammanfattningar, stödord, boken m.m!
Haft en bra tisdag allesammans?
Puss och kram

Tisdagens dress code









Nu ska jag springa ned till bussen och möta upp Natalie!
Ha en bra tisdag allesammans!


Tisdag

God morgon bloggen!
Idag vaknade jag mycket piggare och gladare än igår! Känner mig mycket bättre idag helt enkelt!

Var det någon som såg "Halal-tv" igår på 2:an, kl 20:30 ?
Programet var jättebra! Det handlade om skönhetsideal och skönhet i ren allmänhet! Det var som de sa! Alla tidningar, mest tjej/ungdomstidningar har en jättestor makt om vad som är okej och inte okej med kläder, smink, personlighet m.m! Dom var bla hos tidningen "Veckorevyn" och frågade lite frågor. en fråga löd: Tycker du att ni har stor makt när det gäller skönhet och skönhetsideal? Tjejen på "Veckorevyn" svarade: Självklart har vi stor makt. De största frågorna som vi jobbar med är just dessa.
Men hallå? Ärligt talat, om detta är det bästa ni har att komma med är det inte bra nog!
På en bokhylla lite längre bak i det rummet fanns en bokhylla med trettio bilder på tjejer som varit på framsidan av tidningen, och kan ni gissa hur många av dom som var lite mer kurviga än de andra? 1 person var det! 1/30 st var lite mer kurvig än det andra! Snacka om ett snefördelat sätt att arbeta på!
Hur många tjejer i världen ser ut som dom i tidningen? Ingen gör det, modellerna är både sminkade av proffs som kan ändra ansiktet totalt och göra en extream make over om det är så. Bilderna är dessutom retuscherade.
De borde satsa lite mer på insidan. Alla duger bra som de är! Varför hålla på att satsa all kraft och tid framför spegeln och klaga på vad det är man inte har eller hur man skulle vilja se ut! Satsa istället på vad du tycker är vackert hos dig själv och framhäv det lite tydligare. Det finna ingen människa som ser eller ens tänker på vad du har och inte har.
Dessutom är det faktiskt insidan som räknas, ellerhur?

Nu ska jag sätta på mig kläder, sminka mig och springa ned till bussen!
Hoppas ni får en bra tisdag allesammans!
Puss och kram

Mitt huvud

Mitt huvud dunkar. Det är första gången jag fått huvudvärk, så vitt jag vet! Det känns som om tinningarna ska sprängas. Jag orkar inte! Hela min kropp darrar, jag fryser som en stucken gris höll jag på att säga men ni förstår vad jag menar! I över morgon har vi ett jätte stort prov som jag måste plugga till varenda sekund av dygnet som jag är uppe känns det som. Vår lärare som vi har i hkk vägrar att säga vilka sidor vi har vilket gör det ännu jobbigare! Just nu har jag tagit en paus från pluggandet, bytt om till mjukisbyxor, satt upp håret i en boll på huvudet och satt på mig en varm, nytvättad skön fleecetröja men hög krage! Mysigt!

Snart kommer mamma hem från simskolan som hon varit med Nellan på, då ska vi göra middag, därefter blir det plugg igen och sedan sovadags!

Min dag för övrigt har varit ganska lugn, skön och hängig! Har haft ont i huvudet hela dagen, varit på dåligt humör, trött och kall. Jag tror jag håller på att få feber.  Tur att jag har så bra, snälla och underbara vänner som bryr sig!
Det var verkligen inte så här jag ville börja veckan, verkligen inte när det är stora prov som står på spel! Jag hoppas verkligen att det känns bättre i morgon så jag slipper vara hemma från skolan! Det skulle kosta mig en massa, inte pengar utan tid och kunskap!
Jaja, nu ska jag göra mig en kopp te med hallonsmak!
Hur har eran måndag varit?
Puss

Måndag

Ny vecka, nya tag och nya prov/läxor! Som vanligt!
Idag händer ingen speciellt, så vitt jag vet! Hoppas på en lugn och skön start på veckan utan en massa krångligheter och liknande. 

Idag i Göteborg är det minus grader, vilket gör att man får ännu mer längtan till Thailand. Tänk er själva, en vit sandstrand, en bra bok, ljudboken twilight i öronen och en kall cola! Kan det blir bättre?? Slut på dagdrömmandet och åter till verkligenheten!
Nu ska jag snart springa ned till bussen! Men först bjuder jag på dagens outfit.
Hoppas ni får en bra start på veckan allesammans!
Puss och kram















Jacka: Canada goose
Klänning: Design only
Halsduk: Mulberry
Skor: UGG:S
Väska: Mulberry




Söndag

Hejhopp allihopa!
Har ni haft en bra helg? Själv har jag haft en intensiv helg om man säger så.
Igår var jag med mormor i stan, vi handlade en massa grejer. Jag fick en primer från i.d, beställde även ett par "Hunter" stövlar som kommer någon gång nästa vecka och även en eyeliner från Kanebo fick följa med hem! Mormor köpte foundation, rouge, ljusstake, ansiktskrämer och en eyeliner, också från Kanebo! Skoj, skoj!

Idag var jag på Ikea med mamma, Nellan och mormor. vi köpte en massa doft ljus, julpynt och lite annat smått och gott. Mormor fick storhandlat. Hon kom hem med både det ena och det andra! Självklart åt vi lunch där, mamma och mormor tog kikärtsgryta med yoghurt och vitlöksbröd, jag och Nellan åt köttbullar med potatios och lingon! Det var väldigt gott! Till efterrätt åt vi glass och chokladmouse!

Nu ska jag sätta igång med pluggandet. Nästa vecka, på onsdag har vi ett prov i hem- och konsumentkunskap, men inga sidor att läsa på. Lite konstigt! Vår lärare tycker att vi ska ta reda på dom själva genom att kolla på de olika kategorierna t.ex: Baskunskap eller liknande! krångligt va? Jag har ingen aning om vad som innehåller konsptet "baskunskaper" men jag antar att det är t.ex: hur man gör botten- och toppredning osv!
Jaja, slut på snacket. Nu måste jag sätta igång. Man får inget gjort om man sitter här inte!
Ha en fortsatt bra söndag mina fina läsare!
Puss

Lördag

God morgon mina änglar!
Kvällen igår hemma hos Natalie var toppen! Efter inlägget jag skrev igår stack vi iväg till Nödinge, vi skulle köpa ansiktsmask på "Kicks"! När vi kom hem igen tappade Natalie upp ett bad och jag badade fotbad! Till det läste vi på provet som vi ska ha i hkk och no. När vi var i Nödinge köpte Natalies mamma chips, julmust och smågodis. Gissa om vi stod emot frästelserna? Det gjorde vi tyvärr inte! Hela kvällen vräkte vi chips och djungrlvrål och drack julmust. Det var verkligen så gott! Det här med detox är nog inte riktigt min grej, om man säger så! Jag tycker det är skönt att få äta lite "gottigotti" när man gått i skolan och kämpat i en hel vecka. Då är man värd det tycker jag! Hehe!

Idag blir det nog inte så mycket. Ska se om mamma vill hänger med till stan en stund nu på förmiddagen, annars åker jag kanske in med en kompis, stannar hemma och pluggar eller går upp en sväng till mormor. Det var längesedan jag träffade henne nu!
Vad ska ni hitta på idag?

Hoppas ni får en bra lördag allesammans!
Puss och kram



Hemma hos Natalie

Sitter hemma hos Natalie och ska snart börja plugga. Nu har detox-, plugg- och spahelgen börjat. Detoxen kommer att hålla på tills på söndag kväll, pluggandet tills jag går på planet till Thailand och spadelen slutar redan ikväll. Vi har bestämt oss för att ha en spakväll där vi badar fotbad, målar naglarna, ansiktsmasker och mys framför datorn.
Alla våra lärare öser på med prov, det känns som om jag inte kommer att ha någonting annat att göra än att plugga, plugga och plugga. Vi har två prov varje vecka, flera stora skriftliga läxför, två inlämningar och "vanliga" läxor. Därför tänkte vi att en plugghelg där man går igenom allt, strycker under, svarar på instuderingsfrågor, disskuterar och förhöra varann. Låter inte det bra? 
Har ni några speciella studietekniker som ni använder vid pluggning och liknande? Jag kan själv inte säga att jag har några speciella utan varje pluggningstimma har sin egen lilla teknik, om man säger så. En sak jag alltid gör är att jag läser igenom alla sidor som man ska ha prov/läxförhör precis innan man somnar. Under natten lagras det i hjärnan och fastnar på så sätt, ett litet tips till er där ute som är i samma situation som jag. 
Vi får se om detoxen håller i sig ikväll, Natalies mamma ringde nyss och berättade att det blir tacos ikväll, i och för sig är det mycket grönsaker men det är både köttfärs och feta, goda såser som inkluderas i tacos, så vitt jag vet. Ett altenativ är att skippa köttfärsen och såserna, men vad blir det för tacos? Det kallar i alla fall inte jag tacos. Jaja, vi får se hur det går. Men en sak är säker. Under denna helgen ska vi inte komma i kontakt med socker, allt som har med socker att göra inkluderas. Både godis, glass, te med socker/honung, chips, ostbågar och läsk! Oj, lång lista men ändå! 
Nu ska jag försöka vara lite social med Natalie för en gångs skull och inte sitta vid datorn, även om det är frestande. 
Ha en super bra fredag allesammans så hörs vi senast i morgonbitti!
Puss, kram och kanske god natt, om vi inte hörs ikväll! 


Här ligger jag på golvet på Malagas flygplats, från utbytet i somras!


i.d

Har testat några dagar med sminket från märket i.d! Sminket är ett mineralsmink, som består av naturliga ämnen. Vitsen med mineralsmink är att det endast innehåller mineraler och naturliga ämnen (det finns självklart undantag, tyvärr), därför kan både folk med hudproblem och/eller folk med allergi/er använda detta utan problem.
Sminket täpper inte igen porerna utan ser väldigt naturligt ut och stärker hyn. Pudret lägger sig inte som en "mask" som vissa andra foundations gör utan mer som en slöja på ansiktet, det skyddar mot avgaser och lugnar hyn. Smink i allmänhet används för att "släta" ut huden, få bort alla fula märken, finnar och annat som syns väldigt tydligtm, med i.d gör man det på ett diskret och snyggt sätt så att det ser naturligt ut! Sminket är lätt att använda och det tar inte lång tid för att få en bra grund. Sminket håller sig fräsht och snyggt hela dagen. Jag brukar använda "fairly light" som foundation och "face color: 26048" som rouge. I.d kostar ca: 385 kr och håller i flera månader!

Tre enkla steg till en bra, snygg och hållbar foundationgrund:

-Först tvättar man ansiktet med t.ex: tvål och vatten för att göra rent huden.
-Därefter lägger man på en vanlig ansiktskräm eller primer av något slag, (Ett bra exempel på primer är "skin serum" som finns att köpa på "Make up store" för ca: 200 kr ) för att huden inte ska torka ut och/eller för att få en snygg yta som sminket kan lägga sig på utan några konstigheter. 
-Efter lägger man på sminket med en vanlig borste som man borstar runt i ansiktet i form av cirklar. Ska man ha mycket foundation är det bättre att ta många tunna lager än ett tjockt, då blir det lätt att det ser konstgjort ut.
För att få en liten rosig touch på det hela lägger jag på en röd-rosa nyans av rouge på kindbenen.


Fredag

Fredag idag, jippi! Ska ni hitta på något roligt idag/helgen? 
Idag är det skolan som gäller till två, sedan blir det hem till Natalie. Ska antagligen sova där också, skoj!
Idag kör vi igång med detox-grejen fram till söndag. Har inte stenkoll på vad det betyder men Natalie har! Hehe! Det enda jag vet är att man ska "rena" kroppen genom att bara dricka vatten och äta frukt och grönsaker. Undrar verkligen om man blir mätt på det eller om man får gå hungrig hela helgen, det är ett mysterium jag ska ta reda på! Haha!
Här kommer lite bilder på dagens:









Jacka: Skinnjacka från en affär på kungsgatan jag glömt namnet på
Kofta (under): BikBok
Klänning: Monsoon
Strumpbyxor: Gina tricot
Skor: Din sko
Väska: Mulberry

Ha en bra fredag allesammans, hälsningar nyklippta Pippi och Jossan :D

Hårkontroll

Det är viktigt att få i sig vitaminer och mineralämnen! Ett tecken på att man mår bra och får i sig vitaminer är hur håret och naglarna ser ut. Med hårkontroll får man i sig de viktiga ämnen såsom kisel/ silica och andra mineraler. Eftersom jag inte ätit dessa tabletter särskillt länge kan jag inte uttrycka mig speciellt mycket, men med de få dagarna som jag ätit dessa tabletter har jag faktiskt märkt skillnad! Både huden, naglarna och håret mår bättre. Naglarna skivar sig inte, de är starkare. Håret har fått mer glans och ser fräshare ut och även hyn har blivit bättre, inte alls lika torr som innan. Jag kan verkligen rekomendera denna produkt. Den finns att köpa på hälsoapoteket och kostar inte mer än 120 kr!
Ett bra tips för dig som har torrt och stripigt hår, om du har torr hud eller om dina naglar skivar sig!



Min dag

Tjenare alla söta läsare!
Allt väl? Här är humöret på topp! Kom precis hem från mitt utveckligssamtal. Blev verkligen jätte glad av att höra alla fina omdömmen jag fått! Både mamma och pappa var med vilket känns jätte skönt, skönt att de bryr sig och vill höra om hur det går i skolan och i allmänhet! Kul!
Skulle egentligen ha vibbtränat idag med mormor, men kunde inte eftersom utveckligssamtalet var på samma tid, men men! Jag är verkligen glad över att jag har en sådan bra mentor som jag har! Hon betyder väldigt mycket, både för mig och för hela klassen. Det är hon som fått klassen att bli så som den är, hon är en del av den! Är super tacksam över att få ha henne som mentor och kontaktperson! Tack wivan!

Nu sitter jag hemma hos pappa och ska snart äta middag. Ska lägga in fyra ljudböcker av Stephenie Meyer på iPoden strax, twilight-serien om ni har hört talas om den! Ni som har, är den inte Fantastiskt bra? Jag älskar den verkligen! Det är även den första boken som jag ska redovisa som "speech" på engelskan om en vecka eller något. Grymt va?
Senare blir det plugg och slapp framför tv:n! Hoppas ni haft en bra torsdag allesammans!
Puss och kram!



P.s Tänkte skriva ett inlägg om "hårkontroll" om en timma, ska bara äta och plugga en stund! Håll ögonen öppna!

Torsdag

Hejsan alla pigga och glada!
Sitter invirad i mitt täcke och har precis ätit frukost och ska snart göra mig i ordning och springa ned till bussen! Idag har jag utvecklingssamtal tillsammans med mamma, pappa och min mentor Wivan. Hoppas verkligen att det går bra, men det tror jag!
Senare idag, efter skolan har jag lovat att berätta om "hårkontroll" som jag ätit nu i två veckor. Åter det i eftermiddag!
Nu ska jag sätta på mig ett stycke kläder och fixa mig!
Ha en bra torsdag så hörs vi efter skolan!
Puss och kram

Onsdag

Ojojoj, vilken dålig uppdatering det har blivit de senaste dagarna. I skolan och hemma är det full rulle från morgon till kväll och tyvärr kommer bloggandet i kläm. I skolan har vi en massa stora inlämningar som kommer kräva mycket tid. Jobbigt!
Men jag ska verkligen försöka uppdatera minst en gång per dag!

Idag var det som sagt mycket håll igång. vid 15 tiden skulle de nior som ville dansa "tomtedans" på avslutningen samlas i gympasalen och gå igenom alla pardanser som ska dansas. Snacka om jobbbigt. Jag var helt slut vid 16.00 då vi gick hem. Nu sitter jag hemma hos Natalie i hennes säng med laptopen på magen och ska börja med läxorna. Jag ska läsa igenom biologiläxan som vi har tills på fredag, skriva mitt "speech" som jag ska hålla på engelskan om en bok, plugga på hkk som vi har prov i på onsdag och tänka igenom vad jag ska ha för träningsprogram på idrottsinlämningen! Puuh, blir trött bara hag tänker på det. Men snart är det helg vilket betyder slapp, simning och detox helg med Natalie. Detox-helg betyder att man ska "rena" kroppen, inte äta någon socker eller onödigt fett och bara dricka vatten, äta mycket frukt och ta hand om sin kropp iallmänhet! Låter inte det skönt?
Nu ska jag sätta igång med pluggandet! Haft en bra onsdag allesammans?
Puss och kram!


Jag och Natalie för två år sedan, i sjuan! ( Bilden talar för sig själv!) Hehe!


Vi i London på konfirmationsläger i februari detta året!


Vi i spanien under utbyet i september detta året!


Vi på konfirmationsdagen, tvåtusenåtta år efter kristus födelse


Tisdag

God morgon alla mina fina läsare!
Sovit gott?

Ska springa iväg till bussen strax, vill bara önska alla en trevlig tisdag. Själv har man prov idag. I spanska. Jobbigt, men jag tror det kommer gå bra!
Senare, efter skolan ska jag hem och sätta mig in i både biologi och hkk!
Nu ska jag göra mig i ordning! Här kommer lite bilder på dagens!
Puss











Kofta: Gina tricot
Tunika: Gina tricot
Halsduk: Gina tricot
Strumpbyxor: Indiska
Knästrumpor: Gian tricot
Skor: UGG:s
Väska: Mulberry

Paus från pluggandet

Gud vad trött man blir på alla glosor som åker omkring i huvudet just nu. Har precis tagit en paus efter en timmas pluggande av spanska glosor, possessiva pronomen, perfekt verb, översättning och frågeord. Allt på spanska! Jobbigt. Måste sitta minst en timma till, provet är redan i morgon. Puuh!

Idag i skolan var det rätt lugnt och skönt. Vi hade besök från Ale gymnasium som var där och berättade och visade olika experiment från både natur-programmet och teknik-programmet. 
Det var verkligen kul att se på när de demonstrerade olika saker som har med energi att göra. Bla vad som händer om man stoppar in en trasig glödlampa i mikrovågsugnen, den börjar lysa igen! Rätt coolt va?

När jag gick av bussen stod mamma och väntade vid busshållplatsen, vi skulle gå och handla mat. Vi träffade morfar utanför Konsum, han var hungrig så vi fick snabba oss in i mataffären, plocka på oss ingredienser till pannbiff, potatismos, gräddsås och lingon. Hehe! Gamla hederliga måltiden som morfar älskar! 
Nu ska jag ned till köket igen och sätta mig in i ännu mer spanska grammatik, glosor och översättning. Hoppas ni haft en bra start på veckan allesammans, får se om vi hörs mer i kväll. Om vi inte gör får ni ha det så bra, sov så gott och god natt så hörs vi i morgon!
Puss och kram

Måndagens outfit








Foto: Mamma

Jacka: Zara
Halsduk: Gina tricot
Kofta: Bling
Klännig: Monsoon
Strumpbyxor: Gina tricot
Stövlar: Replay

Måndag

God morgon!
sovit gott? Själv har jag sovit som en stock hela natten, skönt!
Ska springa till bussen snart så detta blir ett kort inlägg!

Idag är det måndag. Ska ni hitta på något kul denna veckan som kommer? Själv hade jag mest tänkt att sitta och plugga, umgås med vänner, hinna simma och in till stan. Ska göra en handlingsplan när jag kommer hem idag efter skolan, men först måste jag läsa på provet som vi har imorgon i spanska. Ska även försöka lägga in en outfit senare idag.

Nu ska jag ut med Pippi på en långpromenad i det regninga, blåsiga och kalla novembervädret!
Ha en super bra måndag allesammans!
Puss

Farsdag

Hejhej!
Har ni firat era fäder nu? Det är ju nämligen fars dag idag! Själv har jag ätit en kanon god middag tillsammans med pappa, Pontus och Pontus kompis Erik. Klyftpotatis, fläskfilé och god gräddsås! Till efterrätt blev det tårta och nu godis tajm!

Imorgon är det ny vecka, vilket betyder nya tag i skolan och mer läxläsning! Puuh, vad mycket det är att göra. Så fort man är klar med något kommer någonting nytt, det är aldrig någon vila. Men men, så är det att gå i skola och jag antar att det är minst lika jobbigt att jobba, fast då får man lön för mödan. Fast det kan man säga att vi också får på sätt och vis. Vi får en bra utbildning och kanske ett jobb om vi har tur! Men pluggar man mycket och ligger i får man ett bra jobb, då handlar det inte om tur utan om prestation och intelligens. Gud kastade inte tärning när han skapade världen, varför ska då vi göra det med vår framtid? Det behöver vi inte om vi ligger i i skolan och kämpar på med allt så gott det går!

Nu ska jag slänga mig ned i soffan och titta på film med en godisskål i famnen!
Ha en super bra fortsatt söndagskväll allesammans!
Puss

P.s. Vill tacka alla för de fina och roliga kommentarerna jag fått idag. Ni ska veta att varenda liten kommentar lyser up- och ger en roligare vardag! Tack så jättemycket gott folk! Kan glatt berätta att mitt "rekord" på besökare har ökat med 65 st. Så nu är det uppe på 160 besökare! Är verkligen super glad över detta och jag hoppas att ni kommer tillbaka och kikar in på min blogg igen!
Sov så gott så hörs vi imorgon alla fina besökare/läsare!


Hemma från stan

Hejsan hoppsan allihopa! Pigga och glada? Kom precis innanför dörren från stan. När jag gick av bussen kom en riktigt stor regnskur som bara öste ned. På hundra meter blev hela jag pisseblöt. Måste verkligen be pappa köpa ett par rejäla gummistövlar som jag kan ha när det händer sådana här olyckor :P
Stadsbesöket vara iallafall jätteroligt. Det var flera veckor sedan som jag träffade Elin, så det kändes skönt att få prata och skratta lite med henne!
Har ni gjort något skoj denna regninga förmiddag?

Här kommer lite bilder från stadsbesöket med bästisen Elin!


En god lunch på ett café inne i stan. Grillad ciabatta med kycklingfilé, färsk grönsallad och en smarrig grön sås av något slag! Mums!


Sötaste Elin i en riktigt fin tunika!


En glad Jossan med ny halsduk i hennes älsklingsfärg, cerise!

Jossan handlar


En cerise halsduk från Gina tricot, 149 Kr

Söndag

God morgon bloggen!
Sovit gott? Själv har jag knappt fått en blund inatt, vet inte varför! Har suttit och kollat på film hela morgonen, filmen "Bring it on, all or nothing" tror jag den heter. Den var iallafall super mega bra! Har även de andra filmer som heter "Bring it on" med olika under-rubrkier så jag antar att dom är ungefär samma fast olika handling! Jaja, någon som har sett dom?

Lite senare idag ska jag iväg till stan med Elin en stund. Antar att vi ska fika och kika runt lite på stan. Med andra ord, som vanligt! Hehe!
Efter stan blir det plugg. Vi har spanska prov på tisdag, känner verkligen att skolan tar över hela mitt liv för tillfället. Det känns som att jag inte gör någonting annat, bara sitter på en stol i köket med läxböcker över hela bordet. Men det är nog bara en liten period får man hoppas!
Alla som gått ur grundskolan säger att 8:an var mycket värre än vad 9:an är. Jag håller verkligen inte med! Personligen tycker jag 9:an är tusen gånger värre än 8:an. Dels är det mer stora och viktiga prov och skriftliga läxförhör och det är även mer pressat eftersom det är slutbetygen i år och det är dom som räknas. Det är dom som betämmer vilket gymnasium och linje man ska gå och vilken framtid man kommer få!
Ne, usch. Nu slutar vi prata om detta, blir bara mer frustrerad ju mer jag tänker på det!

Vad ska ni hitta på en sådan här kall och molnig höstdag som idag?
Kram

Höstkollektion














Foton: Mamma

Kofta: Bling (Ny)
Tights: Gina tricot (Nya)
Skor: Din sko
Tunika (under): Gina tricot (Ny)

Jossan shoppar

Här kommer ett par bilder på några av de ny inhandlade kläderna!






Foton: Mamma

Kofta: Gina tricot
Tunika: Gina tricot
Strumpbyxor: Gina tricot
Over knee: Gina tricot
Skor: Din sko
Hund: Pudel, :P

Med andra ord kan man säga att det är en Ginakollektion! Hehe!

Lördag

Hejsan allihopa!
Haft en bra lördags förmiddag? Själv har jag varit i stan hela förmiddagen med mamma och shoppat lite grann. Pappa och Pontus skulle iväg på ett "Öppet hus" dag på en skola i Göteborg som Pontus är intresserad av och lyssna på en föreläsning där så jag och mamma stack till stan. Vi åt lunch på Åhlens, gräddig potatis gratäng, kycklingfilé och basilikaolja. Mumma!
Fick köpt lite småsaker, bla. Tights, två koftor, over knee, en klänning som jag kan ha i Thailand och en bok! Jag ska fota dom och lägga in på bloggen om en stund. Ville bara säga hej och hoppas allt är bra med er.
Trevlig fortsatt lördag allesammans!
Kram

En soft dag

hejsan svejsan!
Idag är en riktig slö/soft dag enligt mig, en sådan dag där man bara vill sätta på sig mjukiskläder, krypa ned i soffan med en varm filt, äta godis och bläddra i månadens nya nummer av skvaller-tidningen "NU".
Önskan kommer jag naturligtvis uppfylla för mig själv.
Senare ikväll, vid sju tiden har jag lovat min lillasyster att vara med på halloweenfesten som hennes klass ska ha i kulturhuset. Så det blir att se ut någonting i garderoben som är lite spöklikt som skulle passa bra till halloweenpartyt. Har dessvärre ingen aning om vad jag ska ha på mig, men det löser sig nog! 
Nu ska jag krypa ned i soffan, ha en super bra fortsatt fredag allesammans!

'
Så här glad blir man när man får slappna av efter en hel veckas plugg genom att krypa ned i soffan men mjukiskläder, godis och en skvallertidning och bara njuta av att det är fredag idag!

Svar på frågorna, del 1

Hur räknas antalet besökare? Om någon går in två ggr om dagen räknas det 2 st besökare då?
Sv: Går du in en gång på min sida får jag en "Unik" besäkare och en "Sidvisning", går du in en gång till från samma dator ökar bara antalet på "Sidvisning".

Är dina designerväskor och plånböcker äkta eller fejk? Tycker det ser fejk ut, för har sett många som har likadana saker :)
Sv: De väskorna och plånböckerna som jag lagt upp på bloggen är äkta varor. Kan hålla med om att de ser lite plastiga ut på bilderna men det ät antagligen blixtens fel! :P

Hej! Tänkt fråga vilken storlek du har och vilken storlek du har på dina Uggs? :) Undrar om mn kan ha samma storlek som sin egna? Hoppas på svar :)
Sv: I vanliga skor har jag 38-39 i skostorlek men på mina UGG:s har jag 38! Skulle nog tipsa dig om att gå ned en storlek när du köper ugg:s pga stora i storleken.

vilket är ditt favoritgodis?
Sv: Måste nog säga choklad! Har alltid älskat choklad. På andra plats kommer nog saltlakrits! Hihi!

Vart går din drömresa och varför?
Sv: Thailand, helt klart! Detta fina land med underbar natur och omtänksamma och snälla invånare skulle jag absolut inte tacka nej till!

Undrar bara hur du fick så snyggt tema i din blogg? har inte Kenza en liknande? jag kan inte göra nånting med min blogg, behöver lite hjälp men det är ingen som vill dela med sig, hur kan det komma sig? :( Men läste din blogg, du verkar vara en supersnäll och gullig tjej,så du kanske vill hjälpa mig? Kika in och skriv? =) Kraam, take care and keep up the goood work! :D
Sv: Jag hade precis samma problem som dig för bara några veckor sedan! Jag hittade Camillas blogg, hon gör bloggdesigner gratis åt folk. Grymt diktig tjej ska ni veta! Jag mailade henne och fick svar! Otroligt snabb och duktig på det hon gör. Vill du också ha en fin och personlig design? Kika in på hennes blogg genom att klicka Här!
Hoppas det löser sig tjejen! Kram

var kommer kjolen som du har på dig längst upp till vänster från? den var asfin!
Sv: Kjolen köpte jag på Gina tricot i somras inför språkresan till Jersey! Tack så jättemycket!

hur har du fått in den där google grejjen?
Sv: Jag klickade mig fram på designadinblogg.se:s sida och hittade denna översättare! Bara några dagar innan hade jag fått utlänska läsare för första gången så detta klickade dirket för mig! Vill du komma till inlägget som han har skrivit i detalj om hur man går till väga för att få en sådan översättare klicka Här!

Hi! How are you? can you write sometimes on english or spanish? I like visit your page but I don´t understand! Ah! you´re very pretty in the pictures! Love
Sv: Fine thanks, and you? Above my presentation is a translator for almost any language. If you do not understand Swedish, you can click on the button that says "Select Language" as it will raise a lot of language you can choose from! Hope it goes well and that you come and visit my blog again! Thank you so much, Hug!

Vad har du för planer på framtiden?
Sv: Efter nian blir det gymnasiet, funderar på att åka till USA i ett år mellan tvåan och trean men vi får se vad mamma och pappa säger. Min högsta dröm är att komma in på Karolinska institutet i Stockholm och plugga till läkare! Skulle gärna jobba utomlands om jag fick ett sådant erbjudande någon gång också!

Vad är du mest nöjd med på dig själv?
Sv: Oj, svår fråga! Jag gillar mitt hår väldigt mycket, även mina läppar och mina ögonbryn. Gillar också mina nyckelben.

Hur lång är du och hur mycket väger du?
Sv: Jag är 168 cm kort och pendlar mellan 60-62 Kg ungefär.

Vilken är din favorit affär?
Sv: Gillar både HM och Gina, synd bara tt det blir ganska opersonliga kläder eftersom att alla springer runt i stan med likadana kläder från dessa två affärer. Gillar dom eftersom de är billiga och tål mycket. Annars har Monsoon och rut mfl. snygga kläder ibland.

Vad är det bästa du vet?

Sv: Det bästa jag vet är min familj och vänner. Det finns inte ord på hur mycket dom betyder.

Det var allt för stunden! Det var jätteroligt att läsa igenom alla frågor jag fick, några enstaka fick jag på mailen om ni undrar varför dom inte finns i kommentarerna under inläggen. Tack så mycket och hoppas ni fått svar på era frågor!
Kram

Fredagens klädsel;





Klänning; Miss sixty
Kofta; Replay
Strumpbyxor; Gina tricot
Skor; UGG:s

Fredag

Hejsan hoppsan allesammans!
Sovit gott? Det har jag, fysiken har fallit på plats nu under natten så nu känns det lugnt.
Gud vad skönt med fredag, äntligen! Ska ni göra något kul i helgen? Idag ska jag simma och självklart svara på era frågor som ni ställt under denna vecka! Ska verkligen bli kul!!
Glöm inte att det är sista chansen att fråga någonting nu, klockan 14.00 "stänger" frågestunden! Så nu gäller det att passa på! För att komma till inlägget klicka Här!

För övrigt i helgen ska jag ta det lugnt, slappa och plugga spanska glosor, text och grammatik. Vi har prov i det på tisdag. Surt! Men det ska nog gå bra. Har övat på alla läxor och förstår grmmatiken hyffsat!

Nu ska mamma förhöra mig en sista gång innan provet! Wish me good luck everybody!
Vi hörs om några timmar!
Trevlig fredag allihop!
Puss och kram

Sen kväll

God kväll bloggen!
Känner mig lite grann stressad över att provet redan är imorgon! Skulle önska att jag hade haft ett par dagar till. Men så är det inte, utan det blir till att sitta uppe ett tag till i sängen och plugga fysik! Det känns iallafall som att jag har någorlunda koll på det, vilket gör det lite enklare, som tur är!
Tänkte bara berätta att jag lever, än så länge! Känns som att fysiken kommer ta död på mig. Men ändå, det ska nog gå bra! Hehe!
Hoppas ni har haft en bra torsdag allesammans!
Puss

Torsdag

Hejsan bloggen!
Allt väl? Här är det bara bra, lite stressigt för tillfället. Som jag sagt tidigare har vi fysikprov imorgon som jag måste plugga järnet till, därav dålig uppdatering! Men skolan måste komma i första hand, tyvärr, även om detta är tusen gånger roligare!

Detta blir ett kort inlägg. Maten står och kokar över på spisen så jag måste dit och titta till den var tredje minut, jobbigt värre! Vi ska äta indiska kyckling gryta med jasmine ris! receptet kommer faktiskt från våran HKK-lektion som vi hade för två veckor sedan, maten blev så god att jag bad om ett recept. Hehe!
Nu ringer även äggklockan om att maten är klar!
Ha en grymt bra fortsatt torsdags eftermiddag så hörs vi förmodligen ikväll, efter allt pluggande!
Puss och kram

Dåligt, dåligt! I know!

God morgon kära blogg!
Ber verkligen om ursäkt för väldigt dålig uppatering av bloggen när det gäller igår. Men det var så att jag sluta skolan vid halv fem tiden, var inte hemma förrän klockan var kvart över fem. Vi gick och handlade, lagade middag, jag gick hem till pappa med fysikboken, han hjälpte mig och sedan somnade jag! Det var min dag, hehe!
Hoppas ni hade en lugnare och skönare torsdag!

Ville skrivit så mycket igår, om b.la Obamas vinst osv. Men det får vi ta en annan dag! Nu ska jag och äta frukost, plugga ännu mer på fysiken, ta på mig nya fräsha kläder och springa ned till bussen!

Ni glömmer väll inte att det är sista dagen idag att fråga någonting på grågestunden innan frågorna publiceras! Jag kommer sätta mig ned efter skolan imorgon och svara på dom så ni får se dom på fredag eftermiddag/kväll!
För att komma till fråge-inlägget klicka Här!
Puss så länge!

Tisdag kväll

God kväll allesammans!
Gjort något skoj idag? Själv har jag inte gjort speciellt mycket, försökt plugga, ätit middag och följde med min bror på hans träning! Ska snart hoppa ned i sängen med min konstiga bok som vi är tvunga att läsa. Tråkigt värre!
Har inte hunnit uppdatera så mycket idag, vet inte varför. Det känns bara som att jag håller på att göra en massa men får inget gjort, tror att jag behöver sova i en riktig säng inatt! Hehe!
Nu ropar Pontus att jag ska ut från hans rum, han ska sova, vilket jag också borde göra!

Säger god natt och sov så gott så hörs vi imorgon, antagligen inte på morgonen eftersom vi börjar kl8 och innan ska jag hem till mamma och byta kläder inför skolan men efter lovar jag mycket uppdatering!

God natt!

Tisdagens klädsel;








Koftan kommer från märket "Citruz design" som ägs av mammas väninna, Maria Christenson. Nu mera modedesigner för Kappahl.









Jacka: Canada Goose
Lång kofta: Citruz design
Tights: Gina tricot
Tunika: Monsoon
Skor: Din sko
Diadem: Glitter

Handlingsplan v.45

Tänkte skriva upp hur jag lagt upp veckan med plugg och liknande!

Skola - Skolan har precis dragit igång efter höstlovet så nu gäller det att vara på topp! Ska hem till pappa idag och imorgon med fysikboken, komma igång med inlämningsuppgiften vi har i idrott, läsa den gammeldagsa boken vi fått i uppdrag att läsa under svenska lektionen, plugga glosor på både engelska och spanska och läsa igenom läxan vi fått i Hkk. Det var nog allt. Nu gäller det att inte skjuta upp saker utan ta dom i rätt ordning och sitta med dom en timma om dagen! Det är vad jag ska sikta mot!

Kärlek/Relationer - Det känns som att jag inte har någon tid åt att tänka på det för tillfället. Men jag är fortfarande singel!

Hälsa - Jag har slutat äta godis. Försöker ta med mig frukt till skolan. Lägger mig hyfsat tidigt och sover hela natten! Jag brukar ta power walks med kompisar och med hunden och äter så nyttigt jag kan! Det låter väl ändå ganska bra?

Övrigt - Jag ska be pappa hjälpa mig med att lägga upp reklam på bloggen så jag kan tjäna några ören! Hoppas det går, men det blir inget med det innan helgen!

Trött

God morgon!
Är det någon mer än jag som är trött? Nellan frågade igår kväll om hon kunde sova i min säng för att hennes säng var för kort! Visst sa jag, vi kan dela! Halva natten har jag sovit i en 90 cm bred säng tillsammans med en som rör sig som ett djur under nattens gång! Bestämde mig för att lägga mig på golvet på ett madrass, vilket nog var det dummaste. Nu värker det i både axlar och rygg. Vad ska jag göra?

Jaja, hur som haver är det en tidig dag i skolan idag, vi börjag 9.40-14.20. Skönt med kort dag idag! Senare idag blir det plugg, som vanligt och kanske några inlägg! Men skolan går först så jag får blogga när jag får tid över helt enkelt!

Tänkte bara ta upp det här med presidentvalet som ska äga rum idag i USA! Vem tror ni vinner? Och vem vill ni vinner?
Jag har inte tänkt så långt på det själv med jag tror- och vill att Barack Obama vinner valet! Tycker hans åsikter väger tyngre än vad John McCain. Obama står för att det ska sluta krigas i Irak medans McCain fortfarande vill kriga i Irak. Dessutom tycker jag att det är bra att presidenten för en gångs skull är mörkhyad! Om han vinner blir han den första presidenten med mörk hy genom tiderna! Låter inte det helt fantastiskt?
Låt bäste man vinna!

Puss

Halal-tv

Hej igen! Tänkte bara se om det var några som hade tänkt att se programmet: Halal-tv idag 20.30 i svt 2! Det handlar om tre muslimska tjejer som har ett debatt program med ämnen som undersöks närmare,  dessa är klass, jämställdhet, sex, alkohol och skönhetsideal. Andra frågor som tas upp är vad invandringen kostar, varför så många svenskar mår dåligt och idrott som religion.
Jag tror serien kan vara bra! Det är viktigt att höra från andra om vad dom tycker och tänker i olika situationer i livet och lära sig något på det!
Kram


Plugg

Hejsan svejsan bloggen!
Allt väl? Känner mig lite lätt trött idag, antagligen bara för att det är måndag och första skoldagen efter en veckas lov! Men detta ska inte få hindra mig från att plugga och blogg! Haha! Slutade skolan väldigt sent idag, 16.20. Usch, hatar att gå så sena dagar i skolan! Det hade varit bättre om de som sköter schemat hade tänkt på att dra in rasterna en aning och istället låta oss få gå hem tidigare på dagarna. Jaja! Mamma kom iallafall och hämtade mig, vi åkte och handlade mat, lagade middag, mormor kom på besök en stund och nu sitter jag här. Ska snart gå och titta lite på tv men tänkte bara skriva ett litet kort inlägg för att visa att jag lever. Hehe!
Det blev inte så mycket plugg idag, pappa skulle träna så vi bestämde att vi ska ses imorgon och på onsdag så vi kan gå igenom fysiken tillsammans!

Ni glömmer väl inte frågestunden? Vill ni komma till inlägget klicka Här!

Det var allt för mig för tillfället! Ska försöka hinna med ett inlägg innan kvällens ända!
Puss och kram!


En trött jossan i sin brors ostädade rum =P

Today I´m wearing this;




Ziptröja - Joy
Kjol-  Kappahl
Linne - Bikbok
Tights - Rut m.fl.
Stövlar - Replay

Måndag

God morgon!
Sovit gott? Det har jag! Somnade igår med ett leende på läpparna. Gissa varför! Jo, jag blir så himla glad av alla kommentarer. Ni ska veta att en liten kommentar värmer och betyder otroligt mycket. En liten kommentar lyser upp hela min dag. Tack, ännu en gång!

Idag är det måndag, vilket betyder ny vecka och nya tag i skolan! Senare, efter skolan ska jag cykla hem till pappa med fysikboken under armen. Han är duktig på fysik, så därför får hans kunskap utnyttjas lite av både mig och Pontus. Han betyder väldigt mycket för mig och mina studier, därför är jag glad över att jag får komma och lyssna på hans förklaringar och analyseringar om olika saker i fysikens värld. Det är lite roligare att få höra två olika vinklar på det, en från fysikläraren i skolan och från en som disputerat i fysik.
Nu ska jag hoppa in i duschen, äta frukost och springa ned till bussen!
Ha en super bra måndag!
Puss och kram

P.s. Ni glömmer väl inte frågestunden ett inlägg ned? Vill ni komma till inlägget klicka HÄR!

God natt

Såg ni på Andra avenyn nyss? Visst är serien fantastiskt bra? Älskar verkligen den.
Gud vad kul att läsa alla kommentarer man fått idag. Inte nog med det, statestiken har ökt också! Igår hade jag 40 besökare, som då var mitt "rekord" och idag sträckte sig kurvan upp till nästan 90 pers! Det är helt otroligt, för mig iallafall. Blir glad bara jag tänker på det! Hihi!

Eftersom jag fått så många läsare på sista tiden tänkte jag köra igång en frågestund. Ni kommer att ha tills på fredag på er, då den avslutas! Men om det går över 50 frågor innan fredag stoppar jag! Så passa på nu att fråga. Svarar på de mesta, självklart inga oseriösa frågor men annars det mesta!
Ställ eran fråga i detta inlägg så det blir enklare för mig att hålla reda på frågorna. Varje inlägg jag skriver fram tills fredag kommer jag att länka till detta inlägg så ni inte glömmer av! Hehe!
Så, fråga på!


Nu ska jag krypa ned i sängen och läsa. Mysigt, mysigt!
Hoppas ni får en bra start på veckan om vi inte hörs i morgonbitti!
God natt och sov så gott!

Höstdag

Hejsan!
Kom precis innanför dörren från en långpromenad med Pippi. Nu märks det verkligen att hösten är här! Träden tappar sina färgglada löv som singlar ned mot marken, vinden viner i trädens grenar och solen lyser! Kan det bli en finare och vackrare höstdag? Tror knappast det! Det bästa med hösten, som jag tycker är alla de fina och mönstarde kläderna som man kommer att använda nu, både oversize-tröjor, stickade koftor, snygga stövlar och all färg som kommer att pigga upp ens vardag. Det är vad jag kallar riktig höst! Det ända som fattas nu, idag är en kopp te, nybakade scones med smält smör och en bra bok. Tror faktiskt att jag ska krypa ned i soffan med en mysig ullfilt och en varm kopp te och en bra bok och bara gosa med Pippi. Måste passa på att göra något sånt nu, innan skolan drar igång på allvar.
Vi hörs igen lite senare.
Puss och kram




Blogghjälp

Hejsan! Jag har suttit hela morgonen med att försöka få in den där google grejen jag har ovanför presentation.
Tänkte bara länka till inlägget som designadinblogg.se har gjort, där han beskriver in i minsta detalj om hur man går till väga för att få en sådan översättare i menyn!

Länken till inlägget som designadinblogg.se har gjort: designadinblogg.se

Plugg

Hej alliopa!
haft en bra söndags morgon? 
Detta är sista dagen på höstlovet, tråkigt värre. Har ni gjort något kul? jag kan sammanfatta mitt lov som mycket stadsbesök, mycket simning, många kvällar ihop med Natalie och lite plugg. Haha! Får ändå säga att veckan varit skön men nu ska det bli skönt att komma tillbaka till skolan och få lite rutin på dagarna. Det som jag minst tycker om med lov är att man kommer ut ur alla rutiner man har. Man sover alldeles för länge och man blir slapp och trött eftersom man inte gör speciellt mycket. Men annars är det väldigt skönt med ett litet break från vardagen och skolan för att vila upp sig och kunna ta nya tag i skolan. Jag känner mig utvilad så jag ska ta tag i skolan ännu mer än vad jag gjorde innan ock försöka plugga lite mer. Jag, personligen känner att man blir en mer ödmjuk och snäll människa ju mer man pluggar. Med det menar jag att man blir mer allmänbildad och förstår därför mer om människor, kultur och religon fungerar och vad de tycker och tänker om olika steg i livet. Oj, ett litet filosofiinlägg blev det helt plötsligt. Haha! Jaja, åter till dagen. ska plugga lite engelska och matte och även titta igenom fysik häftet som vi ska ha prov på redan på fredag. 
Det var allt för mig nu. Njut av sista dagen på höstlovet.
Puss och kram

About language here at my blog!

Ovanför denna presentation finns en knapp där du kan välja vlket språk du vill! Om du inte förstår svenska kan du klicka på knappen där det står "Välj språk" så kommer det upp en massa språk du kan välja mellan! Hoppas det går bra och att du kommer och besöker min blogg igen! Kram!

Translation:
Above this presentation is a translator for almost any language. If you do not understand Swedish, you can click on the button that says "Select Language" as it will raise a lot of language you can choose from! Hope it goes well and that you come and visit my blog again! Hug!

Nya läsare

God kväll bloggen!
Tänkte bara säga god natt men kom och tänka på en sak nu. Har fått både kommentarer och mail från utlänska läsare, vilket glädjer mig starkt. Deras önskan är att jag skriver några rader även på engelska i inläggen! Detta kommer jag naturligtvis att uppfylla. Vill såklart att mina läsare ska förstå vad jag skriver även fast de inte är svenska.

This is my first english inlay here at my blog! I hope it will be great and I´m locking forward to hear something from you!
Now it´s time for bed. God night everybody!

Jossan shoppar

Hejsan allesammans!
Haft en skön lördag? Det har jag!
Tänkte visa er min nya väska som jag fått av min söta mormor!


Denna väska kommer från Mulberry!

Nu ska jag gå ned till Konsum en sväng och handla ingredienser för middagen! Det blir Tacos! Älskar verkligen den maten, den är både nyttig och god. Kan det bli bättre?
Puss

Lördag

God morgon bloggen!
Idag är det första november, vilket märks! Nu, i Göteborg är det minus sex grader. Det kändes inatt. Var tvungen att lägga över en extra filt bara för att det var så kallt!
Hur som haver var filmen grymt bra igår! Men det fanns ett minus. När det kom till action scenerna blev det för mycket skak och liknande vilket gjorde att man inte riktigt såg vem som var vem eller vad som hände. Men annars var den otroligt bra. Kan verkligen rekomendera den!

Idag blir det mesta slapp fram framför datorn och tv:n. Ska försöka komma igång med pluggandet och ta en långpromenad med hunden i det kalla november vädret.
Nu märker man att hösten är här, både på termometern och på vädret. Längtar verkligen till Thailnads trettio graders värme, solen, de turkosa havet, de färgglada fiskarna som gömmer sig i de färgglada korallerna och sist med absolut inte minst, Maten!! Om mindre än två månader uppfylls det! Längtar verkligenenormt mycket!

Det var allt för stunden. Hoppas ni får en lugn och skön lördags morgon allesammans så hörs vi igen om ett tag!
Puss och kram

RSS 2.0