Att lära sig kan både vara rolig och intressant, om man gör det på rätt sätt vill säga!

Vilken fantastisk dag! Jag vet inte var jag ska börja. Det var otroligt intressant att lyssna de föreläsarna som var där, det märktes tydligt att de kunde sin sak om man säger så. De var både pålästa men också öppna för andra förslag och synvinklar från andra perspektiv.
Det var två intensiva timmar först med föreläsningar om vad EU är för något, hur det kom till och vad de gör idag. De  berättade också vad andra partier tyckte om EU och vad de ville med EU. Så det var inte bara om vad vi (liberala) utan vad de andra partierna tycker också, vilket är mycket intressant att se och höra på.
Där efter var det lunch, tacos. Sjukt gott.
De sista två timmarna var de mest intressantaste för mig. Det handlade om hur man håller bra föreläsningar inför tex klassen. Vad man ska tänka på, vilka man pratar med och hur man ska få det man säger att låta intressant och väcka intresse och engagemang. Riktigt rolig och allmänbildande!

Jag vet, det har blivit väldigt mycket LUF-inlägg. Men det är verkligen svårt att låta bli att skriva om det nu när det varit så intensivt med möten och föreläsningar. Det blir lätt att man vill skriva om det eftersom det är så himla intressant och rolig. Jag tycker verkligen att sedan jag gick med i LUF (för c:a 3 dagar sedan) så har jag lärt mig så mycket som jag inte hade en aning om för en vecka sedan. Tänk att man kan lära sig så mycket och samtidigt tycka att det är rolig och spännande. Det har jag aldrid upplevt innan. Så det är väldigt speciellt. Därför vill jag gärna dela med mig av allt detta. Men det blir lite svårt. Så därför kan jag säga till er att gå med på en föreläsning och se vad ni tycker. Allt är gratis!

(Det blev tyvärr inga bilder. Kameran var inte laddad. Men jag lovar att jag ska bli bättre på att ta med mig kameran på olika tillställnigar och fota så ni kan få se. Det ska jag verkligen försöka göra!)


Underbara LUF!

God morgon!
Idag blir det som sagt en heldag med LUF. En Europaparlamentsval-utbildningens dag. Vi kommer att få lära oss lite inför 7 juni då det är europaparlementsval! Utbildningen kommer handla lite om EU generellt, vad de gör och vad de är! Det kommer vara från 12-16. Så vi hörs inte förrän någon gång i eftermiddag.
Ska försöka ta med mig kameran och visa lite kort. Men det beror på om jag hinner hem en sväng till mamma innan pappa kör in mig.
Hur ser eran dag ut?

God natt!

Gud vad trött jag är. Det blir tidig läggning ikväll! Ska upp ganska tidigt i morgon och åka in till stan för en heldag med LUF. Men mer om det i morgon!

Nu blir det lite mys i soffan framför utröstningen i let´s dance innan läggdags!
God natt!


Bild från utbytet med Spanien förra året, på en utflykt i någon fantastisk trädgård

Män som hatar kvinnor

Oj, oj, oj! Vilken film!
Nog att jag sagt att en del filmer är bra men den här var fantastiskt bra! Handlingen var otroligt spännande och intressant, man satt som fast klistrad med blicken mot den stora bioduken i väntan på något överraskande hela tiden, som också kom. Ja, det finns inte ord för hur mycket jag gillar den. Jag ska definitivt kasta mig över böckerna nu och slänga mig in i en annan värld, full av utredningar och hackers. Det ska bli ett sant nöje att få krypa ner med böckerna i sängen varje kväll och få läsa om vad som kommer att hända i de andra två böckerna som åter står av serien.

Om det skulle vara en sak att klaga på så är det Michael Nyqvists agerande i filmen. Det kändes lite grann som att han var platt och lite bortkommen. Inte alls så som han brukar vara i andra filmer och i boken (enligt mamma och pappa). Hans genialiska skådespeleri kom inte riktigt ut i filmen vilket gjorde att han kändes ganska tam och tråkig. Men det är bara en liten detalj i denna ofantliga berättelse som verkligen fångar alla tittare (och läsare).
Där emot imponerade Noomi Rapace väldigt mycket. Hon var suverän i filmen. Hon gjorde verkligen sin roll, en profesionell hacker med unika egenskaper som gör henne till en oslagbar researcher. Well done!


Outfiten

Förlåt för dålig bild. Men det blir inte så bra med mobilen när jag tar som när mamma tar med systemkameran. Men jag hoppas den dyger. Hehe!

Kofta: Replay
Klänning: Monsoon
strumpbyxor: Twilfit
Stövlar (ej på bilden): Replay

Fredag

Hejsan allihopa!
Ingen vidare uppdatering nu de senaste dagarna. Det har varit så mycket i både skolan och på fritiden. Som ni alla vet så har jag gått med i LUF, och dessutom anmält mig till styrelsen som ska bildas. Så det är mycket kring det också.

Idag har det varit jätte lugnt och skönt i skolan. Har bland annat varit ute i 8:ornas klassrum och informerat om ungdomsfullmäktige som jag sitter med i, i vår kommun. Denna chans får alla i 8:an genom att anmäla sig till mig eller någon annan som är med och sedan ska det röstas om vilka som ska vara med. Så det är lite svårt att komma med. Men om man är intresserad och visar det så är det inga större problem. Så det är en liten del av vad jag gjort idag.
Resten är inget att nämna, bara vanliga lektioner utan några som helst ovanliga händelser eller något annat.

Ikväll blir det bio med familjen. Vi ska på premiären av "Män som hatar kvinnor", Stig Larssons ena bok i serien. Så det ska bli riktigt grymt. Jag tror och hoppas självklart på en bra och spännande handling (eftersom jag inte läst böckerna så får jag hoppas). Ikväll får jag svaret! 
Visar er min outfit också innan vi åker!
 

7 sanningar om mig själv

* Jag är i stort sätt alltid glad, är bra på att vända negativa saker till positvt. Älska att cocha människor och hjälpa dom att nå sina mål
* Jag tycker verkligen om att gå i skolan. Har lätt för att lära mig och ser inget dåligt med att vara plugghäst. Att vara plugghäst är coolt, det är coolt att vara smart och medveten om vad som händer runt om i världen.
* Mina laster är mozarella med tomat, godis, frukt och LOKA-vildäpple. Dock inte tillsammans!
* Jag skäms nästan lite över att jag inte har koll på pengars värde. Om någon frågar mig vad en prästost kostar så kan den lika gärna kosta 20 kr som 150 kr för mig. Antagligen är det för att jag aldrig varit utan pengar på det sättet som gör att jag måste räkna varje slant jag har. Och det är både bra och dåligt.
* Mina största svagheter är mina fördomar om allt och alla. Men jag jobbar på det...
* jag har inga problem med att koncentrera mig i högljuda områden eller i en stökig omgivning
* Jag har ett jättebra självförtroende och bra självuppfattning. Men inte åt det narcissistiska hållet. Utan helt enkelt så att jag klarar att ta emot elaka kommentarer etc! Mycket på grund av att man stöter på en och annan varje dag. Så det gäller att inte ta åt sig och deppa kring det!

Nu utmanar jag alla läsare att göra likadant! Skriv bland kommentarerna när ni själva har gjort det så jag kan läsa om er =)

Regnigt


LUF har fått en ny medlem!

Nu har jag gått med i ett ungdomsförbund, äntligen! Kan ni gissa vilket det blev? Jo, LUF, såklart!
För varje gång (eller ja, för dessa två gånger) som jag varit där har det överraskat på ett mycket positivt och roligt sätt.

Som jag skrev tidigare idag så sa jag att jag skulle på ännu ett möte. Möte och möte kanske inte var den bästa beskrivningen på detta slags möte. Det var ett mingelparty!
När jag kom in i lokalen var det uppdukat med pastasallader, cider, godis, chips och salt pinner! Det var en sjuk rolig överraskning för mig som trodde att det "bara skulle vara ett vanligt möte". Men ack vad trevligt det var, så sjukt roliga och härliga människor har jag nog aldrig träffat innan. Det blev en grymt rolig kväll, men mycket mingel och en hel del roliga och intressanta föreläsningar om vad LUF är för något, dess historia och dess åsikter. Så det var en riktigt positiv kväll!

Glömde jag berätta att det var fotografer med också?? Det var det nämligen. Något som jag aldrig hade kunnat föreställa mig när jag öppnade dörren till deras lokal 17.50 i eftermiddags. Nej, för att sammanfatta den fantastiska kväll med en mening: Det var det roligaste jag någonsin gjort i hela mitt liv, och mest intressantaste också för den delen!

Luf-möte

Hejsan bloggen!
Idag blir det inte så mycket uppdatering. Ska preicis iväg till ännu ett möte med LUF (Liberala ungdomsförbundet) och vara med på deras möte angående en uppstartning av en "LUF-klubb" i Göteborg, då det tidigare bara funnits i Borås om jag fattade det rätt. Hur som haver så försöker jag säga att vi hörs ikväll istället.

Puss puss


Min outfit



Jeans: Cheap Monday
Blus: Gina tricot
Stövlar: Replay
Väska: Mulberry (Basewater)
Fårpälsen




Myskväll framför tv:n

Nu är det dags att gosa ner sig i soffan invirad i täcket med lite godis.
Jag känner mig inte riktigt kry, förkylningstider! Både ögonen och näsan rinner samt huvudet dunkar. Så det blir tidig läggning med en bok eller en film. Men först som sagt tv mys i soffan framför bla Andra avenyn.
God natt!


Äntligen en förlovning!

Jag hörde nyss om Viktorias och Daniels förlovning. Äntligen! Detta var verkligen någonting man gått och väntat på i många år, och så kom den. Till slut fick kronprinsessan äntligen sin prins, eller ja, till slut och till slut. Det är mer en början på någonting nytt. Jag tror de kommer bli en kanon bra par. De verkar vara så samspelta och lika i sättet men också olika så de kompliterar varandra väldigt bra. Dessutom verkar båda ha bra värderingar och åsikter. Och det tror jag kommer göra att de blir två riktigt bra förebilder för svenska folket, några man kan se upp till och känna sig stolt över att man har. Det här kommer bli bra.
Länge leve monarki! Go Viktoria och Daniel!


Läsarfråga

Hejsan Josefin!
Vill först och främst bara tacka för en fantastisk blogg. Du är verkligen en riktig förebild för många, glöm aldrig det!
Jag har en fråga till dig. Det är mycket snack kring det här med ätstörningar såsom anorexi och bulimi! Vad tycker du om det? Vilka tror du hamnar i denna situation och hur tror du man ska lösa det så man kommer ur den skiten?
Kram

Jossan svarar: Vad gullig du är! Tack så jätte mycket, vad glad jag blir!
Jag tycler det är hemskt att så många unga tjejer hamnar i sådant elände. Det är svårt att förstå varför så många hamnar i det. Men jag antar att det är dessa sjuka idealen som finns över allt som har påverkat. Att hela tiden bli manipulerad av dessa redigerade bilder i olika sortes media varje dag är påverkande och i vissa fall skadligt. Inte undra på att så många blir osäkra på sig själva, sin vikt och sitt utseende!
De som hamnar i det är de personer som är svaga i sig själv, de som inte tror på sig själva, har dålig självkänsla och dåligt självförtroende. Det krävs en viss motståndskraft för att orka stå emot de idealen som finns och som skylltas med över allt. Och det är inte alltid så lätt.
Det enda sättet (som jag anser vara effektivt och bra) är att få dessa tjejer att inse att man inte behöver ha en trådsmal kropp för att bli älskad. Att helt enkelt muntra upp dom, ge tillbaka deras självförtroende om att de faktiskt duger precis som de är. Men detta är en lång process som kräver mycket tid och tålamod. Så det inget som händer över en natt. Att ha ett stöd från nära och kära är också viktigt för att orka kämpa sig ur det.

Detta är ett ämne som jag anser är mycket viktigt att prata om och göra någonting åt. Jag skulle mer än gärna vilja kämpa för detta och hjälpa andra människor som har hamnat i det här. Synd bara att det är så många som hamnar i det.
Har du också en fråga om allt möjligt? [email protected]

Today I´m wearing this;


Jeans: Bling bling
Kofta: Gina tricot
Body: Gina tricot
Jacka: Canada Goose
Stövlar: Replay
Väska: Mulberry

Mitt första bildcollage


Mötet med LUF!

Oj, vilket möte. Jag blev helt tagen. Det var verkligen så kul och intressant att jag inte ville gå därifrån när det var slut. Idag disskuterade dom det här med jordbrukspolitik, CAP! Otroligt intressant ämne alltså. Tänka sig att det går så mycket pengar av EU:s budget som hela 46,9%. Dessa sjuka stora summor pengar går till 4% av Europas befolknig, bönder och lantbrukare. Det känns som att det är en snefördelning av Europas budget om man säger så. Jag som inte är insatt eller ens hade någon aning om detta innan idag, känner att det är ett viktigt ämne att debatera om.

Det här är verkligen någonting jag vill, att gå med i ett ungdomsförbund. Nu efter denna föreläsningen känns det som att LUF skulle passa mig utmärkt! Det är ett nytt möte på onsdag som jag (självklart) ska gå på. Det är något bland det roligaste jag någonsin gjort kan jag tala om för er. Ni som också har haft en liten tanke om att gå med i ett ungdomsförbund tycker jag verkligen ska gå och lyssna på ett parti som ni tycker om. Det var verkligen givande och intresant!

Nu är det dags för gulashsoppa med turkisk yoghurt framför tv:n!
Puss puss!

Veckans handlingsplan

Arbete/Skola - Denna vecka är lugn. Jag har inget mer förutom provet som jag skulle haft idag, vilket jag kommer får göra nästa vecka. Så nästa vecka blir det värre, då har jag både musikprov och genetikprov. Så det blir en hel del förberedelser inför nästa vecka. ANnars är det lugna puckar hela veckan.

Hälsa - Ja, vad ska man säga? Den 25:e smäller det!

Kärlek/Relationer - Om ni minns så sa jag att jag skulle på minidejt den här helgen, men det sket sig. Hade inte tid med det, så det får bli en annan gång. Kanske nästa helg? Vi får se...

Övrigt - Idag blir det möte på Café LIberal, eller ja, föreläsning. Ska också bestämma en träff med en kille från MUF, moderata ungdomsförbudndet och prata lite med honom. Får se när det blir av. Annars är det inget som händer i veckan...eller jo, jag ska till frissan på lördag och fixa i ordning mig. Det ska bli riktigt skönt att äntligen få ordning på håret som är både slitet och tråkigt. Mer om det senare.

Positivt laddad

Gud vad mycket jag fått gjort idag. Det känns jätte skönt att ha skrivit sammanfattningar till hela genetikprovet så här långt innan. Kan inte minnas sist jag låg före planeringen. Så det känns riktigt skönt.

Jag mår dessutom mycket bättre nu vilket också är bra. Jag ska ju gå på café Liberal idag och lyssna på en föreläsning där, som tur är följer pappa med mig.

Nu är jag på bra humör igen (till skillnad från i morse) så jag ska faktiskt ta och göra lite mer saker innan jag ska iväg till stan senare i eftermiddag. Jag behöver tragla glosor på engelskan och öva mattetal i matten. Vad tycker ni jag ska börja med?


Älska ditt egoliv!

Ibland känns det riktigt skönt att bara få slänga sig ner i soffan och titta på filmen "Bridget Jones dagbok". Det är verkligen en utav de filmerna jag älskar.
Jag kan ibland se vissa likheter mellan oss två, vilket gör att när man känner sig då där misslyckad och arg så kan man sätta på den. Hon är smart, snygg, cool utan medvetande dock men alldeles för klumpig. Detta gör att man kan se något ljus av hopp i och med att det slut lyckligt i alla fall. Att hon sitter hemma och äter direkt ur glasspaketet är något som brukar hända mig också.

Skillnaden däremot är att hon gråter och spenderar alldeles för många dagar på att sörja men även att leta efter nya. Varför ska man lägga energi på att tänka hur perfekt livet vore med en pojkvän. Jag kanske är konstig men jag utgår alltid från mig själv, om jag har en pojkvän är det bara bonus men han får aldrig vara mitt liv som jag kretsar kring.
Att hela tiden fokusera på att träffa någon är slöseri med tid, rent statistiskt träffar alla någon förr eller senare. Hur många går egentligen genom hela livet som singel?  Man missar så mycket tid som man kan lägga på annat, som att njuta av ett enkelt egoliv!
Lägg tiden nu på skola, träning, vänner och intressen. sådant som du kan göra när du är singel. Men det viktigaste av allt.. Lägg tiden på att fokusera på dig själv. Jobba upp din självkänsla, förbättra ditt självförtroende och förverkliga dina drömmar!

'
Även om det finns likheter så tror jag att jag har lite snyggare underkläder än vad hon har! Hehe!

Vissa dagar är som de är...

...sjukt irriterande!
Idag har vi prov i musikhistoria och vet ni vad som händer då? Jo, jag går och blir sjuk. Det börjar bli lite tröttsamt att vara sjuk, man missar så himla mycket i skolan då. Men vad ska man göra? Gå dit och smitta ner alla eller vara hemma och ta det lugnt samt missa viktig information? Gaah...jag hatar sådana här dagar! De förstör mitt självfötroende, jag känner mig så himla dum när jag missar saker i skolan som jag inte borde göra. Så detta är ingen bra dag alls för mig.

För att jag ska känna att jag ändå fått gjort någonting idag så har jag lovat mig själv att börja plugga på biologiprovet som vi ska ha nästa fredag (om nästan två veckor) så att jag kan det. Men också alla läxor vi har varje vecka, och lite repetition på muiksprovet! Så jag hoppas att jag kan lugna ner mig lite och få någonting gjort!

Vad ska ni göra idag?

En underbar fårskinnskappa säljes!

Nu säljer jag min fina fårullskappa på blocket.se! Ska spara ihop lite pengar till en del saker som jag behöver införskaffa, bland annat en agenda, en plånbok och en ny kappa! Så vi får se hur det blir. Det känns i alla fall jätte tråkigt att behöva sälja den, men vad gör man? Intresserad?
Maila: [email protected]


Molly + EMD = Globen!

Yes, vad glad jag blev när dessa två finalister gick vidare! Det var verkligen något jag hade önskat sedan jag hörde att de skulle vara med. Så det var en riktig lättnad. Nu är det bara att hoppas på att någon utav dessa två kandidater kammar hem vinsten också, då kan det inte bli bättre!

Idag blir det mycket plugg. Men jag ska också hem till mormor och pappa någon gång under dagen. Vid elva tiden kommer det en familj med en dvärgspets som mormor ska ha på prov i några veckor och se vad hon tycker om det. Själv är jag ganska kritisk till att hon ska ha hund. Men det är en annan femma!
Hem till pappa bär det av lite senare, någon gång i eftermiddag. Vi ska planera sommaren, då vi ska åka till USA två veckor och se oss omkring lite grann. Det kommer bli rikitgt spännande och roligt. Så jag hoppas vi får bokat snart!

Det jag ska plugga idag är musikhistoria (klassisk musikhistoria). Vi ska ha prov på det i morgon, dock inte så svårt. Det svåra är att vi har fått en CD med 14 spår som vi ska på lyssna på, skriva vad den heter och vem som gjort den. Så det blir det svåra momentet på provet. Men det löser sig nog. Jag har hela dagen på mig att plugga och lära mig alla dessa klassikerkompositörerna!

Puss puss

Melodifestivalen

Ska snart sätta på tv:n och kika på tredje delfinalen i melodifestivalen. Det som får mig att se just idag är E.M.D! Jag har nämligen en liten speciell relation med en utav medlemmarna, närmare bestämmt Erik Segerstedt. Det är nämligen så att hans syster (Cecilia) och min pappa har varit sambos för ett par år sedan. Tyvärr tog det slut. Men under de åren som de var ihop umgicks vi väldigt mycket med hennes familj, där med relationen till Erik. Så det känns lite extra roligt att se på de tillställningarna som han i med i , melodifestivelen, körslaget (när han var med där) och idol (då han kom tvåa). Så det ska bli riktigt kul att få se dom nu i en sådan här stor schlagertävling. Man känner sig nästan lite stolt men också lite extra nervös!! Haha!

Vilka hejar ni på?


Bild från i somras på mig tillsammans med två av de tre medlemmarna i E.M.D, Erik och Mattias! Denna bild är från när de hade konsert i somras på LIseberg!

Livmoderhalscancer

Jag ljög om att jag inte hade hunnit göra speciellt mycket under pausen. Jag har faktiskt tagit den tredje och där med min sista vaccinspruta mot livmoderhalscanser. Så det känns riktigt skönt! Som jag lovade innan min bloggpaus ( att jag skulle lägga upp mer bilder) så frågade jag faktiskt om min mormor fick lov att ta ett kort på mig när hon stack in sprutan. Så det ska jag visa er!

Det är några typer av ett mycket vanligt virus (humant papillomvirus, HPV) som orsakar livmoderhalscancer. Viruset är vanligt och där med kan du lätt bli smittad. HPV sprids (smittas) via sexuell kontakt. Faktum är att upp till 80% av alla kvinnor som har sex kommer att infekteras av någon typ av HPV under sin livstid, och ungefär hälften av dessa kommer vara infektion av högrisktyper.

Så jag uppmanar alla tjejer/kvinnor som läser denna blogg, vaccinera dig mot detta. Jag lovar, det är en jätte billig livsförsäkring som faktiskt kan rädda dit liv. Att betala 1500 kr/ gång är ett lågt pris för att rädda sitt liv. Så tveka inte!




Usch, jag hata verkligen att ta sprutor!

Välkommen tillbaka!

Nej, nu går det inte längre. Nu känns det som om det gått en evighet sedan jag bloggade. Det här med bloggpaus gjorde mig nästan ännu mer stressad. Det känns som att jag blir lugn när jag fått skriva av mig på bloggen. Det är helt enkelt min drog!
Det tyder bara på hur mycket jag älskar att blogga. Och det är tack vare er respons som jag orkar skriva varje dag (bortsett från denna lilla paus). Så det känns bra att börja igen!

Under ett så kort uppehåll som jag har haft (tre dygn) hinner man knappt göra någonting, förutom åka på en solsemester, gå ner två kilo eller lära sig stå på händer. Inget av det här har jag faktiskt hunnit göra. Eller ja, jag har fått andas ut och fått koll på min vardag några veckor fram över, men mer händelserikt har det inte varit. Men det var vad jag ville åstakomma med denna lilla paus!

Så nu alla läsare är jag tillbaka med mer energi och glädje än någonsin.
Visst kommer ni att följa mig?

När ingenting fungerar finns bara en utväg...

Nu har jag bestämt mig. Jag måste tyvärr meddela att jag tar en bloggpaus framöver då jag inte hinner med mig själv, skolan eller tid med vänner och familj. Allt är kaos just nu i mitt huvud. Jag kan inte riktigt fokusera 100% på det som jag vill göra. Jag har kommit in i någon hysteri svacka som jag inte riktigt kan komma ur utan att dra ner på någonting. Så därför får bloggen komma i andra hand denna gången.

Det har varit så mycket den senaste tiden. Sedan vårterminen i nian drog igång har jag fått mindre tid för mig själv, jag har inte hunnit vara mig själv, en tjej som har ambitioner, mål och kvalitetstid för mig själv. Allt har blivit en stor röra med all press från skolan (då det är sista terminen innan gymnasiet och allt hänger på betygen). Så just denna vecka och nästa vecka är det jätte mycket i skolan som måste prioriteras. Som ni redan märkt så har bloggen kommit i andra hand de senaste dagarna. Och det får fortsätta denna vecka ut. 

När jag kommer tillbaka (på måndag) lovar jag fler roliga inlägg, med mycket bilder som det har varit snålt på nu ett tag.
Sköt om er så länge!


Det finns inte mycket till andningsutrymme här!

Gud vilken jobbig vecka detta är. Så fort jag har blivit av med något kommer något annat in. Idag har jag som sagt gjort so-provet, som för övrigt kändes jättebra men i morgon är det matteprov, lika så i över morgon. När ska man få ledigt egentligen?
Denna vecka och nästa vecka kommer ta kol på mig. Inte förrän om två veckor kan jag andas ut ordentligt, och vem vet, det kanske kommer något stort då med, så långt har jag inte ens planerat än. Så det känns väldigt jobbigt och hetsigt just nu. Och som jag sagt tidigare så kommer bloggen i klämm. Jag hinner inte lägga ut bilder (där av den dåliga bilduppdateringen på bloggen). Så det känns riktigt piss nu.

Men jag ska försöka få någon timme över till ikväll, då jag ska lägga mig i badet och läsa en bok eller lyssna på radio och bara få slappna av. Kan inte minnas sist jag gjorde det. Så nu är det verkligen dags.

Får se om vi hörs ikväll eller om det blir i morgon någon gång. Jag kanske borde fundera över en bloggpaus denna vecka ut? Jag får se.. meddelar i kväll!
Puss puss


Plugg kan ha bieffekter, precis som alla annat...

Nu har jag äntligen gått igenom hela andra världskriget från början till slut. Det känns jätteskönt att det snart är över. Ni vet när man har suttit och råplggat under en period och sedan får tenta av det, fast för mig blir det prov. Men det är ändå samma princip.

När jag har haft en sådan plugghelg/vecka blir jag väldigt spänd och nervös. Jag får även dålig konsentrationsförmåga när jag ska skriva provet. Därför måste jag alltid tänka på att ta det lugnt innan jag ska gå in i salen, skriva allt jag vet om ämnena, gå igenom provet tusentals gånger efter jag har svarat på allt för att se om jag svarat på själva frågan, om jag fått med allt jag vill få med och om det är rätt saker jag fått med. Man kan missa jättemåna poäng på att inte gå igenom provet efter åt. Så det är ett bra tips till er där ute, gå igenom era prov innan ni lämnar in dom.

Efter en sådan här period, i detta fall denna vecka kan jag nästan bli lite sjuk. Ni vet när man har lagt all energi man har på plugget tar man ut sig så fruktansvärt mycket. Detta kan då leda till (för mig) huvudvärk, trötthet etc! Inte kul. Så det är lite synd att det ska bli bieffekter av att plugga. Det tror man inte men så kan det bli...

Nu ska jag läsa igenom mina anteckningar en gång till innan jag somnar. För då memoreras allt i huvudet under natten och det mesta faller på plats då. Så det är också ett bra tips, läs igenom ert prov/läxa innan ni somnar.

God natt!

Tisdag

Förlåt! Jag hinner verkligen inte med bloggen nu. Denna vecka är i full rulle dygnet runt vilket gör att bloggen kommer i klämm. Jag måste plugga till so provet som vi ska ha i morgon om andra världskriget som är ett jätte stort moment i so:n, vilket betyder att det inte går att faila allt för mycket. Jag måste verkligen skriva bra på detta.

Ikväll är det möte med alla elever på min skola som ska vara med i tyskautbytet jag pratat om. Vi ska gå igenom allt praktiskt samt öva lite fraser, vardagsfraser såsom "Är du hungrig", "Gillar du...", "Är du allergisk", etc! Sådana fraser som man borde kunna helt enkelt. Så det är ett viktigt möte som jag bara måste gå på.
Så det finns inte mycket tid kvar på detta dygn innan provet som jag kan utnyttja, så jag måste använda tiden väl. Jag önskar att man kunde förlänga dygnets timmar en aning så att jag fick gjort mer per dag än vad jag får idag. Det skulle verkligen underlätta min situation, min livsstil! Men, men. Vad ska man göra? Jobba effektivt och utnyttja dötider så ordnar det sig nog.

Nu måste jag kila!
Puss puss

Veckans handlingsplan

Arbete/Skola - Denna vecka är det mycket i skolan. Det är både SO-prov på andra världeskriget, två matteprov, A- och B-del på kapitlet procent. Men också läxa i svenska och engelska. Dessutom är det universeum hela dagen i morgon (tisdag) som hela klassen ska gå på, elevrådsmöte och mitt utvecklingssamtal. Så det är mycket roligt också som händer förutom allt plugg. Det känns skönt. Men detta kommer bli en intensiv vecka, det känner jag på mig. Men med mycket sömn och god mat så ska det nog gå bra...

Hälsa - Har inte kommit så långt på den fronten. Som sagt så ska jag köpa ett tio-kort på sportlife, dock inte förrän den 25:e, då mamma får sin lön :) Men när det väl drar igång så ska ni se att det kommer bli andra puckar. (Läs träningsmotiverade Jossan på gymmet i snygga träningskläder)

Kärlek/Relationer - Just nu är det lite spänt. Ska faktiskt på en liten mini dejt om man så kan kalla det. Ska träffa en kille i helgen (tror jag, om inga planer ändras). Så vi får se var det kan leda till! Lite nervös faktiskt! Men hallå? Vad är det att vara nervös för? Är man bara sig själv så löser sig allt.!

Övrigt - Har precis fått svar från ordförande i MUF, moderata ungdomsförbundet som jag mailade här om dagen. Ska bestämma möte med honom någon dag och höra lite grann vad de sysslar med osv. Jag är helt inne på det här med att gå med i ett ungdomsförbund. Men det tycker jag är bra. Att engagera sig lite grann inom politik redan som ung har ingen skadats av. Dessutom tycker jag sådant är kul. Så varför inte köra på den mer seiösa banan? 

Måndag

Hejsan!
Jag hinner tyvärr inte skriva så mycket idag. Det är så mycket jag måste få gjort nu ikväll som jag inte kan skjuta upp längre. Jag måste dessutom städa mitt rum, dammsuga hallen, plugga och handla som jag lovat mamma att göra medans hon är på simskolan med Nellan.

Jag ska försöka uppdatera mer ikväll om jag hinner.
Kram

Utdrag ur Polisen.se torsdag 12/2-09

18.48 "namnet på vår ort", kontroll person
Ett vittne observerar en man och ett barn vid Glasbruksmuséet. Hon tycker att det ser skumt ut och polisen åker till platsen för att kontrollera paret. När polisen kommer till platsen är både man och barn försvunna. Flera polispatruller söker i området och knackar dörr i området. Flickan beskrivs som cirka sex år och klädd i ljus kort jacka. Hon har blont hår och bar på en vit platspåse. Mannen var klädd i svarta kläder och med svart ryggsäck.

Uppdaterad informaion
20.22 Flera patruller söker i området men utan resultat. Ingen anmälare har kontaktat polisen om någon saknad person i området.

20.50 Området har sökts igenom både med hunpatruller och polishelikopter utan resultat.

20.55 Spaningarna avslutas.



Det var om min lilla syster, som var på väg hem från mamma, tillsammans med sin pappa, hem till honom! Är inte detta helt sjukt egentligen, varför göra en sådan stor uppståndelse av detta utan några som helst medvetande om situationen. Att folk bara orkar lägga tid och kraft på sådant är lite skrämmande. Har inte de några liv  kan man undra.
-Nej, jag tror faktiskt inte det. Sitta och spana ut över ett litet område och se om man hittar något "skumt..."

Å andra sidan är det bra att polisen reagerar, men att söka i två timmar efter en liten flicka är lite överdrivet när ingen anmälan om saknad person har kommit in. Polisen fann aldrig henne trots den stora insatsen som skedde.

Ett kompis pappa,  såg Nellan plocka tomburkar, i den vita plastpåsen, någon minut innan anmälan kom in. Han ringde till mamma och berättade att han såg henne tillsammans med sin pappa, korsa ett övergångsställe, då de vet vilka vi är!(ringde mamma gjorde han dagen efter) Senare den kvällen undrade han varför helikoptern cirkulerade ovanför samhället, han gick in på polisen.se och läste och fann att det var Nellan de sökte efter!!!
När Petronella sedan fick reda på hela historien blev hon jätteledsen och rädd och vågade inte gå ut!


Söta Nellan julen 2007

LUF-möte inbokat

Nu har jag pratat med en tjej som heter Josefin Malmgren från LUF, Liberala ungdomsförbundet. Jag ska möta upp henne utanför Scandinavium på måndag vecka 9, 17.45. 

Vi ska till Café liberal som är en träff för medlemmar och folk som är intresserad av liberalism. Vi kommer att ta en fika där och lyssna på en intressant person som kommer att hålla en liten föreläsning. Som tur är så sa hon att det kommer vara lugnt och avslappnat, då känns det lite mer avspänt och seriöst. Dessutom sa hon att det brukar vara nya medlemmar där och sådana som jag, som vill titta runt bland olika förbund och lyssna på deras åsikter. Därför känns det extra bra, att det inte bara är jag som inte är utbildad eller insatt på det sättet.

Så jag hoppas att detta kan ge mig något. För detta är något jag verkligen vill!
Nu blir det te framför tv:n, Beck!
God natt

Andra världskriget

Nu har vi äntligen kommit hem. Sitter just nu i fåtöljen invirad i en stor filt och läser om andra världskriget på internet. Vi ska nämligen ha prov på det redan på onsdag nästa vecka. Så det är lite hets nu. Därför kommer nog hela söndagskvällen gå åt till läsning och sammanfattning av andra världskriget.

När jag pluggar på sådana här stora uppgifter som tar sådan lång tid att gå igenom brukar jag alltid (förutom denna gången som jag ligger efter i planeringen med tanke på att det har varit sportlov hela veckan och hela helgen gick åt till att fixa uppe i sommastugan) börja i god tid, se så där en till en och en halv vecka innan själva prov- eller inlämningsdatumet. 
Jag sammanfattar alltid hela projektet med de viktigaste händelserna i centrum så att jag får en bra överblick över vad som hände. 
Jag delar också alltid in det i kategorier! Vanligast dessa:

Bakgrund
Orsaker
Avgörande eller slutfas

Om du sammanfattat allt det i dessa tre kategorier är det mycket enklare att få en inblick i vad som hände, hur det hände och hur det slutade. Det är i princip det du sak kunna. Sedan får man alltid läsa på uppgiften om vad som ska vara med eller vad man ska kunna. Men att utgå från det jag just skrivit gör din pluggitd mycket enklare och mer effektiv. Testa själv ska du se, det är mycket enklare och roligare än vad man tror. 

Nej, nu ska jag gräva ner mig i andra världskriget in på djupet. Vi höra lite senare!
Puss puss

Söndag

God morgon!
Idag är det sista dagen på sportlovet. Det känns som att jag inte gjort någonting, definitivt inte något sportigt med tanke på att det heter Sportlov. Men men. Jag har i alla fall vilat upp mig för ännu mer skola och plugg. Så det känns ändå skönt!

Idag är det även sista dagen här på Kållandsö. Men vi har gjort allt som vi hade tänkt och det som var prioriterat. Så nu är det bara för lastbilen med alla farfars saker från Gnesta i Stockholm att komma ner hit och lasta av. Så det känns bra.

Nu är det frukost. Ska försöka bloggen en gång till innan vi åker hem!
ha det så bra!

Alla hjärtans dag

God morgon. Vilken underbar vinterdag vi har här uppe, en decimeter snö har fallit och solen lyser. Det är fantastiskt! Kallt är det också.

Igår när vi kom hit vid ett tiden var det frost på rutorna. Det var lika kallt inne som det var ute (värmen har inte stått på sedan vi var här sist), -9 grader! Vi fick sitta invirade i våra täcken och dricka varm choklad i över en timma innan vi kunde börja packa upp våra grejer.Herre gud vilken dag säger jag bara. Men nu är det begagligt igen, som tur är!

Vi fick gjort en hel del igår. Vi fick rensat ut hela ladan som vi har här med farfars gamla saker. Gud vad mycket skit han har. Vi fick gjort upp en brasa som vi fick slänga allt skrott i.
Det var jätte mysigt.

Idag är det samma veva som gäller fast i boden. Hoppas det går på några timmar så att vi kan gå ner till värnen och titta. Kanske ta några fina kort i ddet fina vinterlandskapet. Vi får se.

Nu ska jag gå och hjälpa till där ute. Ni får ha det så bra så hörs vi lite senare!

Glad alla hjärtans dag på er alla!

Helgen kommer att tillbringas på Kållandsö

Nu har jag packat klart. Jag och pappa åker upp till Kållandsö, utan för Lidköping i morgon bitti vid åtta-tiden. Vi ska vara där hela helgen, men det känns rätt skönt. Jag älskar att vara där, man kan slappna av och bara glömma allt som varit de senaste veckorna och bara ta det lugnt. Att vara på landet en hel helg är som att åka upp ovanför molnen för mig, du kan bara vara dig själv och njuta av livet utan en massa stress och pluggtankar som alltid finns där. På landet kan man glömma allt det och bara passa på att inte göra någonting, ta det lugnt och bry sig om sig själv. 

Eftersom att det är dålig teckning där uppe kan jag inte lova hur många uppdateringar om dagen som helst. Det får teckningen bestämma. Jag kommer givetvis försöka skriva ofta men det är upp till teckningen som sagt, om jag kan komma ut på internet. 

Sov gott sunshines!



Nu är jag trött!

Gud vad roligt med så många frågor, hela 42 stycken. Kul att det är så många som vill veta saker och bryr sig, verkligen!
Nu är jag så trött i huvudet att jag knappt orkar tänka på vad jag skriver. Det var så många frågor som tog sådan tid att besvara, jag var tvungen att tänka efter ordentligt innan jag svarade. Men sådant är bara kul, men lite jobbigt också. Hehe!

Svar på frågor, del 2

Vad gör du när allt känns hopplöst och jobbigt?
Svar: Jag försöker se allt som en utmaning och fokusera på det. Jag försöker fokusera på det som är positivt istället för det som är negativt och försöker se de negativa som en utmaning. Det är inte alltid lätt, men det går, om man vill.

är du feminist?
Svar: Det beror på. Om det betyder det som det gjorde från början, att kvinnor ska ha samma förutsättningar som en man så är jag det, helt klart. Men nu för tiden känns det lite grann som att det betyder manstryck istället för att kvinnor och män ska ha samma förutsättningar. Och jag gillar inte det här med manstryck. Så det beror på hur ordet feminist används och vilken betydelse det har.

Har du någon gång varit förälskad?
I så fall i vem?

Svar: Jag vet inte, jag tror inte det faktiskt. Som jag har sagt flera gånger så har jag inte tid att lägga tid på sådant just nu. Det är för mycket annat som måste prioriteras först, och jag har inget emot att vänta. Snarare tvärt om.

Är dina föräldrar rika?
Svar: Det kan man inte säga. Det är inte så att vi har dåligt om pengar men vi har inte heller mycket mer än vad "normala" familjer har. Men det är aldrig så att vi är utan pengar heller. Vi har en ganska normal ekonomi i min familj skulle jag vilja säga. Dock att många i min klass säger emot det....så stämmer det jag säger!

Vilken växt är din favoritväxt?
Svar: Vilken rolig och annorlunda fråga. Får man välja blommor? I så fall är det rosor. De är så vackra och betydelsefulla.

jag undrar om du har några bra tips på hur man får till en bra blogg och hur får man många läsare?
Svar: Uppdatera mycket kring saker som du gillar och tycker är intressant att skriva om. Att få många läsare är inte så lätt, men kommentera mycket och uppdatera mycket så kommer de... en bra blogg kan du också få genom att skriva om saker som läsarna vill läsa om, då blir det roligare för dom att gå in och läsa. Ge mycket tips, ha tävlingar och var dig själv.

1. Vad är du mest nöjd med hos dig själv?
2. Vad tycker du minst om hos dig själv?
3. Hur lyckas du driva en såhär finfin blogg?
4. Om du fick 10.000 kronor i handen att shoppa för nu, vad skulle du köpa då?
5. Vad anser du om homo och bi - sexuella?
6. Vad händer på din 18års dag?
Svar:
1. Mina ögon, mina läppar, mitt hår, mina nyckelben och mina ben.
2. Inget! Jag har nämligen accepterat mig själv som jag är. Jag kan ändå inte göra någonting åt de saker så varför hålla på att ödsla en massa tid på det? Det är bara dumt. Fokusera på det du gillar och framhäv det så ska du se att ingen annan tänker på de små skavanker du inte gillar hos dig själv.
3. Oj, vad glad jag blir! Jag vet inte.. eller jo, jag försöker att uppdatera om det jag tycker är kul och verkar intressant. Sedan är det upp till er läsare att se om ni gillar det och kanske läsa vidare och komma tillbaka. Det är kul att så många orkar klicka sig in varje dag på min sida. Det glädjer mig stort!
4. En massa jeans från Replay och Miss sixty.
5. Du kan läsa om det i detta inlägget.
6. Jag ska ha en stor fest med massa gäster och roliga framträdanden. Det kommer bli en kanonfest, det vill jag lova. En fest som sent kommer att glömmas.

Anser du dig vara en djurvän?
Svar: Ja, jag är en djurvän. Att jag använder päls är inte något som jag döljer eller inte vågar stå för. Som jag sagt tusen gånger så använder jag endast ärvda eller begagnade pälsar. Vilket jag tycker är mer okej än att köpa en helt ny. Om ni vill läsa mer om det, tryck här!

Vad har du för dator när du bloggar?
Svar: Jag har en MacBook, en vit! Men också en Dell, en stationär som står på mitt rum hemma hos mamma. Min mac laptop tar jag med mig när jag ska någonstans, så den är alltid med!

Har du vaccinerat dig mor livmoderhals canser, om du har, kan du rekommendera den?
Svar: Jag håller på att vaccinera mig mot livmoderhals cancer nu. Jag har tagit två av tre sprutor och den sista ska jag ta om två veckor. Jag tycker det är helt fantastiskt att de har hittat ett vaccin mot den hemska sjukdomen. Det är en väldigt billig och bra livsförsäkring jämfört med mycket annat. Har du tillgång till att få den, ta den.

Hur ser din drömkille ut? Och hur är han i personligheten?
Svar: Jag kan säga att min drömkille är Edward i serien Twilight som är skriven av Stephenie Meyer. Läs den, ni kommer att förstå varför.

Hur mycket betyder din familj för dig?
Svar: Allt!

Hur viktigt tycker du att det är med kärlek?
Svar: Väldigt viktigt. Vad vore världen utan kärlek? En ond och mörk plats som ingen skulle vilja leva i.

Vad tycker du om tandblekning?
Svar: Patetiskt. Varför ska man gå runt med kritvita tänder? Det ser bara fejk och fjantigt ut. Eftersom kroppen inte kan tillverka någon vitt material så ser det bara billigt och tråkigt ut med kritvita tänder.

Berätta fem saker som ingen vet om dig.
Svar: Som ingen vet om mig? Svårt..någon vet lite och någon annan vet något annat. Kan tyvärr inte det. Får återkomma!

Hur får man bra självfötroende?
Svar: Våga tro på dig själv. Öva, öva och öva. Jag har fårr en massa frågor på det som står under kategorin "Läsarfrågor". Kika in där så ska du nog få svar.

Vad är ditt bästa tips för att hålla träningsmotivationen igång?
Svar : checka in detta inlägget!

Hur mycket väger du och hur lång är du?
Svar: Det var länge sedan jag mätte- och vägde mig. MEen förra gången så var jag 168 ck lång och vägde 58.4 kg

Tror du att du har utvecklats från den dagen du började blogga till idag? I så fall vad och varför?
Svar: Ja, det tror jag att jag har. Jag har blivit mycket säkrare i mig själv, tack vare era fina kommentarer och er respons. Men jag har också utvecklats i svenska. Jag kan stava mycket bättre och jag kan uttrycka mig mycket bättre. Få det som jag vill ha sagt mycket enklare och snabbare i stället för att hålla på att gå omvägar och förklara för att man inte kommer på orden man ska säga etc! Så det är mycket positivt jag kan lägga ner i min ryggsäck för framtiden.

Vad skulle du säga till en person som har ätstörningar, såsom anorexi och bulimi?
Svar: jadu, det är mycket jag skulle vilja säga till dom. Skulle önska att de sökte hjälp till ett proffs på sådana saker. Det är allvarliga saker och det måste tas på allvar det också.

Vad är det bästa med din familj?
Om du fick en resa till USA, vad skulle du hitta på där?
Vad anser du om kärnkraftverk?
Vad tycker du bäst om att göra på fritiden?
Din favoritmat?
Har du något favorituttryck?

Svar:
1. Att de älskar mig för den jag är, att de litar på mig och att de tror på mig
2. Vita huset, helt klart!
3. Svår fråga. Dåligt, det smutsar ner miljön väldigt mycket. Jag tycker man borde satsa på vindkrftverk, vattenkraftverk etc. Mycket bättre och skonsammare för miljön.
4. Blogga, shoppa och umgås med nära och kära
5. Tacoz och köttbullar med potatismos, gräddsås och lingon! Smaskens!
6. Men grejen är att...

Vad är det allra bästa du någonsin har gjort? (En god gärning)
Beskriv dig själv med tre ord.
På vilka sätt är du och din tvillingbror lika resp olika?

Svar:
1. Jag har städat hela morfars lägenhet utan att ta betalt!
2. Glad, hjälpsam och sympatisk
3. Jadu. Som jag ser det så är vi inte alls lika. Vi har inga gemensamma intressen eller hobbies. Vi gillar inte samma filmer, maträtter eller böcker. Vi har inte samma musiksmak eller klädstil. Så vi är nog olika på allt. Men vi är ganska lika i utseendet, med tanke på att vi faktiskt har samma gener i oss. Men vi är också snälla och hjälpsamma. Vi bryr oss om andra i vår omgivning och kan lätt lätta upp en tråkig eller dålig stämning. Det är ändå ganska bra egenskaper, ellerhur?

Svar på frågor, del 1

Vad går du efter när du ska välja ungdomsförbund? Vad har du för krav på förbunden?
Svar: Jag känner att jag vill gå med i ett ungdomsförbund som tänker som jag. Som har samma åsikter och prioriteringar och förväntningar som jag på olika saker i samhället. Kraven är att det ska vara ett seriöst och roligt  parti med härliga människor som vill förändra och som vill få sina åsikter hörda.

Vilken är den bästa boken du har läst? Och vad hette författaren?
Svar: Svårt...men det måste nog bli Twilight-serien. Den var verkligen sjukt bra. Författaren heter Stephenie Meyer.

1. Vad anser du om otrohet?
2. Vad vill du helst bli, när du blir stor? (det har du kanske redan svarat på).
3. Ska du sommarjobba i sommar?
4. Hur ofta besöker du din pappa?
5. Vad använder du för någon kamera?
6. Vad tycker du om yoga?
Svar:
1. Jag tycker det är hemskt att folk gör så mot någon som älskar en. Det känns som att man på något sätt utnyttjar sin partners känslor när man gör något sådant. Och det är inte okej!
2. Läkare eller något inom FN! Jag vill hjälpa andra människor som har det svårt och lider.
3. Ja, det tror jag! Jag har precis mailat över ett mail till min chef som jag hade förra året, då jag också jobbade under sommaren på Beijer. Så jag hoppas på ett positivt svar.
4. Jag bor hos honom varannan helg. Men ibland blir det lite mer, då jag har mycket i skolan brukar han hjälpa mig. Han är jätte duktig på att förklara och visa saker. Jag träffar honom mycket på lov och helgdagar också. Men annars jobbar han väldigt mycket. Jag är glad över att jag har honom.
5. Jag använder en Nikon D40. Den är jättebra, kan rekommendera den till er som kanske ska köpa en systemkamera.
6. Yoga var det roligaste jag någonsin gjort tror jag. Det var både skönt och avslappnande men samtidigt kul.

varför är du intresserad av just de två ungdomspartien?
Svar: LUF och MUF? Jo, jag känner att de två verkar ha samma tankar kring samhället och samma prioriteringar som jag. Därför känns det bra att gå med i något utav det. Nu återstår det bara att välja :)

Ska du ta körkort när du blir 18?
Svar: Självklart! Det är nog det bästa man kan göra. TÄnk vad mycket man kan göra med ett körkort, du kan hjälpa till så otroligt mycket mer med saker och ting än vad du skulle kunnat utan körkort! Det tänker jag definitivt satsa på att ta.

Var går din drömresa?
Svar: Hmm.. Australien tror jag. Men New York och Washington är också något som ligger högt upp på listan.

Vilket program på gymnasiet har du valt, samt varför? Och din bror? Vad har han valt?
Svar: Jag har valt natur med inriktning natur. Om du inte går natur så har du begränsat dig väldigt mycket när du går ur gymnaiset, vilket inte jag vill. Jag ändrar mig ganska ofta om vad jag vill bli, därför är det bra för mig att gå natur då jag inte har begränsat mig innan jag vet vad jag vill bli och arbeta med.
Pontus har valt YTC-gymnasiet, tekniskt program med inriktning datakunskap.

Vad skulle du göra om du vann en miljon kronor?
Svar: Bjuda hela min familj på en resa till Australien och spara resten. Kanske shoppa lite också! Hehe!

När blev du intresserad av politik?
Svar: Svårt...jag har varit det ganska länge, mer eller mindre. För några månader sedan drog det igång på riktigt. Men jag har alltid varit med i elevråd och liknande på skolan. Så intresset har väl funnits väldigt länge om att få mina åsikter hörda och få kämpa för något jag vill ska hända.

Hur många timmar om dagen lägger du ner på bloggen?
Svar: Ganska många. Att skriva ett inlägg tar inte speciellt lång tid. Men allt annat runt omkring, såsom att fota dagens outfit, läsa mail etc som tillhör bloggandet tar en väldig massa tid. Mer än vad man tror.

Var bor du någon stans?
Svar: Det vill jag hålla för mig själv.

Varför började du blogga?
Svar: Jag började blogga för att dela med mig av min vardag och lite tips. Men också för att kunna gå tillbaka och se utveckling och vad jag gjorde då. Det är roligt att se hur man ändras som person alltsom man växer, får nya kompisar, byter skola, blir äldre etc.

Vad vill du få ut av ditt bloggande?
Svar: Svårt. Jag vill känna att jag kanske kan påverka någon med bra tips, väcka ambitioner om att man ska följa sina mål och drömmar, att man ska satsa på utbildning och skola. Men också ha tid över för fritid och umgänge. Att få en balans på allt man vill göra under dygnet. Man kan inte förlänga dygnets timmar, men man kan planera sitt liv på ett annat sätt och där med få tid över till fler saker.

Beskriv dig som person! Hur upplever dina vänner dig som person?
Svar: Jag är en väldigt lätt person, som är lätt att ha att göra med. Väldigt glad och hjälpsam. Ärlig och trogen, alla ina vänner och min familj kan lita på mig. Jag tror mina vänner skulle rabbla upp det jag nyss sa.

Favoritämne i skolan?
Svar: Svenska, engelska och fysik

Är det någon från din skola som läser din blogg?
Svar: det är en hel del. Jag hör varje dag någon som kommenterar det jag skrev i bloggen dagen före eller på morgonen. Och det är jätte roligt.

Om du är på riktigt dåligt humör, vad får dig då att blir riktigt glad? (:
Svar: En myskväll med tjejkompisarna med mycket godis, läsk och en bra film! Men en shopping runda i stan är inte heller så dumt. Med en fika efteråt så ;)

Vad är de galnaste du gjort?
Svar: Galnaste? Hmm...jag vet faktiskt inte! Får återkomma. Hehe!

Vilket är ditt favorit klädmärke?
Svar: Det är olika.
På jenas: Replay eller Miss sixty
Men på överkroppen går vad som helst bra.

Fler frågor kommer ikväll.

Tre nya älsklingar

Nu har jag och mamma precis kommit hem från en underbar liten tur i stan. Vi har besökt lite second-hand affärer här i Göteborg med lyckat resultat. Tre pälsmössor, tre helt fantastiska!


Bäverpäls. Omkring 40-talet

Rävpäls.


Kaninpäls.

Frågestund


STOPP!

Sosse möter moderat i het ordväxling

Som ni alla vet (om ni läst Natalies blogg) så var jag hemma hos Natalie igår kväll och sover även över där. Hennes pappa, Rikard har varit socialdemokrat i hela sitt liv, han lever för dom kan man säga. Och eftersom jag har läst om olika partier så tycker jag att de högra partien verkar passa in bättre på mig, mina åsikter och mina tankar.  Så när poliktik kommer på tal så blir det en väldig disskution mellan oss och våra värderingar. Men det är faktiskt roligt. Jag går alltid efter ordspråket "Den som alltid vet bäst lär sig aldrig något nytt" (det borde allt fler i världen tänka på innan de öppnar munnen) Därför är jag öppen för alla förslag och tankar kring olika saker för att kanske få en annan syn på allting, och inte bara gå sin egen väg utan att ta hänsyn till andras tycken och tänken. Därför är det roligt att prata politik med t.ex Rikard, Natalies pappa.

                           Jossan                                        Rikard

Het ordväxling!

Jag hade fina tänder

Åh, vad glad och lättad jag är! Tandläkarbesöket gick galant, jag hade jätte fina tänder sa hon. Så det känns skönt. Nu kan jag pusta ut lite, jag blir alltid så spänd och nervös när jag ska dit. Oron om man har hål eller inte börjar växa fram då så smått. Men nu är det äntligen över för denna gång. Nu kan jag slappna av tills nästa gång, i sommar. Jag går dit två-tre gånger om året då mina föräldrar tycker jag ska passa på när det är gratis och man får lite tips och kanske en pushning till att sköta om sina tänder, som faktiskt är väldigt viktig. Det finns en massa bakterier i munnen som man inte får bort helt när borstar. Detta kan leda till att man kan få sjukdomar som kan sprida sig vidare från munnen till övriga kroppen. Inte bra! Så, nu uppmanar jag alla som ibland hoppar över tandborstningen. Gör inte det, tänderna ska ni ha hela livet och använda varje dag. Förstör inte dom!



God natt

God natt mina underbara sunshines!
Stadsbesöket blev mer än lyckat. Köpte dock inget, vilket hade gjort besöket ännu bättre men vi fick sett en hel del faktiskt, som står längst upp på "att-köpa-listan" inför nästa barnbidrag. Jag kan berätta mer om det i morgon. För nu är jag så trött att jag knappt orkar hålla ögonen öppna.

I morgon blir det tidig uppstigning. Jag har tandläkartid hos tandläkaren redan vid tio i morgon bitti, det är skam att lägga en sådan tidig tid på morgonen när jag har lov. Men, det är okej. Jag är ändå en morgonmänniska, vilket är ganska bra. Jag har inga problem med att stiga upp tidigt, det är värre att sitta uppe en längre tid inpå småtimmarna vid 4-5 tiden på morgonen. Det är inget för mig det.

Jaja, slutsnackat för dagen. Nu ska jag och Natalie (om hon nu någon gång kan slita sig från telefonen som hon gått och pratat i de senaste två timmarna, med en kille dessutom. Undra vad det kan betyda...?) slänga oss i sängen och titta på film innan vi slocknar för kvällen.


God natt önskar JossanKossan och NattisPattis! Love <3

Nu bär det iväg mot stan

Pratade med Natalie nyss på msn. Och vi bestämde oss för att ta en sväng in till stan för att checka in vårnyheterna som kommer allt mer nu. Det är verkligen så himla mycket snyggt som är på G nu.
Men jag är lite pank för tillfället, så jag får nöja mig med att titta och inte köpa. (Jag tycker staten borde höja barnbidraget till 5000 kr eller något, man klarar sig inte speciellt länge på 1050!) Eller vad tycker ni? Haha!

Dagens outfit


Koftan från Gina tricot, långärmad t-shirt från Gina tricot och jeanstights från Gina Tricot.
Helt enkelt en outfit från Gina tricot!

I taket lyser stjärnorna

Vilken film! Den berörde, verkligen.

Filmen var kanonbra, men också jätte hemsk. Den var så gripande och spännande, man liksom sögs in i filmen.
Vid ett tillfälle i filmen satt hela salongen och snyfftade, då menar jag hela! Det gick inte att hålla tillbaka tårarna, de forsade ner för mina kinder. Jag har aldrig gråtit av en film, men av denna gjorde jag det. Det måste vara ett tecken på att den menade något med handlingen.
Jag tror filmen syftar på vad som händer när någon i ens närhet helt plötsligt väljer en annan väg. Och hur man då klarar att fortsätta sin egen väg.

Filmen var en sorlig och stark film, men mycket känslor.


Onsdag

God morgon mina änglar!

Hur mår ni? Jag mår bara bra. Drömde att jag var tillbaka i Thailand. Solen gassade och en liten lätt vindpust kom seglandes från det turkosa havet. Åh, jag vill verkligen tillbaka, Thailand är verkligen så underbart.
Nej, nu är det dags att sluta drömma sig tillbaka till Thailand och börja göra mig i ordning.

Idag ska jag, Nellan och mamma gå på bio. Vi ska se "I taket lyser stjärnorna". Jag tror den kan bli bra, dock vet jag inte om det är en film för en nioåring, men står det att den är barntillåten så måste den väl vara det? Jaja, vi får se. Om den är för hemsk för henne får hon gå ut, och kanske se på en annan film med mamma så får jag se klart den själv.

Vad ska ni göra idag?

Kvällens fråga

Vem är din förebild?


Min förebild är helt klart mamma, utan tvekan! Hon är den enda i hela världen som förstår mig fullt ut.

En fantastisk päls

Jag har länge letat runt på blocket efter en fin kaninpäls. Jag har alltid velat ha en sådan, fast det har aldrig funnits någon som jag fastnat för som jag gjorde med denna. Den är perfekt!
Varför jag letar på blocket och i second hand affärer är för att det känns mer okej att köpa begagnad päls än en ny. Köper du en ny så bidrar du till massproduceringen av päls, vilket inte är speciellt bra. Men köper du en begagnad så finns den redan, då är det bättre att använda den än att den ska hänga i en garderob. För äkta päls värmer faktiskt väldigt mycket bättre än vad fuskpäls gör. Det är stor skillnad. Dessutom så slits den inte lika mycket vid användning som en fusk gör. Det gör i sin tur att man bidrar till en bättre miljö, då man inte behöver köpa en ny jacka varje år. För det förstör onödigt mycket.

Den här ska jag slå till på! Den var såld när jag ringde! Typiskt!

Bild lånad från www.blocket.se

Det är inte lätt att välja ett ungdomsförbund

Gaaah! Det är verkligen svårt att välja. Jag har länge tänkt gå med i ett ungdomsförbund, då jag gillar att påverka och få mina åsikter hörda. Att gå med i ett ungdomsförbund tror jag skulle hjälpa mig med det, dessutom får man träffa många människor, ungdomar som tycker ungefär samma som en själv i olika situationer och som också har starka viljor att påverka och försöka få ett bättre samhälle.

Jag har länge hållt på att läsa om de olika partiens ungdomsförbund, för att se vilket som passar mig bäst. Men det är fortfarande lika svårt att ta ställning till vilket man ska gå med i, vilket som skulle passa mig bäst. Men jag har funderat och tänkt lite grann.
Jag har nu skickat iväg ett mail till de förbund som jag tycker verkar intressant och bett dom maila över ett "schema" över föreläsningar i Göteborg där jag får chansen att lyssna till deras åsikter och tankar, samt få ta del av vad det är för slags människor som är medlemmar i de olika ungdomsförbunden.
Det låter väl bra?

De ungdomsförbunden som verkar mest intressanta och jag tror skulle kunna passa mig är LUF (Det liberala ungdomsförbundet) och MUF (Moderaternas ungdomsförbund).


 

En kaloribomb

Nu har jag tryckt i mig en riktig kaloribomb. Jag fick ett litet flipp och gick ner till Konsum och handlade ingridienser till min lilla kaloribomb, varm choklad med grädde, marshmallows och chokladsås.

Sådana här små uppigande saker behöver man när det är så molnigt och kallt ute! Ellerhur?



*Den blev supergod! Tro mig, Espressohouse hade blivit imponerade om de hade smakat. De borde nog ta en funderare och kanske anställa mig. *

Erkänn beroendet

Bloggvärlden är farlig. Ni kan väl hålla med om att när man sitter på bussen hem så längtar man tills man får sätta på datron och klicka sig in på sina favorit bloggar. Det blir som en tvånsgrej. Det är faktiskt lite läskigt. Ni vet själva, när man inte skrivit på ett tag, kanske bara några timmar så börjar det klia i fingrarna. Och när man fått skriva av sig eller fått läsa ens favorit blogg så känner man lyckoruset genom kroppen på något sätt, man blir liksom lugn när man får gå igenom en blogg efter den andra. Läskigt men roligt!

Vilka är era favoritbloggar?


Veckans handlingsplan

Arbete/Skola - Just nu är det sportlov veckan ut. Men vi har jätte mycket som händer de två veckorna efter vilket gör att jag kommer att få plugga på lovet en hel del. Men det är lugnt, jag har ingen emot det.

Kärlek/Relationer - Det är dåligt på den fronten. Jag har varken tid eller lust att fokusera på det nu. 

Hälsa - Jag var på mitt första riktiga träningspass i lördags. Kommer att köpa ett tio-kort på Sportlife senast denna månad. Så jag hoppas på ett roligt och svettigt träningsår. Eller ja, månad i mitt fall just nu. Men om det är kul så kommer jag fortsätta. 

Övrigt - Allt som ligger i fokus just nu är skolan och skolarbeten. Det är även väldigt mycket tankar som rullar runt i huvudet om alla gymnasieval och gymnasier. Men det är väl så det ska vara sista terminen i 9:an?

I min sminkväska

Nu har jag plockat ihop de sakerna som jag vill ha i min nya, fina sminkväska. Jag är verkligen så nöjd med den, den passar mig perfekt. Den är inte förstor, inte för liten, den har ingen skrikig färg och den är från Mulberry! Kan det bli ett bättre fynd, en bättre julklapp?


Sminkväska: Mulberry
Primer: i.d Bare minerals
Foundation: i.d Bare minerals
Rouge: i.d Bare minerals
Borstar: Tillhör rougen och founadtionen

Sminkväska från Mulberry

Minns ni att jag sa att jag fick välja mellan en sminkväska och en agenda från Mulberry i julklapp? Nu har jag äntligen valt, lite sent men ändå. Det blev en sminkväska i julklapp av mamma! Jag har kommit överrens med mamma att om jag kommer in på det gymnasiet jag vill, då jag bestämmer själv och inte mina betyg så har mamma lovat mig en agenda från Mulberry att ha på gymnasiet. Därför valde jag en sminkväska, jag är verkligen i behov av en!
Tack, världens bästa mamma!

Resa till Tyskland eller spela biljard SM?

Jag har nog världens svåraste problem att reda ut. Jag känner mig helt kluven. Jag har anmält mig till Tysklandsutbytet som vi ska ha i skolan nu i vår, men samtidigt så går biljard SM som jag och mina andra två lagkamrater Jasmina och Edina har kvalificerat oss till. Samma vecka som vi är i Tyskland kommer SM att äga rum.

Jag vet inte vad jag helst vill. Det lutar mot biljard SM, men det här utbytet verkar också roligt och lärorikt. Hjälp!

Men nu är det så här att jag har pratat med min fritidsledare, Andreas (han som är med oss när vi spelar och fixar allting så att allt stämmer etc) och Margareta, tyskaläraren på skolan (som har hand om både det teoretiska och praktiska i utbytet) och det verkar som att jag kommer att kunna göra båda delarna. Vi kommer att åka ner med en buss till Tyskland på en måndag eller tisdag i mars och vara där en vecka. Under den helgen så kommer SM att hållas. Men som det ser ut nu så kommer jag att få ta ett flyg hem till Göteborg på fredagskvällen från Berlin så att jag kan vara med och spela. Låter inte det helt fantastiskt? Jag hoppas verkligen att detta går att ordna.


Regerande mästare i Sverige! Det är vi det!

Ännu en bild

Jag glömde visst lägga in en bild. Denna bild är från julen 2000. (Om ni undrar varför Pontus verkar så frånvarande så hade han feber!)


Förr i tiden

LIte bilder som jag och mamma hittade på mig och min tvillingbror.


På dagis 1995

På dagis 1996

På dagis 1997

LIte bilder från Åstön, utanför Sundsvall. MIn farmors föräldrarhem. Vi åkte mycket båt som man kanske kan ana i dessa bilder.






Bilder från Melodifestivalen








Changeling

Changeling är nog den bästa filmen jag någonsin sett. Att den är baserad på en sann historia gör det hela ännu mer spännande och hemskare. Att detta händer titt som tätt gör mig orolig och ledsen, att folk faktiskt råkar ut för det här. Filmen var mycket gripande, ledsam och spännande på samma gång. Hela tiden satt man på helspänn för att inte missa något och för att förstå allt. Ja, jag vet inte vad jag ska säga. Den var så bra att jag helt tappar orden. Det enda jag kan säga är att det var den bästa filmen jag någonsin sett, utan tvekan. Jag kan verkligen rekommendera den till er som inte sett den. Jag lovar, ni kommer sitta som fastklistrade vid tv:n.



Tjejkväll hemma hos Natalie

Sitter just nu hemma hos Natalie i hennes bäddsoffa och pratar med henne och Paria. Vi ska se på Changeling nu. Jag tror den kommer bli grymt bra!

Vi hörs i morgonbitti, då lovar jag er att bilderna från schlagerfestivalen kommer!


Seg söndag

Ojojoj, vilken seg och tråkig söndag. Så här hade jag inte tänkt att den skulle bli, sittande framför datorn hela dagen ut i ända. Jag har verkligen ingen motivation alls till att göra någonting. Vill bara sitta här framför datorn och bara kika runt på allas bloggar, checka in vårnyheterna som kommer och se på en massa filmer om photoshop - hur man går till väga för att göra vissa saker etc. Har faktiskt lärt mig en hel del, dock inget roligt att visa men ändå. 

Nej, hoppas verkligen inte att hela lovet blir så här segt och tråkigt. I morgon får jag nog åka till stan en stund och ta en fika eller något. Det här går inte. Ut på stan är det enda vettiga jag kan komma på för tillfället. 

Hur har eran söndag varit?


Hemliga bilder

Ni som bloggar vet hur det är, man lägger bara upp bilder som man själv är bra på. Varför ska det vara så? Hur svårt kan det vara att bjuda på sig själv ibland? Jag tänker sätta stopp för att bara lägga upp bilder där man ser helt perfekt ut på, man har den rätta posen och det rätta ansiktsuttrycket. Att lägga ut bilder där man inte varit beredd på att den som tar fotot precis tar är väldigt sällsynta. Så, nu bjuder jag på mig själv. Här kommer några bilder som jag tog nyss, som egentligen inte får komma ut men som gör det nu för att jag har så sjukt tråkigt. 
Jag låter bilderna tala för sig själv. *Hehe*










Miss Sixty

Gud vad mycket snyggt det finns på Miss Sixty:s hemsida. Jag blir helt knäsvag när jag ser alla dessa snygga stuprörsjeans. Det här med blixtlås längst ner är verkligen en sjukt snygg detalj. Bara den lilla utmärkelsen gör jeansen så otroligt mycket snyggare än vad de skulle varit utan. 

Är inte dessa tre jeans helt underbara? 

Gick rätt person vidare till globen och Andra chansen?

God morgon alla underbara läsare!
Gud vilken fantastisk kväll det var igår. Det var verkligen en grymt rolig tillställning, med massa bra låtar och artister. Atmosfären i Scandinavium var fantastisk. Ja, det finns bara ett enda ord att säga, fabulous night! 

Men att Marie Sernehotl åkte ut tyckte jag var fel. Hon hade en sådan glädje och utstrålning på scen, som ingen annan hade. Hon fick folk att ställa sig upp och dansa och sjunga. Det är inte många som kan få den stämningen. Hon var suverän. Men jag tycke också att Alcazar och Emilia var grymt duktiga. Tur att de två bidragen gick vidare till Globen, om ingen utav dessa tre som jag nämnt nu hade gått vidare hade jag undrat vad det var för fel på de som röstade här i Sverige! Men som tur var så gick två av tre vidare till Globen, och det är ändå bra!

Att hon där Caroline af ugglas gick vidare till Andra chansen och blev vald av den internationella juryn var bara så chockerande. Jag förstår inte hur hon kunde. Jag menar, hennes låt sög, hennes sångröst passar inte in i en schlagerfestival och hennes kläder vara bara så fula och knepiga att jag inte trodde att någon ville gå runt så, ännu mindre uppträda på en scen inför 15.000 människor live och 3 miljoner människor framför tv-rutan. Gud vad pinsam hon var, hon skämde ut sig rejält! 



Kvällens klädkod

Efter många byten och ändringar blev det tillsist denna outfit som får bli.




Klänning: H&M Trend
Kjol (under): Gina Tricot
Jacka: H&M
Tights: Twilfit
Skor: DInSko
Rävkragen


Ha en trevlig kväll allesammans! Vi hörs i morgon bitti någon gång då jag visar er alla foton jag tagit, systemkameran åker med den här gången!

Melodifestivalen 2009

Ikväll smäller det!


Ikväll är det första deltävlingen i årets melodifestival. Den kommer att hållas i Göteborg.
Vi blir ett par stycken som har fått biljetter och ska gå. Jag längtar verkligen tills ikväll. Att gå på sådana här roliga events är något man aldrig kan få nog utav, det är skojigt jämt. Det bästa av allt när man sitter så där live, på plats är att man får vara med i "uppvärmingen" och allt annat som händer runt omkring, i pauserna och mellan nummren. Sådant som man inte får se på tv men som man får uppleva när man är där.

Åhh, jag är helt eld och lågor. Det finns bara ett problem. Vad ska jag ha på mig? Jag vet inte riktigt vad jag känner för att ta, men det blir antgligen någon fin tunika, tights och ett par heels! Låter det bra? Slänger in en outfit lite senare och visar er hur det blir!

Dessa artister är med nu i Göteborg, den 7 februari:
Nina Söderquick - Tick tock
Jonathan Fagerlund - Welcome to my life
Shirley Clamp - Med hjärtat fyllt av ljus
Scotts - Jag tror på oss
Emilia - You`re my world
Alcazar - Stay the night
Caroline af Ugglas - Snälla snälla
Marie Serneholt - Disconnect me



Läsarfråga

Jossan! Jag har en fråga till dig. Jag har precis börjat träna, precis som du. Men jag känner ingen motivation till att träna, det känns bara tråkigt och jobbigt att släppa sig till gymmet varje gång. Det är liksom inte kul bara. Känner du likadant eller hur håller du uppe motivationen?

Jossan svarar: Eftersom att jag inte har tränat på gym speciellt mycket så är kanske inte jag riktigt rätt person att svara på det. Men att variera sin träning är nog ett bra tips. Att springa på ett rullband hela tiden tills du får blodsmak i munnen känns bara stelt och trist. Köp ett kort där du kan variera dina träningspass, så att det inte bilr så enformigt. Ett kort där du kan göra många olika saker med fokus på olika delar av kroppen.

Träna för att du ska må bra och ha roligt. Om du går med de tankarna du gör nu blir det bara fel. Gör bara sådana saker som du tycker är roligt med träning och som du känner att du kan. Då blir det kul.

Sedan finns ett annat bra tips. Tränina i träningskläder som du känner dig snygg i. Att gå runt på gymmet med kläder som man inte tycker om eller som man känner sig obekväm i är inte speciellt lyckat. Om du känner dig snygg och motiverad så kommer det att bli det roligt att träna och inte kännas som en belastning.

Har du en läsarfråga om allt möjligt? [email protected]

Yogapass

Åh vad nöjd jag är med yoga passet idag. Det var så otroligt skönt att bara få slappna av och göra en massa knepiga övningar som man inte hade någon aning om att man ens kunde komma på tanken att göra men som gick galant. Det var verkligen super kul. Detta kommer jag naturligtvis att fortsätta med. Jag tror det är ett bra sätt för mig att slappna av och kanske komma bort en liten stund från min stressiga vardag och alla pluggtankar. Jag tror det kan bli ett bra avslappningspass där tankarna bara får rulla iväg ovanför molnen en stund och bara få glömma allt som är utanför det rummet ett tag.

Jag och Paria hade jätte roligt åt alla övningar vi skulle göra. Det var så mycket konstiga övningar att man nästan blev lite snurrig i huvudet av alla ställningar och avslappningsövningar. Men som sagt, kul var det!

Från och med nu drar mitt nya liv igång, ett liv med mycket träning och nyttig mat. Lite stress och mycket fokus på skolan.

LÖrdag

Hejsan alla söta läsare!
Har lite bråttom. Ska snart åka iväg till yogan med Paria. Ville bara slänga in ett foto på min yogaoutfit!



det efterlängtande sportlovet...

... Är här! Gud vad skönt med en veckas lov nu utan en massa skolpress etc. Ska verkligen försöka njuta så gott det går, men också plugga. De två veckorna som följer efter lovet kommer vara spikat med prov, så det gäller att inte ligga på latsidan och ligga i om man ska prestera bra. Men  nu ska jag inte tänka på det, än i alla fall. Nu ska jag bara ta det lugnt och slappa de första dagarna i alla fall! 

Vad ska ni hitta på under lovet, ni som har det alltså?

debattinlägg

Att skriva en debattartikel är väldigt roligt. Det finns inte så mycket regler man måste följa utan det är mest att skriva på om sina åsikter och tankar kring ett ämne man brinner för. Att skriva en debattartikel tycker jag är det roligaste. Jag har nämligen inga problem med att motivera mina åsikter och övertyga mina läsare, vilket är vad ett debattinlägg går ut på. Det viktigaste är precis som jag sa, att kunna motivera sina åsikter och övertyga sina läsare att man har rätt. Man ska få läsarna att ändra tycke och skapa engagemang. En debattartikel kan man göra kring vad som helst, vilket ämne som helst. Och det är bra. Det är det som gör att det blir roligt, att man får helt enkelt välja helt själv vad man vill debattera om. 

Så go for it everybody. Alla kan skriva en debattartikel utan några som helst problem. Men glöm för guds skull inte att motivera åsikterna, det är det absolut viktigaste. Du ska övertyga alla läsare om att du har rätt.

Kram

Torsdag

Yes, nu är äntligen torsdagen slut vilket innebär att denna vecka snart lupit i ända. Fick just reda på att vi har sovmorgon till 11.25 vilket innebär utsovnig. Jag kanske kommer att sova hos Natalie, det beror lite på hur eftermiddagen ser ut för tillfället. Som faktiskt ser riktigt lovande ut, en lugn och skön eftermiddag alltså. Men jag ska ändå kika in på "Aleporten" som det då heter, min klass hemsida där alla läxor och provdatum ligger ute samt vilka sidor det är. Det är skönt tycker jag, att kunna se det hemifrån och inte behöva ringa runt till lärarna, det är pinsamt!

Idag hade vi vårt andra av våra tre NP, nationella prov. Det gick bra. Jag gjorde uppgiften som skulle skrivas i debbatform. Man skulle debatterat för eller emot om man skulle börja skolan kl 11.00 och sluta 18.00. Detta var jag såklart emot. Men jag tänkte skriva ett litet inlägg om det senare, lite tips på vad man ska tänka på när man skriver ett debattinlägg etc!

Hur har eran dag varit?

Läsarfråga

Hejsan Jossan! Jag har sett att du har fått en del taskiga kommentarer. Jag har jättesvårt för att själv tackla dom på ett bra sätt. Jag blir väldigt lätt ledsen när någon säger något dumt. Har du någon bra idé påhur man ska göra för att behålla självkänslan när folk trackar ner en? Din blogg äger förrästen!

Jossan svarar: Jag vet precis hur du känner dig. Jag kände precis lika dant när när jag fick mina första elaka kommentarer i början av bloggandet. Men allt eftersom man får fler så blir man nästan lite van, hemskt nog.

Det jag försöker intala mig själv är att dessa personer som skriver kränkande och elaka saker har ingen aning om vad dom snackar om. Att sitta framför en datorskärm och slänga ur sig en massa spydiga kommentarer är väldigt mycket enklare än att stå framför en person i verkligeheten och uttrycka sig så dumt. Att folk bär sig så otroligt dumt och patetiskt åt är bara skrämmande. Försök att inte ta åt dig. Det är det ända jag kan säga.

Ta inte åt dig saker som någon anonym person har skrivit för att den hade lite tråkigt att göra. Du får helt bestämma vad du ska skriva om, vad du ska ha på dig och vad du gör. Ingen annan! Så kom ihåg det, att låt inte andras kommentarer sänka ditt självförtroende. Tro på dig själv och bry dig inte om vad andra tycker och tänker. Du vet vad som är bäst för dig själv, gör det som känns bra för dig och skit i vad de andra tycker. Du bestämmer över ditt liv. Ingen annan!

Jag vet att det känns jätte jobbigt att folk kommenterar elakt. Men som med allt annat så måste man öva. Öva, öva och öva. Det finns tyvärr inga genvägar på den fronten. Men ge aldrig upp, den som inte ger upp är en vinnare! Att kämpa för något är det ända som betyder något. Kämpa för att få upp ditt självförtroende och du är en vinnare! De som inte har några mål att kämpa för orkar heller inte med något. Livet handlar om mål och drömmar somman ska kämpa fram till och uppnå!

Har du en läsarfråga? Maila till mig: [email protected]

Yoga

Äntligen ska jag göra mitt första riktiga träningspass, yoga! Paria, min klasskompis frågade mig om jag ville följa med henne till sportlife på lördag och köra ett yoga pass med henne. Självklart hänger jag med på det. Jag tycker det ska bli grymt kul att få gå och träna med henne. Jag ska få hennes gratiskort som hon fick när hon köpte årskort att använda. Åh, jag längtar jätte mycket, är eld och lågor för tillfället. Jag är så glad och förväntansfull att jag knappt kan vänta till lördag.

Tack Paria för att du är en så himla fin person. Du är verkligen det, vill att du ska veta det! Du betyder! <3



Ingen motivation

Har tyvärr ingen motivation alls idag. Har för mycket att tänka på för tillfället, det är så mycket just nu som rullar runt i huvudet att jag blir lite yr. Det är lika bra att jag håller tyst ett tag till, kanske till och med till i morgon bitti!

Bänkar framför tv:n

Nu är jag så trött att jag knappt orkar hålla ögonen öppna. Jag vet inte varför jag är så trött men jag antar att nervositeten kommer lite smått, jag ska besöka Sigrid Rudebecks gymnasium i morgon. Jag tycker det är viktigt att välja ett gymnasium som man vet passar en själv. Du ska gå där i tre år med dessa människor, då är det bra om man passar in någorlunda i alla fall. Jag förstår inte de personerna som väljer gymnasium efter vad andra har sagt om det. Man måste åka dit själv och besöka för att skapa sig sin egen uppfattning om vad som är bra och dåligt. Att någon annan tycker en sak om skolan betyder inte att du tycker lika dant. Så, om ni ska välja gymnaieskola nu, tänk på det! Välj ingen skola du inte varit och hälsat på hos. Du har ingen aning om vad det är för skola eller vilken typ av elever som går där. Det är upp till dig att avgöra vad du tycker känns bra och dåligt med skolan, ingen annan!

Nu ska jag slänga mig i soffan framför tv:n och se på nyheterna, top model och andra avenyn. De är i stort sätt de ända programmen jag ser på tv nu för tiden. Tv program och serier är överskattat. Sätt dig med en bra bok i stället, eller något annat som stimulerar hjärnan på ett bra sätt. Jag lovar, det gör verkligen inte tv och film, det är för idioter. Visst, något program hit och dit är självklart helt okej. Men att sitta flera timmar och se på film gör inte susen. ( jag måste själv bli bättre på det, att släppa tv:n och datorn och satsa lite mer på böckerna. Att läsa är alltid bra, det spelar inte så stor roll vad du läser bara du läser!!)

boktjuven

Kom precis hem från posten. Har varit och hämtat ett paket från adlibris.com som mamma beställt. Där i låg bla boken "Boktjuven" av Markus Zusak. Har hört mycket bra om den, att det är en "blivande klassiker". Jag tror den kan bli rolig att läsa. Jag är lite kräsen när det gäller böcker, jag är inte så läsglad om man säger så. Jag sitter hellre framför datorn och bloggar eller tittar på film. Men när jag köpt böcker som känns bra så är de oftast det. Så tror jag det är med den. Jag ska börja läsa den redan i kväll. 

Vill du veta mer om boken? Klicka här för att komma till en recension om den. Boken är rekommenderad till både ungdomar och vuxna vilket innebär att alla kan läsa den som är i tonåren eller äldre.  Mamma ska också läsa den!


Arg och frustrerad

Har ni någon gång varit så frustrerad över någon/något att ni skakar i hela kroppen? Det är jag just nu. Att bli sviken gång på gång utav en kompis och sedan bli anklagad till att vara bitchig är att gå över gränsen. Hela tiden ska den personen stå i centrum, alla ska prata-, titta på henne och skratta åt hennes skämt. Att bli övergiven varje rast för att personen har viktigare personer att prata- och umgås med i stället för att vara med dig. Att hela tiden bli den som kommer sist och blir reserv är inte okej. Man tröttnar i längden. Detta är inte förta gången... Minst tre gånger om dagen har detta hänt i flera år. Att man inte orkar vara kvar är inget konstig. Att folk beter sig så här är... katastrof.

Nu får det vara nog. Jag tänker inte ödsla min tid på att umgås med någon som bara har mig som reserv när hennes andra kompisar har lektion eller gör någonting annat, jag har viktigare saker att tänka på och att göra. Nu räcker det. Jag trodde aldrig att jag skulle behöva gör det här, sätta ett stop. Att sätta ett stop för att umgås med någon är något man inte bara gör utan vidare. Men efter allt detta som hänt orkar jag inte mer. Jag tänker sätta ett stop här och nu. Det skulle jag gjort för länge sedan, men nu är det verkligen hög tid. 




Dagens outfit


Tunika: Monsoon
Kofta: Gina tricot
Strumpbyxor: Twilfit
Skor: Fred Perry
Fårpälsen

Nationella prov i svenska

God morgon!
Idag är det nationella provi svenska, läsförståelse. Jag är inte speciellt nervös eftersom vi gått igenom häftet med texter i med vår lärare, så det känns bra. Vi kommer att ha 80 minuter på oss att svara på alla frågor. Jag tror det räcker. Många frågor kommer vara att man ska skriva vad man själv tror och tycker kring olika saker, eller ja, i detta fallet inom kateorin "Nattliv" som det handlar om denna gången. Jag ar ganska bra på att skriva mina åsikter så det ska inte bli några problem tror jag.

Jag är mer nervös inför matten och engelskan. Jag vet inte varför men jag tror att det är för att engelska är ett annat språk, inte mitt modersmål vilket gör det hela väldigt mycket jobbigare, när man inte kan alla glosor som finns eller all gramatik som man i vanliga fall inte behöver tänka på i svenskan. Men det löser sig alltid. Eller vad tror ni??

Är du nervös inför de nationella proven?

Samskolan

God morgon mina änglar!
Sitter just nu i en datorsal på samskolan. Är jätte nervös dessutom. Jag hade kommit överrens med studie rektorn här på samskolan om att få komma och besöka en naturklass här under skoltid för att se hur det är, hur lärarna jobbar och hurdan elevern är som går här. Jag måste säga att mitt första intryck var att det var en väldigt snobbig skola med snobbiga elever. Men allt eftersom jag pratat med Göran som han heter så berättade han att i naturklasserna är det inte alls lika snobbigt som det var i samhäll-ekonomi inriktingen. Där var det tydligen mest.

Just nu känns det jätte bra faktiskt. Jag är lite nervös som sagt, det ska komma en elev vid namn Karolina som ska gå runt med mig och berätta och visa hur skolan är. Jag kommer att vara med på en del lektioner under förmiddagen för att få känna på stämningen i klasserna, hur eleverna beter sig, hur arbetsron är. Ja, sådant som jag tycker är viktigt att det finns. Jag tror det kommer bli bra.
Därefter bär det av till en annan gymnasieskola för ännu en inspektion! Hehe! Fullt upp hela dagen kan man säga. Men vadå? Det är faktiskt tre år som jag ska vara på den skolan och då är det faktiskt viktigt att man trivs där.

Hur ser eran dag ut?

Madonna till Göteborg

Popstjärnan Madonna kommer nu till Sverige i sommar för att ha en spelning på Ullevi i Göteborg. Det har väl ingen missat?Jag har pratat med mamma om att köpa biljetter till konserten och vi ska gå. Synd bara att det är ett så otroligt dyrt nöje, men vad då, det kanske är min ända chans att få se henne live. Jag tror det kommer bli en dag man sent kommer att glömma. Att få gå på min absolut största idols konsert är jätte stort för mig, det betyder sjukt mycket! Jag kan knappt vänta till den 9:onde augusti, då det äger rum. 
Biljetterna släpps den 9:onde februari klockan 9.00. Gissa vem som sitter fast klistrad framför ticknet då? Haha, rätt! Jag så klart.

Är det någon utav er som ska gå? 



Är du bra på att ta emot komplimanger?

Vet ni vad jag har gått och funderat på nu ganska länge? Jo, om man är bra på att ta emot komplimanger och kommentarer eller inte. Själv är jag inte speciellt bra på det, jag blir lätt nervös och osäker när någon säger något fint till mig. Jag vet inte varför. Dagens samhälle har blivit sådant, att det är på något sätt egoistiskt och dumt att ta emot en komplimang och stå för det. Varför ska man behöva bli osäker på sig själv, bli blyg och nervös så fort någon ger en komplimang?? Jag har svårt att förstå det, ändå blir jag det. Jag måste verkligen bli bättre på det, våga ta emot en utan att känna mig dum och egoistisk! Jag antar att det bara är att öva och öva och åter igen öva. Öva är det ända sättet att bli bättre på någonting. Men hur över man då?? Ett sätt kanske är att ge sig själv och andra komplimanger och se hur det reagerar och försöka ta efter dom. Eller så är det bara att inse att om någon säger något fint eller ger en fin komplimang så är det bara att tacka och se glad ut. De flesta säger ingenting som de inte menar, varför skulle de stå och ljuga dig mitt upp i ansiktet om att du har en fin klänning eller fin frisyr etc? Det är löjligt. Våga stå för att du klarar att ta emot en komplimang på ett bra sätt utan att skämmas! Jag lovar, allt kommer bli mycket enklare om man vågar tro på sig själv, att man faktiskt är den snyggaste och smartaste på jorden. Alla är unika på sitt sätt, det är bara att inse! 

Kom ihåg, att du är den snyggaste och bästaste på hela jorden. Övertala dig själv så fort en osäker känsla kommer att du är bäst, snyggast och smartast! För det är du,ellerhur?

Trådlöst internet

Äntligen! Nu har vi äntligen fått igång det trådlösa internet hemma hos pappa vilket innebär att jag kan surfa när som helst utan att behöva knuffa undan pontus från hans dator varje gång jag ska surfa. Nu kan jag ta med mig in mac, min laptop hem till pappa och blogga utan några som helst problem! Skönt! Nu kan jag lova många roliga uppdateringar här på bloggen, nu när jag kan skriva nör jag själv vill och inte behöva anpassa mig till Pontus och hans spelande! Jag är så glad!

Idag blir det bara en slappdag. Vi ska hem till en av mina fastrar i eftermiddag och äta middag. Därefter blir det bara ännu mer slapp innan skolan drar igång igen. 

Har ni gjort något roligt i helgen?

RSS 2.0