Gå 6 mil = Inget för mig

Vet ni vad som händer imorgon?
- vi (alla 9:or) ska gå 6 mil på två dygn. Vi ska övernatta i skogen tillsammans i tält. Aj! Kommer ha ont i hela kroppen efter de två dygnen. Tänk er, 6 mil! Det är stora tal vi pratar om i detta fallet.
Och jag ´har inga vandringskor...vad ska jag gå i? Känner mig inte speciellt förbered om jag säger så!

Måste packa med allting, sovsäck, liggunderlag, matsäck etc! Det kommer bli tungt att bära....Gaahh! Jag får ont i benen bara jag tänker på det!


Underbar söndag

Hejsan!

Gud ivlken härlig söndag det blev till slut, trots att jag fick hänga med till stan på förmiddagen. Men det gjorde inget, jag hade grymt skoj ändå.
Efter stan åkte jag och Anna tillsammans med mamma till mataffären och handlade en massa god grillmat, sallad, frukter, godis och drickor så hade vi BBQ hemma hos oss med en massa härliga tyskar. Vi var säkert 12 stycken när vi var som mest. Sjukt trevligt!
Synd bara att alla tyska ungdomar inte kommer överrens med de svenska ungdomarna de bor hos...det är mycket tjafs om vad man ska göra, vilka man ska vara med etc! Jaja, men det är väl sådant som händer!?

Puss


Anna (min tysk) och jag

Jag och Cassandra

Anna och Cassandra

Jag - vuxen? Tror inte det...

God morgon sunshines!

Vaknade av att solen lyste upp hela rummet, gud vad härligt!
Idag ska det bära av till stan, igen. Har ingen större lust med det egentligen, vill bara åka ut till havet och lägga mig på stranden och sola medans det är så fint väder. Men jag har lovat Anna (min tysk) att följa med till stan och shoppa med henne. Tänker dock inte shoppa något idag. Känner mig rätt nöjd för en gångs skull med allt jag har och känner inte att jag måste ha en massa nytt. Undra varför? Har jag blivit mer vuxen och hittat andra saker i livet än att shoppa? Som tex: för en månad sedan hade jag aldrig valt havet före stan med shopping...lustigt!? Men har man lovat så har man. Jag får följa med som personlig shoppingassistent och sedan sätta mig på ett café ute och sola. Så får det bli!

Hur som hver så ska jag ner på altanen nu och äta frukost med våra tyska studenter. Varje frukost är inte den andre lik...ni anar inte hur roligt det är att ha studenter hemma! Jag älskar det!


Linne från Cubus, kjol från Gina tricot och skor från Ecco

Helgen i bilder;


Hela gänget hemma hos Fanny (fredags kväll)

Grillmästar´n Tobbe (fredags kväll)

Det tyska killgänget =)

Det tyska tjejgänget =)

det svenska tjejgänget =) (fredags kväll)

Alla svenskar... (fredags kväll)

Jag och Cassy på väg in till Liseberg (lördag)

Vi åt glass... (lördag)

...Stod i kö (lördag)

Åkte virvelvinden... (lördag)

...Åkte hem... (lördag)

...Käkade pizza på altanen (lördag)

Det är fullt ös här från morgon till kväll

God morgon!
Allt väl? Här är det fantastiskt bra. Utbytet går kanonbra och nu börjar Anna-Luisa som hon heter känna sig hemma här så det är enklare att prata nu. Jag tycker det går jättebra, och vet ni? Tyskarna är lika bra på engelska som oss...det trodde inte jag. Jag visste att de kunde, men inte att de kunde så bra! Så det var en bra överraskning!

Idag är det fredag. Börjar inte förrän 10, vilket är riktigt skönt. De tyska studenterna ska till ett museum idag och se hur man tillverkar rep och sedan tillbaka till skolan för att vara med oss den sista timman innan vi slutar, 14! Därefter är det en stud med LUF, det är temakväll ikväll om drogor. Då ska Anna vara hemma hos en kompis, de ska ha grillfest...men jag kommer dit vid 20, då temakvällen är över. Sedan kommer 5 tjejer hit och ska sova här. Jag tror det kommer bli en kanondag!



Bilder från igår på några av de underbart, snälla tyska studenterna!

Jag tror min tyska student gillade kakan, den är slut nu!

God morgon honeys!

Idag är det inlämningsdag för teknikarbetet och besök på Marstrand som gäller för tyskarna!
Vi hörs lite senare, nu är det frukosttime!

Vår lilla frukost =)

Dags för Champions League finalen

Barcelona - Manchester United


Pappa, you rock

Som jag nämde i söndags så håller jag på med ett teknikarbete om röntgen, om ni kom ihåg?
Vet ni, det här är bland det svåraste jag någonsin gjort. Att är så mycket jag måste förstå innan jag ens kan börja. Allt handlar om fysik i denna uppgift, röntgenstrålning. Ja ni hör väl? Bara ordet är svårt att förstå...

Men jag har kommit en bra bit på vägen och är strax klar. Vilket är otroligt skönt, då det är sista inlämningsdatumet i morgon!! Men jag måste verkligen tacka min pappa för det. Han har verkligen hjälpt mig jätte mycket i denna uppgift och förklarat hur allting går till och varför det går till på det sättet. Jag är jätte tacksam över att jag har honom!!
Men nu är det klart, det ska bara skrivas in på rätt plats i arbetet och därefter är det helt färdigt. Det känns riktigt gött faktiskt.


Dagarna i bilder;


Vi väntade spännt tills de skulle komma med bussen

Äntligen kom de =)

Min fina tysk första kvällen

Jag och Cassandra fikade på Esspresso house när tyskarna sprang runt i stan och shoppade igår

Vi var på Glasbruksmuséet med tyskarna idag

Vårt kommunalråd Jarl Karlsson var där och hälsade dom välkomna

Cassandra och min indrottslärare Per under välkomnandet

Vi svenska elever som följde med har redan varit där tusen gånger. Alla kunde allt utantill, så vi satt och väntade medans de gick på guidning.

8 tyska stundenter åt hemma hos oss idag. =)

Förlåt, hinner verkligen inte uppdatera nu

Heej =)

Hinner tyvärr inte skiva nu. Men jag lovar att skiva ikväll! Det är fullt upp här från morgon till kväll. Vi har tre tyska studenter hemma hos oss, så det är ganska mycket att hålla på med hela tiden. Men ikväll ska jag berätta mer och visa bilder!

Love

Utbyten är det bästa jag vet!

Åhh, jag är så förväntansfull! Om bara några timmar (2 rättare sagt) kommer tyskarna hit. Det ska bli så himla roligt att träffa dom igen, de var ändå trots allt över en månad sedan jag var där nere och vi sågs för första gången. Som tur är så har jag fått en underbar tysk tjej som är jätte snäll och rolig. Vi klickade på en gång kan man säga. Så jag ser verkligen fram emot att de kommer!

Några har frågat om jag har varit med i fler utbyten än detta. Och ja, det har jag. Veckan efter förra sommarlovet åkte jag iväg tillsammans med 11 andra från min skola ner till Spanien och var där i en vecka. Det var ett utbyte mellan vår skola och en skola i Malaga. Och gud vad roligt det var! Framför allt varmt, 40 grader varje dag. Sjukt! Men den veckan glömmer jag aldrig. Har nog aldrig gått runt så ofta med ett leende på läpparna som jag gjorde under den veckan. Den var fantastisk!

Nu är min brownie klar. Har bakat för att hon ska känna sig riktigt välkommen. Tror ni det uppsakttas? Det hoppas jag det gör =)

Nu ska jag plugga på mitt teknikarbete. Röntgenstrålning!

En smygtitt på kakan... =) Ser den god ut?


God night, darlings

Vill önska er alla en trevlig fortsatt kväll!
Ska strax gå och lägga mig, känner mig lite kraslig i halsen och stressad. Antagligen för att tyskarna kommer i mogon. Men gud vad kul det ska bli =)

God natt!

Jag i soffan med honungsvatten i handen framför "vad blir det för mat"

Min kväll;


Mumma!

Tyskarna, välkomna!

Oh, nu är vi helt klara med städning i de båda kåkarna och över allt annars där de ska vistas! Nu är de hjärtligt välkomna hit att bo här och vara här i en vecka.

Nu blir det slapp som gäller. Ska lägga mig och läsa en bok eller kanske se på tv en stund. Sedan blir det kanske en promenad med Natalie, får se om jag orkar! 

Puss

Katastorfalt vs välstädat (mamma)




TADAAA!!

Städning idag igen...=(

God morgon!

Här dammas det för fullt. Dock hemma hos mamma denna gången. I know, det blir rätt mycket städning i bloggen nu. Men bloggen är till för att jag ska skriva ner allt som händer i mitt liv, och tyvärr ingår städning där. Så ni får stå ut, men det är bara idag också som det är storstädning här i kåkarna. Varför? Jo för att tyskarna kommer i morgon kväll och ska stanna här i över en vecka. Då tycker jag (och hade tyckt om jag skulle dit) att det blir mycket trevligare om det är fint och städat. Då tror jag att de känner sig mer välkomna och trivs mycket bättre! Men det är vad jag tror....!

Ni ska få se en före- och efterbild sedan också. Denna gången hos mamma, eftersom det är här jag städar idag. Bilderna från igår på mitt rum var hemma hos pappa. Och tro mig, denna förebilden som ni kommer få se snart är mycket, mycket, mycket värre än den igår. Ja, jag vet. Jag suger på att städa och tycker det är det tråkigaste som finns ärligt talat!!

Titta vad jag smygfotade nyss;


Åh, jag älskar verkligen grillat! Det kommer bli en kanonkväll känner jag på mig. Ser faktiskt inga hinder, det är lördag, kvällssolen lyser, det blir grillat, Robinson på tv och Pontus är och gibbar hela natten med kompisar. Men andra ord, En perfekt lördags kväll tillsammans med pappa!

Bombnedslag vs ordninggjort (pappa)



Paprika, vårt nya stamställe i framtiden

Hejsan alla underbara läsare!

Allt väl? Här är det toppen, lite trött dock, kom hem för en timme sedan från ett stadsbesök med mormor (ja, vi är i stan varje lördag) som var mycket trevligt. Träffade även moster en kort sväng där nere och tog en fika med henne. Det är alltid lika kul att ses, då vi inte gör det så ofta. Fick inte shoppat någonting idag tyvärr. Var inte alls på shopping humör (vilket är väldigt ovanligt, men förekommer då och då) idag, så det får bli shopping någon annan dag. Åt gott gjorde vi i alla fall, på salladsbaren Paprika. Mycket trevligt och kanongott! Det blir nog vårat nya stamställe...!

Nu blir det städning för hela slanten och därefter plugg inför teknikarbetet vi ska göra klart nästa vecka. Lite brådis, har inte alls kommit speciellt långt. Och i övermorgon kommer tyskarna, vilket betyder ännu mindre plugg. Så nu är det high speed som gäller tills ikväll, vid 21! Då ska jag slänga mig i soffan och äta middag!

Hörs om en stund!


Jag på Condecco =)

Det är svårt att få för mycket av LUF ibland

Förlåt för så mycket LUF-uppdatering idag. Men jag tänkte att jag skulle ta allt på en och samma gång, mendans jag ändå var igång. Jaja, nu vet ni vad vi gör och kommer att jobba med några veckor fram över. Det kommer fler detaljer senare!

Nu blir det kinamat och chipsfest framför talang men pappa.
Puss och god natt!


Två roliga bilder på mig och några av mina kusiner när pappa fyllde 40 för två år sedan!! Love you all, very much!

That´s way I´m so into politics;

Hur orkar du vara så engagerad i politik och i politiska frågor? Jag menar, du går på möten flera gånger i veckan, skriver politiska inlägg, campar på en vardag för att få poströsta först fast du inte ens för rösta? Grymt ambitiöst! Du är en sjukt bra förebild, du kommer gå långt!!

Jossan svarar: Jag gick med i LUF för cirka 3.5 månader sedan. Och det var ett utav de bästa valen jag någonsin gjort. Ni anar inte hur mycket jag har lärt mig under dessa månader, hur många nya vänner jag träffat och hur annorlunda jag ser på saker och ting idag jämfört med för 4 månader sedan. Det är en grymt stor skillnad. 

Jag tycker det är jätte viktigt att engagera sig i olika ungdomsförbund och verksamheter. Nu för tiden skulle jag känna att min hjärna inte blir stimulerad om jag hela tiden låg och tittade på tv och låg i soffan. För min del behöver jag har nya intryck varje dag, nya perspektiv att se på och fakta. Det får jag genom LUF! 
Och för att inte tala om de grymt sköna och härliga människorna som finns där. De hade jag aldrig träffat om jag inte hade gått med i LUF! De har blivit som en andra familj för mig, då jag träffar och umgås med de så ofta, också utanför politiksnacket. 

Dessutom har jag en tendens att vilja få mina åsikter hörda och gärna lyssna på debatter och diskussioner. Att få lyssna på föreläsare om olika ämnen är mycket rolig och intressant. 
Kunskap är makt!

Nu händer det mycket i LUFstorGöteborg;

Jag och Linda kom fram till en hel del idag. VI ska skapa en blogg, där det är vi två som skriver om allt möjligt. Självklart en hel del politiksnack men också roliga youtubeklipp, citat, vardagslivet, hets mot andra partier, kampanjer och självklart, Mycket bilder! Det ska alltså inte bli en tråkig politikblogg med långa, tråkiga politiska åsikter hela tiden utan en varierad och rolig blogg som kan nå ut till en stor mängd olika folkgrupper, alltså inte bara sådana som är intresserade av politik.

Eftersom vi är med i styrelsen för LUFgöteborg kommer det såklart heta http://lufgoteborg.blogg.se
Vi har bara skapat den än så länge, med snygg design och inlägg kommer inom kort, när allt är fixat!

Vi (alla i styrelsen) har också kommit fram till att vi ska en massa roliga kvällar som kallar samman alla medlemmar där vi får reda på vilka som är med etc! Temakvällar, mingelkvällar, insändarkvällar etc. Detta för att vi ska komma så nära varandra som möjligt och lära känna varandra. Vi är trots allt i samma ungdomsförbund för att vi har samma tankar kring visa politiska frågor. Och då är det ju roligt om man kan prata om det och diskutera kring olika frågor etc! Jag tror stenhårt på dessa "lära-känna-varandra-kvällar".

MUF är kända för sina suparfester och vi vill bli kända som det ungdomsförbundet där medlemmarna trivs ihop, gör roliga saker tillsammans och där sammanhållningen är grym. Och självklart, ungdomsförbundet med den bästa och mest relevanta politiken som finns!! För så är det ju!!?


En härlig fredag med LUF

Halloj alla söta läsare!

Gud vilken rolig dag det har varit...har nog aldrig skrattat så mycket som jag gjort idag. Jag vet, jag säger det ganska ofta, men idag var det bannemej rekord på skrattandet kan jag tala om.
Jag mötte upp Linda (ordförande för LUF-styrelsen som jag är ledamot i) och hennes bästa kompis Fatma (ej med i LUF överhuvud taget men grymt rolig att umgås med). Vi åkte först till Vasa för att handla lite smått och gott och sedan till ett mysigt café mitt i stan, vid kopparmärra. Cappuccino tror jag det hette?

What ever! Därefter sprang vi runt bland alla valstugor från olika partier som var uppställda vid folkpartiets och prata och tog kort med dom. Mycket trevligt. Vi fick även med MUF på en rolig kampanj som vi har tänkt att dra igång, "Det ska löna sig att arbeta, sänk skatterna och få in fler ungdomar i arbetslivet". Vi ska först bara prata med ordf. för MUF, Hanpus och se om han är på. Men de andra som stog vid MUF´s valstuga var på, så det tror vi på. Varför vi gör detta tillsammans med MUF är ganska självklart egentligen. Båda ungdomsförbunden är under det blå blocket. Vi har ganska lik politik (endast vissa saker som skilljer sig) och för att visa vänstern och sossarna att man faktiskt kan gå ihop flera partier och bilda en rolig och bra kampanj! Det ni!
Vid 14.30 mötte vi upp Cecilia, ordf. för Folkpartiet och hade möte med henne. Där vi pratade med henne om våra kampanjer, mingelkvällar, temadagar och nyckelproblemet. Det är nämligen så att vi i styrelsen vill ha en nycket till expen (kontoret) så vi kan driva våra saker enkelt och smidigt utan att gå och be någon annan om att låsa upp. Så vi får se, men det set ut som att vi kommer få en efter valet =)

Linda och Fatma, sötnosar!

Fatma och en tjej från kristdemokraterna. Ser ni hur dött det är runt om? De borde verkligen öva på det där...

Linda med de härliga MUF-killarna som är på vår gryma kampanj!

Jag och en killa från Grön ungdom (miljöpartiets ungdomsförbund)

Jag, Linda och Folkpartiets ordf. Cecilia

Vardagssörja

Hejsan =)

I know, bad update! Men det är så sjukt stressigt allting, dock inte skolan med allt annat, avslutningen, LUF, huset, kompisar etc! Det tar längre tid än vad man tror...men, men!

Nu ska jag iväg på ännu ett LUF styrelsemöte, det var tydligen mycket viktigt. Men jag tror jag anar vad det kommer handla om! 

Jaja, mer än så här blir det inte förrän jag kommer hem. Då ska jag visa er massa bilder från senaste veckan samt städa...tyskarna kommer ju redan på måndag. Hjälp! Jag måste verkligen få i ordning allt tills dess. Så det är väldigt mycket nu!
Puss

I hate this kind of days

Ögonen svider av sömnbrist. Huvudet bankar av sömnbrist. Halsen värker av sömnbrist. Bör nog gå och lägga mig hyffsat tidigt ikväll. Men nu blir det powernap i soffan med huvudvärkstablett, loka och filmen high school musical 1!
Love


Lejonhonan Pippi

Pippi är nyfriserad! Vad tycker ni, vilken bild är bäst? Den översta är utan blixt och den andra är med blixt. Vad passar bäst?



Att campa i Nordstan gör man bara En gång, aldrig mer!

God morgon alla underbara läsare!

Sovit gott? Själv har jag knappt fått en blund. Har sovit ute, under tak dock, men ute med regnet rasslande bredvid, men grymt härliga LUF människor och en massa jobbiga uteliggare och knarkare. Ja, det har varit en sjukt rolig natt, men också jäkligt jobbig. Vi blev störda av dessa skumma människor ett antal gånger, vilket gjorde att vi var tvungna att flytta på oss, till ett lugnare ställe där vi kunde ha lite trevligt. Och det hade vi! Det har både varit den bästa och sämsta natten. Den bästa för att det var så sjukt roligt och den sämsta för det tråkiga vädret och den obekväma sov- och sittställningen.

Vid halv sex låstes Nordstan upp så då gick vi in där och la oss en stund innan jag gick till bussen och åkte hem. Jag är så trött att ögonen svider, har endast sovit 1 timma....vilket kanske inte var så smart, men vad gör man? 

Nu börjar skolan och jag ska göra mig i ordning och åka iväg!
Bloggar senare, med bilder från natten =)

Packningslista

Hej igen!
Nu bär det först av till ett styrelsemöte och därefter till campingen! Åh, det kommer bli så grymt. Tyvärr kommer varken Linda eller Niclar vara där, men som tur är många andra härliga människor! Vi hörs i morgon =)
Love



Det är mycket nu, men jag ska klara det!

Hejsan =)

Vad är det med mig? Har knappt tid eller ork för någon ting längre. Går bara och väntar in sommarlovet och allt kul som händer då. Det kommer bli en grym sommar med massa härliga påhitt! Åh, orkar inte vänta längre. Dessutom är det mycket som snurrar runt i huvudet på mig för tillfället också, vilket bidrar till denna bloggkaus som just nu är (så dålig uppdatering som inget rolig att skriva om). Men det kommer bli ändringar, jag lovar! Det är bara lite mycket nu, tyvärr. Så ni får ursäkta min frånvaro för ett tag fram över. Men det är stressigt, vi ska flytta, skolan närmar sig sitt slut, och det är mycket som ska in nu innan sommaren är kommen och dessutom är det jätte mycket som händer nu omkring LUF och EU-valet den 7 juni. Så det är en hel del att ta itu med och sätta sig in i. Men det kommer jag nog klara, eller jag ska klara det!

Ikväll är det övernattning i Nordstan som sagt. Det kommer bli en fantastisk kväll, det känner jag på mig....!
Ska upp och packa lite, dock endast för en natt. Men jag har ändå mycket att packa....haha!

Hörs snart!

Jossan tycker till;


- Tjejer och killar med självsäkerhet och bra självförtroende! Är sjukt trött på alla som inte vågar stå för någonting som de tycker eller vill, någon som bara tycker precis som alla andra, som inte vågar sticka ut. Fram med självkänslan och visa vad du tycker om saker och ting!
- Ärliga personer! Hatar ljugpottor. Hur svårt kan det vara att hålla sig till sanningen egentligen? Varför bre på så mycket att hela storyn ändras, varför ljuga över huvud taget? Tala sanning för fasen!
- Samhällsdebatter! Det är så grymt roligt att titta på, för att inte tala om hur mycket man lär sig om samhället, politik och miljön! Ett perfekt sätt att bli allmänbildad och stadsvetande! Tycker synd om de personer som inte bryr sig om sin omgivning, som bara är ett slags mähä och inte har någon koll på viktiga händelser eller politiska frågor!


- Elever som förstör och leker på lektionerna! Förstår ni inte att ni förstör för alla i klassrummet, även för det som vill lära sig? Gå ut och lek om ni inte bryr er, det finns faktiskt personer som vill något med sitt liv och inte bara slösar bort det!
- Pedofiler! Behöver jag ens yttra mig om hur äckligt dåliga människor som är det? Vad tänker det med, de förstör verkligen de personerna som de våldtars liv för evigt. De utsatta personerna blir levande zoombies. De kanske aldrig kommer tillbaka till riktiga livet någon gång? Det är nästan värre än att mörda. Fy fan vad hemska människor det finns!
- Besservissar! Sådana som tror så mycket om allting, men som i själva verket inte har en jäkla aning om vad de snackar om. Var lite ödmjuk och inte så trångsynt. Det finns faktiskt andra personer som också vet saker, bättre än er ibland. Skärp er!

Liberaler röstar först!

Vi (LUF-gänget) ska som sagt campa i morgon, utanför Nordstan. Eller ja, campa och campa. Det kommer bli disskutioner, snacksätande, spela kort, prata, ha frihets gympa, skratta, lyssna på musik etc! Ser verkligen fram emot det här. Varför ska vi då göra detta? Jo, vi ska köa i väntan på att förtidsröstningen öppnar.
Det kommer bli en grymt härlig kväll/natt/morgon som sent kommer glömmas. Och så vitt jag vet så kommer även media vara där och fotografera våra roliga påhitt. Som en från ett annat partie en gång sa, LUF är mediakåta....? Vadå, det är media som är kåta på oss...!!!


Varför bestämma möte när man inte kommer, herr miljöpartist?

Hejsan loovers!

Idag har det varit rätt stressigt (ja, det blir rätt mycket stress i mitt liv) så jag har knappt hunnit blogga eller göra någonting annat heller förutom gått i skolan och varit på CL (Café Liberal) som för övrigt inte blev något, då föreläsaren från miljöpartiet inte dök upp. Illa! Men det var i alla fall väldigt roligt, som vanligt. VI fick bestämt datum för nästa styrelsemöte och fixat ihop lite grann inför campingen i morgon i Nordstan. Men mer om det i nästa inlägg.


Söta Niclas sms:ar

Linda då, vad gör du? Söto

Aleex, the komiker! Haha, gud vad jag skrattade idag... =)

Bra och hög utbildning = hög inkomst

Vad tyckte ni om debatten? Själv tycker jag den är bra. Tyckete alliansen gick ut bra med sina tankar, och nådde ut på ett bra sätt. Jag gillar att de trycker på det här med utbildning, när det var snack om finanskrisen och skattepengarna. Och jag håller med dom till 100%, för mig är det en självklarighet att de som har en bättre och längre utbildning ska få hägre inkomst än de som är lägre utbildade och har sämre jobb. Man måste faktiskt få lön för mödan, right?
För de som har hög utbildning har satsat på det, de har tagit studielån och har verkligen jobbat för att komma dit de är. Det finns inte många som inte jobbat och satsat hårt på att få ett bra utbildning och en välbetalt jobb. Det hänger ihop!
Så satsar man på utbildning har man mycket större chanser att få ett jobb som man trivs med och som är välbetalt. Det vet alla!?


Och jag vet, att de som är låg utbildade idag hade sagt precis samma sak som mig om de hade varit en den situationen, haft ett bättre jobb, med högre inkomst och bättre utbildning. Så är det bara!

Sedan finns det naturligt vis undantag, tex att man inte har samma förutsättningar att få studera och ta studielån, eller koncentrations problem etc! Och kan där med inte få studielån eller chans att studera. Men då ska man satsa på att ge alla barn/ungdomar samma förutsättningar till utbildning. Om man utgår från det, så de som slarvar bort den möjligheten att ta vara- och göra något roligt med sitt liv får lite grann skylla sig själva om de en dag sitter i en soppbil och plockar skräp. De har i alla fall haft möjligheten...!? Att sedan gå och klanka ner på de som lyckats och satsat är idiotikst.
Men först och främst måste alla ha samma möjlihet till att studera och skaffa sig en bra utbildning innan man kan påstå det jag nyss sa! Men det är min personliga åsikt om det här med utbildning och inkomst!

Dags för LUF kväll

Nu ska jag iväg till LUF! Vi ska se på debatten mellan partiledarna på 2:an tror jag att det är!
Ha en underbar söndagskväll allesammans. Tar med mig kameran, så visar jag er i morgon=)
Love
 


The best twins ever <3







Jag älskar vårt nya hus, det är perfekt!

Hello, bästa läsare!

I know, jag har varit usel på att uppdatera. Men jag har helt enkelt inte hunnit. Nu under helgerna är det full rulle, all the time. Så det är väldigt svårt att hinna med bloggen då också.

Any way, idag har vi varit i huset hela dagen och gjort i ordning inför flytten. Vi fick ju nycklarna igår och om man säger så här, det är rätt skabbigt där inne. Men ack vad stort och fint huset är annars. Lite lort och annat elende får man försöka bortse från när man kommit över en sådan fin lya som vi gjort. Det kommer bli perfekt när vi gjort i ordning och fixat med allt, renoverat lite och så där. Gahh, kan inte vänta tills vi ska flytta!!


En del av vardagsrummet och den fina utsikten vi har! Så gudomligt fint.


Dagen i bilder;

 Gud vilken dag. Har varit i stan sedan 10 i morse och kom hem nu, för en timma sedan! Haft fullt upp i stan, ätit, shoppat, fikat och ätit. That´s way det är så mycket mat med på bilderna...;

I taxin på väg ner till stan


Mormor och jag äter frukost på cafét Tugg och detta var min frukost!

Älskade mormor på Jenasens Böfhus! Kanon god mat där...

Jag innan vi högg i =)

Mormors goda efterät. Själv tog jag en stor chokladmouse med vispgrädde och hackad choklad på!

Vår andra fika ägde rum på Åhlens!

En stor, härlig räkmacka och en flaska Vitamin! Mumma!

Vi har fått nycklarna till huset =)


Vem köper hus utan att ha sett det? Svar: Vi!

God morgon allesammans!

Idag bär det av till stan med mormor nu på förmiddagen, luncha och shoppa...med andra ord, som vanligt! Därefter blir det en sväng upp till vita huset, vi har fått nycklarna nu! Vill ni veta en rolig sak? Vi köpte huset utan att ens ha sett hur det ser ut där inne, bara på utsidan. Sjukt va? Så idag blir det en rundtur i huset också, för att se hur det ser ut =)
Haha!!

Hörs senare!
puss

Det ska löna sig att jobba, inte leva på bidrag

Ett stort skäl till att jag gick med i ett ungdomsparti på den borgerliga sidan är att jag tycker att alla dessa bidrag som sossarna vill ge är skit. Jag tycker inte det är okej att man väljer bort arbete, då man får lika mycket ändå fast i bidrag. Och givetvis tar man det som är enklast, just bidrag. Men så ska det inte vara. Jobb ska självklart vara den bästa och högsta inkomstkälla, och inte på samma nivå som bidragen. Då blir det att folk väljer att leva på bidrag och sitta hemma och dega. Ingen mening! För mig och för många andra är detta en självklarighet, men tyvärr inte för alla. Enligt mig så ska bidrag gå till sådana som absolut inte kan jobba av olika skäl eller när det är finanskris som det är idagsläget. Det är då bidragen ska rycka in, inte annars! Jag förstår faktiskt inte hur folk som tycker att bidrag är bra tänker, över huvudtaget faktiskt! Bidrag ska endast användas när det är absolut behov utav det. Annars är det arbete som gäller!
Dessutom så hade jag tyckt att det hade varit roligare att leva på de pengarna jag hade tjänat ihop, och inte fått av staten. Tänk vilken fri känsla det är...at få använda de pengarna man tjänat ihop själv, som man slitit för och förtjänar!

Vi i styrelsen för LUF har nu kommit med en idé. Vi ska göra en kampanj som handlar om just detta, att det lönar sig att jobba och inte att leva på bidrag! Jag tror att det kommer bli en grymt rolig kampanj, men framför allt viktig. Jag tror stenhårt på detta!


Min fredags eftermiddag...

Idag har det varit en hetsig dag kan man lugnt säga. Efter orienteringen åkte jag in till stan och träffade Cecilia en stund och tog en fika på Condecco, det blev grillad chaibatta med kycklingfilé och varm choklad! Väldigt gott. Det var väldigt roligt att få träffa Cecilia (Cc, som jag och Pontus alltid kallat henne), det var ett tag sedan. Och på de månaderna har rätt mycket hänt om man säger så. Så det var riktigt kul =)
Därefter var det styrelsemöte med bästa styrelsen ever, LUF-styrelsen såklart. Gud vad kul vi har det allstå. Kan knappt vänta tills nästa gång vi ses, som är på söndag =)!!!
Vet ni? Vi ska campa på tisdag i Brunnsparken hela natten. Vet faktiskt inte varför exakt men kul ska det bli. Hur mycket sömn det kommer bli på en skala från 1-10 blir kanske 2, om vi har tur! Haha!

Bästaste Cc!



The best board of directors ever <3

Jossan hjärta Odd Molly

Jag har gått och kärat ner mig i märket Odd Molly! De har så sjukt snygga och coola kläder....dock väldigt dyra vilket är nackdelen. Om de hade varit hälften så dyra hade jag nog haft dubbelt av alla plagg. Så mycket älskar jag dom!


Så fantastiskt fina kläder! Mitt hjärta smälter...

Min kondination är usel! Den måste bli bättre...

Halloj igen!

Nu har jag kommit hem och ut ur duschen. Det gick galant idag på orienteringen. Jag sprang 6 kilometer med 9 kontroller på 50 minuter. Är jätte nöjd. Men ack vad dålig kondition jag har, var hela färdig när jag kom in i mål. Jag fick gå och lägga mig i skuggan under en gran med en flaska vatten precis efteråt och låg där i tio min. Ja herre gud! Måste verkligen göra någonting åt det där med träningen. Men jag har verkligen inte tid. Kanske nu på sommarlovet då? Hade inte dte varit en bra sommaraktivitet?! Ja, vi får se!

090515

God morgon alla underbara läsare!

Idag har vi friluftsdag på skolan. Vi ska orientera en bana runt en sjö och därefter blir det korvgrillning. Men vi får se, ska nog åka hem istället när jag är klar. Funderar på att ta en runda in till stan efter skolan, vi får se!!

Bloggare senare!
Puss

Det är mysigt att planera!

Hur orkar du fokusera på så mycket samtidigt, som LUF, skolan, biljard, politiska dagar som idag, blogga etc? Var kommer inspirationen från och hur får du tiden att räcka till, gör den det? Vilka är de första prioriteringarna du gör när du planerar veckan??

Jossan svarar: Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte! Jag sitter varje söndagskväll och försöker planera ihop allt som ska göras under veckan och skriver ner det i min almanacka. Detta göra jag, dels för att jag tycker det är kul att sitta och trixa med tider och sådant men också för att jag måste. Skulle jag inte gjort det hade jag inte hunnit med en tredjedel av allt jag måste få gjort och då skulle det inte gå. Så ett bra tips är planering. Allt måste planeras! Jag fokuserar på det jag tycker är roligt. Och man håller ju på med sådant som man tycker är spännande och intressant, right? Precis så gör jag. Jag älskar LUF, biljarden, skolan och att blogga. Det är saker jag lever för kan man säga. Vissa dagar känns allt skit, och då finns det inget att göra. Men att acceptera att man har sådana dagar ibland är ett smart sätt att sedan komma igång igen. Jag är en person som blir rastlös så fort jag inte har någonting att göra... jag måste hela tiden ha något att göra, annars blir jag gnällig, sur, trött och hängig- att inte ha något att göra är rena döden för mig. Det kanske är därför? Jag vet inte, men det finns där! Mina prioriteringar är enkla. Först kommer skolan (såklart), sedan LUF och därefter kommer allt annat i tur och ordning, beroende på när det ska göras etc! Men skolan och LUF är två viktiga delar av mitt liv som jag inte skulle kunna välja bort, at all! 

Det går att påverka, ha lite tålamod bara!

Idag var det en väldigt spännande dag! Vi var cirka 25 ungdomar som hade blivit utplockade på skolor runt om i kommunen som skulle representera skolorna. Jag tillsammans med tre andra tjejer representerade vår skola. Tillsammans med ett antal politiker fick vi diskutera olika saker som borde förbättras i kommunen, då vi ska söka in om att få bli årets ungdomskommun som det så fint heter! Fick fick sitta i små grupper (på fyra stycken elever och en politiker) och diskutera hur vår drömkommun skulle vara och se ut. Vi fick komma på ett namn på kommunen, en slogan och kommunvapen. Och min grupp fick ämnet drömskolan. Då skulle vi komma fram till hur vår drömskola skulle vara, med lärare, raster, skolmat, kompisar, elever etc. Detta skulle vi sedan redovisa för hela gruppen och alla politiker som fick anteckna våra idéer och tankar. Detta fick sedan knytas ihop med att vi jämförde våra drömkommuner med vår kommun idag och kommer jobba utifrån det. Fantastiskt smart av er politiker, må jag säga. Ett utmärkt sätt att få höra ungdomarnas önskemål! Jag och några andra elever runt om i kommunen kommer att vara ansvariga, tillsammans med några fritidsledare för en uppbyggnad av ett ungdomsråd som kommer äga rum en gång i månaden, med styrelse och poliktiker. Detta för att ge politikerna all information och önskningar om hur allt kan bli bättre, vad som saknar och vad som redan är bra! Bra va?


Andreas och Jessica vid första fikan!

Jag =)

Min lilla grupp. Som bestod av mig, Jessica, Felicia, Tore och Daniel

Felicia och Jessica diskuterar

Halva gruppen

Andra halvan plus Sven som står och pratar

Och Sven igen!

Ett glas champange på altanen


Nu firar vi den fina affären med ett glas champange på altanen i det fina sommarvädret!

Trädgårdsvägen 34



Utsikten från vardagsrummet!!! Det kommer bli grymt!
Vårt hus, inom kort. Mamma skriver kontrakt i morgon! Snart blir det en stor walk-in closet för min del, bastu, en egen våning!!! Kan inte vänta =)

Vilken outfit är snyggast?






Planer ändrade

Det blir ingen skola nu på förmiddagen. Andreas, vår fritidsledare kommer och ämtar mig halv nio och kör mig och Lesa (en tjej i min skola, urgullig) till ett möte som ska äga rum idag. Ett möte om hur man ska utveckla kommunen för oss ungdomar, hur vi vill ha det, vad vi vill ha, vad som fattas och hur våran drömkommun ser ut. Det ska bli grymt roligt!


Chinos från Gina tricot, topp från H&M, skor från Ecco, skärpet köptes i Tyskland och skinnjackan!

090514

God morgon!!

Idag vaknade jag med strålande humör, vilket är väldigt bra. Ska ha min engelska redovisning idag om miljön. Det ska bli riktigt kul. Det blev tyvärr inget videoklipp, då vi började skratta varje gång vi skulle spela in. Så vi får ta det live istället, framför hela klassen. Men det ska nog gå bra. Jag har ju som sagt vaknat upp pigg och glad!


Något som aldrig skulle hända mig;


- Att jag dricker mig full för skojs skull, patetiskt
- Att jag börjar röka och använda tobak dagligen, gud vad äckligt och ohälsosamt
- Att jag färgar håret svart och börjar skära mig och sitter inne, ensam i ett mörkt rumt. Vadå socialt okompetent?
- Att jag tar bort min blogg och blir en slav under Lunarstorm
- Att jag startar bråk med mina vänner för att ha något roligt att göra

Frukt är inte godis

Jag kom nyss på mig själv att jag har gått och blivit nyttig. Idag på Konsum sprang jag inte fram till godishörnan och roffade åt mig godis som om det vore en tävling utan gick lugnt och sansat fram till fruktavdelningen och plockade på mig en massa god frukt. Något som aldrig skulle hänt för en vecka sedan. Suprise! Det blev gröna, syrliga äpplen, kiwi´s, meloner och en ananas! Antar att det har blivit för mycket sötsaker på sista tiden, man tröttnar väl.
Antagligen är frukt det enda som inte är onyttigt med smakar gudomligt?

Dagens val av klädsel;


Jeansjacka från Sunshine, tunika från Monsoon, tights från H&M och skor från Fred Perry!
En enkel men mycket bekväm outfit

Inget kan mäta sig med ABBA´s fantastiska musik!

Jag måste bara få skriva av mig lite om hur mycket jag älskar ABBA för tillfället. Jag är inne i en slags ABBA-mani, vilket innebär att jag måste få lyssna på dom hela tiden. Då menar jag hela tiden! Blir på dåligt humör om det går för lång tid mellan låtarna eller om någon säger att jag ska stänga av skiten. Vadå skiten? ABBA är tidlös musik, som aldrig kan lyssnas sönder eller bli gammalt. Låtarna funkar jämt!
Just nu skulle jag inget heller vilja än att ABBA kom ut med att de skulle göra en en comeback turné (spelar ingen roll var, jag hade betalt hur mycket som helst för att få se dom live, en endast gång innan jag dör) och spela alla dessa underbara låtar på en och samma kväll. Det hade varit gudomligt. Och vilka hade inte gått på den turnén? Ni som inte skulle gjort det, släng er i väggen. ABBA har gjort den bästa musiken ever, och alla andra som säger något annat...ni pratar bara en massa bullshit. Ni har ingen aning om vad musik egentligen är!


Om 42 dagar smäller det! USA, here we comes!

Gud vad härligt det hade varit med en resa nu! Det spelar egentligen ingen roll vart, bara att få komma iväg är himelskt. Mest av allt längtar jag tills USA, då vi ska dit, jag, pappa och Pontus i juni, den 25:e! Det kommer bli så jäkla grymt. Och just det, jag måste fråga er som varit där tidigare eller som känner till USA rätt bra, några sevärdigheter som inte får missas eller några gryma shoppinggator, centrums? Är öppen för alla slags förslag =)


Days like today, is something I really hate

Just sådana här dagar som idag är något jag verkligen hatar. Har absolut ingenting att göra, går bara här hemma och äter (ja, jag äter när jag är uttråkad) och tittar på tv. Internet krångla också, så jag surfar via mobilen. Allt är bara fel, fel, fel!!! Har ingenting vettigt att göra. Det är nästan så att jag önskar att vi fick lite läxor, så jag kände att jag gjorde något vettigt. Men såklart, skolan är snart över och läxorna mynnar ut nu fram emot slutet. Så läxor kommer jag inte se mycket av resten av terminen! Vilket är rätt skönt, men ändå inte. Ja, ni förstår. Jag är jätte uttråkad och vill inget hellre än att ha något att göra. Jag får helt enkelt skaffa mig mer intressen, eller kanske jobb? Eller varför inte ett träningkort så jag kan komma igång med min hälsa och träning. Ja, det finns mycket att göra. Men just en sådan här dag som idag har jag varken ork eller lust att ta itu med det och fixa det. Så det får vänta.....tills jag kommer på bättre tankar!

Vill verkligen be om ursäkt för sämst uppdatering. Men jag lovar, har fått sjukt mycket insperation de senaste dagarna till bloggen, som ni kommer att få ta del av i morgon och framöver!

Puss


Internet krånglar...

...kan tyvärr inte skriva! Hoppas ni har överseende, ska försöka fixa det ikväll. SItter för övrigt i skolan nu och håller på att skriva mitt teknikarbete som vi sla göra. Hörs sedan =)
Puss

Om jag säger Blondinbella, vad säger ni då?

Hejsan alla underbara läsare!

Kom precis hem efter skolan nu och är hemma hos Natalie. Vi ska göra klart vårt engelska miljötema redovisning som vi ska ha imorgon inför klassen. Men vi har pratat med vår engelskalärare Wivan, och vi får spela in det på film och visa det för klassen på tv:n istället. Så det är vad vi ska göra idag, spela in hela vårt program och lägga över den på en skiva som vi kan ta med oss imorgon. Det kommer bli ett grymt roligt framförande, då vi har lagt in lite spex också, i allt detta miljöprat. Ni kan få en ledtråd, Blondinbella! Där har ni att klura lite på, tills vi hörs igen om några timmar. Då ska jag berätta och kanske lägga ut en klipp! Vi får se!

Nu ska jag och Natalie ut på hennes altan och sola lite innan hennes pappa kommer hem och hjälper oss med filmkameran.
Puss puss


Övernattning hemma hos bästisen

Hejsan sötnosar!

Önskar er en god natt! Ska strax gå och lägga mig nu...är as trött. Orkar knappt hålla ögonen öppna. I morgon har vi NP i biologi, dock endast ett testprov. Vilket betyder att våra betyg inte kommer att sättas utifrån detta provet, gud så skönt. Så det är endast ett test för att se om de ska införa det till nästa årskurs! Men jag tänker i alla fall göra mitt bästa och försöka svara på allting.

God natt alla mina underbara läsare!


Jag utanför Natalies hus tidigare idag!

Hemma hos min andra halva <3






Natalie, I love you!!!

Underbara, fantastiska, älskade LUf!!

Hejsan alla söta läsare!

Dålig uppdatering idag, I know. Men som vanligt så har det varit full rulle hela dagen, först skola, därefter bar det av till McDonald´s för att få i mig mat så fort som möjligt och sedan dirket till LUF, som för övrigt var mycket roligt och intressant! Idag var det andra delen av retorikföreläsningen som har delats in på två gånger. Denna gång till mer inriktat på hur man bygger upp ett framförande, inledning, huvudinnehåll och avslutning samt några bra argument att ha om man kommer med i en plötslig debatt eller några bra fraser att bemöta olika pertiers argument! Med andra ord, ett kanon möte idag igen! Vad ska man säga...What a wonderful LUF!!! Sedan jag gick med i  LUF har jag lärt mig hur mycket som helst, då pratar vi stora summor (om man nu kan räkna det så). Vilket är kanon! Dessutom har vi i styrelsen haft möte och vi har kommit på en hel del bra grejer att komma igång med, bla mingelkväller, temadagar/kvällar och insändarkvällar där man får lära sig att skriva och uppbyggnaden av en insändare. Efter varje insändarkväll skickar man in ett antal till olika tidningar...och på det sättet kommer vi synas och höras väldigt mycket, och lära oss samtidigt. Perfekt!





Dagens klädval;


Jeans: Cheap Monday, tröja: ? och skor: Fred Perry!

En mycket bra kommentar

rikard p  om Platte international, in my as!:
Hej!
Jag har också fått en faktura från Platte-bolaget, som är rena bluffföretaget och som har sitt juridiska säte på Gibraltar.
Det är således ett gäng gansters som står bakom och de tjänar pengar på två sätt.

1. Porrsufare med dåligt samvete, som inte vill låta fru eller barn se vad dom gjort och som därför snällt betalar de 750 kronorna.

2. Högst upp på fakturan finns ett telefonnummer, ring INTE det! Det gjorde jag och medans jag skällde ut den stackars telefonisten tickade maxtaxan 19 kronor i minuten, så jag blev ändå lurad av företaget, samtalet varade typ 20 minuter eftersom jag först snällt, sedan i något hårdare och bestämd ton, förklarade att jag aldrig i mitt liv sökt medlemsskap i "SwedishBlue", för att till slut desperat skrek attde genast skulle sluta med dessa bedrägerier... När de inte lade på luren, utan hela tiden bara fortsatte samtalet anade jag ugglor, och mycket riktigt, nu får jag en telefonräkning på 502 kronor (varav 499 går till Platte Services-skitbolaget) bara för jag var dum och ringde och klagade. Så gör ingenting alls. De har inga som helst möjligheter att kräva en på pengar och man får ingen betalningsanmärkning heller, som jag var rädd för. Det har jag kollat med KV (Konsumentverket)

Rikard P

Jag har polisanmält bolaget, men det är tyvärr ingen juridisk tyngd i det, för eftersom bolaget agerar

A big NO!

- Jossan, vad är det första du ser hos en kille?
- Skorna, helt klart!

Alltså förlåt, men att gå i gympaskor är verkligen inget hit, definitivt inte på stan. På gymmet, visst men absolut inte bland folk!! Det är så otroligt fult...


A very big NO!

Så klockren

-Ursäkta, har ni solglasögon här?
- Nej, tyvärr! Men vi har ögonskugga...

Fjortisstylen, inte min grej!


Vad tycker ni om alla dessa bilder med tjejer i detta skick? Själv tycker jag det är otroligt fult och naivt. Jag har aldrig, under hela min tonårsperiod ens varit nära av den här speciella fjortisstylen! Jag har aldrig haft en sådan stor förändring, utseendemässigt som vissa kan ha, och det beklagar jag. Tycker synd om sådana som hamnar i dessa fjortisperioder där man spökar ut sig med brunkräm, idomin, bandanas och "partille jonny style".

Hur man fraktar en stor, tung tvättbag ner för trappan;

Watch and learn...






Storstädning pågår i det lilla gula huset!

Nu är det full rulle i huset. Alla städar och har sig...mäklaren kommer i morgon och ska kika lite på huset. Eftersom vi kanske ska köpa vita huset, som det så fint kallas så måste vi få sålt detta också. Därför håller vi som sagt på att städa genom hela huset, för att mäklaren ska få ett så bra första intryck som möjligt. Men det är väl  inte så konstigt? Det är ungefär samma som när man städar innan städerskan kommer, right? Så länge får ni se mina fantastiska "före- och efterbilder" som jag tog förra gången det var storstädning. Men tro mig, nu ser mitt rum mycket värre ut än vad det gör på bilden....bilden är ett välstädat rum (om man nu kan uttrycka det så) jämfört med det är nu! Katastrof! 


Min Mulberry-samling


Nu har så många frågat om alla mina mulberry saker, vad jag har för något från mulberry, vad man kan köpa det och vad det kostar. Så nu tar jag det en gång för alla;
Jag har köpt alla mina mulberry accessoarer i NK-huset på fredsgatan i Göteborg. Där inne har Mulberry en egen shop! Men priserna skriver jag inte...
Mulberry Basewater (den stora bruna väskan)
Mulberry Antoney (den lilla bruna väskan)
Mulberry sminkväskan (den svarta lilla necisären)
Den rosa plånboken
Min bruna avlånga plånbok
En halsduk (ej med på bild, pga den är hemma hos pappa)
Senare, när det lider mot hösten och skolan börjar igen ska jag köpa mig en agenda att ha!

Jeansens Böfhus, the one and only!

Hejsan!

Har precis kommit hem från en lunchtur med morfar och mamma på Jenasens böfhus! Hur trevligt som helst. Tog det gamla vanliga, deras populärbiff med favoritsås och råstektpotatis och sedan blev det våffla med glass och grädde till efterrätt. En perfekt söndags måltid!


Jag i bilen på väg ner till stan

Jag och mamma på Böfhus! Är vi lika?

Älskade morfar


Bilder från igår;


Vi ungdomar stod och väntade vid kundtjänst för att få var sitt skepp att börja vid!

En del av butiken

Jeff rensar bland listerna, tro mig, bara det är ett heltidsarbete...så sjukt mycket jobb!

Vi käkade pizza till lunch. Beijer hade beställt 40 pizzor och 48 liter cola!!!

Köa till chokladmaskinen

Äntligen min tur =)

Jörgen rensar bland spiken skruvarna. Också en enort jobb att klara av på en dag

Liljan räknar....

...och jag dansar!!

Grattis tjejer;


Omdöme: Jättefin design! Mycket bra tips och snygga bilder.

Omdöme: Sjukt snygga modellbilder! En härlig och rolig tjej.

Omdöme: Sjukt speciell nish! Roligt att läsa om hur det är att gradiv i så ung ålder.

Omdöme: En tjej med många roliga inlägg, mycket tips, foton etc! Roligt att läsa.

Omdöme: En mycket blandad och varierad blogg. Vilket är mycket intressant att läsa!

Omdöme: Mycket bra fotograf! Fantastiskt bilder...

Omdöme: Påminner mycket om mig själv. Bra blogg, med gryma inlägg!

Omdöme: En grymt söt tjej med en rolig och varierande blogg!

Omdöme: Hur fin blogg som helst! Hennes hår är fantastiskt fint =)

Omdöme: En mycket cool, rosa blogg med roliga bilder. Ett avslapnad lätt blogg!

Vita huset till salu

Nu har mamma sett att hennes barndomshus är till salu och vill väldigt gärna flytta dit. Det kommer vi nog också att göra, inom kort. Hoppas jag! För mig blir det bara positivt med flytten, då jag får större rum med kakelugn, walkincloset, bastu och egen dusch! Perfekt med andra ord!! Dock är inget bestämt men vi jobbar på att köpa det...!


Inte detta huset, det råkar bara ha samma namn. Haha! Men det är ganska likt =)

Inventeringen avslutad!

Hallå!!

Gud vad trött jag är, mina ben värker! Har stått upp nu i 7 timmar och bara räknat och räknat alla varor i hela butiken. Ett ofantligt jobb, som tur var så var vi näsan 20 stycken som hjälptes åt och klarade av det från 8-17 med en timmas lunchrast. Vilket teamwork! Vi fick räkna hur många det fanns av varje vara i hela butiken och på lagret och sedan "blippa" in dom i en maskin som jämförde med kassan, hur många vi hade sålt där och fick en totalsumma. Den summan skulle sedan jämföras med hur många exemplar av varan vi hade fått av leverantören och därmed se om något hade blivit stulet. En bra idé, men mycket jobbig! Som tur var så är vi så grymma att vi klarade av det med råge. Det kommer även bli en hel del pengar, då jag jobbade på en lördag vilket betyder att jag får OB-tillägg (obekväm arbetstid) som är på ganska många procent. Så idag var en lyckad dag!!

Vad har ni gjort?

P.s. Nu ska jag läsa alla era bloggar och välja ut 10 stycken som jag tycker om!

Job until eight o´clock!

Bråttom! Ska till Jeff om fem minuter. Hinner inte blogga. Vi hörs ikväll, när jag slutar. Det kommer säkert bli tidigat 20.00. Men försätt anmäla er till Veckans blogg, ni har tills jag säger stopp, alltså tidigat 20.00! Kul att så många redan är med. Det ska bli kul att få läsa alla bloggar sedan och välja ut tio av de som jag tycker är bäst!
Puss och lycka till!


Passa på att anmäla er till Veckans blogg!


Väljer ut 5 10 vinnare i morgon kväll. Vinnarna bildlänkas från bloggen - skriv bara en kommentar i detta inlägg!

Nu går det inte att anmäla sig längre! Men kul att så många var med och tävlade! Det kommer fler sådana chanser. Måste bara säga att alla hade grymt fina bloggar, men tyvärr kunde jag bara välja ut 10 stycken!

Bellitudo

Fick nyss ett mail från en tjej som frågade var Bellitudo ligger och vad man kan göra mer där, förutom brynen. Och det tänkte jag svara på!
Bellitudo är en skönhetssalong där man kan göra allt som har med skönhet att göra, brynen, fransarna, sminkningar och en massa andra behandlingar såsom ansiktsbehandling etc! Ett kanon ställe, med grym personal. Garanterat västra Sveriges bästa hudvårdssalong! Besök, besök, besök! Drottninggatan 61, telefonnr: 031-7113353!
Själv brukar jag gå till Sara, de är bara två stycken som jobbar där. Och båda är suveräna men Sara är bäst, enligt mig.


Saker att göra innan och inför skolavslutningen;












Resultatet från Bellitudo! Visst blev det fint?


Vardagssörja

Hejsan allihopa!!

Nu är jag hemma efter en kort skoldag och ett besök på Bellitudo, med lyckat resultat! Ska visa er senare!
Ikväll blir det hem till pappa som gäller. Han ska iväg till Kållandsö (vårt sommarställe några mil utanför Lidköping) och jag ska jobba i morgon! Så jag hinner tyvärr inte åka med dit upp och träffa alla kusiner. Men men. Jag får i alla fall jobba, vilket inte många i min ålder får. Så jag tar såklart vara på varenda chans jag får =)
Ska därför vara hos honom ikväll, då jag aldirg träffar honom annars!

Puss

Fredagsstassen


                          Klänning från Monsson, skor från Ecco

Puppegosning!


Angående Platte International

Jag har fått många frågor angående inlägget jag skrev om Platte....!
Jag tänkte besvara några frågor som ni undrat över och det är bla: Vad ska jag göra när de säger att jag ska betala, hur får jag bort det, ska jag betala, vad händer om jag inte betalar?

Så här är det (nu låter jag som en professor i detta ämne men det är jag inte, haha) att vi ringde till Telia, våra bredbandsleverantörer och bad dom hjälpa oss. Detta tycker jag att ni också ska göra! Han på Telia sa att vi hade problem med brandväggen (fråga mig inte vad det är för något) men det hade vi i alla fall. Så de fixade den per telefon och nu funkar det jättebra. Men den här Platteskriten finns fortafarande. Och de på Telia sa att det enda som går att göra för att få bort det är att formatera om hela datorn, hårddisken. Alltså blåsa ur den och börja om från början, altenativt köpa ny dator. Och detta ska vi göra, någongång...vi har inte orkat göra det än, då vi blir utan dator ett par dygn.

Nu har Platte fakturan lagt sig över hela skärmen och blinkar, detta går inte att ta bort förrän en minut har gått. Dessutom lägger den sig som en ikon på skrivbordet samt en direktlänk till porrsidan. Man undrar vart det ska bära hän!  Vi kommer att polisanmäla det här, då de hotar med en massa saker, agenter och kronofogden.

Alltså:
Ring er bredbandleverantör och be dom hjälpa er
Se till att ni har en bra brandvägg som blockerar sådan skit
Fakturan är påhittad, betala ej!
Polisanmäl om ni orkar eller kontakta konsumentombudsmannen!!

090508

Yes, äntligen fredag. Nu är det bara några timmar kvar tills det är helg. Woho!!
Denna vecka har varit riktigt seg, till skillnad från andra veckor. Men jag antar för att det är för at skolavslutningen närmar sig med stora steg. Och alla är verkligen supertrötta.
Efter skolan idag ska jag till Bellitudo, en "skönhetsstudio" och fixa ögonbrynen, vaxa, plocka och färga! Det kommer bli sjukt snyggt, som alltid. Några har frågat om jag går på salong och gör detta ofta och ja, det gör jag faktiskt. Jag går dit var tredje vecka och får dom fixade. Det kostar inte mer än 200 vilket jag tycker ät ett bra pris för vad man får. Att ha fixade och snygga bryn gör mer än vad man tror, mycket mer! Så det är ett bra skönhetstips, ha snygga bryn!
God morgon, förresten!

Bloggar senare!
Puss


"Partille Jonny" - Ett skämt?

På min skola går nästan alla klädda så här, med bigbrother frisyrer (håret hårt slickat mot sidorna och spretigt) och byxorna nere vid knäna. Vilket patetiskt mode...! Så otroligt fult, vem vill gå runt så? Inte jag i alla fall!

Det värsta, tofsarna är färgglada?!

Hjälp, jag är med i en japansk tv-show!

Gud vilket program. Har aldrig skrattat så mycket som jag gjort nu i 20 min, då jag satte på tv:n. Det är ett riktigt sjukt program måste jag säga. Men vem har sådan knäpp fantasi att man kommer på en sådan här knasig idé egentligen? Det måste vara en japan...haha!


Tacos med Natalie


Tacos med Natalie till middag! Hörs senare!!
Puss

Natiiss är här, och vi gör i ordning oss nu innan skolan! =)



Today I´m wearing this;


Skjorta från Ralph Lauren, jeans från Cheap Monday och skor från Ecco

Frukosttime!!!


090507

God morgon allesammans!
Sovit gott? Jag har själv sovit som en stock hela natten. Gud vad kul att det var så många besökare igår, 150 st! Det är helt otroligt att så många har kommit in på min lilla blogg..men ack vad kul det är!

Torsdag idag, vilket betyder lång skoldag, Slutar inte förrän 16.30. Så vi hörs då!

Besöksrekord =)


Kanske inte så många besökare för storbloggarna, men för mig är det väldigt roligt! Nu kommer jag sova gott inatt =)
God natt alla underbara läsare

Vilken bild är finast?

Gud vilken fantastiskt fin eftermiddag det är! Ännu bättre att det inte finns några läxor att göra utan kan vara ute hela tiden och bara njuta av det vackra vårvädret. Perfekt att bli fotad också, här kommer några bilder från eftermiddagens fotografering;





Nellans.blogg.se


Nu har Nellan kommit igåg med bloggandet igen! Hoppas ni besöker hennes blogg =)
Kram

Läsarfråga

Hejsan! Hur kommer det sig att du kan ha så mycket dyra saker, kläder, väskor, elektronik när du går i skolan och inte jobbar? Är du mycket bortskämd?

Jossan svarar: Först och främst vill jag bara påpeka att jag inte är bortskämd. För varje sak jag får/köper finns det ett visst behov av det, annars skulle jag inte ha det. För att ta ett exempel så tar vi kameran jag fick förra helgen, den fick jag för att jag ska ha med mig den då jag inte kan ha med mig den stora systemkameran över allt, utan då passarde bättre med en liten kompakt kamera! Dessutom är det så att jag hjälper min mormor väldigt mycket med olika saker och ting, då hon är gammal och har haft storke flera gånger. Detta vill hon såklart återgälda genom att tex ge mig saker eller pengar. Så på ett sätt kan man säga att det är ett slags jobb, dock inom familjen! Sedan så har jag faktiskt ett jobb som jag jobbar på under lov och lediga dagar. Jag står i kassan på Beijer Byggmaterial och tjänar där med egna pengar att shoppa för! Så bortskämd är att ta i, men att jag kanske har lite bättre ställt än andra. Att jag får allt på silverfat stämmer absolut inte...

Skolan lider mot sitt slut, det märks på eleverna

Hejsan alla underbara!
Har tagat ner något nu, sedan i morse. Då jag var både trött och försenad, ingen bra kombination inte. Men det gick, jag hann till och med i tid vilket förvånade mig =)

Skolan gick bra idag. Det hände inget speciellt utan allt rullade på som vanligt. Eller ja, som vanligt och som vanligt. Skolan slutar snart och allt fler elever hakar på flamståget, eftersom det inte är några fler prov eller stora inlämningar. Så alla elever, speciellt 9:orna är rätt trötta och lata nu så här i det sista och väljer den enkla vägen istället....! Men det är väl så det ska vara?


Nu kommer vi snart skingras med vinden!

Jossans outfit, 6 maj!


Chinos från Gina tricot, jeansjacka från SunShine, linne från BikBok, sjal från spanien,  väska blir från Mulberry (anthony) och skor från Fred Perry!

090506

God morgon allesammans!

Onsdag idag, skönt. Dagarna rullar på, snart är det fredag igen, gud vad härligt! Har jätte bråttom idag till skolan, har försovit mig!
Vi hörs senare

ABBA´s bästa låter genom tiderna


Vi komma, vi komma...





Framtiden är vår!!

Dags för promenad med Elin, hjärtat mitt!


Natruligt är finast


En bild på mig utan något som helst smink eller annars krims krams! Helt naturlig, och vacker!

Ett smakprov på min avslutningsklänning!


Jag är egentligen en riktig plugghäst!

Hejsan allihopa!
Hemma efter en super rolig dag i skolan. Jag tror nog att jag och Natalie har roligast i skolan, då vi kan skratta och flamsa rätt mycket utan att det går ut över betygen. Detta på grund av att vi legat i från 6:an, skött våra läxor och prov, varit aktiva på lektionen och varit positiva och glada till allt vi håller på med. Är man det så får man ta det lite lugnt ibland, vilket vi gjorde idag. Dock inte på matteprovet som vi hade idag, det gick strålande!!!

Var på McDonald´s alldeles nyss med mamma och Nellan och snart kommer Helena (Sömmerskan) hit och ska prata lite grann. Ska också testa klänningen och se om den behöver justeras eller ändras på något sätt. Det är dock bara ett prov plagg, själva klänningen är inte klar ännu!

Puss


Dagens outfit!!


Jeans från Gina Tricot, linne från BikBok, tröja från Benetton, skinnjackan, stövlar från Hunter och paraply från Callaway

090505

God morgon!
Såg precis att jag hade besöksrekord igår, gud vad kul!

Idag är det tisdag. Vilket innebär, för min del, att matteprov står högst upp på schemat idag. Vi har NP (nationella prov) i matte B idag, den svåra delen där man måste skriva hur man kom fram till svaret och inte bara svaret...lite krångligare. Men det gäller att bara att ha tungan rätt i mun och koncentrera sig lite extra, så ska det nog gå bra. För min del är det gå igenom som gäller, gå igenom hela provet efter att jag har skrivit för att se om jag fått rätt enhet, rätt svar etc!

Bloggare senare.
Puss


Jag och mamma från i påskas. Denna och bilden i förra inlägget kommer från Karolina, min kusin!

Är vi lika?


En bild på mig, mamma och Pontus från påsken...

En önskeoutfit


Slitna jeans från forever21
Cremefärgade ballerina från H&M
Snygg väska från Chanel
Sweatshirt med uppvikta ärmar från Monki

Tips inför klasspresentationer

1. Förbered dig noga, med material och klädsel. Ja, det är faktiskt viktigt med klädsel, för att ge ett bra första intryck och för att få förtroende. Alla vet att man söker sig till sådana som är som en själv, med samma klädsmak etc. Det blir mycket enklare att få publiken (klassen) att lyssna på vad du har att säga om du är på samma nivå som dom. I klädsel och i uttryck! Alltså inte för annorluda klädstil eller för svåra ord så att alla inte förstår.

2. Tro på dig själv och på vad du säger. Om du kommer in i klassrummet med sjaskig hållning och en mesig, rädd röst kommer du inte få någon speciellt bra uppmärksamhet. Stå stadigt, prata från magen, då får du en bra, jämn och hög röst så att du hörs tydligt. Och prata med självförtroende. Du måste själv tro på vad du säger, även fast du inte har en jäkla aning. Men om inte du tror på det, blir det omöjligt för de andra att ens överväga att tro på det du säger.

3. Var glad, trevlig och positiv. Ha kul med publiken (klassen), skapa en dialog och inte en vanlig tråkig klasspresentation. Få med dig lyssnarna, skoja, fråga efter deras namn och anpasa din presentation efter klassen. Alla klasser är inte intresserade av samma sorts politik eller ämne. E byggklass ute på landet har inte samma intresse som samhällsklassen inne i stan. Våga variera dina presentationer!

4. Var lugn och sansad. Stressa inte upp dig för att du blir nervös eller orolig. Ta det lugn och sansat, låt det ta den tiden det tar. Låt de ställa frågor eller få jobba i grupper om du tycker det är jobbigt att prata själv. Låt klassen göra jobbet, tänka och analysera över vad De tycker om olika ämnen.

5. Analysera efteråt, vad gick bra, dåligt etc! Tänk efter vad du gjorde bra och vad du kan förbättra till nästa gång. Var tröjan bekväm? Var toffs rätt? Skapa dig en bekväm och rolig presentation genom att lära dig av dina misstag!

Med andra ord:
- Föreberde dig med klädsel och material
- Tro på vad du säger
- Anpassa presentationen efter publik (klass)
- Ta det lugnt och sansat
- Analysera efteråt!

Och kommer det en fråga från en elev som du inte har svaret på eller som du inte är så insatt i, säg att du inte är så insatt men att du gärna tar elevens telefonnummer eller mailadress och tar reda på svaret och sedan skickar eller ringer och berättar!
Lycka till!

The hardest, but the best day in my life, ever!

Gud vilken dag! Har knappt hunnit andas sedan i morse....! Det har varit full rulle hela dagen, fick ringa till Helena (sömmerskan) och flytta på mötet. Hade hunnit annars! Men gud vad kul det var på LUF idag, kanske den mest roliga och givande kväll jag någonsin haft. Det ni! LUF är verkligen bäst, mot alla odds.

Vi fick lära oss en hel del om hur man håller klasspresentationer, hur man gör bra debatter, vad man ska tänka på, hur man ska förebreda sig och hur man genomföra olika presentationer! Fantastiskt lärorikt!
Ska skriva några tips till er som jag lärde mig idag lite senare!

Hörs senare.


Too much to do....

Hejsan!
Nu kommer snart Hans, han ska köra mig till LUF! Ville bara säga att jag lever och att det är väldigt stressigt för tillfället, och för hela veckan framåt!
Det är både matteprov och svenskaprov denna vecka, två stora och viktiga prov som har stor betydelse på betygen. Så det blir mycket plugg nu denna vecka. Men mer om det ikväll!
Nu ska jag åka!
Puss


A rainy day has come

God morgon, underbara läsare!

Måndag idag, vilket innebär att det är en hel vecka kvar tills det är helg. Herre gud, vad lång tid när man tänker efter. Men så ska vi inte tänka, då kommer det aldrig gå!
Skola till 16.20 idag, därefter kommer Helena (Sömmerskan som syr min klänning) hit för lite inspektion av mått etc. Ska även gå testa klänningen, en prov del som det heter och se så att den passar och är snygg! Men det tror jag allt, hon är kanon duktig. Vi har redan tre klänningar som hon har sytt, och de är väldgt, väldigt, väldigt fina, så något annat tror jag inte om den nya!
Därefter är det LUF som gäller. Idag börjar retorikdelen som kommer hållas i två delar, av Moa och Josefin. De ska prata lite grann om vad man ska tänka på när man står i en debatt, vanligt argument som kommer från de andra partien och hur man bemöter de, hur man håller klasspresentationer bäst för att ge ett så bra intryck som möjligt etc. Mycket intressant och lärorikt, enligt mig. Jag tror det kommer bli kanon!

Bloggare senare!
Puss


Jeans från Bling, topp från Gina Tricot, tröja från Benetton, skärp köpt i Tyskland, stövlar från Hunter och paraply från Callaway

Platte international, in my as!

Nu har Roger (Nellans pappa) suttit här i över en timma för att reda ut skiten. Vi har nämligen fått en faktura från "Platte media" som företaget kallar sig för på 750 kr. Vi har tydligen, enligt dom (klockan 04.57 på morgonen den 10 april) skaffat ett konto på SwedishBlue, en porrsajt och laddat hem en massa porrfilmer. Wrong, wrong, wrong! Vi sitter inte uppe hela natten och porrsurfar i vår familj och skaffar en massa konton där man binder upp sig på ett kvartal och har fri tillgång till porrfilmer och betalar 750 kr/kvartal.

Det är alltså ett spam som någon lagt in på datorn och lagt upp som program på hårddisken som står och tickar och tickar upp summan.
På fakturan står det att om inte vi betalar inom 7 dagar så kommer deras agenter och hämtar oss samt stämmer oss. Denna faktura har alltså kommit upp på vårt skrivbord, som bakgrund varje gång vi sätter på datorn och påminner om en faktura på något som vi inte beställt. Vi fick ringa Telia och fråga dom om de visste vad det var för något, och de kände igen skiten. Det är ett virus, en trojansk häst som lagt sig på vår hårddisk och tickar pengar. För att bli av med skiten måste vi formatera (ominstallera) hela datorn och rensa den på alla program, blåsa ur den helt enkelt. Vilket jävla jobb man får för att en person har roat sig med att göra en sådan trojans häst i hopp om att få in en massa pengar från folk som tror sig har skapat ett konto på porrsajter....Idioter! Fan vad trött jag blir på sådant här...kan inte allt bara fungera utan en massa problem?? Gaah, jag blir tokig!

Om ni får en sådan faktura, låt er inte luras! Det är ett virus....

Korkade färdtjänst

Hejsan!

Har varit på plantagen idag med mormor och ätit lunch (kycklingsallad) och köpt lite blommor. Mormor fick också med sig lite blommor och ett bord att ha på balkongen. Ännu en givande dag =)
Vet ni vad mormor berättade för mig idag? Hon berättade att när hon och hennes väninna skulle åka färdtjänst ihop för någgra veckor sedan fick de inte det. Utan de skulle åka i var sin bil ner, trots att de skulle till samma ställe och var i sällskap. Samma hände ett gift, äldre par som skulle åka. De fick heller inte dela bil utan fick ta var sin. Patetiskt va? Det var nog det dummaste jag någonsin hört....! Jaja, kul var det i alla fall att lyssna på!


Mumma!


Min och Nellans frukost!
Varm choklad med vispgrädde och chokladsås
Vanilj-yoghurt med hallon, valnötter och honung!

Videoinlägg


Svar på era frågor!

Vad är ditt drömyrke ?
Svar: Läkare, men också egen företagare! Kanske en läkare med egen klinik, varför inte?

Vad skulle du göra om du vann 10 miljoner kr?
Svar: Jag skulle första och främst skaffa mig en Mulberry Agenda och sedan en massa kläder. Jag skulle också skänka bort en hel del till rädda barnen och resten skulle jag betala studielån med och lite annat smått och gott!

Vilka språk kan du?
Svar: Flytande? Svenska men jag kan prata engelska helt okej och spanska halvt om halvt.

Vem har du som förebild?
Svar: Hmm, jag vet inte! Jag har inte någon speciell, men alla som vill något med sitt liv och satsar på sina drömmar är mina förebilder!

Vilket är ditt favoritämne i skolan?
Svar: Spanska, svenska, fysik och samhällskunskap

Vad för smink använder du oftast?
Svar: Endast smink från i.d, men jag har mascara från Dior, och det är kanonbra!

Vad ska en blogg innehålla för att du ska vilja läsa den?
Svar: Den ska vara intressant att läsa om, mycket bilder, gärna outfits, personlig och rolig. Mycket tips och tävlingar går alltid hem.

Om du fick träffa en person som inte längre är vid liv, vem skulle det vara och varför?
Svar: Min farfar, helt klart! Jag saknar honom så sjukt mycket, och har mycket att berätta för honom som har hänt sedan han dog, och han var så bra på att prata med och ge tips och råd om vad man skulle göra vid olika situationer. Han var helt enkelt bäst!

1) Vad var din största dröm när du va liten?
2) Har du fortfarande kvar den drömmen? Om inte, vad är drömmen nu?

Svar: Frisör och modell, nej,mina drömmar har förändrats totalt på bara ett par år. Nu skulle det aldrig falla mig in att utbilda mig till frisör och jobba som det! Inte alls mitt intresse.

vad har du för planer i sommar?
Svar: USA i 10 dagar och sommarjobb resten. Det kommer bli en kanonsommar för min del, kan inte vänta tills det blir sommarlov....

favorit på tv?
Svar: Andra avenyn och Robinson

mjölk eller vatten ?
Svar: Vatten! Hatar mjölk...

vad tycker du om för musik?
Svar: ABBA och Madonna är som en drog för mig. Deras musik är gudomligt bra. I  love them!

Vilka länder har du varit i?
Svar: oj, väldigt många! Thailand (2gånger), Frankrike (3gånger), Spanien (3gånger), England (3gånger), Venezuela, Italien, Tyskland (2gånger), Danmark (3gånger), Norge (2gånger), schweiz, Österrike, Turkiet (3gånger), Singapore och en massa småländer lite över allt som jag inte kommer ihåg just nu...

hur mycket shoppar du kläder för i månaden?
Svar: Det blir en hel del faktiskt, dock endast 700 kr från mitt barnbidrag resten får jag utav mormor och morfar

Skidsemester eller solsemester?
Svar: Solsemester, helt klart. Men skidsemester har jag aldrig varit på, så jag kan inte riktigt uttala mig, men jag älskar solen och värme

Vara inne eller ute?
Svar: Ute

Glass eller godis?
Svar: Godis

Vad kommer du ha på dig i sommar, hetaste plaggen?
Svar: Jeansjacka, jeansshorts, gladiatorsandaler, tygskor, klänningar och högmidjade kjolar med tajta bodys

Vilken färg har din tandborste?
Svar: Jag har en Oral-b tandborste (elektrisk) Den finns endast i en färg; blå-, vit-, gråaktig

Vad är ditt favoritplagg just nu?
Svar: Min jeansjacka och mina svarta jeans från gina!

hur tror du andra uppfattar dig ?
Svar: Svår fråga, snäll, omtänksam, rolig, glad och pålitlig

hur skulle du beskriva dig själv ?
Svar: Glad, optimistisk, ambitös, rolig och målinriktad

Skulle du kunna förstora brösten eller he botox i läpparna? :)
Svar: Aldrig i hela mitt liv att jag skulle göra det. Fy så äckligt och tötntigt!

varför är du så emot alla de andra "bloggerskorna" dom lyckas, lite avundsjuk kanske ?
Svar: Ursäkta? När har jag ens yttrat mig om det? Det skulle aldrig falla mig in att vara emot sådana som lyckas, tvärt om!

hur sminkar du dig, vad för smink använder du, några bra tips?
Svar: Naturligt....inte en massa gägg och annat trams i ansiktet. Det ser bara dumt och äckligt ut. Dessutom, ha foundation i samma hudfärg som du har, inte brunare. Det ser bara korkat ut....fjortisrand är det värsta jag vet. Satsa på naturligt, det är absolut snyggast och enklast!

A cloudy sundag

God morgon!!

Idag är det söndag, och mulet dessutom. Inte bra! Känner på mig att det kommer bli en slappdag framför en film i pyjamas hela dagen....eller ett litet stadsbesök kanske. Ska ringa Elin och höra med henne om hon har lust och följa med in på en fika och lite skvaller. Men det tror jag allt, vem tackar nej till en fika i stan egentligen? Haha, inte jag i alla fall!
Hur som haver så ska jag gå och ta på mig nu samt spela in en videoblogg till er, med min nya kamera. Måste se hur det funkar!
Vi hörs snart!
Puss

P.s. Glöm inte bort frågestunden! Den svslutas klockan 12.00 idag. För att komma till frågestunden klicka här!! D.s.

Robinson snack

Robinson blir allt mer och mer spännande för varje vecka. Kan knappt vänta tills nästa lördag. Detta avsnittet och förra har varit grymt spännande, har nästan blivit lite irriterad när reklamen börjar (och då pratar vi mer irriterad än vanligt) bara för att det drar ut på allt det spännande.

Christians "avhopps tal" var nog lite för mycket. Väldigt patetiskt! Jag tror han blev rädd när killpakten splittrades förra avsnittet då Jarmo var immun och Rafael fick lämna. Han blev skraj över vad han åstadkommit i gruppen och ville lämna med en sorts stolthet, att han inte blev utröstad utan valde att lämna själv. Han förstod nog att han hade grävt sin egen grav under en ganska lång tid och att tiden var kommen.  En dålig förlorare helt enkelt!

Örådssnack är alltid roligt. Då får man höra lite mer specifikt vad de olika personerna tycker och tänker om varandra. Men att Rafael kom tillbaka idag för att bara sitta och lyssna var lite konstigt. Jag tror han ska in i leken igen, ta Christians plats för att inte det ska blir för få tävlande kvar i slutet! Eller vad tror ni?

Jag hoppas och tror att Lukas Berglund vinner Robinson. Han verkar vara stark, både fysiskt och mentalt. Dock verkar han ha många emot sig, speciellt nu när Ranjit åkte ut och fick lämna. Men jag tror på honom. Han är en värdig vinnare och en sjyst kille! Dessutom verkar han ha vettiga värderingar och tankar, och inget sådant där sludder som Chrsitian visade sig vara. Go Lucas!


Passa på att fråga =)


STOPP!!


Jag just nu


Grillad mat på altanen i det fina vädret är det bästa!


Grillspett, kokt potatis, tsatsiki och färsk sallad! Dios, que buena!

Läsarfråga

Hejsan Josefin! Min kusin tog konfirmationen idag och jag undrar om du har tagit den och om du gjorde, vad fick du för presenter och vad var det bästa med att konfirmeras?

Jossan svarar: Hejsan! Gud vad kul! Ja, jag har faktiskt gjort det, trots att jag inte tror på Gud. Men jag gjorde det av samma anledning som många gör det (tror jag) för presenterna såklart. Men givetvis lärde jag mig en hel del på det och vi hade grymt roligt under de månaderna. Vi var på roliga ytflykter, till både Stockholm och London. Två resor jag aldrig kommer att glömma! Jag fick väldigt många fina persenter av alla som var där, bla en klocka med märket Tissot, smycken, presentkort, pengar och fina tal och blommor. Den bästa presenten var att farfar kom, det var den enda och bästa festen han var med på som jag kan minnas, då han bodde i Stockholm och det var en massa problem i släkten som gjorde att vi inte träffades så ofta. Men jag stog på mig och bad om att han skulle få komma och det fick han. Det var det bästa!


Intåget i kyran, ack vad nervös jag var då...

...uppställda och klara att köra igång

Jag och Bästisen sjöng "Det vackraste" av Cecilia Vennersten själva inför hela kyrkan! Då var vi nervösa kan jag erkänna, rikigt nervösa!

Efter cermonin i kyrkan, då fick alla ta kort på oss

Jag och Farfar!! Du är bäst <3

Mammas och pappas vigselring som jag fick av mamma. Visst är den fin?

Ett halsband som mormor fick av morfar när hon fylde 25 år, för 50 år sedan! Love it!
Två av mina presenter som jag har på mig dagligen och som aldrig tas av!

Nikon S220, 10 Megapixel!


My new lover <3


En vanlig lördag


Taxin kommer och hämtar oss 10.30 (oftast, ibland lite tidigare). Vi åker ner till Nordstan, till Fiska bröderna där taxin lämnar oss. Vi beger oss in i Nordstan och tittar runt i alla affärer, och kommer ut med minst två påsar var. När klockan blivit 11.30-12.00 går vi till Jensens BØfhus och äter lunch och fikar. Därefter är det NK-huset som väntar där vi går igenom alla affärer och brukar oftast komma ut med några nyhandlade saker där också. De har ju så himla mycket fint där, skulle kunna köpa allt ihop, speciellt allt på Mulberry! Fika blir det också, på Espresso House på bottenvåningen. Och sedan kommer taxin och hämtar oss utanför NK:s huvudentré! Och då är klockan c:a 15.00.
Vi brukar gå i samma affärer varje gång, då vi kommit på vilka som passar oss bäst. Och i alla affärer vi går in på känner expediterna igen oss vill gärna prata! Lite kul faktiskt.

En rätt enkel och härlig lördag för min del. På eftermiddagarna nu på sommaren blir det solning på altanen med grillat och massa godis samt Robinson på kvällen. Men är det lite gråa dagar eller vinter är det bokläsning och kompisumgänge som gäller!

A new Camera!


Ny kamera =)

Bild på Puppen med den nya kameran!

Mormor på vårt stamställe, Jensens BØfhus!

Min älsklingsrätt, oxkött av flanken, råstekt potatis och favuritsås! Oh my god, vad gott det äR!

Jossans outfit


Klänning från Bling och Skor från Ecco

En kamera och en agenda hade inte suttit fel

God morgon!
Idag blir det stan med mormor klockan 10.30! Ska då leta efter en snygg kamera som är praktisk och enkel, men också en stor och snygg agenda att skriva upp alla saker i. Har sett en Mulberry, en grymt fin dock väldigt dyr, nästan 3000!
Så jag har en hel del att spana in idag, för att inte nämna alla fina kläder som kommit nu!


Min frukost igår, ska ta och göra en liknande idag =)

Solning och kinamat, perfekt!

Nu blir det solning i solstolen på altanen och kinamat! Kanon gott!


Första maj

Hejsan!

Hemma efter en rolig dag på stan med LUF gänget, som nu inte bara är mina LUF kompisar utan också vänner som umgås utan att det är poliktik som är iblandat =)
Vi var som sagt ute på stan idag för att dra lite uppmärksamhet bland alla arga socialister och vänsterpartister som var ute. Det var även en hel del kommunister där också bland demostrationstågen. Deras ramsor var inte mycket till att ha enligt mig, de sjöng om att de ville att arbetarklassen skulle bli större men då säger de lite grann emot sig själva, de vill ju inte jobba utan leva på bidrag....det känns bara väldigt fel att springa runt och säga det då. Nej, de får ta och jobba på deras slagord lite mer tycker jag i fall de ska få förtroende av mig! Men det kommer aldrig hända ändå, så jag bryr mig inte. Det snarare en fördel för oss....


Träffade min polare Janne på järntorget!!

Det röda tåget...

Några av deras slagord

Dagens somriga outfit


Klänning från Gina Tricot, Skor från Ecco och väska från Mulberry Anthony

Pictures from Festivalborg

Bilder från festivalborg kommer här:


Hör slog jag rekord, 2.10 min satt jag på den vilda tjuren. Efter 2 min fick jag fråga hur man stängde av för jag var så trötti  benen och ljumskarna...

Sumobrottning...

Match

Carro på scen, en på vår skola =)

Stefan, i samma band. Natalie pojkvän dessutom

Petter!

Petter!!

Petter!! Vill ni veta något pinsamt? Innan jag såg honom på scenen visste jag inte vem det var. Hah!
Sorry för dålig kvalitet på bilderna. Det är mobilkameran som tagit...

LUF, the best youth association, ever! I promise!

God morgon alla underbara!!

1:a maj idag, händer något kul? Själv ska jag in till stan om en timme och träffa LUF-gänget på kontoret och sedan ut och dela uta ute lite flyers i stan och försöka värva några nya medlemmar. 1:a maj är ju arbetarnasdag kan man säga, alltså inte så mycket borgligt men vi ska ändå vara ute, dock inte delta i några demostrationer men ändå vara med och synas lite grann. VI är trots allt ett mycket litet ungdomsparti, dock med mycket åsikter och bra åsikter dessutom. Det är synd att nästan alla väljer MUF, med tanke på deras festande. Nu i efterhand är jag grymt glad att jag valde LUF. Det är det bästa ungdomsförbundet ever!

Därefter blir det lunch på en restaurang med samtiliga och kanske ett litet möte med styrelsen, får se hur det blir. Det kommer blir en grymt rolig dag, det känner jag på mig!!
Puss

RSS 2.0