Lär känna mig!

Vad heter du?
Josefin
Vart bor du?
Göteborg
När är du född?
930813
Beskriv din stil med 3 ord?
SSS (svart, snygg, säker)
Vad innebär mode för dig?
Ett sätt att uttrycka mig!
Vilka är dina favoritaffärer, butiker?
H&M, Acne, Odd Molly och NK
Shoppar du second hand?
Väldigt sällan, och i stort sätt bara pälsar
Vilken är din favoritdesigner?
Hmm... jag tycker Alexander Wang har coola saker
Vilka är dina favoriter i vår?
Converse, Ray Ban, skinnjackan och tunikor
Hur mycket shoppar du för i månaden?
Det varierar. Allt ifrån 500 till 2000
Dyraste plagget respektive billigaste?
Mitt dyraste plagg är nog mina Canada Goose jackor. Det billigaste är väl något gammalt linne från Gina (från den tiden jag shoppade där).
Tror du att du kommer att kunna shoppa lika mycket om 10 år som du gör idag?
Jag planerar att shoppa för mer.
Brukar du tröstshoppa?
Ibland kanske. Inte så ofta. Lycko-shoppar mer i så fall ;)
Högklackat eller lågklackat?
Sommaren: Högklackat, vintern: Lågklackat
Vilken är din drömväska?
En svart från miumiu
Vilket blir ditt nästa köp?
Jag tror det blir en ny skinnjacka. Eller ett par snygga skor!
Favoritblogg?
Jag tycker Kenzas har blivit bättre och bättre. Måste nog säga hennes...
Vilka är dina stilikoner?
Jag inspireras av Kate Moss och tvillingarna Olzen.
Vad vill du jobba med i framtiden?
Jag vill bli läkare. Om jag inte klarar det vill jag bli arkitekt och ta över morfars företag!
Favoritplagg just nu?
Min pälsmössa!
Favoritaccessoarer?
Shoes shoes shoes!

Min nyårs-dresscode

Ville ge er ett smakprov på min outfit ikväll! Hinner inte det senare, ska strax göra mig i ordning (smink osv) om ett par timmar! Vi hörs senare!
Gott nytt åt =)




Klänning Bling, skor Wildflower by Kenza, kofta Acne, strumpor (som ska bytas mot tunnare sedan) Lindex

Sconesbak pågår i "Vita huset"

NU har Nellan och jag varit uppe och stökat i köket hela morgonen. Vi har bakat goda scones som vi bjöd mamma på =)
Tittade nyss på termometern, - 20°C! Sjukt kallt....
I kväll när jag ska hem till Linda och fira nyår får jag nog ha kläderna och skorna i en väska, så jag inte fryser häcken av mig. Har inte världens längsta klänning på mig ;) Men det är ett senare problem.
Nu på förmiddagen ska mamma, Nellan och jag åka till stan och titta ut några fina klänningar till Nellan att ha på sig när hon ska fira in det nya året med mamma i natt. Ska även äta lunch med morfar och handla lite gotti-gotti tills i kväll då Linn och jag ska hem till Linda!
Scones och jordgubbar!

Nya inköp inför i morgon kväll!

Nu har Nellan, mamma, morfar och jag varit i Gamlestan och ätit lunch. Lax med skagenröra och potatis. Mumma!
I morse upptäckte jag att klänningen som jag hade förra nyår, och som jag hade tänkt ha även detta år var borta. Jag letade igenom alla mina garderober och till och med mammas, men hittade den inte. Efter lunchen kom jag på att vi kunde åka till kemtvätten (där vi lämnade in den för ett år sedan efter Thailands-resan) och där hängde den. Den har alltså hängt där i ett år. Haha! Så kan det gå när inte haspen är på!

Åkte sedan in till stan och köpte ett par nyårsskor, de från Kenzas kollektion. 799:-, ett riktigt kap!



Wildflower by Kenza!

091230

God morgon!
Har varit vaken sedan åtta i morse, fixat och donat med kollaget. Märkte igår kväll att det fattades en massa bilder, så nu sitter jag och väljer ut igen, ska göra ett nytt kollage med både nya och gamla bilder. Ska även in till stan en stund med pappa lite senare, ska skriva på lite papper på SATS, så jag kan börja träna nu efter nyår. Ser fram emot ett roligt träningsår tillsammans med Hanne!
Hörs senare.
Jag och Pippi för två minuter sedan. God morgon!

Riktigt fräna skor, Kenza!


Jag såg idag när jag var och handlade med pappa att en del av Kenzas skor som hon har designat har kommit ut i butik nu. Det var faktiskt riktigt fräna. Funderar på att köpa de två ovanför, i svart dock, inför nyår! De hade passat perfekt. Ska prata med mamma så får vi se i morgon om det blir av eller ej ;)

Åh, jag längtar tills jag åker =)

Puh, hela dagen har gått åt till förberedelser inför mitt utbytesstudent-år i USA nästa höst. I morse var vi hemma hos våra kusiner och skrev ut lite papper (vår skrivare har pajat) inför läkarundersökningen som var vid lunch tidigare idag. Där de gick igenom alla mina värden, reflexer, blodtrycket, blodprov, vaccination etc, så att jag är helt frisk. De tittade även så att jag inte hade några andra konstiga sjukdomar eller liknande som kunde varit smittsamma. En vanlig hälsokontroll helt enkelt. Dom är ganska sjåpiga där borta i USA när det gäller sådant.


Ska tillbaka till vårdcentralen på måndag, då för att ta ett test mot BCG ocg vaccination mot Hepatit B!
Nu har vi (jag och pappa) ägnat hela eftermiddagen åt att kopiera passet, ta fram foton som vi ska göra ett kollage med, suttit och klistrat på dom, svarat på frågor och fyllt i frågeformulär. Det krävs enormt mycket, mer än vad man tror när man ska åka som utbytesstudent. Men det är klart, man vill ju komma till en sådan bra värdfamilj som möjligt med så bra förutsättningar som möjligt som passar mig, ska ju vara där i 10 månader.


Så ser det ut på vårat köksbord just nu...

Här håller jag på med kollaget, försöker passa in alla bilder. Ska även skriva under varje vad som händer och vilka som är med på bilderna lite senare ikväll, efter middagen!

Jag älskar att åka skidor!

Gud vad härligt det var att swisha ner för backarna i Hestra!
Jag var kanske inte den bästa i backen, men det var väldigt roligt. Det ska snart göras om, tillsammans med min bror denna gången. Han var inte med igår, han var för trött =) som jag är idag. Har träningsvärk i hela kroppen, framför allt i armarna... lustigt!
Nu blir det middag, och sedan tv!
Kram


Jag, högst upp i den röda backen som var sjukt svår, enligt mig!

I morgon bär det av till Hestra för skidåkning!

Puh! Nu är jag och pappa hemma efter en lång dag på stan, letande efter skidkläder. Det är nämligen så att tidigt i morgon bitti åker vi iväg till Hästra och åker skidor. Bara en dagstur, men det ska bli väldigt roligt!
Köpte alla kläderna (skidbyxor, mössa, handskar etc) på bilden på Stadium XXL, förutom min jacka som är av märket Canada Goose (ingen skidjacka dock, men varm och härlig att ha)

Pjäxor, skidor, stavar och hjälm hyr vi där borta samt liftkort fixar vi på plats. Åh, längtar!
Nu ska jag ta och packa, sedan blir det middag.
Puss


Önskelistan fylls på...

Om det är något som jag ska köpa för alla pengar jag har fått i julklapp så är det Tokyo Jane-armband. De är så sjukt enkla och stilrena, passar perfekt till väldigt mycket och kan lätta upp en vardaglig outfit.

julklappar del 2

God morgon!
Söndag idag, vad ska man göra? Jag har absolut ingen aning, det blir antgligen ligga i sängen och läsa eller kanske gå till mormor en stund. Vi får se!
I morse när jag tänkte ta kort på alla mina julklappar kom jag på att nästan allt är hemma hos pappa (eftersom väskan jag hade mina klappar i åkte med hem i pappap bil från kusinerna). Så jag kunde bara ta kort på det som jag hade med mig i min handväska.
Men jag ska visa er resten, i morgon kanske!


Ett par jättefina örhängen i guld med varsin liten diamant i mitten!

Fyra böcket. The host, Dreams from my Father, Vår lilla hemlighet och våtmarker!
De två första är på engelska och de två sista på svenska.

Bilder på klapparna kommer i morgon bitti!

Hejsan bloggen!
Har varit hemma i några timmar, vi stannade över hos kusinerna en natt till! Har inte hunnit blogga, har haft fullt upp med att läsa alla böcker som jag fick i julklapp (inte alla på en gång såklart). Det är verkligen skönt att kunna lägga sig ner i sängen med en bra bok och bara läsa. Det är verkligen vardagslyx!
Ska alldeles strax basta och duscha med min lillasyster Nellan, hon står här och tjatar. Ville bara visa några statusar från en grupp på FaceBook som heter "Högertjejer" (en grupp för oss som samtycker med alliansen) som var lite humoristiska och som muntrar upp lite;

Julafton är allt bra härlig ändå

Julen är allt bra härlig, trots att jag ibland tycker den är lite överskattad. Men när det kommer till julklappsfronten blir man aldrig besviken ;)
Vi har nyss haft julklappsutdelning här i huset, med pappa som tomte...såklart! Det blev en hel del fina saker som jag är otroligt nöjd med.
Jag fick en jättefin "löskrage" som farmor har stickat till mig som jag kan använda som halsduk men också ta upp över huvudet om det blåser snöstorm.
Ett par guldörhängen med diamanter i av pappa som var otroligt söta, precis i min smak. Pappa vet hur han ska göra för att få en glad dotter ;)
Av mina fina kusiner fick jag bland annat boken "The Host", skriven av Stephenie Meyer med engelsk text samt ett slags träd som jag ska skruva upp på väggen och hänga smycken på. Jag fick jätte fina nagellack och massa roliga grejer till naglarna, också från min snälla farmor. Sedan fick jag lite skrivböcker och liknande från min faster Ingela och en fin portmonä att ha saker i, av sammet.

Om några dagar väntar julklappar från morfar och mamma också. Herre gud, man kan nästa tro att vi firar något. ;)
Haha!
Självklart ska jag visa bilder på allt fint, men vi tar det när jag fått allt och när jag har tillgång till min systemkamera, så jag får fina bilder!


Nu ska jag och min kusin Louise byta om till myskläder, göra chips och dipp samt gosa ner oss i soffan och ha filmmaraton. Vi har sagt att vi ska dygna, men vi får se om vi orkar. Mys blir det i alla fall!!

Tack alla för en fin julafton!
Puss

091224

Jag antar att jag inte är den första i den här blogg-världen som säger God Jul, och inte heller den sista idag. Ska strax packa en väska och åka hem till mina kusiner, där vi ska tillbringa eftermiddagen tillsammans med familjen. Ska jag vara helt ärlig känns det lite konstigt... för första gången på fyra år bakade jag julgodis och åt vörtbröd med julskinka och senap på igår. Det var en speciell känsla, som jag inte upplevt på väldigt länge eftersom jag var utomlands så många år. Men det ska bli kul att fira den på "det svenska" sättet!

Fick några julklappar i morse, två från mormor och en för några dagar sedan utav pappa. Av mormor fick jag tusen kronor och en fin tunika från Odd Molly! Av pappa fick jag, tillsammans med Pontus, Guitar Hero World Tour! Så himla fräckt spel. Jag är super nöjd, och i eftermiddag får jag antagligen ännu fler. Då också utav mamma, morfar, mina kusiner och farmor. Julen är allt bra härlig ändå, även om man den är lite överskattad!

God Jul, mina fina bloggläsare!


En jättesöt tunika från Odd Molly!


Tusen kronor av mormor!

Guitar Hero av pappa :D

091221

Hejsan allesammans!
Är fruktansvärt förkyld, därav den dåliga uppdateringen. Men jag tänkte ändå pallra mig iväg till stan en stund för att fika med Linda innan hon åker iväg till Stockholm.
Vi hörs!

Rösta på mig =)

Jag är en utav de fem finalisterna hos http://sofianathalieh.blogg.se/, ni urgulliga läsare får gärna gå in och rösta på mig här. Kom ihåg, en röst per person! Tack <3

Träningskläder i budget

Ska strax iväg på bandy med morfar. Mötte honom på Konsum när jag och mamma var och handlade godis för tio minuter sedan så bestämde vi oss för en morfar-barnbarn-kväll med bandy och massa godis.
Sitter och kikar på lite träningskläder på internet, eftersom jag är lite inne på det här med träning och att lönen har kommit plus att jag fick presentkort från Beijer på InterSport så tänkte jag att träningskläder står ganska högt uppe på att-köpa-listan! Här är tre favoriter som jag ska klicka hem någon dag här i veckan;
Rosa Linne, 250;-
Träningsbyxor, 350;-
Skor, 999;-

Kommentar på mina nyårslöften över detta år som varit;

Det var de nyårslöftena jag gav till mig själv den 7:e januari detta året. Då ska vi se hur det har gått då...
» Det kan man väl säga att jag gjorde. Jag gick ur grundskolan med 275 poäng, kom in på det gymnasiet jag ville och hamnade i en underbar klass.
» Mer hälsosam...hmm! läsk dricker jag inte längre men snabbmat och godis blir det fortfarande ganska ofta... tyvärr!
» Ekonomisk och ekonomisk. Jag har börjar jobba regelbundet, vilket har gjort att jag har fått en stadig ekonomi med en extra inkomst utöver studiebidraget. Men slutat göra impulsköp har jag inte gjort...
» Ordningsam har jag definitivt blivit. Jag städar mitt rum oftare och tvättar mina kläder när det behövs. Jag skriver upp allting i min kalender som jag ska göra och har inte tappat bort någonting... kan det bli bättre?
» Träna... jadu! Jag och Hanne har kommit överens om att träna på SATS tillsammans nästa termin... så jag ska dit på fredag och provträna för att se hur det känns. Det får bli löftet till nästa år också.

Det här med glädje...

... kan förstöras av en enda liten sak. Jag är väldigt glad över att jag fick lönebesked idag från Beijer plus ett presentkort hos InterSport på 400 kronor i julklapp från Beijer också. Något som jag är mindre glad över är mitt provresultat i naturkunskap. Jag var ett poäng från MVG, ett poäng. Synd nog är det detta resultat som sätter betyget och jag kommer antagligen få VG i naturkunskap då alltså. Lite tråkigt eftersom jag i stort sätt kunde allt hon frågade om, men hade lite problem på en fråga med att formulera mig, och då blev det avdrag. Men vad gör man? Jag får helt enkelt bita ihop och se till att prestera bättre i de andra kurserna som avslutas till våren nästa termin. Jag har inte gett upp min dröm att bli läkare, jag ska bli det, även om det är så att jag måste plugga utomlands eller vad som än krävs.
Vad vill ni bli efter skolan? Något drömyrke?

091214

God morgon!
Idag är det tio dagar tills det är julafton kom jag på när jag skrev rebriken! Åh, snart är det jul.
Dags att åka till skolan snart, sista veckan nu!
Kvällen igår hemms hos Tuva tillsammans med tjejerna var jätte mysig. Först var det husesyn i Tuvas fina villa, sedan lagade vi mat ihop, gick igenom skolkatalogen och tittade på alla snygga treor och tillslut sjung vi singstar. Mitt lag vann!! :D

Idag, efter skolan ska alla hem till Mona och göra oss i ordning inför revy-festen ikväll som tvåorna har hand om. Det ska bli grymt kul. Men det kommer bli sent, festen slutar klockan tre i natt men vi sover alla hemme hos Mona och går till skolan tillsammans i morgon, så det ska bli kul!

Bilder från igår, tog dom med min mobil, så räkna inte med bästa kvalité... men det kanske är bättre än inget? ;)
Måste försöka ta med mig kameran lite oftare!

Söta Hanne skär grönsaker

Linn och Tuva skötte stekningen av kyckling. Vi gjorde Fajita!

Mona var på bra humör medans hon hackade kycklingen!

Linn och Hanne vid matbordet.

Jag och älsklings Mona när vi åt!

Sötaste tjejerna Mona och Tuva <3

Nu åker jag!


Klänning - Bling, kofta - H&M

091213

God morgon alla söta bloggläsare =)
Söndag idag, Lucia morgon, ska ni göra något kul? Själv ska jag först med mormor till Liseberg, för att få lite julstämning. Jag älskar att vara på Liseberg på julen, det är så fint med alla ljusen och för att inte tala om julmarknaden. Alla stånden där man kan gå och köpa glögg och lussebullar eller brända mandlar. Mumma säger jag bara. I eftermiddag ska jag, Hanne, Mona och Linn hem till Tuva och äta middag. Längtar! Tjejkvällar är det bästa som finns!
Men nu ska jag ringa mormor och se när taxin kommer och hämta oss!
Puss

Nyårsoutfit?

Nu är jag hemma igen efter några timmar på jobbet. Det gick bra, men det var super stressigt. Det var bara jag och en till kille som jobbade, som hade hand om hela butiken som var proppfull av kunder som behövde hjälp. Jaja, vi lever i alla fall och nu är jag hemma. Sitter och funderar lite grann på nyår. Det här blir det första året som jag har chansen att fira med mina kompisar, har varit bortrest så många gånger över jul och nyår att jag nästan glömt bort hur man firar på ett "svenskt sätt". Nu förtiden är jag van vid att dansa kring palmer och se tomtar komma på elefanter i stället för att dansa runt granen och tomten kommer med sina renar.
Jag och Linda funderar på att gå på någon fest någonstans, ingenting bestämt än. Vi får se vad som verkar bäst! Men hur det än blir med nyårsfest så måste jag i vilket fall som helst ha en nyårsoutfit!
Den nedanför hittade jag hos Stylebystars, som jag tycker vad grymt snygg.
vad tycker ni om denna?
Jacka - Alexander Wang, 5845 :-
Klackar - Ga Ga, 4039 :-
Väska - Melie Bianco, 323 :-
Armband - Jenna´s wide studded, 156 :-
Halsband - Ivory pearl, 173 :-
Klänning - Stylebystars, 599 :-

Ser ni utsikten från vårt vardagsrum, trots att det är så molnigt?




kofta - Jackpot, blus - Bondelid, jeans - Levis

091212

God morgon!
Ska strax iväg till jobbet och jobba några timmar. Ikväll ska jag träffa Lina och gå på New Moon tillsammans med henne. Det ska bli väldigt trevligt faktiskt. Det blir antagligen middag också!
Nej, nu måste jag kila, slänger in en outit strax!
Puss


Jag och Hanne på Espresso House igår. Jag, Tuva, Linn och Hanne åt lunch där för att fira att naturkunskaps provet var över och att vi inte har något mer innan julavslutningen!


Bort med estetisk verksamhet, in med det fria valet!

Ibland börjar politiker Jossan banka inom mig när det gäller vissa saker. Något som jag överhuvud taget inte förstår mig på är det här med estetisk verksamhet i skolan.
75 minuter i veckan lägger jag ner på helt onödiga saker såsom att måla med vattenfärger, precis som om jag gick i någon klipp&klistra skola för småungar. Bara den här terminen har jag ägnat 1275 minuter på att rita... vilket flum! Tänk vad bra det hade varit om jag hade kunnat få lägga dom på något som jag hade haft nytta av som tex matte eller kemi, eller på något som jag tycker är kul och vill veta mer om.
Om jag hade tyckt om att rita och pyssla hade jag valt att gå en estet-linje där jag kunde ägna mig åt det helhjärtat. Men nu går jag natur, och har definitivt inte något behov av någon estetverksamhet i min kommande framtid som läkare. Jag vet vad jag vill bli, och jag vet också att det inte krävs någon kunskap om vilken pensel man använder när jag ska rita på ett speciellt sätt... eller vad skillnaden mellan rita och måla är när jag ska läsa till läkare.
Visst, jag förstår de som tycker det är jätte kul att ägna flera timmar åt sådant, fine. Men låt inte mig som hatar det lägga massa energi på något som jag kunde använt till något helt annat som passat mig.
Tur nog har regeringen snappat upp detta och håller på att göra en reform av detta.... Som kommer träda i kraft ganska snart!

Söta pippi är nyklippt!

Pippi var och klippte sig för några dagar sedan, i elva timmar. Hon var väldigt trött efter det kan man säga... men ack så söt hon blev.
Här kommer en bild på henne!


Jag är med i tidningen!

Hejsan allesammans!
Nu luktar det pannbiff i hela köket. Ja, jag är igång ocg fixar och donar i köket!!
Ska strax sätta igång med plugget, slutprov på fredag. Vi hörs ikväll!
Puss

Hatdagar

Sådana här dagar som idag hatar jag. Det är måndag, fem dagar kvar till slutrovet i naturkunskap, nio dagar kvar till jullov, regnigt, kallt, blåsigt, mörkt och jag är hungrig. Mina ögon håller på att falla ihop, trots att klockan bara är halv nio, för att jag är så trött. Jag blir trött av ingenting, vill helst bara sova....
Sådana här dagar är bara så himla jobbiga. Vad ska man göra? Helst av allt vill jag bara sova, äta, sova, äta och återigen sova.
Håller på att städa mitt rum, plugga, tvätta och fixa i ordning mig för läggdags. Något som är säkert är att jag sover innan nio. Det kanske är bäst...
God natt

Körde för första gången på motorväg idag!


*stolt*

091203

God morgon!
Gud vilken fantastisk kväll det var igår, den kommer sent glömmas. Hade verkligen jätte kul hela dagen lång. Det började med lunch tillsammans med min bästis Linda... åt Sushi för första gången i mitt liv, men det gick väl bra!? Haha!
Sedan åkte jag hem och hämtade folkdräkten som jag dansade i hela kvällen i tillsammans med Nils i min klass. Läktaren var full av föräldrar och elever som tittade på, det var riktigt mysigt faktiskt. Dansen gick för övrigt kanon bra, bättre n väntat. Jag och Nils tima det mesta och fick det att se riktigt bra ut. Det var super kul!
Nu ska jag iväg till skolan... vi hörs i kväll!
Puss
Jag och Nils igår när vi dansar schottis igår kväll! Dräkten är Landskrona-folkdräkt!

Min önskelista

Det här med önskelista var ett tag sedan jag skrev. Under de senaste åren har det blivit att jag inte önskat mig så mycket, mest fickpengar till resorna som vi har gjort under jul och nyår de senaste tre åren. Men i år stannar vi hemma, och då blir det till att skriva önskelista. Men vad önskar jag mig då? Finns det något som jag behöver? Jag har ju i stort sätt allt....

♥ två par stuprörs-jeans
♥ Ett par små diamantörhängen
♥ En kofta från Odd Molly
♥ Pengar
♥ Boken "Våtmarker" av Charlotte Roche
♥ Nattlinne

091201

Hejsan allesammans!
Första advent idag, vilket betyder att julen närmar sig med språngsteg och redan i morgon är det folkdans. Vi har vår julfest i morgon med luciatåg, folkdans, fika och lite annat trevligt. Är super nervös inför dansen...
Lunchade med Linda idag, fick pratat igenom en hel del, och om jag säger så här, "det är en hel del på gång" så överdriver jag inte en sekund. Det är mycket som väntar tillsammans med den här tjejen, inga konstigheter, bara trevligheter skulle man kunna säga!
Var även hos min söta kompis Edina idag och klippte mig, som jag inte har gjort sedan ett och ett halv år tillbaka, förra våren med andra ord. Men nu är det snyggt och fräscht igen. Ska se till att sköta det snyggt nu med regelbundna besök för klippning av toppar och sedan ska jag sköta det med inpackningar och liknande. Sparar ju till långt hår.....
Jag och Linda på favvo-stället Rosa Pantern. Jag tog en texmex tallrik och Linda en ceasarsallad!

RSS 2.0