Låga, vita Converse

Låga, vita Converse är något som jag kommer bo i nu i vår. När Conversen och Ray-ban:en kommer fram, då snackar vi vårkänslor! För det är verkligen något jag längtar efter, våren. Och den är på väg, det finns klara bevis på det nu ute i naturen. Och för all del, solen börjar titta fram lite oftare än förr. Gud vad skönt att det börjar gå och rätt håll nu...äntligen!
Sommar´n, du är så välkommen!


En riktig stilikon

Sitter och lyssnar på alla bidrag som var med i Melodifestivalen nu, 2009. Och måste säga att det är en hel del bra låtar, som jag börjat tycks om nu på senare tid (eller ja, en vecka efteråt, hehe) och det är bland annat "Snälla snälla" och "Hope and glory". Måns låt var lite mesig i början tyckte jag. Men efter ett tag så blir den faktiskt riktigt bra....!
Han har i alla fall ett grymt snyggt utséende måste man erkänna. Och hans klädstil? Jag dör!
Killar, ni borde googla på Måns och se hur han bär sina kläder...hur han bär skjortor! Ack så snyggt....!

Min nya assistent

Det här med planering har verkligen inte varit en sak som jag har uppskattat speciellt mycket. Men som jag måste göra nu. För varje dag som går så blir det mer och mer saker som måste hinnas med. Och till slut glömmer man bort allting. Så jag har börjat använda min almanacka som jag köpte inför höstterminen. Och den är grym. Jag trodde aldrig att jag skulle få användning av den, men det var helt fel. Nu skulle det inte gå en dag utan att jag har tittat i den minst 5 gånger för att försäkra mig om att jag kommer ihåg att göra allt som måste göras!
Den är inte speciellt snygg, men ack så användbar. Det här med design får jag ta när det lider mot gymnasiet. En Mulberry-agenda hade inte suttit fel. Helst en oak-färgad (samma färg som på plånboken jag fick av mormor inför Tysklands-resan).

Mötet gick kanonbra!

Hejsan bloggen!
Som överskriften säger så gick det galant. I stort sätt bara positivt, vilket känns väldigt skönt! Detta ska firas, hehe! Men jag inte med vad, kanske pizza ikväll framför andra avenyn, vad säger ni? Tänker i vilket fall som helst ta ett avbrott från pluggandet vid den tiden, då jag inte längre kan koncentrera mig. Jag är van vid att göra läxor fram till klockan 20 eller 21. Efter nio blir det väldigt svårt att hålla tålamodet uppe och hjärnan aktiverad. Det brukar sluta med bråk eller bara allmän aggresiv störning. Hehe! Så för mig gäller det att ha pluggandet färdigt innan dess för att undvika insidenter!
Det är faktiskt ett bra tips till er där ute, att göra upp en viss tid på dagen som du har som "pluggtid". Jag lovar, det blir mycket enklare om du har samma tid i stort sätt varje dag som du bara ägnar dig åt studier!

Nu blir det plugg!
Puss puss

Toffs = fjortis?


Toffs är något jag aldrig brukar ha. Själv tycker jag inte att jag passar så bra i det, som jag gör i hängande! Men jag måste erkänna att jag tycker det är grymt skönt att ibland ha håret uppsatt, borttaget från ansiktet. För mig blir det här med toffs en liten fjortisstämpel. Nästan varje tjej som är en typisk fjortis har alltid sönderslingat, ljust hår, uppsatt i en toffs eller knut. Därför känns det lite grann som att jag inte vill ha det på grund av det. Men idag ska jag i alla fall ha det. Får helt enkelt vänja mig bort vid den förknippningen....!

Extra utvecklingssamtal, ska det verkligen behövas?

Tillbaka! hehe!

Idag blir det en ganska lång dag, också. Själva skoldagen är bara från 10-14.30 men därefter ska jag ha ett "extra utvecklingssamtal" tillsammans med pappa och mina No-lärare. Vi ska ha en liten träff angående mina provresultat och framtidsutsikter. Som jag har berättat tidigare så är det lite spännt mellan oss två (mig och min no-lärare) så jag vet inte hur det här kommer att gå, ärligt talat. Men det jag vet är att det inte är något "grillnings-samtal" där jag ska försöka pressa ut henne en massa saker utan bara ett vanligt, simpelt samtal som handlar om mig och mina studier inom hennes ämnen. Där hon visar mina prov, genomgång av de contra betygskriterierna och lite grann om hur jag ska göra inför slutbetygen, vad som står på spel, spelreglerna etc. Väldigt nödvändigt enligt mig. Så vi får se.

Därefter blir det plugg. Har prov i morgon, i SO! Som jag fick reda på igår, då jag varit borta från skolan så länge att jag inte blivit informerad om vad som händer etc. Lite jobbigt. Men i värsta fall får jag hoppa över provet och göra det veckan efter påsklovet, som för övrigt ärväldigt efterlängtat från mig. Hehe!
Ja, det var väl det jag ska göra idag!
Puss

Det går, om man vill!

God morgon underbara läsare!
Hann inte blogga igår, det var full rulle hela dagen ut i ända. Efter skolan (klockan 16.20) var det dirket hem för att äta, det blev gualshsoppa på burk med turkyoghurt då jag inte hann äta något annat. 16.35 var det dags att åka iväg till LUF, Café Liberal och ta del av allt som sas då och i lördags (då strelsen som jag sitter med i som ledarmot hade sitt första riktiga möte som jag inte kunde vara med på). En hel del om 1:a maj, men mer om det senare i vår. Jag var inte hemma förrän vid halv tio....och då väntade skolböckerna! Puh, vad jobbigt! Men vill man så går det. Jag har faktiskt valt att ha ett sådnat späckat schema. Och det är nog för att jag gillar fart och fläkt. Jag är inte den personen som vill sitta hemma och bara stirra in i en väg utan att göra något. Hellre för mycket saker på schemat än för lite. Jag skulle bli tokig av att inte ha något att göra på dagarna!

Oj, vad tiden rusar iväg. Jag måste gå och äta frukost. Bloggar mer efter den.!
Puss så länge!

Älskar måndagar

God morgon!

Sovit gott? Det har jag. Det var länge sedan jag sov så här gott, faktiskt! Har varit "outside the routines" nu i snart två veckot, det märks. Därför är det skönt att få komma in i alla rutiner igen, börja om som man kan göra på en måndag. Ny vecka, nya tag. Det behövs nu efter två veckors uppehåll, efter två veckors "ledighet" och frånvaro från skolan. Att måndagar är så bra är för att det är början på en ny vecka. Då har man en ny vecka på sig att "börja om" eller "återställa" något dåligt man gjort veckan innan etc! Måndagar är räddningen för allt sådant! Då har man också blicken framåt, mot veckan. Då blir det också mycket neklare att planera och sköta det man ska!

Idag händer det inte så mycket. Skola först och sedan CL, Café Liberal (en träff som är varje måndag för alla LUF-medlemmar).
Bloggar mer när jag kommer hem från skolan....
Puss puss

Saknar min bästis

Att ha varit borta från min bästis i nästan två veckor är faktiskt väldigt tråkigt. När man är van vid att träffas varje dag, i skolan och på fritiden blir det väldigt tomt utan henne de dagarna man inte ses. Jag har känt henne sedan 6:an, då vi bytte skola och hamnade i samma klass. Sedan dess har det alltid varit vi två, alltid! Natalie är en sådan person som man kan prata om allt med, då menar jag allt. Det som är så skönt är att hon förstår mig på ett sätt som ingen annan gör, hon känner mig bättre än jag själv ibland. Och det är väldigt skönt! 
Sedan 6:an har vi utvecklats mycket, och att ha en bästa kompis som man känner så väl genom de tiderna har verkligen varit ett stöd! Vi har gått igenom så mycket tillsammans att jag inte skulle kunna tänka mig ett liv utan henne, för det vore fattigt och tråkigt! Hon är en riktig vän, min älskling!


En silvrig BMW, Ja tack!

Gud vad bilresor är tråkiga! Har suttit i bilen sedan elva i morse, och kommer sitta här till klockan sex ikväll....
Det värsta är att det är så trångt och kvav luft hela tiden vilket gör att man måste veva ner fönsterrutorna trots det kalla, regniga vädret. Blä vad jobbigt det är. Att bli taxi-chaufför är nog inget jag ska satsa på med mina hattankar om bilresor. Hehe! 
Men något annat som är trevligt är att man kan se en massa andra snygga, stora bilar på vägarna bredvid och drömma sig bort, att i fantasin ha en sådan bil...! När jag blir stor ska jag i alla fall köpa en riktigt stor, härlig BMW! Jag tänker knappast sitta i en trång liten bil och svettas! 

Har ni någon gång tänkt på att en viss bilsort hör ihop med en viss färg? Det gör det i alla fall för mig. Vissa bilmärken passar bara i en viss färg för mig...

BMW - silver eller vit
Porsche - gul
Ferrari - röd eller svart
Mercedes - svart eller mörkblå 

Vilken färg tänker ni på när ni ser dessa fyra bil-märken?






Vi kan påverka, mer än vad vi tror!

Glömde ju tala om för er vad jag hade för mig i torsdags innan vi åkte till Stockholm. Jag hade vanliga lektioner fram till lunch och därefter bar det av till ungdomsfullmäktige som jag är med i. Där har vi (ungdomar) chansen att få våra röster hörde och vår vilja framförd. Jag är en utav de eleverna som är med i det från vår skola och framför skolans elevers önskan om saker och ting. Det är verkligen jätte kul att vara med där, dels för att man får se hur det går till på riktigt men också för att det går faktiskt att ändra på vissa saker. det går att se skillnad efter ett tag, om man kommit med bra förslag vill säga. Samma sak är det i ungdomsförbund etc! Politik är faktiskt väldigt viktigt och väldigt roligt dessutom! Kom ihåg det, vi har faktiskt chansen att påverka, mer än vad vi tror!

Bild lånad från Anela, vi väntar på bussen till ungdomsfullmäktige!

Hej då Gnesta

Åh, nu är det sista gången jag är här uppe och har chansen att se farfars hus innan det säljs till en ny familj. Usch, jag hatar verkligen sådant här! 

Var det något som såg Let´s dance-finalen igår förresten? Det gjorde jag. Stort grattis till Magnus och Annika som kammade hem den fina glasskon och vinsten. Jag hejade självklart på Magnus, så för mig var det riktigt bra att han vann! Vad tyckte ni om vinnaren, rätt eller fel att Magnus vann?

Nu ska vi alldeles strax åka här ifrån och åka till Kållandsö. Där ska vi packa in allt som vi lagt i den smockfulla lastbilen. Puh, vilket jobb. Tar det aldrig slut?



Blir vi aldrig klara?

Hej på er alla underbara läsare!
Städningen och utresningen är i full gång här uppe. Gud vad mycket saker han hade, det skulle nästan gå att göra ett museum här uppe. Så mycket saker av roligt värde finns det! =) Dock lite jobbigt att se på, då man får en obehaglig känsla av att städa ur hans hus, se på hans saker och slänga hans saker...=/

Planerna har ändrats Vi ska sova här en natt till (för att det finns så sjukt mycket att göra, att vi inte blir klara tills i eftermiddag). Vi åker istället ner till Kållandsö (vårt sommarställe, farfars föräldrar hem) tidigt i morgon bitti! Så natten ser jag inte fram emot. Hehe!

Nu ska jag gå och hjälpa till där nere igen med allt packande!
Puss puss




Bilder från sportlovet, vecka 7 på Kållandsö med kusinerna!


Mot Stockholm

Hallå!

Nu sitter jag i bilen med pappa och Pontus på väg mot Stockholm, Gnesta! Kommer sitta här ett tag fram över, snarare 4-5 timmar till...
Som tur är har vi bunkrat upp med en hel del goda saker, godis, cola, chips etc. Så jag tror vi klarar oss. Dessutom har vi bärbar dvd med oss, tre bärbara datorer med mobilt bredband och min iPod är också nedpackad. Så tidsbrist kommer det knappast att bli. Så det är bra!

När vi kommer fram (vid 22-tiden) är mina kusiner där också. Det blir antagligen pizza och lite tv-tittande innan det blir läggning. I morgon är det full rulle hela dagen. vi ska upp tidigt och packa ihop alla farfars saker och möbler i huset och frakta med oss det till Kållandsö, vårt sommarställe utanför Lidköping och bevara sakerna där. Det var farfars föräldrar hem, så det blir lite extra roligt att ha hans saker där, minnen!

Ett par Ray-Ban till våren hade suttit fint


Satt och spanade in solglasögon på internet och fastnade för dessa. Visst är de snygga? Ett par riktiga Ray-Ban Wayfarers, då är det vår minnsan! För det är verkligen något jag vill ska komma nu, våren. Jag står inte ut med alla dessa kalla och blåsiga vinterdagarna mer, jag vill ha sol, blommor, värme etc! Det börjar bli dags nu tycker jag...
Så dessa är vad jag ska satsa på. Dock lite dyra, närmare tusen-lappen kostar det! Så jag får se, men det hade varit en fin accesoar att ha! Eller vad säger ni?


Dagens outfit


kofta: Replay
Jeans: Cheap Monday
Tunika: Gina tricot
Väska: Mulberry

Min skoltröja har kommit, efter en ganska försenad leverans...


Nu har jag äntligen fått min fina skoltröja med tillhörande byxor! Nu känner jag mig som en i gänget igen...mina och Natalies kom alldeles för sent, vi hade gjort en massa specielbeställningar...och det tar lite extra tid då, hehe! Men, men, nu är de i alla fall här! Snygga va?

090326

God morgon allesammans!
Idag är det torsdag, vilket betyder att det är sista skoldagen för mig innan helgen. Jag ska upp till Stockholm idag efter skolan med pappa och alla mina kusiner, vi ska städa ur farfars hus, tömma det och lasta in alla möbler i en flyttbil. Nu är huset sålt och en ny familj ska flytta in där. Det är nu man känner av saknaden något otroligt...jag saknar verkligen honom! *snyft*

Hela hegen kommer att gå åt till upppackning av alla hans saker etc. Sådant är inte kul. Jag hatar det rent ut sagt. Det är jätte svårt att hålla tillbaka tårarna när man står där med huvudet i flyttkartongen och ser en sak med minnen i, något man hade gjort tillsammans eller liknande. Nej, usch vad detta kommer bli jobbigt! =/

Jag bloggar lite senare, efter skolan, om jag hinner! Annars bloggar jag från bilen upp!
Puss puss


Från fredag-onsdag

Som jag sa så ska jag berätta lite grann om vad som hände under dessa fem dagar som jag inte hunnit blogga, då det har varit riktigt stressigt i schemat om man säger så....

Fredagen: Alla "svenskar" fick möjligheten att besöka en saltgruva på 800 meters djup, med hjälm och sjyddsrock (då det kunde hända en massa där nere, bla stenras etc!). Väl nere i gruvan fick alla hoppa på stora lastbilar med flack på som man satt på medans guiderna körde omkring i de varma tunnlarna under jorder, riktigt häftigt faktiskt!
På kvällen var det tjejmiddag hemma hos mig och min tysk i hennes hus. Vi var några tjejer som åt, spelade Wii, tryckte i oss massa godis, såg på film på deras enorma hemmabio system och sov över. Sjukt mysigt!

Lördagen: Då gick alla ut och shoppade i Kassel. Fick köpt en hel del, som jag ska visa er lite senare idag....en heldag pratar vi nu, från klockan elva till klockan nio var vi ute på stan och shoppade, fikade, pratade och gjort stan allmänt orolig bara. Hehe!

Söndagen: Åkte jag och min värdfamilj till något som heter "Beautiworld" som kommer till Tyskland en gång om året. Vi gick upp klockan fyra på morgonen, satte oss i bilen och körde i tre timmar, kommer inte ihåg vad stället hette som detta låg på...men i alla fall. Väl framme klockan åtta var det shopping som gällde hela dagen ut i ända, till klockan tio....! Jag har aldrig sett så mycket beauty på samma gång, tänker en sjukt stor byggnad som är indelad i flera hallar med olika saker i varje hall. En hall var som kanske 10x10 fotbollsplaner och innehöll endast nagellack och nagelfilar, en annan med bara löshår etc! Helt sjukt!

Måndag: Då var det shopping och statsvandring i Kassel med guidning om Kassels historia. Intressant faktiskt!

Tisdag: Hemresa, sittandes i en buss i 14 timmar, det säger sig nog en hel del, bara det! Haha!

Onsdags: Första skoldagen på mer än en vecka. LIte kämpigt i början, men kom igång ganska fort! Vi hade NP (nationella prov) i engelska också...hoppas det gick bra!
Mormor fyllde år, det var kalas hos henne med smörgås- och gräddtårta med lilla släkten. Mysigt!

Den bästa veckan i hela mitt liv!

Nu har jag kommit hem och landat efter en helt sjukt rolig vecka i Tyskland. Vågar nog påstå att det var en utav de bästa veckorna i hela mitt liv...Jag kom till en underbar familj, utflykterna var väldigt intressanta och händelserika och alla roliga och härliga människor som var med (både från Sverige och Tyskland) var ett stort plus. Ja, jag vet inte vad jag ska säga! Men kul hade jag i alla fall.

Berättar lite senare om vad jag gjort de dagarna som jag inte bloggat, så kan ni nog lista ut varför....hehe!
Puss puss

Bokläsning och nitendotävlingar

Gud vilken god glass de hade pa glassbaren. Jag tog en stor, härlig jordgubbsglassbägare med kex, jordgubbar, jordgubbssas och gradde. Mums. Anna tog en exotisk med ananas, mango, banan, melon och citron och vaniljglass till det. Ocksa sjukt god. Jag kan bara säga det att den glassbaren var guddomlig, och kommer definitivt besökas igen, inom kort dessutom. Hehe!

Ikväll blir det lugna puckar. Det blir bokläsning (breaking down) och wii-spelande. fick just reda pa att hon hade det hemma sa vi bestämde oss för att ha en nitendokväll med chips och tävlingar. Det later väl bra? Det tycker i alla fall jag...synd bara att jag inte har kameran sa jag kan ta lite kort...=( Det far bli mobilen i sa fall!

Jaja, detta blir nog det sista inlägget för dagen. Ha en finfin torsdagskväll allesammans. Sa kanske vi hörs i morgon, da blir det andra puckar. Men mer om det i morgon!
God natt

Dumma kamera!

Gaaah, jag blir sa arg. Kameran (en Olympus, 7.1 megapixlar) som jag hade tagit med mig för att kunna dokumentera allt jag är pa och visa er sedan fungerar inte längre. Den är antagligen för gammal, 3-4 ar. Sa det blir inga kort över huvud taget fran min sida, far försöka fa nagra kort fran kompisar, de kanske kan skicka över ett par pa hotmail eller liknande. Men är inte det typiskt att kameran ska ga sönder när man är i som stört behov av den....?
Typiskt...!


Torsdag

Hello bloggen!
Sitter just nu i Annas (hon heter egentligen Anna-Luisa, men jag kallar henna för Anna) rum och försöker lära henne att första apple-laptopen. Hon har tydligen länge viljat ha en sadan, problemet har varit att hon inte vet hur de fungerar. Sa jag tänkte att jag kunde visa henne lite.

Idag har det inte hänt speciellt mycket. Har mest suttit av dagen i skolan, tillsammans med alla andra svenska elever som är med i utbytet och deras tyska kompisar. Vi har bland annat ritat korsvirkeshus, ni vet sadana som är bygda av bade sten och trä...väldigt svart...! Hehe, men man kan ju inte vara bäst pa allt, ellerhur? =)

Igar var vi pa ett koncentrationsläger....mycket hemskt. Det kändes jobbigt och hemskt att ga pa samma mark som sa manga andra människor har lidit pa, arbetat ihjäl sig pa och suttit fängslade i. Det gjorde faktiskt lite ont i magen att veta det....!

Nu ska jag och Anna ga ner till glassbaren som ligger nagra meter här ifran, de har sjukt god glass.
Puss puss

Ni far klara er utan bilder

Oj, vilken dag. Har varit igang sedan 6.15 i morse och kom precis hem fran deras skola nu. De gar i skolan fran 8-16.30 varje dag, sjukt jobbigt. Jag ska aldrig klaga över vara tider i var skola, de är grymma jämfört med deras. I alla fall. Jag har varit pa stadsvandring hela dagen, med undantag för ett museumbesök och en lektion, indrott. Spännande!

Ikväll blir det en tripp tillbaka till skolan, vi ska ha ett litet "knytkalas" eller ja, föräldrarna ska ha det. Sa vi ska äta lite middag och prata lite grann, jag tror rektorn ska prata lite med oss etc. Sa det ska bli trevligt...

Jag har tyvärr glömt usb-kabeln till min kamera, sa jag kan tyvärr inte föra över nagra bilder när jag är här nere. Ni far se alla när jag kommer hem sedan...

Puss puss

En tysk data lektion är som den är...

Hejsan bloggen!
Allt väl?? Här är det bara bra, lite trött efter den langa resan ner hit, 14 timmar i en buss...puh! Men nu är jag i alla fakk här. Min tysk har prov nu i tyska sü jag far sitta med nagra andra som har "datakurs" och surfa i stället, vilket inte gör mig nagot!
Det blir en hel del utflykter idag, har dock  inte med mig schemat sa jag vet inte vad som kommer att hända, men det aterstar att se. Ska försköka blogga lite senare, när jag är hemma hos min tysk igen. Och just det, jag har kommit till en fabtastisk familj, de är hur snälla som helst. Sa det känns väldigt skönt....

Ville bara säga att jag lever. Ha det sa bra sa hörs vi igen!
Puss puss

Avcheckningslista


Så här ser min nypackade resväska ut....! Är den smockfull eller är den smockfull?
Jag tror nog att jag fått med mig allt, annars blir det till att mamma går till banken, fyller på kontot så jag kan handla det som glömts...hehe! Men det är en svår process ;)
Jaja, nu ska jag ut med pappa i tvättstugan och tvätta klart de klädesplagg som återstår för att få en fulländad resväska ner till Tyskland. Därefter blir det hamburgare framför Beck!

God natt, i morgon är det tidig uppstigning!

Snart bär det iväg....Tyskland väntar!

Som ni alla vet så åker jag och min bror iväg till Tyskland i morgon bitti, vid sju tiden. Det är ett utbyte som kommunen gör med alla ungdomar som vill och anmäler sig först. Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte vad syftet är, men jag antar att det är för det utvecklandes skull som man gör det. För man utvecklas så otroligt mycket genom att resa, och dessutom göra det utan föräldrarna. Men kanske också för att det är roligt, man skapar kontakter och lär sig många språk....

Nu ska jag gå och packa min lilla fina rosa resväska som får åka med....lite liten, men ack så snygg! Hehe!


Söndag

God morgon!

Vad tyckte ni om låten som vann melodifestivalen? Själv tyckte jag att, såklart att EMD skulle vinna, men jag tror ändå att denna har stor chans att gå långt i Eurovision Songcontest....de verkar ju gilla lite knepiga sånger har jag märkt de senaste åren, hehe!

Idag blir det stan som gäller. Ska med pappa och titta på lägenhetsvisningar i Linnéstaden, det har varit på tapeten ett bra tag att flytta in till stan med pappa, så det blir nog av efter sommarn skulle jag tro...gud vad kul! Äntligen stan =)

Nej, nu ska vi åka! Ha en finfin söndag allesammans!
Kram

Melodifestivalen + pizza med kusinerna = Min lördagskväll


Ikväll blir det mys framför mina kusiners storbildstv med pizza och godis. Vi ska hem till dom klockan 17 och käka lite grann och sedan se på Melodifestivalen tillsammans. Gud vad mysigt det ska bli. Har aldirg sett på deras enorma tvduk med en stor projektor så det ska bli lite extra roligt att få "inviga den", även om de haft den i några månader...hehe! Jaja, ska försöka blogga där, men kan inte lova något! Om vi inte hörs mer så får ni ha en finfin lördagskväll framför Melodifestivalen, och ni vet väl vilka ni ska rösta på? Om inte, E.M.D såklart! De måste vinna, de har den bästa låten och det bästa framträdandet, dessutom är de snyggast också...ellerhur? =P

Ge mig sommar!



Underbar dag i stan!


Åh, vilken härlig stadstripp det blev! Vi åt jätte god mat på "Jensens Böfhus" i brunnsparken, flankbiff med råstekt potatis och favoritsås som den hette. Sjukt gott. Därefter blev det dessert, jag tog chokladmouse med vispgrädde och hackad choklad och mormor tog mandeltårta med mjukglass och hallonsås, också jätte gott! Det var skönt att få komma ut lite bland folk, det var verkligen länge sedan som jag var ute i stan och gick runt och kikade i affärer, åt gott och bara var ute och roade mig...tillsammans med mormor dessutom. Vi har alltid så himla kul hon och jag.
Har ni hittat på något trevligt idag?

P.s. Nellans blogg ligger nere för en kort tid...pga av olika orsaker! Får se när den drar igång igen, då meddelar jag er. Hon är förresten väldigt glad över att ni har kikat in och lämnat kommentarer. Hon pratar om det varje dag! D.s

Mulberry Continental


Gåva från mormor inför Tysklandsutbytet. Hon ville att jag skulle ha något rejält att ha alla mina pengar i medans jag är borta....då min andra mulberry plånbok är lite sliten! Den här sjukt snygg och praktisk, den har två sedelfack där jag kan ha både svenska kronor och euro som används i Tyskland. Perfekt!

Lördag

God morgon sunshines!

Det blev ingen vidare uppdatering igår, hade fullt upp hela dagen efter skolan. NP gick bra förresten, eller det kändes som det. Dock var det väldigt svårt men det kändes bra i alla fall.
Igår var Karolina, Fredrik, Gun och Jeff här på en liten träff kan man kanske säga. Inget märkvärdigt men ändå väldigt roligt. Eftersom Karolina och Fredrik bor i Stockholm träffar vi inte dom speciellt ofta så det var kul att träffa dom och prata lite grann, eller ja, lite och lite, de var här från 18-24...sex timmar....hehe!

Idag blir det stan med mormor. Ska se om jag kan få handlat något till Tysklandsresan eller inte. Men det blir i alla fall lite fika och spaning på nya fina vårkläder som börjar kika fram mer och mer i butikerna.
Åh, vad jag längtar till våren och sommaren. Det kändes som att det var evigheter sedan det var sommar här...speciellt nu. Det har snöat nu i flera dagar, dock inte nu...men ändå! Det känns bara som att det kommer ta lååång tid innan våren verkligen kommer fram!

Hörs senare idag!
Puss

Fredag

God morgon kära läsare!

Nu är jag jätte nervös. Jag ska nämligen ha NP (Nationella Prov) i engeslak nu på förmiddagen, och jag känner mig ganska osäker när det kommer till engelskan. Jag vet inte varför, det bara känns lite extra nervöst när jag ska göra någonting på engelska. Men jag tror att om man går in med rätt känsla och rätt självförtroende så ska det inte vara några problem, lita på sig själv helt enkelt. Om man kommer in på morgonen med tankarna "jag kommer inte klara det", "Gud vad jag suger på engelska" eller "jag vet att jag kommer faila det hur som helst". Så vad som helst utan de tankarna ska nog få en att lyckas bättre. Jag tänker i alla fall gå in med dessa tankar "engelska är inte så svårt om man bara försöker", "Gör ditt bästa och koncentrera dig på vad som sägs och vad som står" och "provet är gjort för sådana som har samma kunskap som mig, så varför skulle jag misslyckas? Det är på samma nivå".....

Nej, nu blir det frukost!
Puss

Klänningen kommer bli jättefin!

Nu har jag precis suttit i två timmar och pratat med Helena (sömmerskan) och bollat idéer om hur min avslutningsklännig kommer att se ut. Den kommer bli fantastisk. Kan dock inte berätta hur den ska se ut än, det får bli en överraskning! Men jag kan säga att den kommer bli kanonfin, det bästa av allt är att den är skräddarsydd exakt efter mina mått så då kommer den i alla fall sitta perfekt. Och det är inte alla klänningar som gör det vill jag lova. Jag kan ge er lite ledtrådar, siden, ljusrosa, romantisk, somrig, elegant och festlig. Allt detta är inbakat till en liten söt gräddbakelse!

Nu blir det plugg av biologi och lite läsning av min nyinköpta bok. Ni får ha en fortsatt trevlig torsdagskväll allesammans så hörs vi i morgon bitti!
God natt!

Påsklovet räddat!

Åh, jag är så glad. Evelina på Beijer Bygg ringde precis och frågade om jag ville jobba på påsklovet. Självklart vill jag det. Så det ska jag göra.

Jag sommarjobbade där förra sommaren (sommaren-08) i kassan och tog bla betalt men svarade också på en del frågor (eller ja, de jag kunde svaret på såklart) så det ska bli riktigt kul att få komma tillbaka och tjäna sina egna pengar. För det är verkligen något som jag tycker är viktigt, att tjäna sina egna pengar. Att inte hela tiden vara beroende utav sina föräldrar utan att faktiskt vara "fri" och göra vad man själv vill med sina pengar. På så sätt blir det också roligare att handla, det blir på något sätt en härlig känsla när man jobbat ihop sina pengar själv och sedan köper något för de som man verkligen vill ha. Eller vad tycker ni?


Så länge vi båda andas



Inför Tysklandsresan

Här kommer en liten "To-do" lista över vad jag måste göra innan måndag då jag åker till Tyskland

♥ Tvätta alla kläder
♥ Packa
♥ Städa rummet
♥ Växla pengar
♥ Köpa present till familjen i Tyskland
♥ Fixa brynen
♥ Ha möte med sömmerskan Helena angående klänningen
♥ Plugga
♥ Skriva NP i engelska
♥ Shppa lite toalettartiklar

Tips på bra blogg!

Vill passa på att göra lite reklam för min lillasysters blogg, som hon kämpar med nästan varje dag.
Nu har hon skrivit jättemycket, kika in och dröm er bort i nio-åringens värld!


Jossan + ledamot för LUF = Sant

God morgon alla underbara läsare!

Det blev ingen uppdatering igår, det var så himla mycket att jag knappt hann äta middag och ännu mindre blogga. Men jag var på årsmöte för LUF igår, där vi skulle bilda en styrelse till den nya klubben "LUF StorGöteborg" som precis har bildats. Och jag var utvald av riksstyrelsen som den heter att vara ledamot i den nya. Såklart skulle det röstas, eftersom det fanns fler sökande än vad det fanns platser. Så jag och alla andra fick hålla en kort presentation om oss själva, våra intressen, varför vi valde LUF och varför de skulle rösta på oss. Så det var ganska nervöst. Men tillslut blev det jag tillsammans med några andra underbara LUF:are som fick bilda den nya styrelsen. Gud vad kul. Så nu återstår en massa roliga möten etc. Jag är verkligen så glad. Nu ska vi se vad detta kan leda mot.


Innan sändningen


"Skit bra, Jossan"

Oj, oj, oj....såg ni mig?? Min första tv-debut är avklarad! Tycker själv att det gick strålande, vilket även några tvproducenter kan intyga, hehe!

Som ni alla vet så sitter vi redan uppradade på våra platser innan sändningen drar igång, då de drar igenom några regler etc samt ropar upp de "kända" personerna som är speciellt inbjudna dit som tex Dominica. Mitt upp i det uppropet så ropade Janne Josefsson upp mitt namn och frågade om jag var där...ja, det var jag ju sa jag. Därefter började sändningen. Att han ropade upp mig var en ganska läskig känsla, då han inte ropade upp de andra som var med förutom mig och de kända personerna. Så jag fick en liten tanke att någon hade anmält mig till att försvara en viss åsikt som jag inte hade fått reda på, så jag blev väldigt nervös...men som tur slapp jag ta ställning inför 1 miljon människor i direktsändingen vilket glädjer mig stort. Inte det att jag inte vågade utan att jag mer inte var förberedd i så fall på vad jag skulle säga etc. Så det var skönt. Men gud vad kul det var. Att sitta med i direktsändningen är så sjukt mycket mer än bara det man ser på tv...då pratar vi mycket mer. Det är både mingel före och efter sändning samt en massa härliga människor att prata med och fika med. Så det var super kul.

Efter sändningen kom det fram två tvproducenter till mig och sa "Är det du som är Jossan? Skit bra jobbat...." Då börjar man liksom undra...vad var det jag gjorde, vad var det som var så "skitbra"? Jag sa inte ens någonting?? Hehe, men man är för grym, det är bara att erkänna!


Jag och Janne efter sändningen! Vi behövde bara ta en bild, man blev bra direkt!


Dress code

Gud vad tiden går långsamt när man väntar på något. Har suttit och gjort en massa saker för att få tiden att gå, men ändå är det en timma kvar tills jag ska åka...får uppehålla mig med att kanske klicka hem några plagg eller något. Vi får se, jag ska nog få tiden att gå ska ni se!
Vi hörs!


Klänning: Bling bling
strumpbyxkor: Twilfit
Stövlar: Replay
Väska: Mulberry anthony
Pälsen

SVT-debatt 20.30

Hejsan!
Vet ni? Jag har blivit inbjuden att vara med i SVT-debatt med Janne Josefsson. Några från LUF har blivit inbjudna att vara med aktivt i debatten, alltså hålla tal etc och fick ta med sig några in i publiken. Och jag är en utav dom! Gud vad kul det ska bli, det har alltid varit en dröm att få vara med i något debatt-program och att få vara med i Janne Josefssons (som är en utav de bästa journalisterna, riktigt grym) debatt är verkligen ett stort plus! Dock gillar jag inte rikigt hans stil som han brukar köra med. Alla som begär ordet i debatten får aldrig tala till punkt....ska det vara så? Har man väl fått ordet så ska man väl få tala till punkt, eller?
I dagens debatt kommer det handla om Viktorias och Daniels bröllop, vem som ska betala och inte, staten eller de själva...jag tror det kan bli mycket intressant. Jag själv är för monarki med emot att staten ska betala...
Jaja, sjukt kul ska det bli! Ska träffa några andra "luffare" på terminalen 19.10, senast, där blir vi upphämtade av en taxi som kör oss dirket till SVT´s studio. Riktigt coolt!

Nu ska jag äta middag och sedan försöka gräva fram någon snygg outfit att ha för kvällen...det kanske blir det bruna-vi får se. Visar er innan jag åker!
Puss


heutigen Outfit




Jeans: Bling
Stövlar: Replay
Body: Gina tricot
Väska: Mulberry Basewater
Pälskappan

Tschüss!

Tisdag

God morgon på er alla läsare!

Idag är det tisdag, vilket betyder att veckan rullar på. Jag ska ha prov idag, så jag är lite små nervös, men vem är inte det när det är prov? Jag har i alla fall inget emot att vara nervös, jag har hört att det går bättre om man är lite nervös. Så det köra jag på! Hehe!

Detta är sista provet jag gör nu innan jag åker iväg till Tyskland (som jag gör på måndag, redan) så det blir att skicka iväg mail till min tyska, skriva en packningslista på saker jag ska ha med, bla datorn. Men jag måste kolla med henne om hon har bredband hemma hos sig, helst trådlöst också så jag kan blogga! Men jag ska också ha med mig en present till både henne och hennes föräldrar. Och jag ha rinte hittat någonting... har ni något förslag på presenter man kan ha med sig?
Därefter måste jag städa, både mitt rum och hjälpa mamma med nedervåningen, vi ska ha gäster på fredag. Att städa är något av det tråkigatse jag vet, det tar både tid och är tråkigt. Funderar på att säga till mamma att skaffa en städerska (tänk vad mycket tid man skulle tjäna på att inte städa, diska etc! Det är nog inte en så dum idé ändå....)

Nu blir det sista pluggrushen här innan skolan! Ha det så bra!
Puss

Varit igång sedan sju i morse...

Oj, vilken heldag! Jag har varit igång sedan sju i morse och gjort en massa saker. Jag var i skolan mellan 9 och 16.20, därefter var det hem och plugga spanska som dessutom fick följa med på bussen till LUF-mötet som vi hade ikväll. Föreläsnigen var om Kina och dess rättigheter till att ha OS eller inte. En riktigt intressant fråga enligt mig. Jag tänkte skriva ett litet inlägg om vad jag tycker om att Kina hade OS 2008, någon gång under veckan.
Nu blir det plugg som gäller hela kvällen. Ska kila ner till Konsum lite snabbt och köpa lite plugg-godis. Der behövs sådana här pluggkvällar!
Puss

Ropas para hoy


Tunika-Monsoon, Tröja-Gina tricot, strumpbyxor-Gina tricot, Skor-Fred Perry och Pälsjackan

090309

God morgon!
Idag är det måndag, vilket innebär ny vecka och nya tag i skolan/jobbet. VI har något konstigt tema på vår skola samt de andra skolorna i vår kommun. Det är någonting med att man ska sitta i grupper och disskutera olika ämnen (jag vet inte vilka) men vår lärare sa att de kunde vara ganska känsliga ämnen och vi då skulle respektera andras tankar och åsikter om de ämnerna och inte bara skrika rakt ut att den har fel etc! Vi gjorde nämligen upp regler för dessa samtal i fredags på mentorstiden. Så det ser jag fram emot. Jag har aldrig hart problem med att säga och stå för mina åsikter, så jag är inte så nervös för detta moment. Men jag förstår de som aldrig säger någonting utan bara hänger på vad de andra säger fast de tycker tvärt om. Och det är inte okej i detta avsnitt, alla ska säga vad de tycker om tänker, Ingen annan!

Jag måste ägna mina raster åt plugg idag på spanska eftersom jag har prov i morgon och jag ska vara CL hela dagen. Så jag hoppas att jag kan alla innan jag åker! Och då måste jag plugga på rasterna!

Ha en trevlig måndag allesammans så hörs vi när jag kommer hem!

Beck

Gud vad trött jag är. Ska alldeles strax gosa ner mig i soffan och titta på Beck. Ska först bara fixa i ordning en kopp te och en ostsmörgås.
God natt!

Ett politikinlägg, javisst!

Det är jätte många som har frågat om lite grann om det här med LUF och politiktankar. Jag tänkte att jag skulle dra lite snabbt nu varför jag valde LUF, hur det kom sig, om jag är nöjd och vad vi gör!

Jag har länge varit intresserad av politik av olika slag, jag har varit med i elevrådet sedan femte klass, styrelsen och nu i ungdomsfullmäktigt i vår kommun. Jag tycker om att få min röst hörd och ta del av andras tankar och synsett på olika saker. Att gå med i ett ungdomsförbund var ett ganska naturligt steg för mig.
Jag hade länge läst om de olika förbunden för att skapa mig en uppfattning om vad de har för politik och hjärtefrågor. När det väl kom till klyftan så valde jag mellan LUF och MUF. Detta val var ganska svårt, då de har ganska lika politik. Att jag valde LUF till slut var för att jag var med på deras CL (Café Liberal som är en träff som alla är med på en gång i veckan, då är en föreläsare där och berättar och föreläser om olika ämnen) och fastnade direkt. Kanske hade jag tur att få vara med på en föreläsning som jag tycker är intressat och roligt (CAP- jordbrukspolitik). Jag fastnade hur som helst för LUF, och på den vägen är det.

Att ha gått med i LUF har bara varit positiv. Det är verkligen super skoj varje gång vi träffas, då det brukar vara föreläsare som berättar och föreläser om olika ämnen, vilket gör det intressant och roligt. Så detta är något som jag kommer fortsätta med, länge....

Det är lite svårt för mig att säga vad vi gör, eftersom jag bara har varit medlem i en och en halv vecka. Men det är som sagt CL varje måndag och sedan är det kampanjer, tjejmingel, träffar och en massa andra roliga utbildningsdagar såsom universitet liberal, bas liberal och eu-utbildningsdag. Tre sjukt roliga event (som jag har hört från de som varit med innan).
 Ni kan läsa mer om LUF och deras tankar, åsikter, events etc på deras hemsida. Klicka här!

Vad tycker ni om denna modellen?


Jag älskar verkligen denna modell på klänningar! Den är perfekt, både i längd och form. Att de är i så snygga fäger är också ett stort plus. Jag sitter och tittar runt lite grann på nätet bland olika klänningar. Det börjar dra ihop sig tills på torsdag, då jag ska till sömmerskan och disskutera mina tankar och önskemål med henne och försöka få fram något bra. Vad tycker ni om den här medellen på en avslutningsklänning? Inte exakt som denna såklart, utan något personligt, något "jossigt" fast med denna som basgrund!
Vad tror ni?

Internationella kvinnodagen

Hejsan gott folk!
Nu är jag hemma efter en sjukt rolig dag. Vid tolv-tiden var vi samlade för att gå ut och kampanja. Det var nog det sjukaste jag någonsin gjort, men också sjukt roligt. Jag har nog aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv som jag gjorde under den timman vi var ute. Regnet öste ner på oss när vi gick runt i våra oranga, vattentäta folkpartiejackor och kampanjade. Vilken syn, ni skulle sett oss! Haha! Självklart har jag massa kort ni ska få se. Här kommer de!


Fredrika och Josefine i sina helkroppsställ!

Tjejerna!

Ute och kampanjade vid heden...

och i Nordstan...

Vi väntade på de andra på Gustav Adolfs torg

Våra sjukt snygga regnjackor!

Två riktigt duktiga föreläsare som verkligen vet vad de snackar om! Fredrika och Moa!

Dagens outfit




Nu ska jag åka. Ha det så bra så hörs vi senare. Och vet ni? Kameran är laddad (den lilla) så nu ska jag fröska ta några kort under dagen!
kram

Sconesbak





Detta blev min fruksot. Nybakade scones med Brämhults hallonjuice! Gott!
Nu blir det en timmas plugg innan kampanjen drar igång!
Kram

090308

God morgon sunshines!

Har ni sovit gott? Själv är jag på strålande humör. Som sagt så blir det en heldag med LUF, vi ska ut på kampanj och därefter blir det tjejmingel i deras lokal på Stensturegatan 42 med middag, mingel, skvaller och massa annat trevligt. Så det ser jag verkligen fram emot! Innan ska jag försöka plugga lite grann, har prov i över morgon i spanska så det bli att traggla glosor nu på förmiddagen och ikväll. Men det ska nog gå bra.

Vädret är inte på topp, det ösregnar och blåser. Men vad ska man säga? Det är det typsika Göteborgsvädret skulle jag vilja säga. Det regnar alltid här. Jag är van! Hehe!
Eftersom det regnar får jag se om jag kan ha den outfiten som jag hade tänkt ha, tights, tunika, min nya päls och tygskor. Men det känns lite som att den är fel just idag. Typsikt! Men jag får se, det kanske lägger sig om någon timme. Hoppas!

Vad ska ni göra idag?
Kram

V-blogg


LCHF-kost

Jag har mer och mer börjat tänka på mina matvanor, vad jag stoppar i mig etc! Och jag har kommit fram till att jag nog måste ändra på det. Jag stoppar i mig alldeles för mycket onyttigheter och snacks för att det ska vara bra för mig. Det måste verkligen bli ändring på det. Jag googlade runt lite och kom in på Dr Dahlqvists blogg som handlar om just förbättrad hälsa och viktkontroll. Hon förespråkade att man ska äta fett och protein! Och såklart då dra ner på energi såsom kolhydrater. Detta kändes ganska orealistiskt från början, men efter att ha läst igenom lite grann och funderat så verkar det bra. Man ska äta mycket protein såsom kött, fisk, ägg men också ärtor etc samt naturliga fetter, avokade, nötter och anemaliska fetter som tex smör.

Med denna kost metod som kallas för LCHF (lowcarb-Highfat)
- Minskar du risk får ångest och depression (lider man av ångest kan det vara brist på fett)
- Går du ner i vikt. Animaliska fetter gör dig inte fet (utan det gör kolhydrater)
- Mår kroppen och psyket bättre
- Minskar du risken för hjärt och kärlsjukdomar
- Kan du äta när du vill på dygnet (inget, "inte efter sju-regler")

Dr Dahlqvist övertygade i alla fall mig och jag ska prova på det här nu som ett litet test. Genom denna kost kommer min kropp alltså må mycket bättre. Med mer fett och protein i maten mättar det mer och man kommer orka mer under dagen samt att man inte behöver äta lika mycket. Ni ska självklart få följa detta i bloggen, hur det går etc!


Ett riktigt fynd






Jag och mamma var på en liten secondhand-runda idag i stan och hittade denna fina kappa på bellevue-marknad och slog till. Vet ni vad den kostade? Jag gav 90 kr för den. Vilket fynd!

Designa en klänning

God morgon!

Idag är jag uppe i god tid. Ska med morfar in till stan en stund och handla lite, dock ingen shoppin gutan mer mat och fika lite.

Som ni alla vet så ska jag sluta 9:an inom kort, 10 juni. Och jag har fått erbjudandet att designa min egna avslutningsklänning. Så jag ringde hon som ska sy den och bestämde tid. På torsdag nästa vecka ska vi träffas och disskutera hur den ska se ut samt ta mina mått etc! Gud vad kul det ska bli, att få designa sin egen klänning är något som jag alltid har haft som dröm och nu slår den in. Jag kan inte besrkiva med ord hur glad jag är. Men glad är jag!

Nu återstå bara ett problem. Hur ska den se ut? Jag har inte alls hunnit tänka på utseende eller form över huvud taget. Men det lutar mot något kort, elegant och vårigt. Det läter väl bra?
Har ni några förslag om hur den ska se ut? Maila eller skirv en kommentar! [email protected]


HiPhone


Titta vad jag hittade på blocket. En kopia av Iphone med samma funktioner och utseende fast med lägre pris! Kan det bli bättre? Jag ska kika runt lite och se vad de egentligen är för telefoner och om det kan vara värt att slå till på en. Vad tror vi, är den som iPhone eller inte?

Vårmode


Volanger, markerade axlar, axelbandslöst med mycket härlig, sprakande färg är något av vårens stora trender!
Fin vårkollektion från Halens.se


090306

Hejsan!

Idag är det fredag, gud så skönt! Jag har verkligen längtat till helgen och nu är den här!
Skolan gick kanonbra idag. Vi gjorde inte speciellt mycket, mest virande omkring i koridorerna innan lunch. Efter lunch var det andra puckar. Vi hade biologiprov då (läs lugna personer som sitter nersjunkna i sina biologiböcker längs med väggarna och suckar). Provet gick bra, eller ja, det kändes så nu efteråt i alla fall. Sedan får vi se vad resultatet blir. Detta prov dämpade inte mina agritioner om vår no- och mattelärare, tvärt om. Hon vill verkligen sätta dit folk, hon vill inte att folk ska få alla rätt eller ha MVG i betyg. Antagligen vill hon lysa genom att kunna saker som vi inte kan, alltså få glänsa över oss. Sjukt irriternade och taskigt!

Tycker ni detta betéende är okej hos en lärare som ska föregå med gott exempel, vara en förebild??

Våga stå för dina åsikter!

Gaahh, nu är jag verkligen trött! Har suttit i flera timmar och pluggat till biologiprovet och haft disskutioner med mamma om bla "för och emot" argument för kloning etc. Riktigt kul. Att debattera är något som ligger mig nära, jag har aldrig haft svårt för att uttrycka mina tankar och åsikter och våga stå för dom. Sedan har det såklart hänt i en debatt att en person mitt emot sagt något som låter ännu bättre, och då ändrat mig. Men det är inte det det handlar om. Det handlar om att se saker på olika sätt, att ibland se "outside the box" och inte bara sina egna idéer. Att sitta och tjata om vem som har den mest korrekta synen på saken är bara dumt och tidskrävande.

Att ha suttit i flera timmar och pluggat är verkligen energikrävande. Jag är helt slut. Men det som får en att fortsätta är den där duktighetskänslan som kommer när man verkligen har gjort något bra ifrån sig, och det är den känslan man vill åt. Man vill känna sig duktig och glad för att man gjort något bra. Så är det ju med allting...right?

Nu är det läggdags som gäller, sängen lockar verkligen...
God natt mina fina läsare!

När det börjar svartna...

Har ni någon gång kännt att det börjat svarta för ögonen, stora svarta fläckar? Det har jag, för första gången idag. En riktigt obehaglig känsla att inte riktigt vara medveten om vad som händer, allt blir liksom suddigt och oklart.
Det hände idag på gympan, vi hade "exemination" inom redskapsgymnastik. Jag skulle göra mitt omfattande program med en hel del handstående och huvudstånde, men och brygga och kullebyttor. Efter ett tag bara det kom. Jag blev liksom yr i huvudet och tappade nästan fokuseringen och kontrollen. Riktigt obehagligt måste jag säga. Nu är det bra, lite huvudvärk bara. Men jag har aldrig blivit så rädd som jag blev då.
Trots detta slutförde jag mitt program med en riktigt bra avslutningen som jag fick beröm för. Så det känns bra. Men att råka ut för det just då var också en rädsla i sig, att sabba programmet som man jobbat hårt med och övat så länge till. Resten av programmen fick jag stå över, jag ska göra de nästa vecka!

Ska göra i ording middag nu, mozarella fylda kycklingfiléer med kokt potatis och gräddsås. Mycket gott. Sedan blir det plugg, biologi! Prov i morgon...

Today I´m wearing this;


Jeans: Bling bling
Tunika: Kapp Ahl

Min lilla skrutt!


Hundar är verkligen världens bästa djur. I alla fall min skrutt. Hon är på något sätt ens bästa kompis, stum dock. Men hennes utfyllnad i huset gör det så tryggt och roligt. Hon är verkligen min absoluta vän, min bästa vän!

Torsdag

God morgon!
Är det någon mer än jag som vaknat på rätt sida och tycker det är en fantastisk morgon? Inte för att vädret är perfekt eller för att jag har världens bästa liv men jag gör mitt bästa för att nå mina mål, uppfylla mina drömmar och leva ett liv som jag tycker är bra, så som jag har format det. Vilket gör mig glad. Just nu rullar livet på och det känns skönt. För varje dag som går så närmar sig sommarlovet och gymnaiset. Det ska bli så skönt att "få börja om sitt liv" som man i stort sätt gör när man byter skola. Och få ta en rejäl paus från allt och bara njuta av livet som man kan göra under sommarn, right?

Men åter till dagen. Det händer inte speciellt mycket. Efter skolan ska jag plugga till genetikprovet som vi har i morgon. Men som tur är så kan jag det mesta redan, vilket betyder att det bara blir en repetition senare idag, en kontroll på om jag kan allt. Ska även be mamma sitta med mig en stund och gå igenom det, det händer ibland att man missar något viktigt som hon snappar upp och berättar. Så det är alltid bra att mamma får titta på det också.

Nu ska jag gå och äta en rejäl frukost.
Ha en bra torsdag gott folk!

En fin present


Titta vad jag fick. Ett fint biljardbord i tröstpresent av Nellan, eftersom jag inte kan vara med och spela SM så kan jag spela hemma istället menade hon. Så gulligt! Det blir lite extra speciellt när hon gjort det också, i slöjden. Hon är duktig hon!

En praktikant med förlängd praotid?

Åh, jag är så irriterad. Nu har det gått för långt. Under mina två av fyra år på min skola har jag stått ut med detta, en lärare som inte kan sina ämnen. Jag pratar om de väldigt viktiga ämnerna matte, biologi, kemi, teknik och fysik. Att ha en lärare i de ämnerna som inte kan lära ut gör det hela mycket svårare än vad det egentligen är. Inte undra på att man får lära sig hela kursen på egen hand, när en lärare inte vet vad den pratar om. Ska det vara så? Jag börjar snart undra om min lärare har behörighet i de ämnerna som hon är lärare i eller om hon bara är någon slags "praktikant" med extra lång praotid.

Sista droppen gick i måndags. Vi hade matte. Jag och några andra satt i grupprummet intill vårt hemklassrum och räknade. Så kom jag fram till ett tal där man behöver rita ett koordinatsystem för att kunna lösa det. Jag går in till klassrummet intill där vår lärare är och ber henne hjälpa mig med det talet. Och hon följer med in. Vet ni vad hon säger?
- Men Josefin, var har du varit alla lektioner som vi haft matte?
- jag har varit här alla gånger utom en, i måndags, då ni gick igenom hur man ritar ett sådant system, så jag undrar om du kan hjälpa mig eftersom jag inte var där. Och varför jag frågar nu är för att jag inte behövt använda mig av det förrän nu. Svarar jag.
- Men du, då får du ta och skylla dig själv, spottar hon ut och går ut.

Hur oförskämt är inte det? När jag, en elev som verkligen vill lära mig, förstå vad det handlar om ber henne om hjälp. Ni förstår kanske att det är sjukt irriterande i längden, när sådana här insidenter händer gång på gång i hennes viktiga ämnen, som de faktiskt är. Jag har förstås pratat med både mamma och pappa. Antagligen blir det tid hos rektorn inom kort, för så här ska det inte vara!
Jag fattar bara inte hur hon kan säga så???


Så här illa är det, kanske inte just detta talet, men mycket annat!

Dagens outfit


Klännig: Miss sixty
Strumpbyxor: Twilfit
Jacka: Canada Goose
Stövlar: Replay
Väska: Mulberry

Onsdag

God morgon!
Idag börjar jag tidigt, vilket betyder att jag är stressad, som vanligt! Haha! Vi har ganska lång dag idag, från 8.00 till 15.00. Därefter blir det plugg. Jag måste verkligen lära mig i stort sätt hela provet idag, jag har så mycket annat jag måste göra också.

Ha en bra onsdag allesammans!

Det blir inget SM för min del

Som ni alla vet kanske, så har jag berättat att samma helg som vi är i Tyskland (utbytet mellan vår skola och en i Kaufungen) så ska vi (jag, Jasmina och Edina) spela SM i biljard. Och som ni också vet så har jag försökt, jag har verkligen försökt att hitta en flygbiljett hem från Tyskland på fredagskvällen så jag hinner spela SM i biljard den helgen. Men det finns inga, det går absolut inte att få tag i någon biljett så jag kan komma hem. Så jag kan tyvärr inte spela! Andreas (vår fritidsledare som håller koll på allt) har fått ringa in en annan tjej, en jätte duktig tjej som ska spela i stället för mig. Så det känns bra. Men att inte få spela själv känns väldigt tråkigt och ledsamt. Jag hade verkligen sett fram emot detta sedan förra gången. Ni anar inte hur kul vi har det på de där resorna. Men man kan tydligen inte få allt, även om man väldigt gärna vill det! =/


Tjejmingel med LUF

Fick just ett mail från Josefin, en tjej i LUF som berättade om en väldigt rolig sak som händer nu i veckan. På söndag är det som ni alla vet internationella kvinnodagen. Och då ska vi LUF:are ut på stan och driva en kampanj och dela ut lite broshyrer etc. Därefter blir det tjejmingel med en god lunch/middag och skvaller med alla tjejer som är med och deltar. Ser verkligen fram emot detta!
Jag vet att jag sagt det innan, men jag måste verkligen säga det igen. Att ha gått med i LUF är nog det roligaste jag någonsin gjort. Att få träffa sådana roliga och härliga människor är sjukt roligt. Det bästa är att det är så blandat, det är så många olika typer av människor som är med. Att hela tiden träffa nya människor är mycket utvecklande, roligt men framför allt spänannde och intressant. Jag har lärt mig så otroligt mycket på bara en vecka, detta genom att ha träffat så många olika människor med olika syn på det hela vilket gör att man alltid har något att prata om, de mysiga träffarna, och såklart, de superduktiga föreläsarna som är inbjudna varje vecka.

Välkommen in i en 9:årings värld

Nu har jag suttit och hjälpt Nellan att förstå hur det går till när man ska logga in på bloggen, skriva ett inlägg och publicera. Väldigt krångligt engligt henne. Men man får aldrig ge upp, ellerhur? Den som ger upp att sträva efter något mål eller en dröm är en förlorare. Om man inte hade några mål uppsatta skulle livet inte vara speciellt roligt eller utmanande. Det viktigaste är att ha mål som går att nå, alltså inte för höga krav på sig själv som man vet själv är omöjligt att lyckas med. Då blir det bara tråkigt och jobbigt. Mål är till för att det ska bli roligare att se fram emot saker, att ha någonting att kämpa för helt enkelt.

Nej, nu blir det en liten repetition för Nellan med bloggandet och sedan blir det plugg och kvällsmat!
Har ni haft en bra tisdag allesammans?



TOPMODELS!

Vad ska man säga? Fotokursen gick inte som planerat. Regnet öste ner utanför fönstret, vilket betyder att vi inte kunde gå ut. Vi fick helt enkelt åka upp till ishallen och ta kort på de som åkte (och självklart testade jag med, hehe!). Därefter blev det lite redigeringsarbete i skolan med bilderna vi tagit. Och därefter var det fritt fram att göra vad man ville. Jag spelade bland annat biljard, modellade och umgicks med Elin och Anela!












I hope you enjoyed it!
Love Jossan!

Dagens outfit



Jacka: Canada Goose
Chinos: Gina tricot
Tröja: Odd Molly
Linne: BikBok
Skor: Scorett
Väska: Mulberry

Tisdag

God morgon!
Idag har vi friluftsdag i skolan. Vilket innebär att man får välja mellan olika aktiviteter att göra, såsom skridkor, skidor, fotokurs och ridning. Jag valde fotokurs. Så idag får kameran åka ner i väskan tillsammans med mitt usb-minne. Vi ska åka till ett fint vattenfall och ta kort, lära oss lite grann om hur man kan göra olika effekter för att det ska se vackrare ut, få lite dimma runt, you name it! Ser verkligen fram emot det. Om det blir några fina kort ska jag visa er ikväll, men förvänta er inge porffsbilder, nog för att kameran är bra, men fotografen?? Haha, nej, det ska nog gå bra! Det hoppas jag i alla fall!

Ha en bra tisdag allesammans!

Alla har lika mycket värde varesig utséende eller bakgrund!

Hejsan bloggen!
Nu är jag hemma efter ännu en dag med underbara LUF! Jag vet inte vad jag ska säga. Jag blir bara mer och mer förvånad över hur bra och roligt det är att vara med i LUF, det är bland det roligaste och intressantaste jag någonsin gjort. Dessutom lär jag mig väldigt mycket efter varje träff på CL ( Café Liberal som är en träff där man träffas och lyssnar på en föreläsare och fikar). Det är alltid något intressant ämne, som idag. Idag var det en tjej där och pratade lite om liberal syn på det här med homosexualitet och transsexualitet. Något som är väldigt intressant att debattera om. Man får helt enkelt en genomkörare av det det innebär i dagens samhälle att vara något utav det, vad man har för förutsättningar jämfört med heterosexuella etc. Mycket intressant och lärorikt. Jag förstår faktiskt inte de som tycker att hudfärg spelar någon roll, vad man har för religon eller förflutet. Det viktigaste är vad man gör med sitt liv, hurdan man är mot andra och vad man kan göra för att underlätta olika situationer! Jag kan verkligen uppmana er alla som vill påverka någonting som man är frustrerad över eller något som man vill ska införas som inte finns. Det går faktiskt att påverka, tro det eller ej. Men vi ungdomar har faktiskt väldigt mycket mer inflytande på samhället och makt än vad vi tror. Så det gäller att utnyttja det!

Nu blir det plugg och sovtime som gäller. Eftersom hela måndagen går åt till skola och nu för tiden LUF, så blir det lite extra press de andra dagarna. Men det är jag beredd att satsa på, detta är verkligen någonting som jag brinner för!
God natt!

Dagens outfit


Jacka: Canada Goose
Jeans: Bling Bling
Tröja: Madonna
Body: Gina tricot
Skor: Scorett
Paraply: Från golfbagen

Måndag

God morgon solstårlar!
Känner mig nästan lite oförskämt pigg idag. Jag vet inte varför, allt känns bara så himla bra. Antar för att jag kan provet och för att det är måndag vilket betyder omstart av en ny vecka, nya krafter och nya mål.

Idag händer inte speciellt mycket. Skola fram till 16.00 och därefter blir det hem och plugga i dryga 45 min. Där efter bär det av till ett möte med LUF, Café Liberal som är en träff för alla ungdomar i LUF...så det ska bli kul!

Nej, nu måste jag äta frukost och ta på mig kläder. Ska försöka slänga in en outfit innan jag går till bussen!
Puss puss

Plugg + Beck

Nu har jag verkligen ingen mer energi till att plugga. Nu vill jag bara slänga mig i soffan med en kopp te och en chokladbit och titta på Beck. Och det ska jag också. Men som jag sa tidigare så är det faktiskt sista språnget nu innan slutbetygen så därför ska jag stå ut en halvtimma till med plugg. Sedan får det räcka.

Ha en super trevlig fortsatt kväll mina fina och underbara läsare! God natt!

Jag kan bara inte låta bli att drömma mig bort ibland

När man kikar runt på andras bloggar så är det verkligen jätte många som är på skidsemester nu. Och det är verkligen någonting jag skulle vilja göra. Jag kom ihåg första gången jag stod på ett par skidor. Det var tre eller fyra år sedan. Jag, pappa och Pontus hade bestämt oss för att ta en heldag i Hestra för att testa på skidor. Givetvis gick det åt helvete rent ut sagt i början, men allt eftersom så gick det bättre och bättre. Till slut gick det galant. Jag har aldrig kännt mig så lycklig som jag gjorde då, när jag for ner från den branta backen, snön yrde omkring och vinden lekte med håret. Det var en alldeles speciell och härlig känsla, en känsla som jag aldrig fått efter det. Det är något magiskt med skidåkning.


Längtar verkligen tillbaka! Bilder från 2005

Åh nej, inte nu igen

Puh, vilken dag! Ändå har jag inte gjort speciellt mycket, förutom det jag skrev i morse att jag skulle göra, ändå känns det som om jag gjort hur mycket som helst. Jag antar att stressen har kommit tillbaka. Jag har nämligen prov i morgon, och jag tror det är det som ligger och stökar i magen som gör att en liten oro dyker upp. Jag blir alltid jätte nervös och orolig innan ett prov. Jag vet inte varför, men jag tror det är för att pressen verkligen är stor nu. Det är endast 10 veckor som jag kan använda effektivt innan slutbetygen kommer. Och det ligger ganska tätt inpå min själ om man säger så. Men jag ska verkligen försöka hålla nerverna i styr och inte låta de gå ut över min prestation på de prov som åter står av terminen! Jag ska verkligen försöka. Vill bara glömma förra terminen då de gick över styr, och det märktes tyligt på betygen. Så det får absolut inte hända denna gången. Nu är det bara kämpa som gäller, ända in i det sista!

Som tur är så är det måndag i morgon. Jag gillar måndagar. Då får man en ny chans att få en bra start på veckan som kan hålla i sig och ge positiv energi veckan ut. Och det behövs, speciellt nu!


USA, Here we comes

Nu har vi (jag, Pontus och pappa) beställt resa till USA! Nu är det äntligen bestämt, datumet är spikat och biljetter bokade. Nu är det bara att hitta några fina hotell också, helst i innerstaden så nära centrum som möjligt!

Vi åker den 26 juni och kommer hem den 5 juli! Vi kommer alltså vara där under deras nationaldag. De fyra första dagarna kommer tillbringas i New York och därefter blir det tre heldagar i Washington. Vi kommer bland annat besöka Vita huset och MOMA (The Museum Of Modern Art) som kommer bli två höjdpunkter. Antagligen blir det några shoppingdagar samt några andra sevärdigheter också. Allt är som sagt inte bestämt än, men huvudsaken är att vi faktiskt kommer iväg, tillslut! Haha!
Åh, jag är så glad. Det finns inte ord för hur gärna jag vill komma dit. En USA-resa är något jag drömt om sedan jag var 9 år gammal. Och nu slår drömmen igenom. Fabulous!
Nu är det äntligen time för många härliga taxiturer i de gula taxibilarna som är så kända i New York!
A dream has come true!


Ingen söndag är den andre lik

God morgon allihopa!
Idag blir det ingen lugn söndag inte. Jag har en hel del att göra. Men så ska det vara!
Jag har förrästen gått och blivit med facebook, inte för att jag förstår någonting med ändå. Alla jag känner har det så varför inte vara med? Dock kan jag ingenting om det så vi får se hur det går. Jag är mest medlem för att se vad andra har för sig om dagarna. Jag har ju bloggen att sköta och uppdatera. Det är tillräckligt!

Dagens planering:
9.30- 11.00 - Plugg
11.00-13.00 - Boka USA-resan med pappa i stan på Ticknet
13-00-16.30 - Pontus spelar innebandy match som jag ska se på
17.00-18.30 - Middag hemma hos farmor
19.00-21.00 - Plugg


En bild på mig från en biokväll med familjen för ett tag sedan

RSS 2.0