Let´s dance + räkmacka

Nu är det snart dags för en bit räkmacka framför Let´s Dance. Det känns lite mindre roligt att titta nu när Blondinbella åkte ut, jag hejade på henne! Men jag tror det kommer bli bra ändå.

Stadsbesöket blev bra. Jag fick köpt mina jeanstights på Gina men också en tunn, tajt, svart t-shirt och en kofta. Det var länge serdan jag shoppade ne. Det är alltid skönt med lite nytt i garderoben, eller vad säger ni??

Nu blir det tvmys för fulla muggar!
Vi hörs senare ikväll eller i morgon!
Kram


Tripp till stan

Nu blir det en snabbis till stan. Jag har länge önskat mig ett par jeanstight. Därför tänker jag nu åka in och köpa mig ett par nu! Vi hörs senare!


fredag

Hejsan alla fina läsare!

Har precis kommit hem från skolan. Jag är jätte glad och uppe i varv för tillfället. Dessvärre kan jag inte berätta om allt som har gjort mig glad utan bara några saker. De andra sakerna får ni reda på lite senare i vår, det är fortfarande hemligt. Men i alla fall. Idag har vi bokat biljetter till melodifestivalen som är nästa lördag. Vi har fått grymma platser. Jag tror det kommer bli fantastiskt att sitta där vi kommer att sitta. Vi kommer ha jätte bra utsikt över scenen och artisterna. Det andra är så klart att det är fredag vilket betyder att det är två dagar ledigt nu. Skönt! Det är en hel del som jag måste göra under helgen, många roliga saker. Men mer om det senare!

Nu ska jag till konsum med mamma och handla lite gotti gotti! 
Kram

det är mycket just nu...

Det är ganska mycket nu för tillfället! Jag har inte speciellt många läxor men det är en massa annat som måste fixas nu innan helgen, helst. Jag hinner tyvärr inte blogga något mer idag, tror jag) om jag hinner kommer självklar göra det. Ni vet vad jag tycker kring bloggandet! Ellerhur??

Kram

Hemma hos Natalie

Sitter just nu hemma hos Natalie i hennes bäddsoffa. Det var ett tag sedan man var här nu, vi har haft så mycket i skolan de senaste veckorna att man inte har hunnit träffas, men nu är det lugnt!

Nu ska jag bara skriva klart här och sedan ska jag och Natalie spela Wii, Super Mario! As kul, vekligen! Har ni testat?? Om inte, gör det. Jag lovar, man blir beroende, fast på ett bra sätt!
Sedan blir det film..

Vad har ni gjort idag?

Fördomar

Har ni tänkt på hur många fördomar man har? Jag kom och tänka på det nyss, då jag fick en tråkig kommentar. "Gud vad tråkig din blogg är! Tror du någon vill läsa den?". Alla människor har fördomar, stora och små. Att folk tycker olika har alla vetat sedan urtider, vi är mänskliga med olika erfarenheter som speglar våra åsikter! Men att folk uttrycker sig så dumt är patetiskt. Det är min blogg, mina inlägg och mina tankar. Jag väljer själv vad jag vill skriva om och ingen annan! Jag har inte påstått att någon ska läsa min blogg som inte vill, det är upp till var och en om de vill läsa och ta del av vad som händer i mitt liv eller inte. Jag vet till 100% att ni också har fördomar, precis som jag, föreställningar om hur saker och ting ska vara även fast man inte upplevt det. Att man lägger en sådan kommentar är löjligt och ja, patetiskt! En del trivs bäst genom att skriva kommentarer anonymt bakom sina datorer. 

Man ska ha som mål att ändra sina fördomar, då växer man som människa.
Ni får vara elaka mot mig på bloggen. Jag tar det inte personligt. Jag är så pass säker på mig själv! Jag tror att många av er läsare har fördomar om mig. Ni läser om mitt liv och mina tankar.  Ni har skapat er en bild av mig som inte stämmer, för en del utav er har aldrig träffat mig eller ens pratat med mig i verkligheten. Jag tycker det är bortkastad tid att sitta och ta åt sig de tråkiga, anonyma kommentarerna som inte har någon mening. Varför ska jag ta åt mig av en helt okänds idiotiska kommentar som han/hon bara skrev för att växa själv. Att folk växer genom att trycka ner andra är också sjukt konstigt. Hur kan man tycka att det är att växa när man gör någon annan illa. Jag fattar inte det. För mig växer man som person och människa när man gjort något bra mot sig själv och andra i omgivningen. Att man är snäll och hjälpsam. Man har bara ett liv, det är viktigt att göra något bra utav det och inte slösa bort det. Ibland måste man tänka "outside the box", att inte hela tiden se rakt fram.  Alla måste synas och höras. Alla har rätt att få sin åsikt hörd. Och det tycker jag att man ska gå efter. Alla är olika, det är bara att acceptera. Det är det som gör att man växer som person, se ur andras perspektiv och inte bara köra sitt egna lilla reis och glömma av alla andra. Var en god vän, en bra familjemedlem och en hjälpsam människa. 

Tisdag

Hej bloggen!
Gud vad skönt att spanska provet är över. Nu är det ledigt från prov i två veckor! Kan ni tänka er? För en gångs skull är jag ledig, jag kan göra vad jag vill utan att behöva ha pluggstressen i mig som alltid finns. Det känns som att mina axlar har blivit lättare. Det är enklare att andas nu när man vet med sig att man faktiskt kan ta det lite lugnt nu på kvällarna! Jag ska se till att utnyttja dom väl. 

Just nu är mormor här. Vi har precis ätit, Indisk kycklinggryta med ris och mandarinklyftor. Sjukt gott! 

Photoshop elements 7.0

Nu har det kommit! Idag i brevlådan låg mitt efterlängtade photoshop. Jag kan inte beskriva med ord hur glad jag är, men glad är jag! Jag sitter just nu och försöker förstå mig på det, hur man gör olika saker osv. Men det är svårt. Det kommer ta lång tid innan jag har förstått en bråkdel av vad som går att göra. Jag är inte speciellt teknisk om man säger så. Men jag ska inte ge mig, jag ska faktiskt klara det också, jag ska klara att göra coola redigeringar och kanske till och med göra min egen bloggdesign.

Ni som har photoshop får gärna lämna tips på olika saker man kan göra, gärna hur också!



Min första redigering...*Stolt* Hehe!

Måndag

Då var första skoldagen på denna vecka avklarad! Vet ni? Jag känner mig väldigt glad. Det känns att jag fått ny energi, pluggenergi. Det känns på lektionerna, det är roligt att vara i skolan, det är roligt att lära sig och det är roligt att plugga. Efter förra terminens betyg som kom som ett riktigt bakslag har jag blivit mer fokuserad och intresserad av skolan och pluggandet. Nu när jag kommit in i denna bubbla tänker jag göra mitt allra bästa för att nå mitt mål, mitt nyårslöfte som jag tog. Kom ni ihåg? "Att gå ur grundskolan med bra betyg, betyg som jag kan känna mig stolt över och som jag kan känna att jag är värd". Detta kommer jag göra allt för denna termin, jag kommer ge järnet! Så är det bara. Ingen kan stoppa mig känns det som, jag tänker köra mitt eget rais i den takt jag vill. Ingen ska få komma emellan mig och studierna, jag måste satsa på min framtid, för det är vad det är. Det är min framtid som står på spel och jag vill göra något vettigt av den. Jag har lovat mig själv att få en bra utbildning som ger mig många valmöjligheter här i livet. Jag vill ha ett jobb där jag kan klättra uppåt och inte bara stå stilla på samma ställe med samma arbetsuppgifter dag ut och dag in. Jag vill ha ett varierat och roligt arbete med snälla och trevliga arbetskompisar! 

Nu ska jag plugga till spanska-provet som är i morgon!

Australia

Nu har jag kommit hem och sitter och plugga för fulla muggar, spanska!

Filmen var kanon bra. Dock var den lite långtråkig då och då. Början var heller inte speciellt bra, lite för tråkig och ointressant. Men annars var den bra. Jag gillar Nicole Kidman, hon gör filmerna så bra på något sätt. Alla filmer hon är med i är bra! Jag vet inte, men det är något speciellt med henne och filmer, hon får alla att vara så bra på något sätt som lockar tittare. Visserligen tror jag att hon bara tackar ja till de filmerna som har stor chans att locka människor och få höga tittarsiffror, men ändå. 
Jag är glad över att jag sett den, detta är en sådan film som man nästan se, det är något magiskt med den. Det är svårt att sätta fingret på vad det är, men någonting är det! Jag tycker definitivt att de som inte har sett den ska se den, jag kan rekommendera den! 

Har ni sett den? Iså fall vad tyckte ni om den?

Nu blir det nyheterna och därefter en film, en gratisfilm som följde med GT! 
kram



Gamla bilder

Jag satt och tittade igenom gamla fotoalbum nyss och fick syn på dessa två bilder. Dom är från vårt gamla hus, Rosingården som det kallades. Ett väldigt fint hus, mycket gammalt! Dessa två bilder är tagna år 2000, då Elin, min dåvarande bästis och jag var 7 år och Nellan, i mitten på ena kortet var 1 år!



Elin sover över, vilket hon gjorde ganska ofta då!

Söndag

Idag blir det typiskt en bio- och pluggdag! Vid elva åker jag och Elin in till stan en stund, till Bergarkungen. Vi ska se Australia, lite sent med tanke på att alla andra redan har sett den och pratar om den över allt. Därför får det bli den. Jag ville helst se Changeling med Angelina Jolie eller Benjamin Button med Brad Pitt men eftersom Elin ville så gärna se den och alla pratar om den så är det bra att ha sett den!
Därefter, vid 17-18 tiden blir det plugg för fulla muggar. Jag har spanska prov på tisdag, inget svårt eller stort men ändå viktigt. Därför måste jag satsa på det...för att inte tappa det betyg jag har där!

Vad ska ni göra idag mina söta läsare?

En dröm har gått i uppfyllelse

Nu har jag äntligen varit hemma hos mormor på en liten skattjakt. Jag fick med mig en hel del faktiskt! Tänkte visa er lite bilder på de pälsar jag fick med mig...



Mormors (Kerstins), från 1980-talet.  Kaninpäls på kapuschongen. Resten av kappan är okänt djur


Mormors mors (Karins), från 1970-talet. Fårpäls


Morfars mors (Viola), från 1920-talet. Djur okänt. Idag mammas arv
Mormor Kerstins fostermors (Vally) Omsydd på 1960-talet till "Lalla", Klara, morfars moster


Mormors (Kerstins), från 1970-talet. Mössa och krage kommer från rödräv.

Allt detta har jag nu fått ärva, härligt! Eventuellt kommer den översta kappan att sys upp och in, med A-linje. Kommer också att sätta på ett snyggt läderskärp i midjan. Om det tyget som blir kvar från uppsyningen räcker vill jag göra ett snyggt pannband!
Kommentera gärna pälsarana. Är öppen för alla tankar och förslag!

Lördag

Jag är nog världens lyckligaste människa. Fick nyss veta att jag och mamma ska hem till mormor i eftermiddag och se på hennes pälsar. Jag ska äntligen få en fin päls att ha när det är riktigt kallt ute, en riktig vinterdag! Hon har en massa olika pälsar i olika modeller och färger och jag ska få välja en. Jag är så glad! 
Jag ska ta kort på dom när vi fått hem dom och visa er.

Gårdagen var helt klart grym. Filmen var bättre än jag trott vilket var ett stort plus. Jag hade förväntat mig någon B-film med tanke på att alla andra har varit så himla bra, jag trodde inte att man kunde göra så många filmer med samma känsla och få det att bli så bra, så många efter varann. Oftast brukar det bli att de två-tre första filmerna är bra men att de andra efterföljarna blir lite halvt bra...Förstår ni hur jag menar?

Nu ska jag hoppa in i duschen, jag ska iväg på barnkalas! Haha, tro det eller ej, men jag ska hjälpa till på ett barnkalas med 19 barn. Nellan, min lilla syster är bjuden hem till sin kompis Linda som är dotter till mammas väninna Giggi. Så därför har jag och mamma lovat att hjälpa till. Och vet ni vad? Morfar kommer dit och ska trolla för Linda och hennes klasskamrater som är bjudna. Jag tror det kommer bli roligt!
Senare idag ska jag som sagt visa bilder på pälsarna men också från igår kväll!
Kram

Förberedelser

Nu ska vi snart åka! Gud vad kul det ska bli att gå på bio, jag är ett stort fan av Wallander och Beck. Har precis gjort i ordning mig steg för steg som mamma har dokumenterat!






Nu för tiden blir det ofta liknande outfits. Det är både snyggt och skönt på samma gång! Kan det bli bättre?

fredag

Äntligen helg! Gud vad jag har längtat. Trots att denna vecka har gått sjukt fort så är det skönt med några dagars ledighet. Idag hade vi en rätt skön dag. Vår svenska lärare var sjuk vilket gjorde att vi inte började skolan för än halv tolv med spanska och därefter hade fysikprovet. Jag är jätte nöjd med min insats på provet. Jag skrev verkligen allt jag kunde om allt jag visste så det känns skönt. Nu har jag gjort mitt bästa, mer kan jag inte göra så nu är det bara att hoppas! Jag blir alltid så nervös när jag skriver prov, man har alltid en liten press på sig, speciellt när man satsar på MVG i alla ämnen. Jaja, det känns i alla fall bra! 

I kväll blir det bio med mamma, Pontus och vår granne Hans! Det blir Wallander, Hämnden! Jag tror det kommer bli roligt. 
Nu ska jag plugga lite spanska innan vi åker!
Kram

Checkar du mailen ofta?

Jag har alltid en massa saker att göra om dagarna att jag glömmer av att titta inkorgen ibland. Varje gång jag loggar in på hotmail har jag alltid jätte många oöppnade mail. Det är så himla jobbigt när man ska ta itu med allt på samma gång i stället för att göra lite varje dag. Jag måste verkligen bli bättre på att checka mailen lite oftare och ta itu med dom direkt! Det får bli året 2009:s utmaning!

Har du många olika mail adresser? Hur ofta checkar du dom?



Torsdag

Hejsan bloggen!
Idag fick jag gjort min redovisning, som gick kanon bra! Jag brukar alltid vara väldigt nervös innan jag ska upp och prata eller redovisa för klassen men den här gången var annorlunda. Jag vet inte varför men kanske för att det börjar dra ihop sig, om några månader går vi inte i samma klass längre och kanske inte ens i samma kommun. Det kommer bli jätte tråkigt att lämna klassen och börja en ny som man inte känner någon i. Men det är ändå så att jag längtar sjukt mycket tills gymnasiet börjar. Det blir som att livet börjar om, nya kompisar, nya lärare, nya ämnen och ny skola och kanske till och med ny kommun. Bara det är en stor upplevelse! Jag tror det kommer bli grymt, men att lämna klassen kommer bli tråkigt! Nu är man van vid att se alla varje morgon i skolan, trötta, glada, sura, ledsna...Det är sjukt vad mycket man egentligen gått igenom med klassen, hela högstadiet! Man har delat allt om hänt i över tre år och det är mycket. Det är inget man bara glömmer eller suddar ut, det kommer alltid finns i en! 

Nu ska jag gräva ner mig i min fysikbok, mina sammanfattningar, alla instuderingsfrågor, alla målen och betygskriterierna. I morgon gäller det!!
Kram

Mycket i skolan denna vecka...

Hinner verkligen inte skriva med tanke på allt som jag måste göra i stället. Men jag älskar verkligen att blogga och därför får jag ta mig lite extra tid till det, även om jag inte har tid.
Just nu är det jätte mycket i skolan. I morgon ska jag ha en muntlig redovisning för klassen om Mark Twain och hans liv. Vi har haft litteraturhistoria i svenskan ett bra tag nu där vi ska läsa klassiker från olika epoker. Jag valde realismen och där ingick Twain. Jag läste hans ena ungdomsskilldring "Tom Sawyers äventyr" som jag gillar skarpt. Det ska bli roligt att få prata om honom inför klassen. Jag har såå mycket att berätta, han var en väldigt intressant och rolig typ skulle jag vilja säga. Han skrev skickligt om gravallvar och överdrev det till en komisk effekt. En mycket skicklig typ inom skrivandet. Jag är imponerad av honom!
På fredag har vi optik prov som jag berättat. Jag känner mig ganska lugn inför provet i övermorgon. Jag har som sagt skrivit sammanfattningar av de sidor vi har och övar på de rätt ofta, se så där varje rast om jag har tid. Det är ett bra tips, att öva och plugga på rasterna i skolan, då får du mer tid hemma åt att göra roligare saker i stället. Hur som helst så sitter jag nu hemma hos pappa och ska söka gymnasium nu. Jag är jätte nervös inför valet, jag är lite osäker med ordningen på skolorna...men det ska nog gå bra! Därefter blir det plugg med pappa angående optiken. Han är jätte duktig inom fysik och kan lära ut gudomligt bra. Jag är jätte stolt och glad över att ha en pappa som kan hjälpa mig med alla ämnen i skolan, det behövs verkligen nu när det börjar bli riktigt komplicerat inom vissa ämen!

Bra självuppfattning

Hörde nyss på radion att de pratade om skälvuppfattning. Det är alltid så att när pratar om de sakerna man är bra på så tycker alltid folk att man skryter. Det är synd att man ska få en sådan stämpel bara för att man själv tycker att man är bra på vissa saker. Men bara för att man säger att man är bra på olika saker betyder inte det att man säger att man är bäst som vissa tror. Det är viktigt för självkänslan och självförtroende att våga stå för vad man är bra på och våga säga det, att våga stå upp för det och våga visa och berätta det för andra. Att sedan folk vill kommentera det med elaka och spydiga kommentarer är deras egna problem. Oftast är det folk som inte kan glädjas för någon annan någon gång utan vill bara kritisera och kränka andra, svaga människor! 

För att få en bra skälvuppfattning och ett bra självförtroende måste man öva. Att försöka jobba med det varje dag. Det är inte lätt eftersom man dagligen får en elak kommentar som faktiskt sårar. Även om personen som bara hasplade ur sig något kränkande bara skojade eller sa så för att vara lite rolig så sårar det faktiskt mer än vad man tror. I dagens samhälle är det nästan skrämmande hur mycket folk bara hasplar ur sig utan att tänka sig för. Hur de kränker och sårar folk utan att ens lägga märka till det. Det är nästan lite läskigt! 
Vet ni vad som är ett bra tips till att öva upp sitt självförtroende?

Skriv ner några rader i en privat dagbok innan du lägger dig på kvällen. Försök att få ned detta;
- Tre bra saker som jag gjort för mig själv eller för någon annan idag
- Något som jag verkligen har uppskattat under dagen. T.ex: Fått gjort alla läxor under kvällen
- "...Något som jag skulle vilja..." Där skriver du upp en dröm som ligger långt ifrån eller något som du känner för att göra snart (På så sätt får du igång ambitionerna och viljan att göra dessa saker)

Och kom ihåg alla; Stå upp för dig själv och dina åsikter, låt ingen kränka ner dig och ta ingen skit.

Barack Obama

Idag svär han eden, presidenteden! Från och med i kväll kommer han att vara installerad i vita huset och inta sin position. Tänk er att han är USA:s första mörkhyade president av alla de 43 andra som har varit. Jag tycker det är jätte bra att USA har vågat ta steget att välja president efter hans åsikter och tankar och inte vad han har för hudfärg eller bakgrund etc. Detta är en stor dag för hela världen, en dag som sent kommer att glömmas...

Missa inte Barack Obamas installation som USA:s 44:e president live i kväll klockan 17.30 på kanal 4.
Jag kommer definitivt se programmet.

 

barack-obama.jpg

 

Bilden må va´ stor men han är väldigt söt!


plugg- och planeringsdag

Hejsan bloggen!
Dagen blev inte riktigt som planerad. Jag hade mest tänkt att ligga i sängen hela dagen och krya på mig själv, men så blev det inte. Jag har spenderat nästan hela dagen framför datorn och skrivit klart alla saker som ska vara inlämnat denna vecka, bla min svenska-uppsats och mina sammanfattningar till optik-provet på fredag. Det känns skönt att äntligen fått det gjort. Nu känner jag mig lite lugnare och mer bekväm med min hårda vardag. Jag har även suttit och planerat in de veckor som är kvar nu innan sportlovet börjar. Det är en hel del roligt som kommer hända faktiskt, men mer om det senare. Just nu vill jag bara hoppa in i duschen och sedan gosa ner mig i soffan och kolla på tv. 
I morgon drar skolan igång för min del med en ny vecka att jobba med. Men det tar vi i morgon!
God natt!



Måndag

En dag i mjukiskläder, varm choklad och plugg. Jag har gått och blivit sjuk. Varför ska man alltid bli sjuk när man inte vill? Jag hade tänkt göra en massa saker idag i skolan och hemma men istället får man ligga i sängen med spyhink bredvid och laptopen i knät. Så länge jag orkar hålla mig uppe tänker jag göra något vettigt av dagen, plugga! Idag skulle vi ha lämnat in svenska-uppsatsen. På fredag har jag prov i optik och resten av dagarna den här veckan är läxdagar. Därför tänkte jag ägna den tid jag orkar vara uppe till plugg. Jag ska renskriva svenskan tills i morgon, skriva sammanfattningar till optikprovet och plugga glosor. Kul va? Men vad gör man? Jag har faktiskt lovat mig själv att satsa på denna terminen och göra något utav den och det tänker jag göra. Jag ska in på Rudebecks gymnasium. Det är det som ligger i fokus just nu, och hela terminen i ändå också för den delen. 

Nej, nu måste jag återvända till Microsoft Word och uppsatsen. 
Kram

Dålig biofilm

Nu är jag hemma igen efter en grymt rolig dag med Elin i stan. Som jag sa tidigare så skulle vi på bio, vilket vi också gjorde. Men filmen var urkass verkligen. Nog för att Rolf Skoglund spelar bra men de andra i filmen ska vi inte nämna. Jag tror filmen hade blivit mycket bättre med andra skådespelare. Det är en bra tanke men den blir lite för mycket ibland, de har inte riktigt levererat själva poängen på ett roligt sätt och därför blir den lite så där halvtråkig. Jaja, en dag med Elin gjorde i alla fall allt mycket roligare. Eftersom vi inte träffas så ofta, en gång i veckan så blir det att man har mycket att berätta om och prata om. Det känns bra. För ibland när man umgås med kompisar som man träffar varje gång så blir det lite halvstelt när man ska prata eftersom man pratar med varann varje dag och har då redan berättat allt skvaller man vet. Hehe! Men med Elin finns det alltid något att prata om. Och det känns skönt! Det blir aldrig tråkiga och stela samtal mellan oss. Vi har känt varann ett bra tag nu, i snart fem år och det känns skönt, att ha en kompis som man inte behöver hålla in på sig själv utan bara leva ut och bara vara sig själv, det kan man verkligen med henne! Det känns jättebra!

Nu ska jag fortsätta pluggandet med svenska uppsatsen som jag snart är klar med och därefter blir att att hjälpa pappa i köket med lassangen som vi ska bjuda på ikväll. Ha en bra kväll allesammans!
Kram



Bästisen och jag utanför Bergarkungen! Älskar dig hjärtat <3

Söndag

God morgon sunshines!
Idag bär det av till stan igen med Elin. Vi ska gå på bio, "Vi hade i alla fall tur med vädret, igen". EN komedi som jag tror kommer bli rätt rolig. Det finns så himla många filmer jag skulle vilja se såsom Changeling, Wallander, Australia och den nya med Brad Pitt. Dessvärre finns det inte tid för alla utan man får ta den filmen som har bäst starttid om man så säger. Vi ska nämligen ha julgransplundring här hemma ikväll, eller ja vid fem-tiden. Då kommer mina kusiner hit, farmor och mina två mostrar och ska äta middag här. Mysigt!
så idag blir det bio och julgransplundring här hemma! När man slängt ut granen då vet man att julen är över och det känns ganska skönt faktiskt. All julstress lugnar ner sig och man kommer in i normalrutiner igen. Skönt!

Nu ska jag plugga fysik och skriva klart mion svenska uppsats som ska in i morgon!
Kram

Are you smarter then a fifthgrader?

Jag satt och zappade nyss mellan olika kanaler på tv:n och stannade vid 3:an. Där var ett program som heter: Are you smarter then a fifthgrader? Alltså: Är du smartare än en femteklassare? Har ni hört vad dumt? Det handlar om att vuxna människor tävlar om en miljon dollar genom att svara på frågor som barn lär sig i skolan. Man får välja bland olika ämen och får då en fråga inom den kategorin. T.ex: "Matematik för fjärdeklassare" och då kan frågan lyda: " Vad blir talet om du har 11.5 och tar bort 14, alltså 11.5 minus 14?" Hur sjukt är inte det? Denna fråga var värd 500 000 dollar. Jag tycker det är patetiskt. Att vuxna människor vinner en massa pengar på detta sätt är enormt korkat. Det tyder bara på hur dum- och oallmänbildad man är. En sådan fråga hade varit passande för min syster som är 9 år gammal och håller på med sådant i skolan, inte för vuxna människor. Jag blir nästan lite orolig för dessa människor som är så sjukt okunniga och oallmänbildande, att de ens kan med och ställa upp i programmet är helkorkat.
Vad tycker du?


Lördag

Hejsan mina änglar!
Kom precis innanför dörren efter en flängig dag i stan. Jag och pappa åkte in till stan vid 11 tiden och kikade runt lite. Vi har länge funderat på att skaffa ny tv, biosystem och en massa annat tillägg. Vi har tyvärr aldrig fått tummen ur utan har bara gått och kikat, frågat och disskuterat om vad vi ska ha. Samma veva även idag. Men nu verkar vi ha kommit en bit på vägen i alla fall. Vi kommer inte att köpa något förrän vi har betämt oss för att vi ska flytta in till en lägenhet i stan först och därefter välja ut vilka produkter vi ska ha. Det finns så sjukt mycket att välja mellan, man blir lite snurrig av alla erbjudanden av olika produkter från olika bolag. Jag förstår inte skillnad mellan en del, de har precis samma förmåga att göra vissa saker men ändå skiljer priset. Jag förstår mig inte på det, att ena bolaget är dyrare än det andra. Jaja, det är så det fungerar här i livet.
Jag fick i alla fall min julklapp utav pappa idag, eller ja, jag fick två kan man säga. En köpte vi på plats och en ska vi beställa hem ikväll från internet. Nämnligen mitt efterlängtade Photshop, element 6 eller 7! Jag är så glad över att jag ska få det. Jag kan dessvärre ingenting men det löser sig nog, det finns väl något program man kan ladda ner och läsa om hur det fungerar och hur man gör olika finesser på programet! Det andra som jag köpte på plats var ett par jätte gosiga mystofflor som man kan ha inne, ett par innetofflor helt enkelt. Jag är så nöjd med dagen.

Jag ska vi sa er ett kort på tofflorna, här kommer det;



Tofflorna har märket "Shepherd" och är köpta på Nilson!

fredagskväll framför Let´s dance

Oj, vad Niklas dansade bra ikväll! Jag är riktigt förvånad faktiskt. Han skötte övergången från mojje på ett riktigt grymt sätt och levererade väldigt mycket!
Självklart var alla andra också riktigt duktiga och klarade sig galant men Niklas imponerade verkligen! Tänk er att det var hans första dans live i Let´s dance sändningen men en dans som han bara har fått öva på i 4 dagar och sätter det så grymt bra. Ja, jag vet inte vad jag ska säga, jag är förvånad!
Men jag tycker även att Blondinbella gjorde ett bra framförande på dansgolvet idag. Det kändes som om hon var lite mer bekväm idag än förra fredagen. Jag tror hon hade lite "scenskräck" förra gången och blev lite extra nervös. Men hallå? Vem hade inte varit det? Jag tycker i alla fall att hon också gjorde ett kanonjobb ikväll! Kul att både hon och Niklas gick vidare nu i denna omgång, att de får dansa visare som det så kallas i programmet. Jag ser fram emot att se deras danser om en vecka.!

Nu ska jag gå och lägga mig i sängen och fortsätta läsningen på Gossip girl!
God natt mina underbara läsare!


Läsarfråga

Hej Jossan! Jag har jätte många vänner som lider av anorexi och bulimi. Jag vet inte vad jag ska göra! Vad hade du gjort? Vad ska jag göra för att hjälpa dom? Finns det någon jag kan ta kontakt med eller någon som kan hjälpa mig?

Jossan svarar: Usch, detta är det värsta som finns tycker jag. Jag förstår inte varför folk håller på med sådana dumheter rent ut sagt. Det är ett sjukt beteende som skadar andra i sin omgivning också, både fysiskt och psykiskt! Att man ägnar timmar framför spegeln varje dag och kritiserar sig själv om sin vikt är ingen normalt beteende. Jag hade försökt intala mina vänner och de som led av sjukdomen att man inte får en snygg kropp genom att svälta sig själv, genom att hoppa över måltider. Snygg kropp får man när man äter sunt, tränar och är glad! Om man kombinerar dessa tre saker kommer du att må bättre, se bättre och friskare ut och känna dig mycket gladare, positivare och mer säkrare på sig själv. Alla dessa sjuka ideal som kändisarna har fått fram är hemska. En vanlig tjej ser inte ut som Victoria Beckham eller Paris Hilton. Man måste förstå att det normala är kraftigare än dessa kändisar. 
Det som du kan göra är att ta kontakt med någon på en ungdomsmottagningen och be dom hjälpa dig eller tipsa dina kompisar om att ta kontakt med en psykolog eller liknande för att komma ur sjukdomen.
Kom ihåg tjejer och killar, ni är snygga som ni är och det är absolut snyggast att vara den man är och våga stå för det!

Har du en läsarfråga? Maila: [email protected]


Bild tagen från google.se

Mycket kan förändras på en kväll

Hejsan!
Nu har jag precis kommit hem från ett underbart besök hos Sigrid Rudebecks gymnasium här i Göteborg. Jag är helt såld på detta ställe. Jag vill inte lägga en minut på att ens tänka på ett annat gymnasium nu när jag besökt detta. Allt var så grymt bra, alla lokaler, lärarna, eleverna och allt annat runt omkring. Det bästa var ändå att den ligger så otroligt centralt och nära till allting, vilket betyder att det är lätt att ta sig dit och hem samt hitta mysiga caféer att prata på, plugga på eller bara ta en fika på. Gaah, jag älskar stället helt enkelt. 
Nu när jag varit där och hälsat på och sett hur de har det så fick jag helt plötsligt en annan känsla och motivation till studierna. Nu på senaste efter det lilla bakslaget av betygen från förra terminen så har jag kommit in i en liten svacka och blivit lite passiv med plugget etc! Men nu efter att varit där och sett allting, hur bra allting var så tändes en litet ljus inuti mig igen, en motivationstanke. Jag vet att det är höga intagnings poäng, närmare 300 p. Och det är väldigt mycket, det får man inte bara så där, utan det måste man kämpa för. Jag tänker garanterat kämpa och satsa allt nu på den här sista terminen, då jag faktiskt fortfarande har en chans att påverka och kontrollera mina provresultat. Denna chansen ska jag inte missa utan satsa allt på, jag ska ge 100%, jag ska gå ut max och sedan bara öka! Nu har jag bestämt mig och jag ska inte misslyckas. Detta kan betyda enormt mycket för mina framtidsplaner och framtidsutsikter. Alla i min omgivning vet att jag alltid satsar högt och kämpar för att få det. Och det kommer jag definitivt göra nu! 
 

Öppet hus och plugg

Hejsan bloggen!
Nu ska jag snart iväg till Sigrid Rudebecks gymnasium, öppet hus. Är lite nervös. Jag vill jätte gärna komma in där och gå mina tre år på gymnasiet där! Det jobbiga är att jag kommer behöva jobba för det, de har nästan 300 poäng i intagningspoäng och det är mycket. Det är nästan alla mvg, bara tre-fyra vg! Men jag ska göra mitt bästa för att ha chansen. 
Jag ska ta med mig kameran och försöka ta lite kort där borta, om man får rättare sagt, jag vet inte ens om man får ta en massa kort utan tillstånd men då antar jag att de säger till.!

Därefter blir det plugg för fulla muggar. Jag har jätte mycket att göra, det är både läxor, prov och en inlämning som ska vara klart nästa vecka. Jag är lite stressad för tillfället.
Nej, nu kan jag inte sitta här och skriva, jag måste göra mig i ordning inför Rudebecks besöket!
Kram

Dagens outfit

Eftersom några ville ha mer outfit bilder tänkte jag börja dagen med ett outfit-inlägg. Haha! Här kommer dagens outfit;


Kofta: Bling
Tunika: Monsoon
Strumpbyxor: Gina tricot

Är detta bra?

God morgon mina änglar!
Gud vad mycket respons jag fick på förra inlägget där ni fick chansen att skriva vad ni vill läsa om på bloggen! Jätte roligt att läsa era kommentarer och se vad ni tycker om i bloggen och vill ha mer av. 

Här kommer det som jag ska tänka p i fortsättningen;
- Skriva mer tips på både skönhet, hälso, träning, hålla-motivationen-uppe-tips, böcker, filmer....
- Lägga in fler bilder
- Mer outfits bilder
- Fler inlägg om tankar och funderingar kring olika saker i livet
- Försöka svara lite mer och oftare på kommentarer
- Skriva mer om vardagslyx och vardagssysslor

Som ett litet tillägg så ska jag försöka uppdatera lite oftare om dagen med roliga och läsvärda inlägg!



Passa på

Alla söta läsare där ute, Jag behöver lite tips och hjälp från er;
Vad tycker ni kan förbättras i bloggen? Vad vill ni läsa om?


Drömmer sig bort ibland...

Varje gång jag ska mig tiden till att plugga kommer alltid en massa tankar och drömmer fram om allt möjligt. Det är så mycket jag vill göra i mitt liv, så mycket jag vill se och så mycket jag vill bli! Alla tankar och funderingar kring olika saker får mig att bli lite yr. Just nu sitter jag och tänker på vad jag ska köpa för träningskläder inför mitt "träningliv" som har börjat, eller ja, ska börja! Ni som följt bloggen vet att jag hade -Börja träna- som nyårslöfte och det tänker jag uppfylla. Problemet är att jag vill gärna känna mig snygg och bekväm i gymmet så därför vill jag ha nya fräsha kläder till starten. Jag och Elin har kikat runt lite på olika gym och det är bara friskis och svettis som inte har någon åldergräns som hindrar oss från att träna som alla andra har, såsom SATS och sportlife etc! Tråkigt.
Hur som helst så tänker vi börja vårt träningsliv på F&S inom kort. Men först vill jag få köpt snygga träningskläder! Har ni något tips på snygga träningskläder, gärna i lite färg, inte bara i vitt och svart? Det känns lite tråkigt och opersonligt att bara träna i de klassiska färgerna och kläderna. Jag ser gärna mig själv på gymmet i ett par träningstajts och en boddy! Hur coolt är inte det?

Nu måste jag faktiskt återgå till plugget!
Kram

Onsdag

Hejsan alla glada!
Nu är jag hemma efter en helt grymt rolig dag. Jag kan inte riktigt säga varför den har varit så himla bra, den bara ha varit det. Antagligen är det för att Natalie har gått runt hela dagen och bara varit så spontan och rolig. jag antar att det smittar av sig på andra människor i omgivningen. 
Vi har även haft elevråd och NP idag, nationella prov i engelskan. Jobbigt! Det värsta är att det var hörförståelse, dock bara ett test men ändå ganska viktigt. Jag hatar hörförståelsedelen, den är svårast och jobbigast. Jag hör aldrig vad rösten på bandet säger, de pratar så otydligt ibland att man inte hör ett dugg av vad de pratar om..! Hur som helst så känns det i alla fall bra! 
Elevrådet gick också bra, trots att vi bara var fyra personer plus våra lärare som är med. Vi fick gjort en hel del faktiskt. Vi hann både ta upp och diskutera om alla mobiltelefoner som ringer stup i kvarten och stör samt kafévärdarna i fritidsgårdens uppgifter. Jag är jättenöjd med mötet faktiskt!

Nu ska jag ta tag i tvätten och äta innan Margareta och morfar kommer och ska se på bilderna från Thailand samt fika och småprata. Mysigt!
Kram

En bloggfri dag i veckan

Hejsan mina sunshines!
Eftersom det är sista terminen nu innan jag går ur grundskolan så måste jag satsa allt på proven och betygen nu. Detta innebär att jag inte längre kan uppdatera bloggen lika mycket som jag gjort innan. Jag ska alltså ta en bloggfri dag i veckan där jag bara ägnar mig åt studierna och mig själv för att orka och kunna prestera bra i skolan. Eftersom skolan är i preioritet ett så måste det bli så här. Jag älskar att blogga, det är nästan som en liten drog för mig men jag måste sätta stopp när det går ut över skolan, vilket det gjorde förra terminen.
Jag har ingen bestämd dag som jag ska ha som "bloggfri dag" utan det får bli olika från vecka till vecka beroende på hur mycket jag har i skolan och alla datum då prov och inlämningar ska vara klara. Men självklart kommer jag att vara lika aktiv som alltid de andra återstående sex dagarna av veckan! Kanske ännu roligare och intressantare eftersom det ibland kan bli lite "slut-på-fantasi-inlägg" bara för att man måste uppdatera. Med en dag som paus för att vila bloggtankarna och satsa på pluggandet kanske kan ge upphov till nya och spännande inlägg! Vem vet? vi får helt enkelt se...
Nu ska jag gå och titta på Top Model 11!
Kram

Svart och vitt

Ibland får man för sig att livet är mer komplicerat än vad det egentligen är. Det är just något som föräldrar säger att det är typiskt oss tonåringar. Och hur mycket vi än vill argumentera emot det så tror jag faktiskt att de har rätt. Jag ser oftast allting som svart eller vitt, antingen är livet på topp eller helt nere i botten. Har ni någon gång sett en vuxen bete sig som om världen skulle gå under i ena ögonblicket och sedan vunnit på bingo i det andra? Nej, jag tänkte väl det! Det är något som vi tonåringar är bra på. Hur orkar vi egentligen? Varför väljer man att antingen var lycklig eller helt gråtfärdig för att istället befinns sig på en medelnivå mittemellan och känna det där lugnet.

Jag tror att man måste släppa den där stoltheten ibland och göra saker som man egentligen inte vill men för någon annans skull eller underlätta hela situationen.
Ibland hamnar man i olika svackor och då kommer den här känslan om att hela världen är emot en, men hallå? Hur logikt låter det egentligen?

Jag hamnar väldigt ofta i dessa situationer. Antagligen för att jag har för höga- och ibland omöjliga mål som ibland misslyckas. Men jag tror att det är en del av livet, att man måste känns dessa deppighetskänslor innan man kan känna sig lycklig igen. Men samtidigt tror jag att det går att förenkla de gånger då känslan kommer tillbaka och kanske eventuellt förhindra att den bryter ut helt. Vuxna klarar det, äldre klarar det. Varför ska just vi ungdomar se allting i svart eller vitt? Kanske för att vi lever i nuet... 

Ett tips skulle nog kunna vara att man får helt enkelt acceptera att dessa dåliga dagar kommer, man får helt enkelt genomlida de dagarna och acceptera att de finns. Man får planera in i schemat. "Jaha, nu har jag en dålig dag igen. Inte så mycket att göra åt dock". Men jag tror också att man måste stanna upp och tänka. Är det så jobbigt som jag egentligen får det att verka? Överdriver jag inte lite nu? Man kanske ska poängsätta problemen med 1-10. 1 är ett litet problem såsom ett missat tv-program och 10 är ett mycket större såsom att man glömt provet i morgon. Allt under 5 skakar man av sig och försöker fokusera på de övre.

Vad tror ni? Verkar det som en bra idé med problemen eller ska man kanske skriva ned dom på ett papper istället för att få det lite mer konkret och sedan börja jobba med dom? Det är svårt, men eftersom vuxna klarar det så himla mycket bättre så måste det ju finns sätt...ellerhur?

Detta Göteborgsväder...

...gör mig så deppig och sur! Idag när vi slutade skolan vid 16-tiden ösregnade det, vilket det fortfarande gör. Men det är så jobbigt när man ska gå från skolan till busshållplatsen som ligger några 100 meter ifrån skolan i ösregn. Hela jag blev pissvåt efter bara ett par sekunder. Och när man blir så där riktigt våt och kall blir man på så dåligt humör, man orkar inte göra någonting när man kommer utan vill bara kasta sig i sängen och dra täcket över huvudet och somna. Jag hatar när det regnar! Det finns inget annat i hela världen som gör mig mer frutrerad än att komma hem från skolan men genomvåta kläder, iskalla fötter och händer samt kladdig mascara över ansiktet. Usch!
Nu får det faktiskt vara nog med detta väder.. Jag vill ha vår och sommar, då man kan gå barbent i solen och bara ta det lugnt. Jag är så trött på denna årstid, då det ändå bara regnar och blåser istället för att det ska bli riktigt kallt så vi kan få lite snö,  inte ens det får vi! Det blir bara en massa slask. Detta var då dagens I-landsproblem!


Ser ni hur tråkigt väder vi har här i Göteborg? Blä!

Dagens outfit

God morgon!
Hinner inte skriva något nu innan skolan men dagens outfit kommer här, den första för i år på bloggen! Wiieee!


                                 

Kjol: Gina tricot
Långärmad body: Gina tricot
Strumpbyxor: Twilfit

Dessa kändisar

Kom precis in från en långpromenad med Natalie. Dessa promenader är ganska nödvändiga ibland, då man kan få prata av sig lite. Och vet ni vad? Vet ni vad jag kom på? Jo, alla dessa kändisar, och självklart vi också slösar så otroligt mycket på miljöns resurser.
Jag läsate i en tidning här om veckan att det var en kändis, kom inte ihåg vem det var men i alla fall. Han flyttar ganska mycket runt om i världen och har tydligen svårt med att ändra matvanor. Han är uppväxt i London och älskar en viss restaurang där och vet ni vad han gör? Han ser till så att det kommer en jumbo-jet med mat från den restaurangen till honom varje vecka, enbart till honom så att han inte ska behöva ändra matvanor eller smak. Hur sjukt är inte det? Tänk vad det smutsar ner miljön med att flyga en jumbo-jet över halva jordklotet enbart för att denna människa inte kan bete sig mänskligt utan bara tänker på sig själv. Usch vad irriterad jag blir!

Men det är inte allt. Alla dessa kändisar har så enormt mycket pengar, deras månadsinkomster går inte att mäta med en "Vanlig" människas årsinkomster. Det är sjuka summor pengar. Och jag vet inte hur mycket pengar som går åt till att ha den nyaste klädkollektionen eller den fräshaste parfymen men mycket är det. Att dom inte lägger dom pengarna på barn runt om i världen som är utsatta och lider. Självklart finns det kändisar som gör det, men alla kan göra så mycket mer. Nu tänker jag mest på dom för att det inte skulle märkas så mycket skillnad på deras bankkonton om man skulle ta en tiondel av deras inkomst och ge till välgörenhet till skillnad från vad det skulle göra på våra...eftersom de har så otroligt mycket mer pengar än oss så kan de göra mycket mer också!.
Självklart måste alla skärpa sig när det gäller slöseri på jordens resurser men också på det här med välgörenhet. Det hade blivit så mycket bättre på vår jord om alla hjälptes åt, "Ingen kan göra allt, men alla kan göra något" står det på Mc Donalds lilla sparbusa som går till välgörenhet och det stämmer! Alla måste hjälpas åt för att få en bättre värld, ett bättre klimat och en bättre och jämnare fördelning av jordens resurser.
Så fort jag får en egen inkomst kommer jag att börja ge pengar till utsatta barn runt om i världen. Jag tycker det är jätteviktigt alla får det bra, att alla har mat och vatten samt får chansen att gå i skola, få en utbildning och få ett jobb. Det är jätteviktigt för mig. Det är något jag kommer att kämpa för så länge jag lever!

Gossip girl

Nu är äntligen städnigen klar! Det känns verkligen så skönt, dessvärre blir det alltid en massa bråk här hemma när vi ska göra olika grejer, tex städa! Det är alltid massa gnäll och tjaffs....
Jaja! Jag har i alla fall tillbringat några timmar hemma hos mormor. Vi har mest tittat på tv, men ändå! Inte speciellt sociala om man säger så men det är ändå skönt att bara komma dit och bara ta det lite lugnt utan en massa bullshit snack om ingenting bara för pratandets skull. Då är det bättre att hålla tyst och bara relaxa lite. Så det är vad vi gjort i några timmar, det blev även en liten promenad i det kalla vintervädret.

Har ni läst Gossip girl? Jag håller precis på med 3:e boken i serien och jag älskar den! Det är en väldigt ytlig bok som bara handlar om kläder, smink och kärleksrelationer. Men den är ändå ganska fängslande om man säger så. Det är jättesvårt att sluta när man väl kommit in i den. Det är något magiskt över den! Haha!
Har ni inte läst den så kan jag rekommendera den!


Söndag

God morgon sunshines!
Hade ni en bra lördag allesammans? Min var näst inpå perfekt. Som jag sa igår var jag i stan med Elin och fick köpt en jättefin liten t-shirt variant av en body, den kommer bli grymt snygg till en svart högmidjad kjol. Jag ser fram emot att använda den!
Därefter var vi hemma hos Elin och tog det lite lugnt, såg på film och åt middag! Mysigt. Därefter gick vi hem till pappas lägenhet och fortsatta mysandet där framför körslaget och en massa godis och frukt. Vi såg även på filmen "Bring it on, all or nothing", självklart var den också bra! Vi sov även över där. Man får passa på när pappa är bortrest och man har hela lägenheten för sig själv. Hehe!

Nu ska jag börja städa upp mitt rum och börja ta itu med resväskan som fortfarande väntar efter resan. Jag hatar att packa upp, det blir så mycket tvätt och städning, som jag hatar! Det finns inget värre än att städa. Mne det finns inget bättre heller än att ha en välstädat rum. Right?
Kram

Lördag

Hejsan alla söta läsare!
Idag är det lördag. Ska ni hitta på något kul? Själv har jag redan hunnit med en del, där av det sena inlägget. Jag har varit i stan tillsammans med Elin nu på förmiddagen. Fick köpt en jättefin t-shirt liknande body i gräddvit som kommer att bli perfekt till en högmidjad svart kjol nu i vår! Vi har även ätit lunch på en jättefin restaurang i brunnsparken, Jensent Böfhus. 
Senare idag ska vi hem till mig och mysa framför tv:n och titta på lörslaget, en tjejkväll med andra ord. Och vet ni vad? Vi har hela pappas lägenhet för oss själva. Han är nämligen i Stockholm hela helgen och utreder en massa saker. Skönt va? 

Ha en finfin lördags eftermiddag och kväll allesammans!
Kram


En gammal bild på mig och sötnosen Elin!
Vi idag...

Let´s Dance

Idag är det säsongstart för Let´s Dance. Självaste blogg drottningen Blondinbella, Isabella Löwengrip ska vara med och dansa. Helt otroligt! Jag tror hon har en stor chans att gå långt i tävlingen eftersom hon verkar ha en sådan ambition som många andra inte har och viljan som stålar i hennes ögon går inte att ta miste på. Jag tror hon kammar hem allting om jag ska vara ärlig. Jag tänker definitivt lägga min röst på henne ikväll, och alla andra fredagskvällar också för den delen! Så nu är det bara att gå ut på dansgolvet och ge svenska folket en riktig show, Bella! Vi tror på dig!

Vilket par hoppas ni på?


Bild lånad från Blondinbella

Läsarfråga

jag har en fråga till dig, som du kanske kan ta som en "läsarefråga": 
Vad har du för mål i livet? vart vill du komma någonstans? Har du stora krav på dig själv? kan du ge några tips på hur man får ett bättre självförtroende och vågar tro lite mer på sig själv? 
Din blogg är fantastisk! du ger verkligen mycket insperation till dina läsare, jättekul att läsa med andra ord! 
kram

Jossan svarar: Mina mål är ganska höga jämfört med många andras. Jag brukar lägga ribban väldigt högt för att ha något att kämpa- och sträva mot! För mig är det viktigt med en bra utbildning som gör att du kan få ett bra och varierat jobb som känns roligt att komma till varje dag, det är faktiskt det du ska, du ska gå till jobbet varje dag, precis som skolan så därför är det viktigt att ha ett jobb som man trivs med och tycker är roligt. Mina mål här i livet nu är att försöka fokusera på skolan så gott det går nu sista terminen. Få bra betyg och komma in på ett bra gymnasium med höga ambitioner och studieintresserade elever med bra material och resurser. Därefter vill jag jobba med människor, att hjälpa människor som är i behov av hjälp, tex läkare eller någon slags jobb inom FN! Eftersom vi här i Sverige har det så himla bra, vi vet inte hur bra vi har det så skulle det vara roligt att jobba utomlands med utsatta barn runt om i världen som har stora problem. Det hade varit en dröm! 
Om jag har stora krav? Ja, det har jag. Ibland lite för stora vilket gör att jag misslyckas och känner mig urkass och dålig. Men det som är viktigt i de situationerna är att inte tappa modet och ligga hemma och gråta i flera dagar utan att ta nya tag och kanske lägga ribban lite lägre ned och jobba sig upp till den! Man får inte känns sig misslyckad om man inte klarar alla målen man har utan kanske bara några stycken. Man får se det som en utmaning istället för ett problem och försöka se det från den positiva sidan och tänka "Hur ska jag gå till väga med denna utmaning som gör att jag kan lära mig någonting av det jag misslyckades med förra gången?" och sedan jobba med det! 

För att få ett bra självförtroende måste man våga tro på sig själv och inte ta en massa skit. Låt ingen annan säga till dig vad du ska ha på dig, vad du ska tycka kring vissa situationer och saker, vad du ska ha för frisyr eller vad du tycker är roligt. Det är du som bestämmer över vad du ska göra och ingen annan. Det är inte dina föräldrar eller dina kompisar som ska bestämma din utbildning eller skola. Det är du!
Ett bra tips är att börja med att inte klaga på dig själv om tex utseende. Alla vet att alla ser olika ut och att man inte kan göra någonting åt det. Så varför ödsla en massa tid på att stå framför spegeln i flera timmar och klaga över vad du har för skavanker? Fokusera på det du gillar hos dig själv och satsa på det. Jag är säker på att du kan hitta minst fem saker hos dig själv som du gillar. Satsa på att framhäva dom och inte bry dig om det andra. När du känner att du känner dig snygg så kommer du att utstråla på ett mycket mer självsäkert och självstarkt sätt. Glöm inte att alla är snyggast när de är naturliga. Att vara naturlig och våga stå för den man är ar absolut snyggast och bäst och kunna sig att "Det här är jag, så här ser jag ut och så här är jag och jag trivs med det" Det är en grym seger när man kan gå upp ur sängen och känns sig riktigt snygg och glad över hur snygg man egentligen är.! Glöm aldrig det!

Vill du också få svar på en fråga? Maila: [email protected]

2009

Hejsan alla glada. Hur var första skoldagen? Min var faktiskt väldigt bra. Man nästan glömmer av hur klassen är när man haft ett sådant långt "uppehåll" från varandra så det var kul att träffas igen. Jag fick berätta om min resa inför alla, på engelskan på engelska såklart! Jag tycker verkligen inte om att prata inför klassen, men brukar oftast klara det ganska bra men på engelska gör det mycket jobbigare och svårare. Jaja, det gick i alla fall bra. Jag fick sagt det viktigaste och mest spännande så jag är nöjd. 
Som jag sa i morse så tänkte jag skriva lite om roliga saker som kommer hände under året i mitt liv. Det är inte så många med väldigt roliga, om de blir av vill säga. Ingenting är 100% klart än men kanske...

Jag fyller 16 år nu i augusti och vill gärna fira det lite extra eftersom jag inte har haft något födelsedagsfirande med kompisar sedan jag fyllde 10 år. Därför tänkte jag ha en ganska stor fest för alla nior om så går med 80-tals tema. Jag är helt kär i den idén. Många som var tonåringar och ganska unga på 80-talet har berättat lite grann om den perioden och den verkar helt fantastisk. Tänk er alla kläder och frisyrer man hade. Så snygga! Alla dessa Bodys med tights och benvärmare i olika pastellfärger och alla fina och coola frisyrer man hade. Åh, jag hade verkligen viljat leva på den tiden. Men eftersom jag och mina kompisar inte gjorde det så får man ha en liten "flashback" så att vi också kan uppleva lite av den coola och härliga looken och musiken. Så det ser jag verkligen fram emot och hoppas att det blir av. 
Nästa sak är att jag och Natalie har pratat lite smått om att åka utomlands tillsammans när vi fyllt 16 någon gång, ensamma. En ganska stor och lite läskig sak men grymt rolig. Jag hoppas att vi kan dra med oss föräldrarna över på vår sida och låta oss sticka iväg över en helg eller så, kanske till London. Det hade varit en fantastisk dröm! Men även här är det så att inget är klart eller så, än så länge är det bara lite mer än ett förslag. Men hoppas verkligen att det går att komma iväg. 
Sedan har jag och pappa pratat lite grann om att åka utomlands tillsammans, bara han och jag om Pontus inte vill åka med. det hade också varit jätte rolig och härligt att bara ha pappa för sig själv i två veckor. 

Så, det var nog allt för tillfället. Jag ser verkligen fram emot att försöka få gjort allt det här. Det hade varit helt fantastiskt! Så, nu är det bara att snacka ihop sig lite med föräldrarna och visa dom att man klarar av allt och att det kan lite på oss, nu tänker jag mest på min och Natalies utomlandsresa. 
Nu ska jag äta middag, spagetti och köttfärssås, sedan ska jag börja med resväskan som bara väntar på att bli upppackad. Usch, jag hatar att packa upp. Men det måste göras och varför inte göra det nu innan alla prov och läxor svämmar över än? 
Kram

Skolstart

God morgon bloggen!
Idag är det skolstart. Har ni längtat? Jag vet faktiskt inte om jag har det, det har varit så himla skönt och avkopplande under hela lovet så det känns lite jobbigt att börja skolan igen, komma in i rutiner och börja plugga igen. Men vad kan man göra åt saken? Det är bara att köra igång igen. En termin kvar innan jag börjar gymnasiet. Jag får göra mitt bästa för att komma upp i de poängen jag vill ha för att komma in på de gymnasierna jag vill. Men det ska nog gå bra! Jag känner mig ändå ganska redo att komma igång med allt, träffa alla kompisar och våra lärare! 

För övrigt håller jag på att vänja mig vid den kalla temperaturen här i Sverige. Att gå från 38 graders värme med gassande sol till ett grått och kyligt väder med minusgrader är ganska tråkigt och...kallt. Att gå från barbenta kvällar med en vacker solnedgång som utsikt på en restaurang på stranden till att gå hemma i mjukisbyxor, tjocktröja och en kopp varm choklad i handen för att inte frysa ihjäl näst inpå. Jobbigt och tråkigt. Men det är bara några veckor kvar nu innan det börjar bli ljust på kvällarna, och då kommer det att bli mycket bättre. Jag mår mycket bättre i ljusa landskap med mycket sol och värme. Allt blir så mycket lättare och roligare när det är ljust på dagarna. Jag antar att det inte bara är jag som tycker det utan att nästan alla känner likadant. 
Nu ska jag äta frukost och åka iväg till skolan! Ha det så bra så hörs vi senare. Då ska jag berätta lite om vad som kommer att hände under 2009 för min del och varför just -09 kommer att bli mitt år! Haha!

Resan i bilder

Resan i bilder!


Dit resan:



Julafton:











Similian Islands:






Elefant-Treckingen och Bamboo-Raftingen:











Nyårsafton:







Avskedsmiddag med våra nya vänner:




Min nya klocka, manikyren och en fin ring som jag köpte på nyårsaftonen!:

Några outfits från Thailandsresan

Nu har jag laddat in alla outfitbilder från resan. En del bra faktiskt. Alla är från Beachen utanför hotellet!



















Nyårslöften 2009

Under 2009 ska jag:

• Gå ut grunskolan med bra betyg - betyg som jag kan känna mig stolt över och som jag kan känna att jag har förtjärnat
• Bli mer hälsosam - sluta äta onyttiga saker såsom att äta godis, snabbmat och dricka läsk
• Bli mer ekonomisk - Göra en budget varje månad som jag ska följa och inte bara göra en massa impulsköp hela tiden utan baktanke
• Försöka hålla lite mer ording på saker och ting - städa rummet lite oftare och använda min kalender för att skriva upp alla saker som ska göras och hålla koll på det
• Börja träna


Sammanfattningar

God morgon bloggen och alla mina underbara läsare! Nu har jag vaknat och känner mig jätteglad, pigg och utvilad. Till skillnad från igår. Jag somande vid halv åtta tiden framför tv:n hemma hos pappa, "Pang i bygget" hade vi satt på!. Jag var verkligen så trött efter att vi kommit hem från landvetter. Det går inge vidare att sova på planet, även om man försöker så får man ingen direkt bra sömn. Bara lite vila!
Jag tänkte att jag skulle skriva lite sammanfattningar om allt som hände under resans gång samt reflektera över allt roligt vi gjorde.

Om själva resan, flygningarna:
Jag tycker att alla flygningar gick galant. Resan hem mellan Singapore och Kastrup tog drygt 13 timmar, det var min längsta flygning jag gjort. Men den gick bra. Vi åkte med ett så himla bra plan, Singapore airlines. Jag kan verkligen rekommendera det flygbolaget! Varje passagerar har varsin skärm där man kan titta på en massa olika saker. Bla kan du välja mellan 200 nya filmer att titta på, du kan lyssna pa en massa bra musik, du kan se på tv och du kan spela en massa roliga spel så som nitendo, supermario m.m och du kan även göra korsord och soduko om du vill. Det fanns en massa saker du kunde göra för att fördriva tiden. Maten på planet var också bra! Singapore airlines får 5 stjärnor av mig!

Om hotelet vi bodde på:
Vi bodde på ett väldigt fint hotel i Khao Lak! Jag tror att hotellet hade 4,5 stjärnor och det märktes. Både området och personalen var fantastisk. Servicen de gav var otrolig, man är inte van vid att någon drar ut stolen och skjuter in den när du ska sätta dig och ställa dig upp. De går ned på knä när du ska signera notan för att komma i ögonhöjd och ha ögonkontakt. De anstränger sig verkligen till 100% för att få oss nöjda och glada. Jag är verkligen så nöjd och glad med stället vi hamnade på. Det var fantastiskt! Rummen var också kanonfina. Eftersom Tsunamin hade förstört så mycket när den kom för fyra år sedan i Khao Lak så var allt nybyggt och ny renoverat från bara några år tillbaka, standarden var i hög klass. Så det finns inget att klaga på där heller!

Om utflykterna vi gjorde:
Vi gjorde 3 utflykter under de 14 dagarna vi var där. Vi åkte "Speed boat" till fem av de nio öarna i similien island och snorklade runt dom. Det var jättekul och härligt att vara ut en hel dag på havet med god thailänsk mat och en massa fina ställen att ta kort på, att snorkla runt och att "lära känna" Thailand. Jag är imponerad av alla fina ställen som finns. Allt vackert att se på och att härligt man får uppleva när man kommer dit.
Vi gjorde "Elephant tracking" och "Bamboo Rafting". Trackingen var grymt rolig och läskig. Vi red på en elefant i djungeln i en timma. Jag ska visa lite kort på det också lite senare. Raftingen var inte det roligaste man gjort kanske men det var definitivt en upplevelse, precis som allt annat vi gjorde. VI fick åka på små flottar av bamboostammar i en liten bäck av något slag och se den vackra naturen som Thailand har att erbjuda. Det blev en hel del fina bilder som jag också kommer att visa lite senare idag eller i morgon.
Vi var även på en shopping utflykt till Phuket. Det finns inte så mycket att säga om den förutom att det var väldigt roligt att gå på markanderna och strosa runt i de stora varuhusen i bla Patong. Fick inte köpt så mycket, de hade ungefär samma utbud som här i Sverige till samma priser i varuhuserna så jag hoppade det.

Om jul- och nyårsfirandet:
Om man säger så här. Att fira jul och nyår utomlands är alltid en rolig och lärorik upplevelse. Jag tror att det är många som tror att det är samma tillställningar som hemma. Men det är det inte! På julaftonskvällen hade personalen på hotellet fått ihop en jättestor scen men en massa roliga framträdanden såsom Thailänsk folkdans m.m. Tomten kom ridandes på en elefantrygg från stranden upp till hotellet och delade ut julklappar till alla barn på hotellet och det  var lottdragning på rumsnummrerna med priser, vi vann tyvärr inget men våra kompisar som vi träffade där vann en champanjflaska som de delade med oss. En grymt lyckad kväll. Det var även nyårsaftonskvällen! De hade även då gjort en fin scen på nyårsaftonskvällen för oss turister på hotellet med "Monkeyshow"! Den var jätterolig. Aporna hade en grymt rolig och cool show med akrobatik, dans och konster! Lika så var det thailänsk folkdans och musik. Under båda kvällarna var det beachparty och en massa fyrverkerier och annat med mycket sång och dans. Två underbart härliga och roliga kvällar som jag nog aldrig kommer att glöma!

Så, nu tycker jag nog att jag fått med allt. Jag är jättenöjd och glad över allt vi fick göra och se. Denna resa var en av det bästa jag gjort som jag sent kommer att glömma! Här kommer tre bilder från en utflykt. Resten av alla bilder från resan kommer senare idag eller i morgon!


Här står jag med mitt livs mardröms djur runt halsen, en orm! Jag är livrädd för ormar och andra kräldjur men jag tog modet att ta en bild med den. Läskigt men ändå lite ballt! Jag är stolt över mig själv att jag vågade!

Här sitter vi på elefantryggen i djungeln och skrattar! Det var en fantastisk och mäktig upplevelse att sitta där uppe och vagga med  i rörelserna som uppstod när elefanten rörde sig. Fram och till baka och åt sidorna!

Här är vi i den lilla floden på flotten! Ser ni vilken vacker natur det är?

Hej da...

Snart aker vi...
Jag ar ganska nervos infor resan. Jag vet inte varfor, jag  vet att allt kommer att ga bra men anda finns denna lilla oro alltid. Varfor? Det ar bara dumt tycker jag, att hanga upp sig och stressa upp sig for ingenting.
Som jag sa sa har vi nagra timmar har pa hotellet innan taxin kommer. Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta pa, allt ar redan nedpackat och klart, inklusive bikinin. Jag far val ga runt och strosa lite pa stranden, se om jag kan hitta nagra fina snackor. Det finns sa otroligt ackra och stora snackor har, sadana som man ser pa film, skillnaden har ar att det ar verklighet. Jag ska visa bilder pa dom hemma sedan.
Jag ska aven ringa lite, till bla Natalie, Elin, mormor, morfar och pappa. Problemet ar att de ligger och sover nu. Trakigt! Men jag ska nog fa upp dom. Haha!

Nar vi landar pa kastrup, Kopenhamns flygplats sa kommer det att finnas en massa shopping butiker, var av en ar Mulberry. Mamma har lovat mig en sak darifran i julklapp, jag far valja mellan en mellansto sminkvaska och en mellanstor kalender. Jag vet inte vad jag ska ta. Jag har ingen aning om ad jag kanner att jag behover mer an vad jag behover den andra. En kalender ar alltid bra att ha, sa man kan skriva in allt kul som hander under dagarna. Men en sminkvaska kan man alltid ha till allting, aven som en liten vaska nar man ska ut eller sa. Jag vet inte vad jag ska ta..
Har ni nagot forslag? Hjalp mig garna..

Nu ska jag upp pa rummet och fortsatta lite smatt med det som ar kvar att gora!
kram

Sista dagen

Idag ar det sista heldagen har pa hotellet. I morgon aker vi! Som tur ar har jag nagra timmar kar att sola pa i morgon, vi ska ha checkat ut fran rummet klockan 12.00 och darefter blir det lite sol och bad de sista timmarna innnan taxin kommer och hamtar oss vid fyra tiden. Gud vad trakigt det ska bli att lamna detta paradis och komma hem igen till det kalla och graa vadret.
Jaja. Idag var det i alla fall en fantastiskt fin dag, solen stralde for fullt, faglarna kvittrade och vagorna var lugna och stillsamma nar det rullade in mot stranden, till skillnad fran igar da det nastan var lite ovader har. Sa vad ska man saga? En perfekt avslutning pa semestern helt enkelt.
Vi ska snart ata middag nere pa hotellets restaurang. Det blir sa morkt har nar klockan passerat 19, det ar kalsvart. Darfor masta vi ata middag har pa hotellet. Men jag ska inte klaga, maten har ar jattegod och frash!

Nu ska jag upp pa hotelrummet och gora mig i ordnig och packa lite smatt. Ska forsoka blogga i morgon innan vi far, men jag kan inte lova!
Ha det sa bra mina solstralar.
Kram

Update fran Thailand

Hejsan! Ar lite seg, har egentligen ingen lust att uppdatera bloggen nu nar det bara ar narga dagar kvar tills i aker hem igen. Men jag ska slanga ihop ett litet inlagg nu, man far passa pa nar internet funkar har nere. Som jag sa i ett tidigare inlagg sa ar det strul med internet.

Hur mar ni? Jag mar bara bra. Det har regnat idag, vilket det aven gjorde igar och i forrgar! Trakigt varre, men sadant ar livet. Jag har i alla fall fatt gjort en massa saker idag. Jag har varit inne i Khao Lack, cityn har. Jag gjorde manikyr och pedikyr pa en jattefin liten salong inne i staden. Det blev jattebra, jag ar super nojd. Jag fick aven kopt en klocka, en Rolex. Jag ar helt sald pa den. Jag alskar den, jag har alltid onskat mig en sadan, men har tyvarr inte kunnat kopa nagon, ni vet val vad de kostar dar hemma? I alla fall sa var det mycket billigare har nere sa jag tog chansen och kopte mig en. En stal klocka med parlemor farg pa urtalan, diamanter i stallet for siffror och en rafflad kant runt sjala uret. Grymt snygg! Jag ska visa er en bild pa den nar jag kommer hem, det funkar knappt att ladda upp bilder har nere.

Nu ar det nytt ar! Hade ni en bra nyarsafton? Min var fantastisk! Jag ska beratta mer om den nar jag kommer hem.
Jag ska aven skriva mina nyarsloften som jag ska ta, men det far ocksa bli nar jag kommer hem.
Ha en riktigt bra helg allesammans sa hors vi!
Kram och god fortsattning pa det nya aret!

RSS 2.0