ÅTTA DAGAR KVAR!

Åtta dagar kvar tills jag står på Landvetter, vinkar hejdå till alla för att inte träffa min familj på tio, långa månader. Åtta dagar kvar tills jag åker på en fantastisk resa, till ett fantastiskt land där jag kommer uppleva riktigt coola, annorlunda grejer.
Åtta dagar kvar tills en punkt i mitt liv där jag får utvecklas och göra det jag älskar, utmana mig själv och känna att jag växer.
Åtta dagar kvar tills planet lyfter med Minnesota i sikte.
Kan knappt börja mig tills jag äntligen får åka.
Tänker njuta av mina sista dagar här i Sverige tillsammans med familjen. Vill få så mycket tid av dygnet som möjligt att hinna umgås och bara vara tillsammans med de jag älskar mest, med de som står mig allra närmast och de som betyder mest.
Nu är det läggdags!
Vi hörs i morgon =)

Seg dag

Hejsan allesammans!
Vad många mail och skype-förfrågningar jag fick när jag skrev ut det på bloggen. Haha! Ska försöka svara på alla mail om USA innan jag åker!
Annars då? Har jätte ont i magen och har egentligen ingen lust att blogga alls. Jag har knappt gjort något vettigt idag, suttit på morfars kontor och ätit glass och snackat skit med mamma. Soft dag. Farligt att vara ledig, hade aldrig pallat att vara ledig hela sommarlovet och gå runt och göra ingenting. Tack och lov att jag gjort något vettigt som jag kan tänka på när jag är ledig!
Nu ska jag äta gott kött med kokt potatis och sås!
Vi ses i morgon =)
Puss

Testing, 1,2,1,2. Hör du mig?

Nu har jag och mamma övat lite grann inför USA. Har lärt mamma skype så nu är jag klar för avresa =)
Till er som vill lägga till mig på Skype: Mitt användarnamn är, josefinsunnergren
Vem som helst får lägga till, ställa frågor om USA och allt annat. So go for it!

That´s how I rule

Sitter ute på balkongen här hos pappa, ny duschad, fleece-morgonrocken på, Macbook:en i knät, tända ljus, Abba sånger i högtalarna och choklad på bordet. Life´s fucking awesome right now!

Det här kommer bli bra, riktigt bra!

Hallå!
Åh, jag är så glad över att jag äntligen har fått min placering. Som ni redan vet så ska jag till Minnesota, en delstat som gränsar till Canada! Riktigt ballt!
Familjen består av pappan David som är 64 år och pensionär, som bor tillsammans med sin lilla dotter Jane på 7 år. Han har även fyra andra barn mellan 44 och 28 år, som flyttade hemifrån för länge sedan. De har en hund och en katt.
Där kommer jag på tillsammans med en annan utbytesstudent, en tjej från Tyskland som heter Michelle och är jämngammal med mig. Tror det kommer bli riktigt bra. Var lite skeptisk till en double placement som det heter innan, men efter att ha tänkt på det lite tror jag det kommer bli kul. Att ha en tjej som går igenom exakt samma sak som mig, upplever allt jag gör som vi kan dela sedan. Jag hoppas det är en riktigt härlig tjej som är som mig ungefär.
Minnesota är en ganska kall stat, eftersom det gränsar till kalla Canada. David älskar därför att åka snöskoter som vi ska få testa på att köra. Han har flera hemma och bygger till och med egna (!!) som han säljer till sådana som tävlar. Coolt som sjutton!
Så nu blir det att tänka om, jag hade ställt in mig på att få komma till en varm delstat med öken och överhettning, men istället blir det till att packa ner den stora tjocka vinterjackan och UGG:sen.
Ja, det var allt för denna gången tänkte jag säga. Men nu har inte jag tid att sitta här mer, har en massa papper att fylla i inför flytten om tio dagar så nu ska jag sätta mig med dom!
Vi hörs kanske ikväll =)
Puss

Nu är det bestämt, ska spendera mina tio m...

img_1278 (MMS)

Nu är det bestämt, ska spendera mina tio månader i Minnesota! Mer info kommer :) God natt


Lunchdejt med mamma på Mat&Potatis :)

img_1274 (MMS)

Lunchdejt med mamma på Mat&Potatis :)


Once you go Mac, you never go back

Min nya älskling.
Är kär, igen, i en helt fantastisk dator. En Macbook pro, 13"! 
Fabulous!! 

Titta vad jag slog till på alldeles nyss, ...

img_1264 (MMS)

Titta vad jag slog till på alldeles nyss, en sprillans ny Macbook Pro! Visar er senare hur den ser ut.  Nu ska jag ta kort till visumet och sedan gå till tandläkaren!  Puss


Nattbloggning!  Ligger i min säng här hem...

img_1260 (MMS)

Nattbloggning!  Ligger i min säng här hemma hos pappa och kan inte sova. Har för många tankar i huvudet just nu som snurrar runt och tar plats.  Ligger och tänker på allt med USA-resan (visum, värdfamilj, var jag hamnar, hur det ska gå första dagen i skolan, hur skolan är, vad man gör på kvällarna, hur ungdomarna är, vad modeutbudet har att erbjuda, fickpengar, luncher i skolan, om min värdfamilj är sträng och/eller kristen). Ja, som ni läser så är det en del att oroa sig för... Och detta är inte hälften så mycket som jag tänker på just nu....  Sedan är det ju allt här hemma (alla jag kommer sakna, mitt liv, min familj, min skola och mina klasskamrater, vänner, mitt rum, mormor&morfar, Pippi, min vardag, svenskt godis)!  Dessutom vet jag inte vad jag ska göra med min lön som kom för tjugo min sedan.... Köpa dator? Kamera? Spara? Bjuda alla mina vänner på middag? Stoppa dom i madrassen?  Äsch, det är bäst att jag lägger mig nu och försöker sova ändå,. Ska bara läsa lite till i boken jag börjat på, som handlar om Amerikaner och USA!  G'ntt!


2010-08-24

Tjenixen på dixen!
Oj, vilket fin introduktion jag fick till, eller vad säger ni?
Hur som helst är jag i alla fall hemma hos pappa efter en bra och skön dag. Jobbade halv dag idag, från åtta till tolv, åkte och käkade lunch med mamma på Mat&Potatis, sedan åkte och fixade brynen tillsammans hos Sara och efter det hade jag en trevlig fika med min kusin Lina. Det var länge sedan jag träffade henne så det var väldigt roligt faktiskt. Vi hade mycket att prata om...
Lugn och skön dag helt enkelt!
Ikväll blir det hemgjorda hamburgare framför Fångarna på fortet med lite marabou efteråt. Gottigt!
Puss
Brynen blir omhändertagna av Sara. Hon är super duktig, har gått hos henne var annan vecka i snart två år. Mamma har gått hos henne i 10 år. 210 kr per gång, lätt värt!
Dagens. Höstkappa - Odd Molly, blus - Lindex, jeans - Replay, väska - Mulberry och mina converse. Enkelt och skönt!
Min kusin Lina på EP (Espresso House)!

Hej! Här ligger jag just nu, skönt att få ...

img_1246 (MMS)

Hej! Här ligger jag just nu, skönt att få fixa brynen lite. Snart är det fika med min kusin Lina :) Härlig eftermiddag!  Puss


En dag i det vanliga

Inget telefonsamtal från Explorius idag heller. Fick ta saken i egna händer och ringa upp dom och fråga vad det är som händer egentligen. Och de vet inte.
Fick alltså ingen annan information idag än vad jag redan har vetat. lite trist. Hoppas på att det kommer senast denna vecka, annars känns det riktigt jobbigt.
Annars då?
Har varit på jobbet som vanligt, sista veckan här nu. Känns lite konstigt, har varit nio timmar, fem - sex dagar i veckan, i nio veckor, på mitt jobb. Det har blivit lite som min vardag.... känns lite tråkigt att lämna alla sköna människor som jobbar där. Riktigt tråkigt faktiskt, om jag ska vara ärlig.
Men jag har ju USA att se fram emot... om det nu blir något utav det... lite halv trögt är det på den fronten för tillfället.
Fick dessutom gjort min sista vaccination av Hebatit B, så nu slipper jag ta fler sprutor av den. Känns riktigt gött faktiskt.
Nu ska jag Facebook:a lite och sedan titta på film och sova.
Puss

2010-08-22

God morgon bloggen!
Sitter och lyssnar på lite musik på Spotify och kikar runt på internet efter både en dator och kamera att ta med mig till USA.
När lönen kommer på onsdag (!!) blir det antagligen en Macbook Pro och en Canon G11 som står högst upp på inköpslistan.
Det tar emot lite, med tanke på att jag fick en ny Macbook förra året, men den vill mamma ha kvar i Sverige när jag är åker så vi kan skype:a och Facebook:a hur mycket vi vill med varandra. Dessutom vill jag verkligen ha en Pro, så varför inte passa på när jag har en bra anledning till att köpa en?
Det här med kamera tar också emot lite. Har trots allt två systemkameror (en Nikon D40 och en D90) och två kompaktkameror. Men samma här, vill ha en ny och fräsch kamera som jag kan lita på, som tar bra bilder och som inte är lika klumpig som en stor systemkamera.
Det här blir kanon. Nu satsar vi på detta och ser vad mamma säger när hon läser detta (vi kommunicerar inte med varandra face to face, utan det är bloggen och Facebook som gäller. Right, mum?)
Nu kom pappa in med nybakat bröd som han har köpt på konditoriet nedanför oss.
Gotti! 

Vad ska man hitta på idag då? 
Hade tänkt att rehaba denna helgen efter operationen och förkylningen jag råkade ut för under veckan. Men vad sjutton, det har jag inte lust med.
Kanske ska hem till mormor en sväng och säga hej. Var ett tag sedan jag träffade henne. Så får det bli.
Vi hörs!
Puss

En städad lördag

Gó kväll mina kära bloggläsare!
Vad har ni gjort idag? Själv har jag jobbat fyra timmar och sedan städat lägenheten resten av eftermiddagen/kvällen. Det blev en riktigt storstädning av den gamla lägenheten som pappa, Pontus och jag bodde i för några veckor sedan. Ibland undrar jag om ordet städfirma och städerskor existerar i pappa ordvokabulär, det gjorde det inte denna gången men jag hoppas han lär sig till nästa gång att man kan inte städa en hel lägenhet, grundligt, på en dag. Det funkar inte.
Efter många om och men, chokladpauser och lite städande för min del var det i alla fall avklarat, tack och lov! 
Nu sitter vi i soffan och njuter av en god middag som vi gjorde. Med lite inspiration från Kenza.
Nämligen kräfstjärtar, vitlök, chili, salt&peppar, olivolja, tomater. Till det blev det lite sallad och en stor ostmacka. Mumma! 

Nu ska vi alldeles strax gå ner till Linnégatan och köpa crepes med nutella&banan och titta på de som springer midnattsloppet ikväll. Åh, stackarna, tycker nästan synd om dom att de tar ut sig så...
Jaja, tur att alla har olika intressen. Hade varit jobbigt om alla älskade att shoppa, fika och resa som jag. Då hade det varit väldigt mycket kö på alla fik och i alla affärer. Det hade jag inte heller klarat....
Puss

Två härliga videos av AnaGina om valet


Viktigaste frågan i valet:

Vem vinner?

OMG, OMG, OMG!!!

Både mamma och pappa ringde Explorius idag och frågade hur det gick med min placering. Och jag är den som kommit längst i utredningen, väntar endast på en underskrift från min skola där borsta. Så i morgon eller måndag nästa vecka får jag svaret!
Så sjukt, har väntat på det här i sex (!!) år nu, och äntligen får jag ett datum som svaret kommer. Riktigt häftigt!


Skål på dig, farfar!

Idag är det två år sedan min fina farfar tog sitt sista andetag. Idag är det två år sedan jag fick det bekräftat att jag aldrig mer kommer få höra farfars röst, krama honom eller få vykort skickade av honom.
Idag är det två år sedan jag miste en vän, en familjemedlem och en förebild.
Han finns med i mina tankar, väldigt ofta. Men att inte ha honom levande vid min sida, i jobbiga situationer och i glada tider är tråkigt och fruktansvärt synd. För han var en man som alltid visste vad som var rätt att göra. Han hade koll!
Om du någon gång hör mig, kom då ihåg att alla mina tankar går just nu till dig och till ditt fina jag.
Jag älskar dig!

Pappa och jag alldeles nyss:

Pappa kommer innanför dörren med en kartong Kantareller.
Pappa: Titta, en kille på jobbet bjöd oss på Kantareller som han har plockat i helgen.
Jag: Varför tog du så lite...?
Pappa: Jag tog så att det skulle räcka till en stuvning!
Jag: Pappa, vet du ens hur man stuvar?
Pappa: Nej, det har du rätt i!

Kvällstankar

Det finns en del oroliga tankar i huvudet just nu.
Den 7:e september går det sista planet till USA med utbytesstudenter på. Alltså, om lite drygt 20 dagar lämnar jag Sverige för 10 månader i ett land som jag inte har någon aning om var jag ska, hos vem jag ska bo hos eller hur det kommer bli. Jag kan inte annat än att säga: Fan vad nervös jag är!
Eftersom jag har jobbat hela sommaren sedan sommarlovet började har jag helt haft andra tankar än att jag ska åka. Men under en sådan här dag som idag, då jag har varit hemma för att vila efter operationen igår, så har jag haft all tid i världen att tänka på just det här. Och det gör mig nervös.
Ringde en tjej på Explorius igår och frågade om de inte hade någon information, enda svaret jag får tillbaka är: Ha lite is i magen så kommer det snart ett svar...
Jaja, det är väl bara att vänta. Men ont gör det att inte veta var man ska. Läser en del bloggar, och vissa har varit i USA hos sina familjer i över en månad. Lite sjukt att jag är kvar i Sverige och har ingen aning om när eller var jag ska åka.
Nej, nu blir det lite choklad framför tv:n innan jag går och lägger mig!
Puss

Det jag handlade idag:

Pjux från DinSko, 1000:-

Klänning från Monsoon, 500:-
Passport Cover från Mulberry, xxxx:-

Storshopping! Visar er när jag kommit hem :)

img_1233 (MMS)

Storshopping! Visar er när jag kommit hem :)


Fika och shopping

Nu åker jag iväg till stan. Ska möta upp M (morfars fru Margareta) för fika på NK och lite shopping. Är på jakt efter ett passport cover från Mulberry (fast det visste ni ju redan, det står på önskelistan) och ett par nya jeans.
På tal om min önskelista, istället för den där fårskinnsjackan från Acne har jag nu sett en snygg kaninpäls som jag ska försöka haffa. Väldigt fin.
Vi hörs senare!
Puss
Klänning - Miss Sixty, väska - Mulberry, ballerina -  köpta i NY!

Något mindre glamourösa bilder

Igår spenderade jag i stort sätt hela dagen på sjukhuset. Fick gjort min operation vid två-tiden.
Eftersom pappa var med under operationen fick jag ligga i barnrummet, han kunde inte följt med om det var i ett damrum jag skulle vakna upp i...
Haha, där av findus på ena bilden i taket :P
Operationen gick bra, hoppas jag. Har fortfarande sjukt ont i näsan. Och för att inte tala om hur ont jag har i mitt vänstra armveck, där jag fick droppet. Hatar nålar...
Men det ska nog gå över.
Är hemma idag, ska fika med M strax, och i morgon sk jag jobba igen =)
vi hörs!
Puss
Precis när jag bytt om och fått på mig sjukhusskjortan.
Aj, aj, aj!! Erbjöd sköterskorna 10.000 kr var om dom drog ut den. Men det funkade tydligen inte!?
Jag idag. Armband och plåster lite överallt men jag är fit for fight och back on track tomorrow =)

Mammas Släkt är värst! Tack för uppvaktnin...

img_1190 (MMS)

Mammas Släkt är värst! Tack för uppvaktningen igår på sjukhuset! Ni är bäst <3


Nellans födelsedagskalas

Tjenare!
I söndags hade Nellan sina släktingar här för kalas. Hon fyller 11 år den 26:e, men firade det nu den här helgen.
Jag och Pontus fick också lite presenter, eftersom morfar och hans fru M också var där.
Tänkte visa er alla presenter när jag har tid. Just nu har jag dessutom bara fått presenter av pappa, morfar och mormor.
Mer ska det bli ;)
Puss


En latte i solen på väg hem till mamma på ...

img_6392 (MMS)

En latte i solen på väg hem till mamma på kalas!  Härlig morgon!  Puss


Jag är inte så dum som jag ser ut!

Gjorde ett IQ-test för några veckor sedan på jobbet. Så här blev resultatet. Är ganska nöjd om man säger så. Detta var ett övningstest med 24 frågor med tidspress på 10 minuter.
Vill du göra ett? Klicka här för att komma till övningstestet.
Lycka till ;)

Just nu:

Detta möttes jag av när jag kom innanför dörren...
... så jag passade på att äta min medköpta mat också...
... konversationen slutade såhär. Vad tror ni... åt han upp den?

My B-day today!

Hello dears!
It´s my birthday today, so I am not going to spend my time in front of the computer screen!
Daddy dear will cook dinner, the theme is seafood. I´m looking forward to eat shrimps, crayfish and salmon together with my twinbrother, his friend Erik and dad!

Take caren everyone <3
2005, mitt kalas jag hade när jag fyllde 12 år:

I'm off! Så här ser jag ut ikväll när vi s...

img_1160 (MMS)

I'm off! Så här ser jag ut ikväll när vi ska fira Martin!  Jacka - Odd Molly, klänning - Odd Molly, väska - Mulberry och skor - New york!


Grattis Martin!!

Tjing!
Lyssnar på Abba, högsta volymen på Spotify och klär på mig en klänning. Idag fyller bästa Martin år, så vi ska ut och fira på en av Göteborgs flottaste restauranger. Gissa vilken ;)
Tar nog inte med mig kameran, vill ha en lugn och härlig kväll utan en massa bloggtänk. Ni får klara er utan mig ikväll!
Vi hörs i morgon, och då är det min födelsedag!!!
Hej så länge =)
Congratz Martin!

lite mer shopping

Just det, kom på att pappa köpte mig en väldigt fin morgonrock idag. En ljusrosa i fleece. Fantastiskt varm och skön att gosa ner sig i på kvällarna framför tv:n!
Tack världens bästa pappa <3


Shit happens. Forget it and move on

Det som hände igår var att jag fick en liten knock på jobbet över näsan.
Svimmade av i någon sekund och började blöda kraftigt från näsan. Blev livrädd och trodde jag skulle dö på plats (nej, jag kanske inte ska bli läkare trots allt!), men jag klarade mig fint.
Satt på Sahlgrenska i fem timmar och väntade på att bli opererad. Måste knacka ut näsbenet som blivit snett och intryckt. Känns obehagligt med viktigt att göra, vill inte gå runt med sne näsa i onödan.

De hade tyvärr inte tid på Sahlgrenska, så jag får be pappa boka tid på Mölndals sjukhus, inom en vecka så jag får den här operationen överstökad inför USA-resan. Känns jobbit att behöva tänka på det mitt upp i allt restänk!

Det var en liten kortfattad resumé av gårdagen.
Nu blir det soffhäng med pappa framför fotbollen. Sverige mot Skottland är det va?
Puss

Min fina, fina väska har kommit!

Här är den! Åh, jag är så glad över mitt köp. Den var dyr, men absolut värd vart enda öre.
Tummen upp för detta!


Mulberry Troutbag, marinblå/svart med bruna skinndetaljer!

Har inte fått komma in än. Sitter i väntru...

img_1146 (MMS)

Har inte fått komma in än. Sitter i väntrummet med en god ceasarsallad och sudoku. Trevligt!


Hey there. Blir till att spendera kvällen...

Hey there. Blir till att spendera kvällen på Sahlgrenska.. Ska sövas efter en "liten" incident som hände på jobbet när jag var ute på lagret en stund. Berättar mer i morgon kväll. Är för rädd för sövningen just nu "/ Wish me good luck :)


Min bror och jag 13:e augusti 1995!

Jag och min fina bror Pontus på 2:års dagen! Visst är vi snygga? ;)

Ikea är bäst

Den ena av garderoberna. Perfekt inredning, med olika storlekar på lådorna så man kan bestämma själv hur man vill ha det. Passar mig perfekt! Ska nog köpa en sådan här till alla mina garderober, så blir det snyggare och enklare att hitta. Ballt!
-TipsTipsTipsTipsTipsTipsTipsTipsTipsTips-

Jossan svarar

Postat av: amanda
är du rik? betalade du den själv eller hjälpte föräldrarna? var får du pengarna ifrån? jobbar du? var jobbar dina föräldrar?
2010-08-09 @ 18:46:46 
URL: http://harej.blogg.se/
Svar: Hej Amanda! Du är definitivt inte den enda som har frågat det här. Och nej, jag är verkligen inte rik. Jag väldigt långt ifrån att vara "rik".
Jag har än så länge spenderat sju veckor på mitt jobb den här sommaren. Jag är en person som inte nöjer mig. Jag nöjer mig inte med att gå i vanliga H&M-kläder som alla andra och äta djupfrysta köttbullar med pulvermos på kvällarna. Det är inte jag. Och om det inte är jag så får jag se till att mina vanor blir till de som passar mig som person. Då måste jag kämpa. Jag har slitit arslet av mig i sju veckor av mitt sommarlov än så länge medan alla mina andra kompisar (med undantag från vissa) har latat sig på stränder och gått på fester på kvällarna.
Tack vare det kan jag köpa mig det jag vill ha själv. Jag kan köpa mig en väska för 3000 kronor om jag känner för det, jag kan äta ute tre gånger om dagen varje dag om jag känner för det, jag kan ta en spontan resa om jag känner för det.
Det är där skillnaden är mellan mig och en medel-svensson. Jag kämpar, jag går upp 6 varje morgon och jobbar fram till 17 eller 18 på kvällen varje dag. That´s my life. Men för mig är det värt.
Jag är ingen person som hellre ligger i soffan på dagarna och klagar över att jag inte har några pengar, att livet suger och att alla är idioter.
Jag tar tag i saken, går till jobbet, jobbar, tjänar pengar, slutar umgås med idioter eller med personer som inte tilltalar mig. That´s me.
Sedan har det ju inte skadat att jag har två generösa föräldrar och ännu mer generösa morföräldrar. Jag får det mesta av det jag vill ha. Men det är för att jag har kämpat. De vet att jag vet hur det är att tjäna pengar. Jag vet hur mycket slit det ligger bakom varje ihop-tjänad krona. Jag vet hur många timmar jag måste spendera på Beijer (mitt jobb) för att ha råd med en väska för över 3000. Ingen kommer någonsin kunna kalla mig för bortskämd och mena det. Det skulle vara otroligt orättvist och falskt. Jag kämpar för mina vanor och det borde alla ni där ute göra också. Livet blir vad man gör det till. Jobbar du och tjänar pengar blir livet roligare och du får fler möjligheter att göra det du vill! Kom ihåg det!
svar på vad mina föräldrar jobbar med: Mamma jobbar hos morfar som har eget företag. Han är arkitekt och byggingenjör!
Min pappa är produktledare på Saab-Space! Mer exakt vet jag inte...

100809

Tjenare alla glada!
Hur är det mer er? Jag mår bra, är dock väldigt, väldigt trött! Kom precis hem från IKEA som vi svängde förbi en stund efter jobbet. Fick köpt några fina garderobsinredningar till mina stora garderober, så jag får plats med alla kläder och skor som ska vara där inne. Får visa er i morgon, har inte fått upp det ännu och snart blir det mörkt också = inga bra bilder!
Ska hoppa in i duschen nu, dricka en mugg te och titta lite på tv innan jag lägger mig.
Ska svara på en fråga lite senare också, som jag svarat på tusen gånger, om... pengar! Vi tar det sedan.
Vi hörs om ett tag!
Puss

Troutbag, Mulberry hjärta Jossan!

Nu är den min! Min, min, min!!!
Som jag fick kämpa för att få den. Helt otroligt! Men det var värt, riktigt värt. På onsdag får jag äntligen hålla i den. gud, låter som en mamma som precis fött barn. Men så är det inte. Jag är Jossan som precis fått tummen ur röver och fixat världens snyggaste skolväska från Mulberry. Det var inte lätt, men det löste sig. Eller nej, det löste sig inte... det var jag som löste det. Så det så.
Visar bild på onsdag hur den ser ut på mig.
OBS! Priset som står i annonsen är inte det jag gav. Priset steg ännu mer...

UPDATE: Efter att ha fått några frågor på vad vädkan kostar tar jag upp det här. I annonsen står det 2800:-, jag tänker inte berätta vad jag gav för den. Det är oväsentligt. Det enda jag säger är att priset steg. Inte så konsitgt md tanke på att väskan är väldigt, väldigt sällsynt och svår att få tag i!

Bor numera i Linnéstaden! Nice!

God morgon!
Första natten i nya lägenheten avklarad. Det gick galant! Flytten var i och för sig ganska jobbig, men gick bra. Vi höll på från 09:00 till 21:00, tolv timmar alltså. var ganska trött när jag gick och la mig i min säng igår kväll efter en sen middag på¨Burger King med pappa.
Tog en promenad i morse med pappa, vi gick runt i Linné och kände på stämningen. Ganska härlig som jag ska vara ärlig. Här kommer jag trivas som fisken i vattnet.
När vi gick in på Hemköp och skulle köpa frukost slog det mig hur alla går klädda här. Klockan var nio på morgonen och alla går runt i kläder som om de skulle ut på en fin restaurang. Klänningar, klackar och fint sminkade kommer de in på Hemköp och köper frukost i. Sjukt! Själv gick jag i ett par jeansshorts, en tunika, svart kofta och mina Converse. Jag kände mig för första gången lite felplacerad. Haha!
Pontus vid flyttbilen
Milla och Peter är i full gång
jag i flyttbilen på väg till Linné
Hela "flyttgänget"
Min outfit i morse, kände mig riktigt fel klädd. Pinsamt!
Linnégatan vid nio-tiden på morgonen. Fint!
Första frukosten i lägenheten
Pontus och jag i morse.

100806

Gud vad skönt med helg!
Denna vecka har varit riktigt seg hela vägen fram tills nu. Jag vet inte, har bara vait mest seg och trött hela veckan.
Nu när man jobbar 8 timmar varje dag i flera veckor förstår man hur skönt det är att gå i skolan ändå. Riktigt softa tider med sovmorgon och sista lektionen som slutar vid tre. Det är grejer det! Man glömmer av ibland hur skönt man har det i skolan, inte alls lika mycket ansvar (bara för sig själv) och man kan lägga ribban på en annan nivå där, utan att det stör andra. Så ja, skolan är tusen gången enklare än att jobba. Så är det...

Över till annat. Ska ägna hela kvällen åt att packa ner lägenheten i lådor och städa. I morgon går flyttlasset till den nya lägenheten i Linné (till er som undrade var den låg). Ska bli riktigt härligt att komma in till stan, med gångavstånd till skolan, shoppingen, de bästa restaurangerna och kaféerna, vänner, MUF! Nice helt enkelt.

Dagens +: Har mailat en tjej angående den Mulberry-väskan som finns på min önskelista. Kanske att den blir min någon gång nästa vecka. Excited =)

En underbar kväll vid havet

Halloj!
Kom precis innanför dörren efter en fantastisk kväll i Långedrag med Cecilia och hennes lilla Ella. Hon kom och hämtade upp mig efter jobbet och åkte till Sjöräddnings sällskapets fina uteterass vid havet och käkade. Det blev en supergod hummer-, fisk- och färska räkorsoppa med ett stort glas Cola till mig. Mumma säger jag!


Ella är minst lika söt som sin underbara mamma! Ni är bäst!

God soppa för min del. Cecilia tog en Club sandwich

Familjen Segerstedt!

Så här ser det ut! Bildkälla!

2:a augusti 2010

Tjenare!
Jobbat hela dagen fram till fem, pappa kom och hämtade mig och åkte till vår nya lägenhet som vi officiellt flyttar till på lördag.
Käkade "musslor på franskt vis" för första gången, riktigt gott!
Några bilder på lägenheten som togs för någon månad sedan, OBS, ej våra möbler!


Funderar på att ta detta rum till mitt rum. Fin rosa färg och fantastisk utsikt...

...eller detta som är mycket större med en stor balkong med denna utsikten:



Liten del av köket och matplatsen

Min mat idag: Musslor, sallad och nybakt bröd! Mumma!

Min officiella önskelista

Idag är det första augusti, vilket betyder att det är 13 dagar kvar tills jag fyller 17 år. Här mamma och pappa, detta är vad jag önskar mig i present:


Att vara tvilling

Pontus, min tvillingbror, är grym.
Att vara tvilling är lite speciellt måste jag erkänna. Nästan alla jag träffar som jag berättar för att jag är tvilling frågor ofta om det är något speciellt med att ha en tvillingbror. Och ja, det är det.
Många tror att det är precis som ett vanligt syskon... men det är inte riktigt samma grej. Jag har alltid haft Pontus vid min sida, enda sedan vi delade mammas mage, och det betyder en del. Mer än ett vanligt syskon.
Vi är på precis samma nivå hela tiden, vi går igenom i stort sätt samma saker vid samma tidpunkter och det är värdefullt att ha någon vid sin sida då som förstår och som känner lika dant.

Ibland undrar jag om det är något extra speciellt, alltså att det finns något kraft som gör att vi förstår varandra bättre än vanligt syskon. Jag och min bror umgås inte speciellt mycket, vi har helt olika intressen, vänner, dygnsrytmer, mål med livet, ja så olika det går men ändå känner vi varandra utifrån och in. Vi måste inte alltid prata med varandra för att förstå, utan ibland räcker det bara med att ses eller säga ett enstaka ord och vi vet allt. Pontus är en person som jag älskar från djupet av mitt hjärta, och det ska blir riktigt jobbigt att vara utan honom i tio månader när jag åker till USA själv. Han kommer vara mycket saknad. Han är en toppen kille och jag är så glad över att få ha honom som min bror, som min bästa tvillingbror!



Pontus och jag igår!

Så klockren


Jag älskar pappas klocka. En Omega Speedmaster Professional, som han fick när han doktorerade 981016! Den är riktigt snygg! Hans namn, Per och datumet står ingraverat i klockan. Ballt!
Ska prata lite med honom och se om jag får lov att laga den (den är trasig) och använda den själv. Vi får se vad som händer...

Klassikern

Jag: Pappa, varför städar du? Städerskan kommer ju i morgon...
Pappa: Jag måste. Det kan ju inte se ut som "Hej kom och hjälp mig" när dom kommer. Även som vi inte har ordning så måste det se så ut. Annars blir det för pinsamt att släppa in dom. Är det så konsigt?
Jag: Ja, det är ganska konstigt. Du betalar dom för att städa, inte för att visa upp dina städkunskaper inför dom. Du är ju riktigt knäpp ibland...

Ett urval ur fotokursen

Kommer ni ihåg att pappa och jag gick en fotokurs för några månader sedan?
Vi fick i läxa över en vecka att vi skulle försöka likna ett konstverk så bra som möjligt. Vi valde denna bild:
Där mannen och kvinnan har bytt kläder, frisyrer och allt som kan tänkas ändras med varandra.
Bilden vi valde:


Vår tolkning:

Clothes change

People change

Sundsvall 2007-2010

Alltid när jag har skrivit ett inlägg om att jag inte ska blogga mer på ett tag får jag en väldig blogglust helt plötsligt. Alltid!
Jag vet inte varför, men det är antagligen då jag kommer på hur roligt det faktiskt är att ha en blogg som man lägger ner tid på att bli bra, som man uppdaterar ofta och som man kan gå tillbaka till och få inspiration ifrån.

Fick en fråga om Sundsvall, om inte jag kunde berätta lite om det. Och visst kan jag det.
Vi har ett hus där, farmors föräldrarhem, som ligger på ön Åstön några mil från Sundsvall. Ett fantastiskt ställe att komma upp till och slappna av på, äta god mat, fiska, sola, sova och umgås med farmor och kusinerna.
Vi har en väldigt stor tomt som ligger precis vid havet, med havsutsikt. Riktigt gött för att prata ren göteborgska.
Jag älskar det stället, tyvärr blev det bara två dagar där uppe för mig i år, eftersom jag jobbar dagarna i ända. Men det var skönt att komma upp ändå.

Tog i stort sätt inga bilder där uppe. Men här är några från 2007 och förra helgen!

När jag åkte upp förra torsdagen

Vårt hus

När jag fyllde 14 år

farmor och pappa målar om

Sjöboden med båten i

14 års kalas


förra helgen, kubbspel med farmor och kusin Louise

Brudarna - Jag och mina två kusiner Louise och Andrea

Peter, kusin David och bror Pontus

Louise och jag på restaurang

Jag åt "Tynderö fläsk" - Lax på svenska ;)

RSS 2.0