Glömmer det som varit och tar nya tag framöver

Åh, jag älskar den känslan man får när man kryper ner i sängen och känner att man har fått gjort allt det man ska göra.
Det känns otroligt härligt att ha gjort klart alla läxor inför denna vecka och samtidigt hunnit med att träffa en massa underbara människor på MUF-fikan idag. För att inte tala om alla härliga människor jag har runt om mig i klassen på skolan som gör mig så otroligt glad.
Det känns så otroligt skönt att verkligen få ha gjort klart allting. Den känslan var ett tag sedan jag hade, har varit i någon sorts obalans ett litet tag, där jag inte orkat göra läxor eller plugga.
Sedan matte-provet i fredags, som gick åt skogen, har det väckts något lust i mig igen att faktiskt vilja plugga och göra mina läxor. Det var ingen kul känsla att sitta på provet och känna att man egentligen inte kan en enda fråga... det skrämde mig.
Därför kände jag att det fick vara slutet på det. från och med nu ska jag inte behöva känna så igen, och det som är skönt är att det är jag som kan påverka det med mina tankar. Det är jag som kan påverka hur mina provresultat och läxförhör, ingen annan.

"Gumman, ta det som en riktig kvinna! Det spelar ingen roll hur det gick på det här provet, blicka framåt och kör på till nästa prov. Du vet att du kan, det sitter inuti ditt huvud!" sa min bästis Linda till mig idag. Det värmde verkligen.... Så det ska jag satsa på nu.
God natt alla söta läsare. Tack för gratulationerna till Utbytesstudent-meddelandet idag. Det betyder <3

Jaaaaaaaaaaaaaaa!!!! Jag kom med =)

Äntligen fick jag svar efter att ha väntat en vecka efter intervjun, jag kom med!! Nu är det bestämt, jag ska få åka som utbytesstudent. Åh, jag är så glad!!
Det kom ett brev....
....öppna....
.....Där stod det klart och tydligt, "Congratulation Josefin Sunnergren"! Yes!

091130

God morgon!
Ska strax bege mig till skolan. Ville bara säga att jag fortfarande lever, men har inte så mycket tid till att blogga.
Jag var på julbord med mormor igår, mycket trevligt. Det känns som att det var hur länge sedan som helst som jag åt julmat! Har dock känt mig lite krasslig hela helgen, huvudvärk och lite annat. Så det blir en lugn vecka för min del, vilket är tur för vi har inget prov eller liknande under hela veckan. Men jag ska börja plugga till naturkunskaps-provet i tid, som jag har den 11:e december, på hela boken. Slutprov..... jag kommer dö.
PÅ onsdag är det folkdans, då får ni se hur min folkdräkt ser ut =)
Puss

091125

Hejsan hoppsan!

Onsdag idag, har varit ganska stressigt med både skola och hämtning av folkdräkt. Skolan varade från åtta till halv fem idag för min del, inte kul alls. Direkt efter var det hem och slänga i sig lite gulashsoppa med turkisk yoghurt och in till stan igen med mamma för att hämta min folkdräkt som jag ska ha nästa onsdag när vi ska ha uppvisning med skolan. Folkdansen, eller polka som det egentligen är, ska vi öva hela dagen på i morgon då vi har Resurs dag som det heter. Tur nog har jag sovmorgon fram till två i morgon så jag hinner plugga lite matte inför provet på fredag.

Ska strax sätta mig framför tv:n och titta på Bonde söker fru för att koppa la av lite och kanske ta en dusch.
Såg förresten New Moon igår, väldigt impulsivt dock, tillsammans med Nadja. Vi bestämde vid halv sex tiden, tolv minuter senare sitter vi på bussen in till stan och köper biljetter fem min innan filmen börjar. Ja herre gud vad stressigt det var, men det var lätt värt det. Filmen var fantastiskt bra, bättre än vad jag hade förväntat mig. Ser fram emot tredje filmen som kommer!


Jag och Tuva en vanlig dag på kemi-lektionen!

En liten resumé av helgen!

Hejsan allesammans!
Det har varit en kass uppdatering över helgen, men jag har som sagt tillbringat den i Stockholm. Tänkte köra en liten kort sammanfattning om helgen. Jag kan börja med att säga att det har varit en fantastiskt rolig helg. I frdags träffade jag Cecilia och hennes nyfödda dotter för en liten lunch. Cecilia gör mig alltid så glad, hon får mig att bli peppad och motiverad att göra saker. Hon är en ängel för mig!

Alla talare under helgen i Stockholm varit jätte duktiga, det var intressanta ämnen, en rolig workshop om hur vi ska få alla förstagångsväljare att rösta på M, justitiefrågor, Stockholms kollektivtrafik etc! Ja, det var en hel del roliga saker, för att inte tala om den trevliga banketten som var i lördagskväll. På söndagen åkte vi hem vid fem tiden i en bil, och tro mig, det var den sjukaste och roligaste bilturen jag någonsin åkt. Hehe!

Igår tog jag vaccinet mot svininfluensan (har fortfarande sjukt ont i armen och känner mig illamående) och var på intervju inför mitt utbytesår i USA. En ganska hektisk helg, men väldigt rolig!


Söta Cecilia med sin lilla prinsessa i Vasa

N1B, min klass! Vad gör vi på våra idrottslektioner egentligen?

Vackra Tina hälsar alla välkomna i Stockholm

Fantastiska Fredrik Reinfeldt, min förebild, var kanon duktig!

Rebecka och Melina som jag delade rum med 

091119

Hejsan allesammans.
Idag har jag fått gjort så himla mycket. Jag har varit i skolan, pluggat, avbokat tiden på Bellitudo som skulle fixat mina ögonbryn i morgon, pratat med Elin om att jag inte hinner gå på New Moon premiären tillsammans med henne i morgon, bokat intervju-tid med Explorious (det bolag som jag ska åka till USA med) och tvättat de kläder som ska med till Stockholm. I morgon bär det nämligen av!
Just det, i morgon ska jag äta lunch tillsammans med Cecilia, och så ska jag få träffa henne lilla bebis som föddes för ungefär två veckor sedan. Det ska bli roligt. Så nu är det full rulle!
ska plugga lite till och sedan blir det slapp framför tv:n.
Puss

Onsdag kväll

Sitter och pratar i telefon med älsklings Linda, har fyllt i det senaste till utbytesstudent-året, gjort klart alla läxor, ligger i sängen med mjukisbyxor, har haft en sjukt rolig dag i skolan och har bestämt mig för att åka till Stockholm och gå på en MUF-utbildning! Vad ska man säga? Är inte livet allt bra härligt ändå?

091118

God morgon läsare!
Idag ska jag till tandläkaren, och sedan iväg till skolan. Vi har nämligen NV-dag idag, vilket betyder att alla som går narurlinjen på skolan i ettan har en speciell dag där man gör lite olika labbar, lär sig skriva labb-rapporter, lära sig samarbeta med folk man inte känner. Det tycker jag är väldigt bra och utvecklande. Måste se till att ta på mig lite kläder och göra mig i ordning. Mamma kommer och hämtar mig om en halvtimma och då ska jag vara klar.
Just det, är det någon som lyssnar på Bella och Tyra på NRJ nu? Jag gör det, det är sex-tema. Haha! Ganska intressant faktiskt. Om det är något jag inte förstår så är det varför man inte kan prata öppet om det, pratar man om det så är man vulgär eller pinsam. Varför ska det vara så? Jag förstår inte det....

Ibland känner man när det finns något extra

Jag tror alla kan hålla med om att vänner är det bästa som finns. Det är både tryggt att ha en vän som man vet ställer upp i ur och skur och det är fruktansvärt roligt att ha någon som man kan dela allting med. Men sedan finns det också nackdelar, och det är att man växer ifrån varandra och går mot var sitt håll i livet. Alla säger att det är en naturlig del av livet, att vänner kommer och går hela tiden, men så tror inte jag det är. Jag tror på vänskap livet ut, jag tror på att man kan hålla ihop, även om man är väldigt olika, och vill olika saker. Dock är det mycket jobbigare.

Sedan jag träffade Linda för första gången i början av året (på ett möte med LUF) trodde jag aldrig att vi skulle bli så tajta som vi är idag. Vi ses eller pratar minst med varandra en gång om dagen om allt mellan himmel och jord. Det är något speciellt med våran vänskap. Vi har byggt upp den genom ett gemensamt intresse, politik, och inte bara varit vi två för att det är skoj eller för att man inte hade något bättre för sig. Utan vi är ganska lika i många fall, men också väldigt olika, vilket gör att vi har så sjukt kul när vi är tillsammans. Att vara tillsammans med Linda en dag utan att inte skratta existerar inte. Vi kan verkligen skratta ihop, och sådant gör mig lycklig. Jag blir glad över att vara tillsammans med henne, att ha något att skratta med, prata med, fika med, äta lunch med, gå på bio med, tillbringa nätter uppe med film och popcorn tillsammans med, gå ut på krogen med, prata politik med, prata känslor med, shoppa med, planera med, gå på fester tillsammans med, plugga tillsammans med...  Ja, vi kan verkligen göra allt.
Jag fick en fråga för en stund sedan om vad som hände med min förra bästis. Ja, jag kan inte riktigt svara på det för jag vet inte. Vi växte ifrån varandra, fick helt olika intressen och prioriteringar. Jag är väldigt ledsen över det, vi umgås inte alls längre och har nästan ingen kontakt förutom någon enstaka gång. Men tyvärr händer sådant, och det är bara att acceptera, även om det är jobbigt.
Kom ihåg att vänner är det bästa som finns!
Vackra Linda

The Row; Av Mary-Kate & Ashley Olsen

Den gavs ut 2007! Jag kan inte hjälpa det, tycker den är så otroligt inspirerande och härlig att jag skulle kunna titta på den hur många gånger som helst.

jag är ingen bortskämd unge som lever på mina föräldrar

Får du någonsin något från dina föräldrar? verkar som om din mormor betalar allt...

Svar: Den här frågan har jag fått tusen gånger, så nu tänkte jag att jag skulle ta och besvara den. Så här ligger det till, egentligen tycker jag inte om att prata om ekonomi och vad saker och ting kostar. Det är en sådan sak som folk inte har med att göra. Men jag gör ett undantag nu. Min mormor är världens snällaste. Av henne får jag väldigt mycket saker och kläder, men det betyder inte att jag inte får någonting av mina föräldrar. Som alla vet (hoppas jag) så är det inte gratis att ha barn, inte för någon förälder. Mina föräldrar betalar allt för mig som är nödvändigt, precis som alla andras föräldrar gör (?). Den här frågan är ganska oväsentlig, jag menar, vad spelar det för roll om jag får en tröja av min mormor eller av min pappa? Men för att svara på frågan, Ja, jag får (väldigt mycket) saker utav mina föräldrar.
Dessutom vill jag tillägga att jag har en jobb som jag går till, där jag tjänar mina egna pengar. Det är något utav det viktigaste jag vet, att jobba och tjäna egna pengar. Att vara självständig tror jag alla vill, att leva på sina föräldrar, sin mormor, bror eller någon annan är verkligen inte roligt, coolt eller utvecklande. I och med detta så kan jag köpa mina egna saker, betala mina egna fikor och middagar med kompisar. Jag är verkligen ingen bortskämd unge som lever som en igel på mina föräldrar, eller mormor, även om många vill få det att se ut så.

091117

Hejsan, hejsan!
Eng-provet gick bra idag, kändes så i alla fall. Får se hur resultatet blir, men jag hoppas det gick bra. Mötte upp Linda för tidig lunch innan naturkunskapen och kemin. Slutade tidigt idag, vid två tiden. Mötte Nellans pappa Roger på bussen hem, satt och diskuterade politik med honom hela vägen, mycket intressant. Vi pratade mycket om moderaternas politik i skol- och utbildningsfrågan för det tycker jag är viktigast, och det var den som gjorde ( till stor del) varför jag gick med. Jag tänkte skriva ett inlägg om det i kväll eller i morgon, beroende på hur mycket jag får gjort av mina läxor nu.
Vi hörs lite senare!
Vackra Linda på Rosa Pantern, som nu är vårt stamställe!
Jag! Det går inte att vara allvarlig när man är med Linda. Hon är så sjukt härlig. Min bästis <3

Lista

En tid under min så kallade "fjortisperiod" Hehe! Dock inte se extremt!
ÄRLIGHET:

Ditt äldsta hångel? 21
Vad tycker du om kärlek? kan vara underbart
När kramade du någon sist? nyss
Saknar du någon speciell person? yes
Har du svårt för att bli kär? Ja, det har jag faktiskt
När Pussade/kysste/hånglade du med någon sist? Hmm...pussade Linda för någon timma sedan. Gills det?
Ångrar du det? Nej
Är du singel? Ajjemän
När fick du senast en komplimang? Idag
Har du hånglat med någon av samma kön? Nej, det har jag inte

HAR DU NÅGONSIN:
Varit medvetslös: Inte vad jag vet
Hånglat med nån riktigt ful: Verkligen inte 
Hånglat med fler än 50 pers: Nej
Hånglat med fler än 2 pers på en kväll? Ja
Gjort något riktigt dumt? Det beror på hur man definierar "dumt"....
Gjort något du verkligen ångrar? Faktiskt inte. Allt jag har gjort har gjort att jag är den jag är idag. Det är jag stolt över
Varit nykter på nyårsafton? yes
Åkt ambulans? Nej
Gjort nåt olagligt? Ja
Blivit polisanmäld? Nej
Slagit ner någon? Verkligen inte
Skämts över dina föräldrar? Det har hänt
Skämts över dig själv? Ja
Sagt jag älskar dig och menat det? Ja
Tar du droger? Nej

Dricker du? Jadu, julmust är ju gott!
Vilka kläder sover du i? Trosor
Har du varit kär i någon du inte haft chans på? Yes
Är du ensam nu? Nej, mamma sitter här
Vill du gifta dig? Ja, det vill jag. Ska ha ett stort klassiskt bröllop med hela släkten
Vill du ha barn? Ja, två pojkar. 

SENASTE PERSONEN SOM:
Sov i din säng? Jag
Såg dig gråta? Kom inte ihåg. Gråter väldigt sällan
Fick dig att gråta? Vet inte
Du gick på bio med? Pappa, tror jag
Skällde på dig? Mamma säkert

DE SENASTE 48 TIMMARNA HAR DU:

Gråtit? Nej
Kramat någon? Ja
Pussat någon? Ja
Köpt någonting? Ja, godispåse
Sjungit? Yes
Saknat någon? Ja

Wivan, du är bäst!

Kom precis hem från skolan, hann ej lägga ut en bild på dagens klädsel men jag får ta och göra det ikväll eller något, ska strax iväg till MUF och sedan plugga. Har eng-prov i morgon bitti, så mamma sitter och rättar uppgifterna jag nyss gjorde medan jag pratar i telefon med min gamla lärare, Wivan. Åh, jag saknar henne så himla mycket, hon var verkligen den bästa läraren jag någonsin haft. Hon är en stor förebild för mig, och kommer alltid vara. Hon ska lätt vara med på min student!!
Nu måste jag kila, ska hinna äta lite innan jag åker iväg!
Puss
Pratar med Wivan =)

091116

God morgon!
Uppe med tuppen idag, vet inte varför men det kändes skönt att komma upp i tid och slippa stressa till skolan. Kort skoldag idag, fram till ett. Vid tolv-tiden ska jag möta Linda vid Vasa, hennes klass hade tydligen bestämt att de skulle ha pälsmössa på sig idag. Så hon bad om att få låna min, och självklart får hon det. Det är den jag ska lämna då. Lunch ute hinner jag inte idag, utan måste direkt hem och plugga innan det är måndagsfika med MUF!
Ja, här har ni min dag i stora drag.
Lägger in en dagens innan jag åker!
Puss

Det går uppåt

Dags för HeartBreak Hotel!

Jag ska på New Moon-premiären med Elin

SANT =)

kvalitetstid med vännerna

Sitter just nu och planerar in dagar och kvällar med kompisar. Jag känner att det har blivit alldeles för mycket MUF på sista tiden. Jag har i stort sätt gjort någonting som har med MUF att göra varje dag. Så jag känner att mina andra vänner, de som jag inte träffar genom MUF-tillställningar, har kommit i kläm... att jag inte riktigt har haft tid att umgås så mycket med dom som jag vill. Därför sitter jag här nu och planerar in myskvällar och lussebak tillsammans med olika kompisar. Jul för mig är att man ska vara tillsammans, göra saker ihop. För mig är det inte jul om inte jag känner att jag har varit tillräckligt mycket med de som står mig närmast och som betyder mycket för mig. Så nu är både lusse- och pepparkaks bak inplanerat, stors på Liseberg under julmarknaden, luncher och middagar tillsammans med nära inbokat. Nu känner jag att jag kan pusta ut och känna att jag har fixat lite kvalitetstid med de bästa!


Leave the world behind

Lindas och min älsklingslåt

Lyckad lördag!

God morgon!
Vaknade hemma hos Linda för en och en halv timma sedan efter en sjukt härlig kväll/natt med att fira Linns födelsedag. Det började med att vi (jag och Linda) gjorde oss i ordning tillsammans hemma hos henne. Sedan drog vi vidare in till stan och mötte upp Linn och hennes kompisar vid Kungsgatan och drack skumpa. Vi tillbringade kvällen på Pizza Hut, med sjukt god pizza. Vid elva-tiden gick vi vidare till Modesty och hade det väldigt trevligt! Kvällen slutade med att jag och Linda blev hämtade av Lindas pappa och gick och la oss vid tre tiden. Väldigt härlig kväll/natt!


Födelsedagsbarnet!

Linda och jag på Pizza Hut

Linda och Jag på toan ;)

Modesty


Jag och någon random kille inne på Modesty

Vi innan vi skulle somna

Nu åker jag hem till Linda för förfest!



Jacka-H&M, handskar-NK, pälskrage-Second-hand, blus-Zara, kjol-MQ, skärp-Mulberry, stövlar-Replay

Bråttom, bråttom!

Obs, ska hem till Linda om en halvtimma. Jag är inte ens halvklar. har precis duschat och ska fixa i ordning mig nu. Lägger ut en dagens innan jag åker!
Puss

Erkänn beroendet

Jag sitter vid datorn hur många timmar som helst per dygn. Jag gör precis allt där, bloggar, pluggar, pratar med kompisar, läser bloggar, mailar. Ja allt som går att göra helt enkelt! När man tittar på mest besökta sidorna så är 75% av alla sidor jag är inne på just bloggar. Det är ganska intressant. För ungefär ett år sedan visste jag knappt vad en blogg var för något, och idag är det en jätte stor del av mitt liv. Allt bloggande och läsande av bloggar har blivit som ett beroende. Det är faktiskt läskigt. Hela min vardag har ändrats sedan ett år tillbaka. Jag tar kort på min vardag och tänker hela tiden på vad jag ska skriva om.
Det jag vill säga med det här inlägget är att jag är otroligt glad över min blogg och alla som läser, ni som vill skriva elaka kommentarer, gör ni det. Ni kan ändå aldrig få mig att ändra på mig själv eller vad ni nu vill att jag ska göra. Det här är min blogg och det är jag som bestämmer här. Like it or not!
Mina "Mest besökta hemsidor"!

091114

God morgon! Trodde jag skulle jobba idag men tittade på schemat och det visade sig att jag inte skulle jobba förrän om två veckor. Så lite senare idag ska jag hem till Linda och prata lite med henne. Har en hel del på gång tillsammans, som jag tyvärr inte kan berätta, än. Det är än så länge bara en idé, men som kan bil väldigt bra om vi kämpar, vilket vi kommer göra!
Ikväll har Linn bjudit ut oss på Pizza Hut tillsammans med massa andra härliga människor, vi ska fira hennes födelsedag, då hon fyllde år i torsdags. Det kommer bli grymt. Men då har jag två frågor, vad ska jag ha på mig? Vad ska jag ha med mig? Det är två jätte svåra frågor som jag måste hitta ett svar på ganska omgående. Får ringa Linda och se vad hon säger =)
Nu är det dags för frukost och sedan måste jag bestämma vad jag ska ha på mig. Kom gärna med förslag!
Vi hörs lite senare!
Jag, Linn och Linda förra helgen i Uppsala =)

Mitt liv handlar i stort sätt om MUF

Hej allihopa! Bad update, I know. Men det har varit så sjukt mycket. Igår var det MUF hela dagen. Mötte upp Linda för lunch på Rosa pantern, gick sedan till kansliet och minglade lite med de som hade varit och kampanjat för att gå gemensamt till Handels för att lyssna på biståndsministern Gunilla Karlsson. Därefter gick vi vidare till Hvitfeldtska och lyssna på Niklas Wykman om situationen på Kuba. Sedan gick vi vidare till kansliet för att vara med på temakvällen med Tina Ghasemi var och talade för! Mycket duktig, dessutom. Det är allt bra härligt att umgås med underbara människor hela tiden. Det får mig att må bra. Att vara med i MUF, att få träffa så sjukt många, härliga människor som jag aldrig annars skulle träffat. Det är underbart! Jag och Linda på kansliet! Du är underbar <3

Nästa: Klasspresentation!

Hejsan allesammans!
Sitter i soffan i vardagsrummet med fötterna på bordet och laptopen i knät och finslipar på min framförande som jag ska göra i morgon inför klassen. Jag och Emma i min klass har ett grupparbete i engelska som vi ska redovisa i morgonbitti om första världskriget. Jag är super-duper nervös. Dock vet jag att det kommer gå bra, det har ju gjort det för alla andra som varit före oss. Men ändå känns det lite jobbigt i magen, mest för att det är första gången inför klassen som jag ska stå och prata om en ganska brett ämne på engelska dessutom. Men det kommer gå bra, jag har Emma som är med, stödord och en power-point som jag kan titta på om jag skulle komma av mig. Så det känns skönt. Ska strax göra en kopp te och se över ett par mail som kommit.
Önska mig lycka till inför morgondagen!
Puss

Är sjuk =(

God morgon allesammans!
Ligger fortfarande i sängen, har huvudvärk och känner mig lite krasslig. Ska stanna hemma idag och ta det lite lugnt och kanske plugga lite. Har tillbringat morgonen med att titta på lite olika serier som jag har missat av olika skäl. Mycket trevligt! Ska strax göra i ordning en stor frukost och sedan gå ner till mammas kontor och äta lunch med henne och morfar. En lugn dag med andra ord!
Sjuklingen Jossan

Det är mycket MUF för tillfället!

Hejsan allesammans! Kom hem sent igår kväll, så jag har inte hunnit blogga. Helgen har varit fantastisk, precis som vanligt med andra ord. Jag har lärt mig väldigt mycket om både politiska- och samhällsfrågor men också mycket om retorik och konsten att få fram sitt budskap på ett speciellt sätt. Mycket intressant! Det var även en sjukt rolig fest efteråt (alkoholfri för de som läst media och sett "mediaskandalen" om det som hände i Helsingborg) med ett tema som var "Oj, jag har visst kommit fel" där jag och Linda klädde ut oss till UV, UngVänster och hade grymt kul. Det var en helg som sent kommer glömmas.
Annars har det inte hänt så mycket mer, har varit i skolan hela dagen, anmält mig inför utbytesår i USA, träffat Linda, varit på måndagsfika och tittat på demonstrationen som var emot nazism och rasism i Göteborg idag. Som ni alla vet så är det "kristallnatten" idag, och det är exakt tjugo år sedan Berlinmuren föll, vilket betyder att det var exakt tjugo år sedan Lars Ohly stod och grät när det kommunistiska samhället föll sönder. Intressant!
Jag och Linda på hotellet i Uppsala.
Jag, Linn och Linda. Jag och Linda är UV och Linn är en amerikansk skolflicka =)

Svaren;

Vad har du för skostorlek. Vilka är dina favoritskor. Vad kostade dina dyraste skor och vilket märke på skor tycker du bäst om?
Svar: Jag har 38-39, mina favoritskor är mina replay-stövlar som jag använder dagligen. Kanske att de var dyrast, runt 3000 och älsklingsmärke är svårt. Men jag har flest replay-skor/stövletter.

När planerar du flytta hemifrån?
Svar: Jadu, bra fråga. Än så länge går jag endast i ettan och har inga planer på att lämna mamma och pappa än på ett tag. Så om några år blir det tidigast!

Jag vet att du gillar att resa. Har du något drömresemål?
Svar: Det gör jag! Ja, mitt drömresemål är USA. Sedan jag var där i somras har jag tänkt på det landet varje dag, alla saker jag skulle vilja göra där och allt som det landet har. Jag är helt såld på USA!

Vilket var ditt favoritämne i högstadiet och vilket är det nu på gymnasiet?
Svar: I högstadiet var det SO, nu är det svenska och naturkunskap.

vad använder du för smink?
Svar: Jag använder mineralsmink, från märket i.d. Ett grymt smink som är bra för hyn och som täcker. Rekomenderas starkt.

Vad lägger du dina pengar på? Betalar du hemma?
Svar: Kläder, smink, bio, fikor, middagar ute med kompisar, resor, inget går dock till sparande. Nej, det gör jag inte!

Vilket/vilka är dina favoritklädesplagg?
Svar: Jag älskar min nya kofta från Acne, min blus från Bondelid och min kappa från Odd Molly. Sedan är mina replay-stövlar stora favoriter.

Hur lång är du? Har du någon pojkvän?
Svar: Jag är 168 cm kort. Nej, jag har ingen pojkvän.

Får du aldrig finnar?
Svar: Jo, såklart jag får. Dock väldigt sällan. Ett bra tips är att tvätta ansiktet morgon och kväll och smörja in det i någon härlig lotion.

Vad är ditt bästa skönhetsknep?
Svar: Jag har två. Ett, sminka dig naturligt! två, le! Det finns inget som är så vackert och härligt med folk som ler.

Är du nöjd med ditt liv? Du verkar ha så roligt och bra liv, har du aldrig dåliga dagar eller dagar du bara vill ligga kvar under täcket?
Svar: Ja, jag är nöjd och stolt över mitt liv. Jag känner att jag trivs med mig själv, min omgivning och de sakerna jag har att göra. Klart jag har dåliga dagar, vem har inte?

Vad gör dig lycklig?
Svar: Jag är som lyckligast när jag får resa och ha utmaningar i mitt liv samt när jag umgås med min familj och mina vänner.

Har du aldrig prestationsåmngest? Kan du inte ta upp detta ämne i bloggen lite oftare? Jag har väldigt ofta det och skulle vilja ha lite rådgivning om det för att sluta få det.
Svar: Smart! det tar vi nästa vecka, efter Uppsala-helgen!

Du visade aldrig några bilder från USA-resan. Kan du inte göra det, är jätte nyfiken!
Svar: Självklart kan jag göra det. Det var en fantastisk resa som jag gärna delar med mig av!

Utbytesstudent, intressant! Vill också åka som det. men det kostar för mycket och mina föräldrar vill inte att jag ska åka. Vad ska jag göra?
Svar: Sätt dig ner med som och prata om det. Berätta att du vill åka och att det skulle betyda mycket för dig att få åka. Kör på att det är otroliga erfarenheter, du mognar, du lär dig flytande engelska, du träffar folk från olika delar av världen och får nya kompisar. Du lär dig om andras kulturer och naturer. Lycka till!

Nämn något negativt med USA-resan du och din familj gjorde. Något måste finnas....
Svar: Hmm.....det var inte mycket som var misslyckat. Men okej, du får ont i benen för att du går väldigt mycket i New York och du får ont i nacken för att du tittar upp alldeles för mycket på de gigantiska skyskraperna. Haha!

SD kommer att komma in i riksdagen och i sinom regera över sverige och bygga upp vad nazisttyskland misslyckades att göra, tro mig we will conquer!
Svar: Då delar vi inte samma verklighetsbild. Jag tror och hoppas verkligen inte att de kommer komma in. Det skulle betyda en stor nedgång för sverige och samhället, det skulle få människor att må dåligt och komma i utanförskap. Ett sådant samhälle vill inte jag leva i, och handen på hjärtat, tycker inte du också att det är hemskt att peka ut och döma folk efter hudfärg, religion, traditioner och tankar?


Frågestund!!

Ska vi ta en frågestund medans vi ändå är igång med gissningstävlingen?
Vi håller på tills jag säger stopp!

Uppdatering:
Stopp


Jag i New York!

Snart bär det av till Uppsala

Hejsan allesammans!
Idag har det varit en ganska kort och rolig dag. Hade matte, kemi och idrott i skolan och sedan gick jag och Hanne till ett mysigt café och satt och pratade in två timmar innan jag skulle iväg på ansiktsbehandling hos Sara på Bellitudo. Mycket trevligt dessutom! I morgon bitti, 6.40 bär det av till Uppsala för ännu en helg tillsammans med MUF. Denna gången är det dock inte någon utbildningshelg som förra gången i Vänersborg utan MSU:s höstkonferens där det kommer MUF:are från många delar av Sverige för att vara med! Det kommer bli grymt :D

Det kommer vara ett tema på middagen i morgom kväll, och gissa vilket det är: "Oj, jag kom fel"! Ett sjukt kul tema där allt är tillåtet! Jag och Linda ska vara något alldeles extra, kan ni gissa var det är? Rätt svar uppmärksammas med ett pris!
Puss


Jag är nöjd!

Torsdag kväll, snart helg, Uppsala väntar med underbara människor, fått klartecken av pappa att jag får åka till USA ett år som utbytesstudent, bra program på tv, ligger i nybäddad säng med ett glas mineralvatten i handen med macen på magen. Ja, vad ska man säga? Livet är allt bra ibland.

Det är vår skyldighet att SD försvinner

Som jag sa i det tidigare inlägget så var vi på en demonstration idag, Göteborg mot rasism var det som höll i den. Det var väldigt intressant, dock var det endast talare från den vänstra sidan av de politiska partierna (alltså vänsterpartister och socialdemokrater) som fick prata. Detta tycker jag är mycket dåligt, inte bara för att jag är moderat (det hade varit tråkigt med bara moderater också för den delen) utan för att detta är en icke-politisk organisation som bygger på att vem som helst ska kunna vara med och delta, vilket parti man än röstar på i riksdagen och till kommunen. Att då bara bjuda in talare som bara är från en sidan, och som dessutom ägnar stor del av sitt framförande åt att värva röster inför valet nästa år genom att snacka skit om dagens regering, är mycket dåligt. På en sådan här demonstration ska man inte ägna talet åt vad regeringen gör för fel, utan satsa på att se till att Sverigedemokraterna får så lite röster som möjligt och därmed inte kommer in i riksdagen nästa år då det är val.

I en demokrati har alla rätt att finnas, höras, prata, uttrycka sig, ha på sig vad som helst, ha vilken religion man vill, traditioner och tankar. Det finns ingen person som har rätt att peka ut folk för den de är och säga att de inte får vara här. Detta tror dock SD att de har rätten att göra. Det är en demokratisk skyldighet att se till att sådana främlingsfientliga partier inte får chans att styra och ställa. Det är vår plikt att se till att det inte kommer till makten med sina hemska värderingar om andra människor.

Det är sådant här man ska satsa på att säga. Annars var det faktiskt ett mycket bra framförande som många gjorde. Jag tror själv jag ska vara med och stödja denna organisationen. Jag är strängt emot partier som stöter ut andra människor och bidrar mer till ett samhälle med utanförskap och klyftor.
http://goteborgmotrasism.se/

Göteborg mot rasism

Hejsan allesammans! Vilken dag, känns som att jag har gjort tusen saker, men i själva verket inte mycket. Jag åt på SubWay två gånger (frukost och kvällsmat) och sedan varit i skolan. Efter skolan gick vi till KF och lyssnade, ganska trist om jag ska vara ärlig. Det var ganska tråkiga ämnen, så strax innan fem gick därifrån ut till torget och mötte upp Linda. Vi gick och fikade och sedan lyssnade vi på den demonstration som pågick utanför (den jag berätta om i morse). Men jag ska ta ett inlägg om det lite senare och vad som sades och vad jag tycker om det.
Nu ska jag bara gå och hämta lite mineralvatten och prata lite med mamma om dagen!

Today I´m wearing this;


Klänning-Miss sixty, kofta-ACNE, stövlar-Replay och pälsen

man måste känna fienden för att kunna besegra den

God morgon på er!
Idag har jag sovmorgon fram till elva, vilket är väldigt skönt. Ligger i sängen och bloggar och är inne på FB (Facebook). Det blir en ganska lugn dag, först skola fram till 15.30, därefter bär det av till KF (Kommunfullmäktige) tillsammans med klassen och vår samhällskunskaps lärare. Sedan får vi se hur det blir, ska försöka smita iväg vid fem tiden, då det är en stor demonstration i Göteborg idag, mot nazisterna. Det tror jag kan bli väldigt intressant. Antagligen är AFA (antifascistisk aktion) där, de som är emot nazister och rasister. På ett sätt tycker jag att det är väldigt bra att de finns, då ingen annan vågar ta striden mot nazisterna och deras icke-demokratiska syn på världen. Jag tänker gå dit tillsammans med Linda idag, vi tror att man måste känna fienden för att kunna besegra den. Och det ligger faktiskt någonting i det.
Nej, nu måste jag gå upp ur sängen. Ska strax äta frukost och sedan renskriva min spanska inlämning som jag har till idag.
Puss
Jag och Linda från Halloween! Vi var hippies....

"Vilken skola går de som vill bli prinsessor på?"

Så löd min fråga till pappa när jag var runt 6-7 år och ville helst av allt bli prinsessa. Dock dog den idén ganska fort, men en hel drös av nya, roliga jobb kom upp. Här är några:
- Vara reseledare i Spanien
- Jobba på hunddagis
- Vara journalist och skriva på en tjejtidning som kändisskvaller
- Vara egen företagare och jobba på morfars företag som arkitekt
- Modell i USA
- Läkare (drömmer har jag fortfarande kvar, har haft den sedan 11 års åldern)


Vilka var era drömjobb när ni var yngre? Någon som delar något med mig?

Nystart

Min blogginspiration har varit nere sista tiden, mycket på grund av skolan och MUF tar också stor del av vardagen! Men jag tänkte göra en liten "nystart" med bloggen och satsa lite mer på den och uppdatera mycket, med bilder från min vardag, outfits, tankar, politiska åsikter med mera. Jag tror det kan bli riktigt kul, och denna gången ska jag faktiskt hålla uppe uppdateringen.
Vi sätter igång i morgon!
Puss och God natt

RSS 2.0