Aj, mina ben värker

Åh, jag har så ont i mina ben och i mina ljumskar... Spinningen tog kol på mig. Elin, hon som hade bokat in mig hade tagit den värsta av de alla som de har där på SATS, en grymt jobbig cykling på över en timma. Jag dog!
Dessa tankar tänkte jag under hela passet;
"Är det inte slut snart? Jag pallar inte mer! Jag döör"
Men gud vad skönt det var efteråt. Har aldrig förstått det där med endorfinkicken man ska få efter, men nu gör jag det. Allt känns bara så himla bra och härligt. Det är nästan så jag önskade (nu i efterhand) att jag inte tog i lite mer...!
Haha, träning blir det i alla fall mer av. Det vill jag lova! två gånger i veckan tänker jag satsa på!
Nyduschad och fräsh! dags att krypa ner i sängen och läsa

090831

Hejsan bloggen!
Vet ni? Igår fick jag tummen ur och ringde SATS och bokade en provgång på spinning. Så jag ska dit idag, vid 17 och testa på det. Det ska bli så himla roligt. Jag har verkligen längtat efter att få träna och röra på mig. Och äntligen sker det något!
Håller dessutom på att ladda ner ett gratis-program till min Mac, ett skrivprogram som kan ersätta windows, då jag inte har det på denna. Så vi får se hur det går med det...

Dagen inleds med shopping och sedan träning!

God morgon!
Idag har jag bestämt mig för att gå och handla träningskläder och gå och testa på något slags träningspass på SATS. Det blir med andra ord en träningsdag, första shopping och sedan träning!
Här är några snygga kläder som jag tänker spana in lite extra idag;


Linne: Nike
Löparbyxor: Craft
Skor: Soc
Sport-bh: Nike


En underbar eftermiddag i Haga

Är hemma från stan nu, igen! Hehe! Mötte som sagt upp Ylva på Järntorget i Göteborg och vi gick och satte oss på ett jätte mysigt café i Haga. De hade väldigt mycket gott, det var nästan lite jobbigt att välja något utav alla delikatesser som fanns, ville ta tre olika bakelser men det slutade med att jag tog kladdkaka och Ylva rabarberpaj. Till detta drack vi Cappuccino och Loka. Mycket trevligt!


Vår goda fika!

Min fina kusin Ylva!

Ny design

Nu har äntligen designen kommit på plats! Visst blev det fint?
Jag ville ha en design som var tjejig, stilren och enkel med inslag av höst! Och jag tycker Amanda lyckades väldigt bra. 
Eller vad tycker ni?


Nu, fika och skvaller med kusinVitamin

Hejsan!
Nu är jag hemma efter fyra timmar på jobbet och ett snabbt besök på McDonald´s med pappa i stan. 

Ska alldeles strax in till stan igen och möta upp kusin vitamin, Ylva för en fika. Det var väldigt länge sedan jag träffade henne känns det som, fast det senast var i somras. Men vi hinner nästan aldrig träffas förutom när vi är på landet tillsammans och våra föräldrar är med. Men snart blir det ändring på det. Nu för tiden ligger våra skolor bara några stenkast från varandra i Vasa, så det ska nog gå att klämma in några luncher/fikaträffar lite oftare.

Hörs senare!

090829

God morgon!
Vaknade precis, ska snart iväg till jobbet och tillbringa fyra timmar där. Vi (jag och mamma) var hos Gun-Inger igår som fyllde år. Så vi var där och firade henne och åt god smörgåstårta tillsammans med dom. Mycket trevligt!

I eftermiddag vet jag inte riktigt vad som händer. Det blir antagligen stan tillsammans med en kompis. Eller kanske att vi hyr film här hemma? Vi får se helt enkelt. En lugn och kön lördags kväll är inte fel det heller!


Jag och min kusin Karolina igår!

Bra tips för att morverka finnar

Jag får nästan dagligen kommentarer där läsare frågar hur jag kan ha så fin hy, varför jag inte har några finnar (eller ja, väldigt sällan) och hur det kommer sig. För det första så hade mina föräldrar inga sådana problem heller när de var i min ålder och i tonåren för övrigt. Så det ligger antagligen i släkten. Annars utgår jag från dessa tre punkter;

 

090828

Hejsan allesammans!
Fredag idag, vilket innebär? Just det, att det är helg nu och att man kan sova ut. Denna vecka som just gått hade jag jätte svårt att gå upp varje morgon, vet inte varför men så var det i alla fall. Får försöka lägga mig lite tidigare nästa vecka så jag är piggare på morgonen.

Hur som haver. Hade skola fram till 14 idag. Vi hade gympa sista lektionen, ute, i ösregnet. Kanske inte det bästa. Men det gick bra. Vi har en jätte rolig lärare i idrott som lär oss allt om tekniker och sådant i friidrott (som vi håller på med för tillfället på idrotten). Det är grymt kul!


Jag nu. Ska hoppa in i duschen nu och göra mig i ordning till ikväll!

Börja träna på SATS

Jag vill väldigt gärna börja träna. Som ni kanske kommer ihåg så var jag väldigt inne på det för några månader sedan. Men jag vet inte riktigt vad som hände, jag hade väl för mycket att göra antar jag. Men jag har hört att man blir mycket piggare och orkar mer om man går och tränar. 
Jag tänkte utnyttja den stora kampanjen som SATS har nu för studenter, även för elever på gymnasiet. Det är 20% på alla träningskort och så är det 0 kronor i medlemsavgift. Visst låter det bra?
Dessutom har de från och med i morgon till på söndag att man får komma dit och träna gratis, testa på alla pass och gymmet och se hur det är. Det tänker i alla fall jag utnyttja!
Är det någon utav er som har erfarenheter om SATS, är det bra/dåligt? Kul/tråkigt? Berätta gärna. Är väldigt tacksam för kommentarer!

Många fester på G

Som jag berättade igår så kommer det att vara en stor insparks-fest för alla Göteborgs innestadsskolor, första klassare nu i september. Det kommer vara elever från mitt gymnasium, Sigrid Rudebecks, Samskolan och Hvitfeldska. Och kanske några från LM Engström.
Fick köpt biljett idag, tillsammans med Tuva. Hanne ska köpa i morgon. Så det blir antagligen vi som går tillsammans.
Jag tror det kommer bli grymt kul!

Därefter kommer 3:orna på Rudebecks annordna en gårdsfest för oss 1:or under en kväll med ett speciellt tema. Det kommer självklart bli middag och fest på kvällen. Ser verkligen fram emot alla höstens roliga events som vi kommer bjudas på!



Innan 3:an så

När jag, Tuva och Hanne satt och fikade i Haga i tisdags bestämde vi oss för att börja tycka om kaffe (ingen utav oss tycker ens om kaffelukten). Så jag har börjat lite smått med att dricka här hemma, när ändå mamma ska dricka.
Jag vet faktiskt inte vad jag tycker om det. En sak är säker, det smakar definitivt inte som varm choklad, utan det är mer åt det beska hållet.
Vi får se. Vi har satt upp 3:an som mål att dricka kaffe i alla fall. Så får vi se hur det går!


Det är inte speciellt gott alltså. Men vad gör man inte för det "sociala"?

Torsdagar är jobbiga!

Är hemma från skolan nu. Puh, det var en jobbig, eller ja, lång dag idag. Började 8.20 och slutade 15.50. Men så är det, dock endast en dag i veckan. Så det är skönt!

Hade håltimma idag. Så då passade jag och Hanne på att ta en fika på Espresso house varvat med plugg.


Hanne på Espresso house i Vasa!



090827

God morgon allesammans!
Torsdag idag, betyder lång skoldag för mig och sedan plugg. Skolan har kommit igång ordentligt nu, det märks. Har fått läxor i både engelska, naturkunskap och i kemi.
Så nu är det inte längre några slappa eftermiddagar som väntar. Utan hårt plugg! Men det tycket jag om. Jag gillar att ha någonting att göra och inte bara gå runt och inte göra någonting.

Grattis Nellan!

Hejsan alla söta läsare!

Vet ni? Idag är det ingen vanlig dag, för det är Nellans födelsedag. Hurra, hurra, hurra!
Hon blir 10 år idag!!

Har varit i skolan som vanligt idag fram till klockan 15! Gick därefter, tillsammans med Tuva, till Akademibokhandeln för att köpa lite smått och gott till skolan. 
Sedan fick jag ringa några samtal inför den stora insparksfesten som ska vara inför alla Göteborgs innestadsskolor. Det kommer bli grymt, Berättar mer om det i kväll eller i morgon.

Men nu blir det fest här hemma med släkten och vänner. Så jag ska hoppa in i duschen och sedan välja kläder. Men vad ska jag ha på mig? Blus och tights? Ja, så får det bli!

Puss

Den är på väg...

Angående bloggdesignen som jag skrev skulle komma, är lite försenad. Fick mail idag om att den var klar och att den kommer komma upp imorgon eller på torsdag. Men den är fantastiskt snygg. Tro mig, den är så Jossan!

Eftersom det håller på att bli höst nu, kommer jag ha en lite höstig design. Men framför allt kommer den vara ljusrosa, tjejig med lite inslag av höst!


Min nya design. Ett litet tjuvkik kan ni allt få ;)

Jag har gått och blivit en glasögon-orm!

Som jag berättade förut var jag och hämtade ut mina glasögon idag efter skolan.
För två veckor sedan gjorde jag en synundersökning och det visade sig att jag ska ha läsglasögon när jag sitter vid datorn och när jag pluggar eller bara läser allmänt.

Så det fick bli ett par svarta, coola RayBan;



Visst är de snygga?

090825

Hejsan allesammans!
Nu är jag tillbaka igen, efter sommarlovet och efter att ha kommit in och gått en vecka på mitt gymnasium. Om inte alla har förstått så går jag natur på Sigrid Rudebecks gymnasium i Göteborg. Där jag för övrigt trivs väldigt bra. Skolan är as bra, klassen underbar och lärarna grymma. Det kan i stort sätt inte bli bättre!

Har haft lektioner fram till 14 idag. Gick därefter till Synoptik och hämtade ut mina glasögon som jag kommer visa bild på lite senare. 
Därefter mötte jag upp Hanne och Tuva, två coola tjejer i min klass och tog en fika med dom i Haga! Vi hamnade på ett jätte mysigt café fullt av ungdomar. Vilket var väldigt trevlig. Och eftersom vi aldrig träffats innan vi började skolan hade vi mycket roligt att prata om. Tiden rann iväg så jag kom hem nu.
Ska äta middag nu!
Puss

Hanne och Tuva på caféet!

LÄS;


Bloggar när jag hinner igen

Förlåt för världens dåliagste uppdatering. Men just nu går allt fokus till skolan, nya vänner och läxor. Måste komma in i rutinerna och vara lite social i klassen!

En glad och stolt Rudebeckare

Första dagen avklarad på gymnasiet! Gud vad nervös jag var i natt, vaknade klockan två och kunde inte somna om. Låg uppe till fyra och tittade på film, somnade då och vaknade igen klockan fem. Sedan dess har jag varit vaken. Men vilken härlig skola jag har kommit till, för att inte prata om min underbara klass. Jag känner mig (redan) säker på mig själv och min roll i klassen. Jag har valt att ha en låg profil, då jag känner mig bekvämare i det. Alla i klassen är jätte trevliga och jag känner redan nu att jag kommer trivas jätte bra på skolan tillsammans med dom. Mina tre år på gymnasiet känns mycket roligare nu än innan. Tack vara min fina klass jag kommit till!

När jag kom in i klassrummet i morse kändes det som om alla kände varandra från innan. De pratade och skrattade hela tiden...det kändes som om det skulle bli väldigt jobbigt att komma in. Men alla var verkligen sociala och trevliga mot alla, så alla kände sig välkomna! Det var en härlig känsla. Jag tror jag kommer stört-trivas där!!

Så här såg jag ut idag;

Bkus från Lindex, Jeans från USA, skor från USA och väska från Mulberry

Ja, ja, ja!!

Åh, vet ni? Fick ett väldigt efterlängtat telefonsamtal från skolverket idag. Jag har kommit in på Sigrid Rudebecks gymnasium i Vasastan! Gah, jag är så glad.

Skolan började redan idag, dock är det två informationsdagar innan den riktiga skolan drar igång. Detta betyder att jag inte missar något eftersom jag börjar imorgon och inte idag. Fick samtalet 10.15 och det var upprop 09.00 i morse. tycket det var bättre att hoppa över denna dagen och börja från början imorgon bitti!


Min plugghörna! Lampa från IKEA, Macdator, agenda från Mulberry och pennskrinn tillsammans med två pennor från Ordning och reda!

Höstens hetaste märke

Odd Molly!
Själv är jag helt såld på alla fina tunikor, blusar, koftor och jackor därifrån. Det kan helt enkelt inte bli fel med klädesplagg från Odd Molly! Jag kommer självklart handla mycket därifrån i höst, när lönen kommit!

Några favoriter

Dagens shopping


Mina fina syskon


Petronella 10 år!

Pontus 16 år!

Jag ska få glasögon!

Hejsan allesammans!
Nu är jag hemma efter en dag i stan med pappa och min bror Pontus! Fick gjorten hel del faktiskt, shopping, lunch och synkontroll hos en optiker. Och vet ni? Jag ska få glasögon! Optikern sa att jag hade överansträngda ögon och att jag behövde läsglasögon inför gymnasiet då jag ska plugga mycket och när jag sitter vid datorn. Så vi tog med tre par hem, var av två fastnade jag för. Ett par var från Lacoste och det andra från Burberry! Nu vill jag ha er hjälp, vilket par utav dom ska jag välja? (Sorry för de oranga klisterlapparna vid ögonen, men glasögonen är bara prover från butiken!)


Today I´m wearing this;


Blusen är mammas, jeans från USA, väska från Mulberry och converse!

Update

Hejsan allihopa!
Nu har äntligen jobbet slutat för sommaren och jag är ledig i vecka tills skolan börjar! Vad ska jag hitta på i en vecka? Jo, det kommer bli en massa härliga fika- och lunchträffar med mina kompisar som jag knappt har hunnit träffa i sommar, pga USA-resan och jobbet! Men nu har jag äntligen tid över.

Jag fick jättefina presenter utav pappa, bla två körlektioner och en shoppingrunda på stan idag. Därefter blir det lunch med Linda, hon jag träffade på LUF och lärde känna genom att vi hamna i samma styrelse! Men nu är ingen utav oss med i LUF längre, utan hon i MUF, där jag trodligen kommer gå med också inom kort. Läs varför här.

Det var en liten update om vad som har hänt och vad som kommer hända! VI hörs i eftermiddag med bilder från dagen!


Ett smakprov från The Studio...

...som för övrigt sög!


Jossan 16 år! Grattis till mig (A)

To much to do, it´s my birthday tomorrow!
Biobesök, fikapauser, hemliga presenter och förberedningar. Har varken tid att blogga eller tänka. Återkommer på lördag, berättar mer då!
Love


Ses imorgon, sweetheart!

gymnasietankar del2

Hej!

Sedan vi hörde sist, igår kväll, har det hänt grejer på gymnasiefronten. Jag är nämligen inte lika framåt på idén att börja Samskolan längre sedan i morse. När jag gick in på Indranet för att se vilken reservplats jag har till Sigrid Rudebcks gymnasium blev jag chockad. Jag hade gått ner från reservplats nr8 till reservplats nr2 på bara en natt. Detta förändrar läget ganska mycket. Jag har alltså väldigt stor chans att komma in på mitt första val, Rudebecks!

Anledningen till att jag var så positivt inställd till Samskolan för mindre en ett dygn sedan var för att jag helt enkelt inte trodde att jag skulle ha möjligeheten att komma in på Rudebecks, vilket jag hade fel på. Detta gör att jag har besluts ångest just nu för på vilken skola jag ska gå på. Båda skolorna är precis lika bra om jag jämför dom, det är endast någon enstaka sak som skiljer dessa två fantastiska skolor åt. Och det är så små marginaler att jag inte vet vilken som är bäst eller vilken jag känner att jag vill gå på. Men det lutar såklart mot Ruebecks nu när jag har så stor chans att komma in, vilken skulle vara grymt!
Åh, snälla hjälp mig. Vad ska jag välja, Samskolan eller Sigrid Rudebecks gymnasium?

                    

Samskolan hjärta Jossan

Detta trodde jag aldrig att jag skulle säga, men jag längtar verkligen tills skolan börjar! Jag är så förväntansfull och glad att jag inte orkar vänta längre på hur det kommer att bli. 
Jag har aldrig haft problem med att gå i skolan och plugga, och därför inte haft några behov av att skolka och att förstöra för de andra i klassen som vissa gjort under hela min skolgång. Men nu, när jag börjar på ett av Göteborgs bästa gymnasieskola med elever som är studie-motiverade och vill lära sig så känns det så himla mycket bättre och enklare. Det är det här jag gått och väntat på i alla år som jag gått i skolan, arbetsro i klassrummet! Det är något som jag verkligen ser fram emot att få. Nu ska jag inte dra för hastade slutsatser, men det är nästan uppenbart att det kommer bli så, då inte vem som helst kommer in där, utan sådana som tycker om skolan, vill lära sig och ha den lugn och ro i klassrummet. Annars skulle de inte fått de betygen som behövdes för att komma in.
Gah, kan det inte bli den 20:e snart, uppropsdagen på Göteborgs högre Samskola!


Madonna förberedelser

Hejsan allesammans!
Nu har det äntligen blivit den dag jag längtat efter väldigt länge, nämligen Madonnas dag på Ullevi! Vi ska dit ikväll, tillsammans med Hans och sjunga till Madonnas hits. Åh, det ska bli så himla roligt. Men innan det blir det förfest, middag på restaurangen Jeansens Böfhus och därfefter bär det av till Ullevi. Är grymt taggad inför ikväll, jag ska dansa häcken av mig i Golden Circle, den gyllene cirkeln längst fram vid scen. Där vi ska stå, Såklart!
Men innan den måste man självklart värma upp med lite lunch, vilket vi nyss åt. Avokadosallad med gurka, kiwi och tomat tillsammans med ett grillspett! Mumma!

Klänning från Venezuela och rayban´en!

Jag längtar till hösten!

Hejsan bloggen!
Snart tas bloggen på allvar igen, har inte alls tid att uppdatera så mycket jag vill! Men det kommer igång igen, senast 14:e augusti!

Av sådant väder som varit idag (ösregn och blåsigt) blir jag deprimerad av. Jag är en sådan person som antingen vill ha, i detta fall, sommar eller höst. Inte något mellanting. Men egentligen spelar det ingen roll, då jag jobbar från 8-17 varje dag och störs därför inte av regnet. Men jag kan ändå inte undgå att se det trista vädret...

Jag kan bara inte låta bli att tänka på alla fina höstkläder som kommer till hösten (läs skor), nu när det börja lida mot den tiden. Jag är en riktig sko-narkoman kan man säga, man kan aldrig få för många skor! Något som kommer stå högt uppe på min önskelista kommer vara två sjukt snygga höst stövlar/kängor. Ett par MC-boots och ett par lite eligantare stövlar, kanske några från Johanssons eller Barbour.


RSS 2.0