Nationella kampanjdagen

Jag är rejält taggad inför i morgon, då det är Nationella Kampanjdagen! Det kommer bli superkul! Tro mig, med MUF går det inte att inte ha roligt. Det är lite grann som ett motto!
"Inga konstigheter, bara trevligheter!"

091020

Idag är det en riktig pluggdag! Det är grått ute, det regnar och det finns ingen tid över till annat än läxor. Men det är bara att acceptera och göra det bästa av situationen sådana här dagar. Jag satt och fikade tillsammans med Martin i nästan två timmar. Riktigt mysigt!

Vi skulle egentligen åkt till ett observatorium ikväll med klassen, men vår guide var sjuk. Så det blir tyvärr ingenting med det idag.


Fullspäckad vecka i sikte

Hejsan allesammans!
Kom nyss hem från en härlig start på veckan. Har nämligen tillbringat de senaste två timmarna på kansliet och haft måndagsfika med världs bästa MUF-medlemmar. Jag tror inte ni förstår hur härligt det är att vara med i MUF, det är nästan lite sjukt, alla människor man träffar. Människor som faktiskt brinner för någonting! Det gjorde min dag idag!
Veckan är fullspäckad. Idag hade jag prov i samhällskunskap och tal i svenskan. I morgon ska vi till något observatorium för att titta på stjärnor. På onsdag blir det en heldag med MUF ute på olika skolor för att informera om vad MUF är, vad vi tycker och försöka ragga medlemmar. Senare på onsdags eftermiddagen blir det fika med Linda. Vi ska prata igenom en hel del grejer och fixa lite saker inför hennes födelsedag och lite annat smått och gott. Det ser jag verkligen fram emot! På torsdag blir det plugg inför kemi-provet som vi har på fredag! Det är mycket. Men det kommer gå. Jag är en sådan person som älskar att ha mycket att göra, då presterar jag bättre, dock är det olika från person till person. Men för mig blir det bättre resultat om jag är lite stressad och har fullbokad agenda! That´s my life.
Nu, dusch och kemiplugg!
God natt

Westcoast utbildning! MVG!!

Hejsan allesammans! Är hemma efter en sjukt underbar helg i Vänersborg med världens bästa MUF! Det var en fantastisk tillställning som de anordnat, duktiga talare, god mat, grym fest och härliga medlemmar! Perfekt, med andra ord. Kameran hann jag knappt använda, men det kommer komma ut bilder ikväll på facebook, känner jag på mig. Så jag lägger ut fler bilder från helgen senare! Här kommer några


Linda, babe och jag!

Gustaf och Linn

Linn och Lisa ( min rumskompis)

Jag och vackra Linn


Vid middagen! Uppklätt ska det vara ;)

En grymt duktig talare!

Nu bär det av till Vänersborg med MUF <3

Hejsan allesammans!
Uppe med tuppen, ajjemän! Ska strax iväg med det underbara MUF-gänget till Vänersborg för en utbildningshelg. Det kommer bli grymt! Hinner inte skriva något mer nu, bussen går om tio min. Så vi får se om vi hörs någon mer gång under helgen, annars hörs vi på söndag. Jag har med mig kameran, det kommer tas många bilder som kommer läggas ut. Inte minst på FB (FaceBook)! Lägg till mig som vän där, det kommer uppdateras där. Bilder här får ni tidigast på söndag. Men som sagt, Facebook är det som gäller under helgen. Josefin Sunnergren, om ni vill adda!

Puss, ha en awesome helg allihopa!

Today I´m wearing this;


jacka-Canada goose, halsduk-Mulberry, blus-Bondelid, jeans-USA, skor-UGGs, kofta-Bling

Städdags

God morgon!
Idag är det sovmorgon fram till elva. Härligt! Men vad gör jag uppe nu, så här tidigt på morgonen egentligen? Jo, jag ska börja städa mitt rum hade jag tänkt. Det ser helt otroligt ut, kläder ligger exakt över allt i hela rummer. Det är katastrof rent ut sagt. Nej, nu är det dags att sätta igång! Visar er en dagens innan jag åker!

Puss

Ett år i USA som utbytesstudent


Hejsan Josefin! tack för en jättebra blogg! Det är så här. Jag vill också jätte gärna åka till USA som utbytesstudent för ett år. Men mina föräldrar är strängt emot det. Vad ska jag göra? Det kostar jätte mycket, vet du hur mkt på ett ungefär? Det hade varit så himla coolt! Kan du ge några tips på vad jag ska säga till dom, så att de förstår att jag vill åka?
Var någonstans i USA ska du åka? Fick du direkt för dina föräldrar? Vad väckte ditt intresse?

Svar: Tack så mycket! Jag vill åka till både Kalifornien och till Texas. Jag har inte bestämt mig än för vad som passar mig bäst. Men till en varm delstat vill jag väldigt gärna komma till. Anledningen till att jag ens kom och tänka på det här för sex år sedan ungefär var tack vare min lillasysters halvsyster Sofias förtjänst. Hon var nämligen i Texas ett år som utbytesstudent och det inspirerade mig väldigt mycket när jag fick höra hennes coola, nya erfarenheter och allt hon hade varit med om. Så intresset för den här resan väcktes för sex år sedan.

Min mamma är väldigt positiv till det här, och har alltid varit. Det är värre med pappa. För honom får jag, men han är fortfarande lite osäker på om det är en bra idé, mycket på grund av den ekonomiska frågan. Det kostar som sagt väldigt mycket, vi har räknat på det och det kommer att gå på c:a 120 lax allt som allt. Då är allt inkluderat för ett år. Det är mycket pengar, I know! Så jag förstår min pappa att han inte vill förhasta sig med det.

Några tips....hmmm! Du får otroliga erfarenheter med dig genom hela livet, du lär dig flytande engelska, du lär dig om andras kulturer, naturer och religoner. Du får många nya vänner över hela världen. Din enda chans att gå på high school. Om du är skoltrött kan du säga att det är bra med ett sabbatsår för att få upp motivationen igen till plugget. Ja, det finns hur mycket som helst. Ett år i USA kan inte bli negativt, hur de än vrider och vänder på det. Möjligen ett, eller kanske två. Du hamnar ett år efter alla andra, vilket betyder att du får börja skolan igen med de som är ett år yngre. Och på så sätt kanske du kommer från dina vänner en aning. Men jag tror att det andra överväger, med stor marginal! Om jag vore du, då hade jag kört på det! Du kommer nog inte ångra dig om du bestämmer dig för att åka. Go for it!

En underbar eftermiddag med plugg och godis!

Sitter i vardagsrummet, pluggar samhällskunskap, skriver på min novell, förbereder ett sv-tal och ska börja skriva på min eng-review! Full rulle. Men solen lyser och Ray-banen är på! Strax är det godistime! livet är allt bra ändå

Svininfluensan


Ska du vaccinera dig mot svininfluensan?

Jossan svarar: Det här med svininfluensa har skrämt upp många. Men jag tror att man har överreagerat lite och att det kanske inte är så farligt som det låter. Forskare och läkare säger att det är som ett vanligt virus, vilket som helst men att det är väldigt många som drabbas av det samtidigt. Så det här med att det är så farligt som alla säger tror jag inte riktigt på. Men det är min privata åsikt! Om jag ska vaccinera mig? Ja, det ska jag faktiskt. Vi (ungdomar) och även pensionärer ligger i så kallade riskgruppen. Vi har alltså lättast att bli sjuka, vilket gör att vi ska vaccinera oss för att vara på den säkra sidan. Men för dom som inte ligger i riskgruppen kan lika gärna bli sjuka dom. Så vaccinera er!

Historien om mig och Olivia

Hejsan allesammans!
Fick precis ett telefonsamtal från min kompis Olivia upp i Stockholm. Och vet ni? Hon ska komma ner hit på höstlovet och vara här några dagar. Så härligt! Jag har inte träffat henne på över ett år. Vi träffades på Jersey sommaren 2008, då vi hamnade på samma språkresa av en ren slump.
För er som inte visste det, så ja, jag har varit på språkresa. Jag var på Jersey (en ö mellan England och Frankrike) i tre veckor och bodde hos en familj. Det var nog de tre bästa veckorna i mitt liv, det var underbart! Vi spenderade två dagar i Paris innan vi åkte över till Jersey med båt tillsammans med alla från Sverige som var anmälda till den här språkresan. Och det var då vi träffades. Sedan dess har vi i stort sätt pratat i telefon minst en gång varje vecka. Hon är verkligen speciell, en sådan vän växer absolut inte på träd. Hon är äkta!
Gaah, längtar till höstlovet vecka 44! Då ses vi <3

Att göra i skolan innan lovet;

v.41, tisdag: Eng-bok redovisning börjar
onsdag: nkA-prov, inlämning av novellanalysen
v.42, torsdag: shA-prov
v.43, fredag: keA-prov
Plus att det är läxor i alla ämnen under alla veckor. Jag dör!
http://rudebecks.se/

To much homework

Gaahh, naturkunskapen tar död på mig!! Vi hörs i morgon!
Puss
En trött Jossan med en massa plugg framför sig. Puh!

Min nya kappa




jeans-L.A Idol, tunika-Bondelid, stövlar-Replay, väska-Mulberry, kappa-Odd Molly

090905

God morgon!
Måndag idag, och jag tror alla vet vad det innebär. Ny vecka! För min del händer det inte speciellt mycket, plugg till naturkunskap provet på onsdag och sedan inte så mycket mer. Ska försöka hinna med måndagsfika med MUF idag också. Vi får se hur långt tiden räcker helt enkelt. Skolan först!
Ska strax klä på mig och äta frukost. Visar en dagens sedan!
Puss

Höstinvestering

Hejsan allesammans!
Idag ägnades förmiddagen åt plugg, naturkunskapen som vi har prov i nästa vecka på onsdag! Vi lunch tog jag en break och åkte in till stan med mormor och mötte upp moster för lunch och fika. Fick även shoppat lite, en kappa från Odd Molly. Jätte fin, verkligen! En mörkblå med spets och rosetter, för att inte tala om det fina fodret, rosa med rosor!




RSS 2.0